Opdateret  

Stilfulde regnjakker til al slags vejr

Sara Assadi

Med regn og rusk følger først og fremmest et ønske om at holde sig tør og varm, men det behøver ikke at betyde, at du ikke også kan føle dig stilfuld. Her er syv jakker, der har det hele.

Stilfulde regnjakker til al slags vejr

Regntøj - find en flot regnjakke

Hvor ordsproget "Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlige klæder" stammer fra, afhænger nok lidt af, hvem man spørger. Men at det er rart at have hårdført tøj, når vejret skifter, kan de fleste nok blive enige om. Når det er vådt og blæsende, vil man gerne have noget, der beskytter mod både regn og blæst, og hvis termometeret også falder et par grader, er et varmere sæt tøj særligt påskønnet.

En del regnjakker er lavet af galon eller et andet materiale, der er eksemplarisk mod vand, men der findes også regnjakker i mere funktionelle materialer, der kan ånde. Når du er korrekt klædt på, bliver hundeluftningen, legepladsudflugten og fisketuren meget sjovere, og med disse jakker behøver du ikke at vælge mellem funktion og udseende.

Tretorn Wings Rain Jacket Unisex - Black

Tretorn Wings Rainjacket Unisex

En stilfuld og komfortabel regnjakke i unisex-model fra det svenske firma Tretorn, som har fremstillet vandtæt tøj siden begyndelsen i slutningen af 1800-tallet. Dengang hed virksomheden Helsingborgs gummifabrik AB og producerede hovedsageligt regntætte galocher. Wings Rainjacket er vandtæt til 8.000 mm, beskytter mod vind, har svejsede sømme og er fri for PVC. Da størrelserne er unisex-størrelser, anbefales det, at kvinder går en størrelse ned i forhold til deres sædvanlige størrelse.

Pris fra: 420 kr.
Sammenlign priser
Rains Long Jacket Unisex - Slate

Rains Long Jacket Unisex

Virksomheden Rains har specialiseret sig i regntøj i en urban og moderne stil, og denne jakke er en længere version af deres kortere Urban Jacket model. Stoffet har en lidt mere mat finish, hvilket betyder, at den føles lidt mere elegant, og de dobbeltsvejsede sidelommer holder vand ude af sømmene. Rains Long Jacket har en normal pasform og fås i ni forskellige farver.

Stutterheim Stockholm Lightweight Raincoat Unisex - Navy

Stutterheim Stockholm Lightweight Raincoat Unisex

Stockholm Lightweight-regnjakken er en unisex-jakke i et design, der passer til både kvinder og mænd. Den er fremstillet af polyurethan, som ud over at beskytte mod nedbør også har en meget god slidstyrke og derfor er et godt materiale i en jakke, der skal kunne modstå dårligt vejr. Den er beregnet til brug i lidt varmere vejr og er derfor fremstillet i en lidt tyndere model. Regnjakken har to lommer og fås i sort eller blå.

Helly Hansen Dubliner Jakke - Sort

Helly Hansen Dubliner Jacket

Dubliner-regnjakken er en stilfuld og funktionel jakke, som takket være sit stilfulde design og smarte materiale også fungerer godt som en hverdagsjakke i tørt vejr. Det vandafvisende og vindtætte materiale kan ånde, og det bløde for holder dig lige så varm som tør. Jakken har en hætte, der kan rulles sammen og skjules i nakken, og den har lommer både indvendigt og udvendigt. Hvis du vil have matchende bukser, kan du også købe et helt sæt, så du kan være udenfor selv på ekstra regnfulde dage.

Helly Hansen W Moss Jacket - Essential Y

Helly Hansen W Moss Jacket

Med et klassisk design kombineret med ny teknologi får du her en regnjakke med en smule retro-følelse, som holder dig både tør og varm. Den høje krave og hætte holder vind og regn væk fra din hals og nakke, og jakken har en beskyttende kant, der løber over lynlåsen. Jakken er lavet af det meget holdbare materiale polyurethan, og der medfølger et reparationssæt, så du selv kan reparere eventuelle skader. Ud over sort fås Helly Hansen W Moss Jacket også i en klar gul og en knaldpink version.

Tre tips til at købe en regnjakke

  1. Tænk over, hvor meget regn du vil kunne tåle. Nogle jakker kan klare et hvilket som helst skybrud, men til gengæld så er det ofte så som så med åndbarheden. Vælg materiale i overensstemmelse med den funktion, som jakken skal opfylde.

  2. Vælg model efter anvendelse. Nogle outdoorjakker har et meget højt vandsøjletryk uden at ligne en klassisk regnjakke. Med et sådant valg får du en bedre allroundjakke, der kan bruges til flere aktiviteter.

  3. Skal du bevæge dig meget?

Hvis du skal lave aktiviteter, der får pulsen i vejret, har du brug for en jakke, der ånder, så du ikke bliver svedig. Når du f.eks. cykler, er det rart med en tovejslynlås, så dine ben har større bevægelsesfrihed. Tag højde for disse ting, når du gennemgår jakkens funktioner.

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os