Opdateret  

Sådan shopper du sko online

PriceRunner

Skobutikker på nettet er ikke noget nyt. Men interessen for at købe sko online er i kraftig vækst for tiden. Hvis man ikke er vant til at købe sko uden at kunne prøve dem først, så er der nogle smarte tricks, du skal kende, for at øge dine chancer for et godt køb.

Sådan shopper du sko online

Mere og mere populært at købe sko og sneakers online

Hvorfor er der så mange, der kigger på sko online for tiden? Der kan være forskellige årsager. Måske er det tanken om at stå i en lille butik og nærkontakt med både butikspersonale og andre kunder, som ikke virker så tillokkende i en verden præget af pandemi?

Måske er der flere, som vil ud at gå i naturen, når den daglige motion i form af cykelturen til kontoret er væk, og så kigger på rigtige vandresko? Eller måske har man bare ikke lyst til at tage ungerne, der er ligeglade med Sundhedsstyrelsens anbefalinger og næppe vil gå glip af chancen for at slikke på et gelænder, med i butikscenter eller varehus?

3 tips til at købe sko og sneakers på nettet

Det kan være virkelig nemt. Det kan også være vanvittig svært. Hvis man i forvejen har nogle favoritsko, som man synes om, og er sikker på den rigtige størrelse, så er nye sko bare et spørgsmål om et par velplacerede klik.

Men hvis det drejer sig om en lille barnefod, der er vokset helt grotesk i løbet af vinteren, eller en sko man kun har set på billede, kan det hurtigt blive besværligt.

Her er 3 tips til at lykkes med at købe sko på afstand.

1. Mål foden

Det er vigtigt at have det rigtige fodmål. Ikke bare for børn, hvis fødder vokser konstant, men sjældent i jævnt tempo. Men også for voksne.

Det skyldes, at størrelse 40 i et par sko kan svare til et helt andet indvendigt mål end størrelse 40 i et andet par. De fleste skoproducenter tilbyder en størrelsestabel, og vær opmærksom på, at der af og til kan være forskellige størrelsesmodeller for forskellige sko, selvom de har samme producent.

Ved hjælp af fodmålet og et bevægelsestillæg på cirka 1-2 cm kan størrelsestabellen give en fornemmelse af, hvilken størrelse der burde passe bedst.

2. Mål dine sko

En god måde at finde de rigtige sko og i særdeleshed den rigtige størrelse, er at finde det indvendige mål i et par sko, man bruger i øjeblikket. Kender man sin fodlængde og det indvendige mål i et par sko, som man går behageligt i, uden at de klemmer, kan man regne ud, hvor meget ekstra plads man skal bruge i de sko, man skal købe.

3. Vælg de sikre kort

Selvfølgelig er det lækkert med helt nye sko. Men skal man købe dem online, og behovet for nyt fodtøj er overhængende, kan det være en god idé at vælge en model eller i det mindste et mærke man kender i forvejen.

Det er nemlig ikke kun skoens størrelse, man skal tage højde for. Sko kan også have forskellig bredde og højde. Og støvler med højt skaft kan variere utrolig meget i den vidde, der bliver tilbudt til brugerens lægge.

Sådan måler man fødder og sko

Et klassisk trick til at måle en fod er at stille den på et stykke papir og tegne omridset. Derefter kan man måle fra hælen til storetåen. Husk altid at måle begge fødder! Det er normalt, at ens fødder ikke er helt lige store, så når man vælger størrelse på nye sko, bør man gå ud fra den største fod.

Vil man gøre det til en vane at købe sko på nettet, eller vil man købe sko til børnene, uden at de behøver at være med, kan det være værd at investere i en målepind. Der findes forskellige slags målepinde; nogle er til fødderne, nogle er til skoene og andre kan måle begge dele. En god målepind kan angive fodens længde præcist.

En skomåler kan nemt vise det indvendige mål på ens sko. Det er virkelig praktisk, hvis man har børnesko, som yngre søskende kan arve, når det ældre barn er vokset ud af dem. Den er også god at have, hvis man har mistanke om, at barnet er vokset ud af sine sko.

Så kan man hurtigt finde indvendige mål, sammenligne med længden på barnets fod, og finde ud af, om det er tid til nye sko, eller om man kan vente et stykke tid. Er der mindre end 5 mm til overs, plejer det at være tid til en større sko.

Eksempler på til fodmålere

Mätsticka

Målepind

Brugervenlig målepind, der måler fodens udvendige mål.

Billigst hos

Logo
149 kr.
Sammenlign priser

Bemærk, at de målepinde, der både kan måle fodlængde og indvendige mål i skoen, ofte automatisk lægger 10-15 mm i voksetillæg til fodlængden for børnefødder. Hvis man vil have det nøjagtige mål, skal man således trække den ekstra længde fra.

Forskellige voksetillæg til forskellige slags sko

Forskellige typer af sko kræver ofte forskellig bevægelsesplads.

Løbesko kan kræve et par centimeter mere end et par almindelige sommersandaler. Som voksen plejer man selv at kunne mærke, hvad der er den rigtige størrelse, hvornår skoen er for lille, og om den er så stor at den sidder løst, og det bliver svært at gå. Med børn er det vanskeligere.

Nedenstående mål er omtrentlige, men gode at gå ud fra, når man skal købe nye sko og har brug for at vide, hvilket indvendigt mål der er bedst.

Glem ikke, at vinterstøvler og gummistøvler kan bruges med en indlægssål. Så hvis det ønskede mål ender mellem to størrelser, kan man vælge den største og fylde op med en god indersål i den første tid.

Populære sko netop nu

5 børnesko, som mange klikker på

5 populære sportssko til forår og sommer

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os