1. Start
  2. Guides

Opdateret  

12 vigtige stykker tilbehør til din barnevogn

Benjamin E. Timmermann

Få fuld udbytte af din barnevogn og gør hverdagen lettere med det rette tilbehør. Her kan du læse mere om alt fra barnevognsseler og barnevognspuder til regnslag og køreposer.

Barnevogn - vigtigt tilbehør

Nedenfor kan du læse alt om 12 forskellige barnevognstilbehør, der gør hverdagen nemmere for dig og barnet.

Barnevognssele

En barnevognssele er en sikkerhedssele, der bruges til at fastgøre et barn i en barnevogn. Formålet med selen er at beskytte barnet mod at falde ud af barnevognen, især når man kører over ujævnt terræn eller gennem bumpede veje.

En typisk barnevognssele består af en rem, der går rundt om barnets talje og en anden rem, der går mellem barnets ben og fastgøres til den første rem. De fleste barnevognsseler har også en skulderrem, der fastgøres til barnevognens ramme for at sikre, at barnet ikke kan vippe fremad, hvis barnevognen pludselig stopper. Barnevognsseler fås i forskellige størrelser og designs, så det er vigtigt at vælge en, der passer til barnets størrelse og barnevognens design.

Populærevalg: Barnevognssele

Barnevognspude

En barnevognspude er en lille pude, der er designet til at give ekstra støtte og komfort til babyen i barnevognen. Den kan placeres forskellige steder i barnevognen, afhængigt af behovet og modellen af barnevognen.

Barnevognspuder kan bruges til forskellige formål, herunder:

  • Nakkestøtte: En pude, der placeres omkring babyens nakke for at give støtte og hjælpe med at holde hovedet i en behagelig position under kørslen.
  • Rygstøtte: En pude, der placeres langs med babyens ryg for at give ekstra støtte og komfort.
  • Sædestøtte: En pude, der placeres under babyens sæde for at give ekstra støtte og hjælpe med at forbedre kropspositionen og liggefladen.

Barnevognspuder er typisk lavet af bløde og åndbare materialer, såsom bomuld, polyester eller en kombination af begge. Nogle barnevognspuder kan også have en aftagelig og vaskbar betræk, hvilket gør det nemt at holde puden ren og hygiejnisk.

Kongens Sløjd laver blandt andet nogle behagelige og flotte puder til barnevogn, ligesom de ofte kommer i et printdesign på betræk af 100% økologisk bomuld, der tiltaler barnet.
Done By Deer laver også lækre barnevognspuder af 100% polyester og farverige desighs, der underholder og behager barnet, når I er på farten. Roommate barnevognspuder laver både en barnevognspude, der forestiller en sød og krammende koala, mens der også findes en krammebamse-version; begge af blødt Øko-Tex bomuld, der både føles rart og giver god støtte.

Regnslag barnevogn

Et regnslag til barnevogn er afgørende for at beskytte dit barn og barnevognen mod regn og vind. Med det danske (regn)vejr er det samtidig en god idé at have det liggende, hvis nu vejret skulle være til det. Regnslag til barnevogn normalt lavet af vandtæt materiale og passer over barnevognen for at holde barnet tørt. Typer og størrelse af regnslag til barnevogn kan naturligvis variere, men et godt sted at starte er at kigge på de mest trendende samt efter mærkerne. Baby Jogger, Britax, Cybex, Bugaboo og Emmaljunga er nogle af de populære mærker, der laver regnslag til barnevogn.

Hvis du er på udkig efter barnevogne med regnslag, så er der flere gode modeller at overveje. Nogle af de mere populære er blandt andet:

Alle barnevogne med regnslag

Kopholder barnevogn

En kopholder til barnevogn er praktisk, når du vil have din kaffe eller drikkevare lige ved hånden, mens du går med barnevognen. Den kan fastgøres til barnevognens håndtag og er normalt justerbar, så den passer til forskellige størrelser af drikkevarer. Et populært valg er en Kopholder fra Reer, der nemt kan sættes fast på barnevogn eller klapvogn, som både passer til flaske og kaffekop. Den er fast, stabil og super praktisk, ligesom den fastholder kop eller flaske med et klik. Ellers laver populære Emmaljunga, BabyTrold, Cybex, Baby Jogger, Thule, Bugaboo og Stokke også kopholdere, der hjælper dig med at have hænderne fri til barnevognen.

Søskendesæde barnevogn

Et søskende sæde til barnevogn giver en ekstra siddeplads i barnevognen til endnu et barn. Denne løsning er dejlig praktisk til forældre med to små børn, når de begge skal med på gåture og udflugter. Der er også flere gode muligheder, når det gælder et godt søskendesæde til barnevognen. Som udgangspunkt et det klogt at gå efter en søskendesæde fra samme mærke som barnevognen, så det er kompatibelt. Her kan du se en liste over nogle af de mest populære mærker, der laver søskendesæder til barnevogne.

Søskendesæde barnevogn: Populære valg

Kørepose klapvogn og barnevogn

En kørepose til klapvogn og barnevognen kan give dit barn ekstra varme og komfort, når vejret bliver koldt. Den er normalt lavet af blødt materiale og kan fastgøres på barnevognens madras for at sikre, at den ikke bevæger sig. Det smarte og praktiske ved køreposen er, at du ikke behøver bøvle med at give barnet tykt overtøj på. Her beskytter kørepose mod kulde og vind. Den minder på mange måder om en varm og lun sovepose til dit barn, som kan ligge og putte under noget varmt, mens det er koldt udenfor.

