1. Start
  2. Guides

Opdateret  

Inspiration til terrassen

Lea Sefeld

Temperaturen siger 20+, solen skinner og fuglene synger. Vi skal ud på terrassen og slappe af, nyde det gode vejr - og måske et glas koldt rosé. Kan du se det for dig? Vi giver dig lidt inspiration til, hvordan du kan skabe en hyggelig terrasse, hvor du kan nyde den danske sommer.

Overdækket terrasse

Overdækkede terrasser er perfekte til den danske sommer - her kan du nyde haven, selvom det regner. Men en overdækket terrasse er også god på de rigtigt varme dage, hvor det bliver alt for varmt i solen.

Er du ikke så heldig at have en overdækket terrasse, kan du skabe den selv. Den enkle måde er med en stor parasol eller et solsejl. Men du kan også købe markiser eller pergolaer. Det kommer helt an på dit budget - og hvor permanent en løsning du ønsker.

Parasollen og solsejlet er smart, da du bare kan flytte eller tage det ned igen, hvis det ikke fungerer optimalt. Hvorimod en pergola eller pavilion er en lidt mere permanent løsning - men som samtidig giver et helt nyt rum på terrassen, der er oplagt til for eksempel loungemøbler, lyskæder, hængekøjer - eller udekøkken!

Hyggelig terrasse

Hyggelig terrasse

Vi kan godt blive enige om, at det er svært at definere 'hygge' - for der er forskel på, hvad du synes er hyggeligt, og hvad din nabo synes er hyggeligt. Men vi giver det alligevel et skud!

For os er det hyggeligt at slappe af og kunne nyde fritiden. Og til ren afslapning hører behagelige møbler - loungesæt, hængekøjer og solsenge. Hynder, puder - og måske et tæppe, tilfører lige et ekstra lag af komfort.

Ved at skabe en lille 'oase' i din have, kan du rigtig få pulsen ned og nyde det skønne vejr. Pynt terrassen med krukker med blomster og prydgræsser.

Føles naboerne lidt tæt på, kan det være en god idé med læhegn eller sidemarkiser. De kan også være gode at bruge, når det blæser lidt ekstra.

Fest på terrassen

Festlig terrasse

Er du typen, der elsker at have gæster på besøg i weekenden til lidt sommerfest på terrassen? Så findes der et hav af møbler og tilbehør, som passer perfekt til dig.

Èn ting, du skal have på plads til en ægte sommerfest på terrassen er selvfølgelig grillen. Få gode råd til valg af grill i vores guide til gasgrill.

Til enhver god fest hører en bar - de fås i mange former og udtryk. Så hvad med en tiki-bar eller en underjordisk øl-køler? Ligemeget, hvad du vælger, vil dine gæster elske det.

Der skal selvfølgelig også være god plads til dine gæster - så det er vigtigt med et stort bord og en masse stole. Og helst nogle stole du kan sidde på i mange timer.

Med lyskæder, fakler og terrassevarmere tilfører du ekstra festlig magi.

Barn, der leger på terrassen

Børnevenlig terrasse

Selvfølgelig skal der også være plads til de små i familien. Giv børnene en særlig plads med deres egne børnemøbler og områder, hvor de kan tumle og lege.

Måske et lille badebassin eller en sandkasse i udkanten af terrassen, så de er tæt på, mens du nyder livet i din hængekøje.

Er du selv udstyret med et par håndfulde grønne fingre, så har dine børn måske også lyst til at være med til havearbejdet. Du kan med garanti smelte et barne-hjerte med en særlig krukke fyldt med jordbær eller andre bærplanter, som barnet selv kan få lov at vande og tage sig af.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os