1. Start
  2. Guides

Opdateret  

Sådan vælger du den rigtige varmebørste

Sara Assadi

Med en varmebørste får du smukt hår på ingen tid. Her ser vi på, hvad du skal overveje, når du køber en varmebørste, herunder gode funktioner og egenskaber, og hvilke der er bedst til din hårtype.

At føntørre håret med en rundbørste kræver en del koordinering. Hvis du synes, det er svært at få de rigtige krøller, er en varmluftsbørste en god mulighed. Den fungerer som en hårtørrer og en børste, så du kan tørre og style dit hår på samme tid. Det bedste resultat får du ved at bruge den som et supplement til din føntørrer: Føntør håret næsten tørt, og slut af med at style det med varmebørsten.

Funktioner, du skal kigge efter

Mange varmluftbørster har forskellige funktioner, der gør stylingen nemmere og mere skånsom. Her lister vi dem, der er særligt nyttige.

Roterende varmluftsbørste

Med en roterende børste kan du nemt skabe en frisure med masser af volumen. Håret rulles automatisk op på børsten, du skal bare sørge for at vinkle den i den retning, du vil have håret til at gå.

Automatisk slukning

Det er en god idé at vælge stylingredskaber, der slukker automatisk, så du ikke behøver at bekymre dig om, at der går ild i dem, hvis du glemmer at slukke dem.

Forskellige temperaturer

Vælg en varmebørste med forskellige temperaturindstillinger, så du kan tilpasse varmen til din hårtype. Styling med varmeredskaber er hårdt for dit hår, og hvis du har tyndt, skadet eller farvet hår, bør du ikke udsætte det for temperaturer over 160 grader. Sænkning af varmen kan gøre stylingen mere skånsom - men du skal stadig bruge varmebeskyttelse.

Kold luft

For at holde håret på plads hele dagen skal du vælge en varmebørste med koldluftfunktion. Du styler håret med den varme luft og afslutter med et par sekunders kold luft for at fiksere frisuren.

Ionisering

Mange varmebørster har en ioniseringsfunktion, der forhindrer håret i at blive statisk og kruset, men i stedet gør det glat og skinnende.

Hvilken størrelse skal varmebørsten have?

Størrelsen på børsten afhænger hovedsageligt af dit hår og det resultat, du ønsker. Mange modeller kommer med mere end én børste, så du kan tilpasse den efter din hårlængde og den stil, du ønsker for dagen.

Små varmebørster

En lille varmebørste er ideel til dig med kort hår, da det kan være svært at rulle håret ordentligt op på en bredere model. Smalere børster kan bruges til at få bedre volumen tættere på hovedbunden og give et lidt skarpere resultat, når spidserne foldes ind eller ud. De smalle børster kan også bruges til at skabe mere definerede krøller.

Store varmebørster

En stor varmebørste giver volumen og bruges til at skabe en følelse af fald i hele håret. Den giver dig også mulighed for at bøje spidserne indad eller udad, alt efter hvad du foretrækker.

Trådløse varmebørster

En ledningsfri varmebørste fylder som regel mindre og er perfekt at have med i tasken, hvis du har brug for at ordne håret i løbet af dagen. Den er også nemmere at komme til overalt, uden at ledningerne filtrer sammen og ikke når hele vejen fra stikkontakten til spejlet. Hvis du vælger en børste med ledning, anbefaler vi, at den har en roterende ledning (og en længde, der gør det nemt at komme til).

Dyson Airwrap Multi-Styler Complete

Dyson Airwrap Multi-Styler Complete

Med en multistyler får du flere redskaber i ét: føntørrer, varmebørste og krøllejern. Det leveres med forskellige dyser (herunder 3 forskellige typer børster), så du nemt kan skifte afhængigt af, hvordan du vil style dit hår.

Sammenlign priser

Find en billig varmebørste

Nogle gange vil man gerne købe noget billigt. Her kan du se hele udvalget af varmebørster sorteret efter laveste pris, og her kan du se, hvilke der er på udsalg lige nu.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os