En bestseller er Voksi Urban, der foruden at være varm, også kan forlænges og derved passer til hele barnets barnevognsperiode (89-120 cm). Dertil klarer Voksi Urban minusgrader, da den er foret med uld og polstrer med dun og fjer. Voksi laver også andre varianter alt efter budget og behov.

Det samme gælder Elodie Details, Bugaboo og For Your Little One, der også specialiserer sig i køreposer til klapvogn.

Solskærm barnevogn

Beskyt dit barn mod solens stråler med en solskærm eller solsejl til barnevogn. Den fastgøres normalt til barnevognen og beskytter dermed dit barn mod solens skadelige stråler og giver også ekstra skygge. Det kan justeres, så det passer til den ønskede vinkel og retning af sollys. Populære valg er blandt andet Reer Premium Solsejl af åndbart materiale, der skygger og beskytter med op til 50 i UV, ligesom det har en vindue, der kan åbnes i toppen. Solskærmen er fleksibel og kan justeres efter solens position. Desuden laver samme mærke også et solsejl til klapvogn.

Et andet alternativ er også parasol til barnevogn, der nemt kan klikkes fast på barnevognen og dermed yde god solbeskyttelse til barnet. Her findes der både gode mærker, der passer til barnevognstypen, ligesom de også kommer i flere farver og dermed kan matches som ønsket. Bugaboo, Stokke, For Your Little One og Cybex er nogle af de velkendte mærker, der laver gode parasoller til barnevogn.

Myggenet barnevogn

Et myggenet til barnevogn kan fastgøres på barnevognen for at holde irriterende insekter væk fra dit barn, hvilket især er brugbart i løbet af de lange sommeraftener, når der automatisk bruges mere tid udendørs. Det er normalt lavet af letvægtsmateriale, der ikke begrænser luftstrømmen - og så kan det let opbevares i barnevognens varekurv.

Ståbræt barnevogn

Hvis du leder efter plads til mere end ét barn, når du er på barnevognstur, så er et ståbræt til barnevogn et godt valg, hvis søskendevognen ikke er passer. Her giver det nemlig mulighed for barnet, der måske er for gammel til at ligge i selve barnevognen, til at så mellem barn og forældre. Et godt udgangspunkt er de universelle modeller, der altså passer til alle barnevogne. Derudover er der flere populære mærker, som du kan se overblikket over nedenfor.

Ståbræt barnevogn: Populære valg

Madras til barnevogn

En madras til barnevogn, kombivogn og klapvogn er naturligvis et must, da det heller ikke er alle barnevogne, der kommer med en. At ligge blødt og komfortabelt er noget nær livsnødvendigt - men hvor blød skal madrassen være? Det er nemlig vigtigt at tænke på, at barnet skal bruge mange timers søvn i barnevognen, så derfor er valget vigtigt.

Cocoon Økologisk Kapok Madras et godt og populært valg til baby, der måler måler 34x78 cm. Madrassen er lavet af silkebløde naturfibre, der samlet set gør madrassen blød, vandavvisende, åndbar og temperaturregulerende. Dertil egner den sig eksempelvis til en Emmaljunga barnevogn kombivogn. Et billigere valg er desuden rullemadrassen fra samme mærke.

En god madras barnevogn til de lidt ældre børn er BabyDan Comfort på 36x95 cm, hvilket er en mere 'almindelig' størrelse, når barnet er ældre end 6 måneder. Denne vendbare madras har høj liggekomfort med uld på den ene side - til vintermånederne - og hør på den anden side - perfekt til sommermånederne. BabyDan Airlux Helsemadras består af memory-skum, som absorberer barnets kropsvægt og tilpasser sig derved barnets kropsform. Derved får barnet den optimale støtte på ryg, nakke, ben etc., hvilket også giver barnet en mere rolig nattesøvn.

Lagen til barnevogn

Med et godt lagen til barnevogn skaber du en behagelig og hygiejnisk overflade for barnet at sove på. Et populært valg er lagener af bomuld, da det er blødt, åndbart og nemt at vaske. BabyDans vandtætte stræklagen på 36x96 cm af bomuld er blødt og praktisk og dermed perfekt til den klassiske barnevogn og til barnet.

Hvis uheldet er ude, så er et Cocoon Åndbart Vådliggerlagen med til at beskytte madrassen. Dertil er det blødt og behageligt for barnet at sove på.

Lift til barnevogn

En lift til barnevogn er super smart. Babyliften fungerer som en slags ramme, der fastgøres inde i barnevognen, så baby får en sikker og komfortabel plads til at hvile, når man er på farten. Samtidig kan den 'liftes' ud af barnevognen og bruges som midlertidig seng, hvis du eksempelvis er på besøg eller sidder i toget. Typisk har en lift til barnevogn et blødt, polstret interiør, der giver en sikker og behagelig plads for babyen at ligge. De har ofte også en justerbar solskærm, der giver ekstra beskyttelse mod solen, og nogle modeller kan også have et myggenet for at holde insekter væk. Populære valg er i øjetblikket Liewoord, Voksi, Britax, Cybex og Maxi-Cosi.

Flere tips om barnevogne

Find mere inspiration til køb af barnevogne og barnevognstilbehør i vores store barnevognsguide!

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os