• Tilbud
  • Guides
  • Om os
  1. Start
  2. Guides

Opdateret  

Smukke lysestager til mørkere tider

Sara Assadi

Når mørket falder tidligere på aftenen, er det tid til at finde lysestagerne frem. Få ting giver en så direkte hyggelighedsfaktor som tændte lys.

Smukke lysestager til mørkere tider

Smukke lysestager

Levende lys højner stemningen på et øjeblik, og med de rette lysestager kan det blive et helt lille kunstværk i sig selv. For tiden findes der mange lys, som drives med batteri, men stadig har en visuel følelse af en flammende effekt, så hvis der går mange lys på en vintersæson, kan man jo skifte nogle af de levende lys ud med sådan nogle. Det mindsker desuden brandrisikoen betydeligt.

Her er syv smukke lysestager i forskellige former og materialer – vælg din favorit, og lad hyggen brede sig! Glem bare ikke at slukke lyset, inden du går hjemmefra.

Stoff Nagel Lysestage 6.5cm 3stk

1. Stoff Nagel-lysestage

Med denne designklassiker kan du bygge din drømmelysestage trinvist i løbet af årene. Stoff Nagel er en opbyggelig lysestage, som kan flyttes rundt og bygges om i uendeligt mange versioner, hvilket gør den til en konstant fornyelig brik i hjemmet.

Den findes i farverne sort, sølv og messing, og med denne tre-pak kan du starte din egen samling!

Pris fra: 663 kr.
Sammenlign priser
Cooee Design Lykke One Lysestage 10cm

2. Cooee Lykke One-lysestage

Hvad siger du til en knude til at sætte aftenlyset i? Denne lysestage er lige så fin uden lys i, for i sig selv er den en lille skulptur. De fire forskellige farvevalgmuligheder, hvoraf to er af metal, gør, at det er let at finde en favorit til hjemmet.

Til dig, som vil supplere, findes der også en anden slags knudelysestager i Lykke-serien, som du kan matche dem med.

Iittala Festivo Lysestage 21.5cm

3. Iittala Festivo-lysestage

Iittalas glaslysestage Festivo kommer i flere forskellige højder, og de er meget pæne, når man kombinerer flere sammen i én udstilling. Det rillede mønster, som er typisk for mange af littalas’ glasprodukter, leder tankerne hen på hård is og vinter. Serien Festivo blev designet af Timo Sarpaneva i 1966 og kaldes ofte en tidløs finsk klassiker.

Orrefors Pluto Lysestage 12.4cm

4. Orrefors Pluto-lysestage

Den mundblæst lysestage Pluto fra Orrefors er designet af Lena Bergaström. Lyset placeres i en lille metalkrave, og den hule glaskuppel giver næsten indtryk af, at lyset svæver. Vil du kombinere Pluto med flere produkter, så fås der en vase i en større størrelse i samme serie, som passer utrolig fint til.

Hay Flare Lysestage 21cm

5. Hay Flare-lysestage

Hay byder på en farverig lille glaskaramel i designet af sin lysestage Flare. Den findes både i blå, rød og gul, og den kommer i tre forskellige højder. Til at begynde med lavede de kun den laveste model, men fordi den blev så populær, valgte man at lave to nye størrelser for at kunne kombinere de forskellige varianter.

Hilke Collection Tuti Lysestage 40cm

6. Hilke Collection Tuti-lysestage

Man går aldrig galt i byen med messinglysestager i forskellige former, højder og design, og desuden er det et materiale, som har rigtig let ved at passe sammen med megen anden indretning. Lysestagen Tuti er designet af Giovanna Hilke og er en høj lysestage, som føles eksklusiv med fine detaljer, der stikker ud. Tuti findes i to højder, 30 og 40 centimeter, og kan sagtens kombineres med andre lysestager i Hilke-kollektionen.

Holmegaard Design with Light Lysestage 4cm

7. Holmegaard Design with Light-lysestage

Med inspiration fra tidligere tiders lysestager, som blev båret omkring i hjemmet, har Maria Berntsen skabt denne fine kammerlysestage i glas. Den findes til både tyndere og tykkere lys, og det fine håndtag er gjort af garvet bark fra mimosetræ. I serien Design with Light findes der også beholdere, som kan supplere indretningen.

3 tips når du køber lysestager

  1. Mix og match. Alt behøver ikke høre sammen i detaljen, lysene gør et godt stykke arbejde med at få det hele til at hænge sammen.

  2. Tilpas størrelsen. Køb lys, som er brede nok nederst til at stå stabilt i stagerne.

  3. Tænk på sikkerheden. Lad aldrig brændende lys stå ubevogtet, og placer ikke lyst for tæt på gardiner og andet, som let kan brænde.