Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere i vores cookiepolitik.

Oculus Rift

Oculus Rift

VR headset til PC
Flere egenskaber
fra 1.359 kr. til 3.599 kr.
Vis alle butikker
Pris inkl. fragt

Den 28. marts i år blev det meget omtalte Oculus Rift lanceret. Et fængslende headset til Virtual Reality (VR), der hovedsageligt er rettet mod markedet for computerspil.

Den 470 gram lette "Rift", der er skabt af firmaet Oculus VR, giver en helt ny form for teknologioplevelse og koster omkring 599 dollars (cirka 5.000 kroner inklusiv dansk moms. Oculus Rift er dog endnu ikke til salg hos danske forhandlere, men kan købes via udviklerens hjemmeside).

For at kunne bruge Oculus Rift skal headsettet sluttes til en PC med høj ydelse. Den nuværende ”Rift”-version kræver minimum en Intel Core i5 4590, 8 gigabyte RAM og et af de to grafikkort: Nvidia GTX 970 eller AMD Radeon 290 eller bedre. ”Rift” er blevet udviklet i samarbejde med Microsoft og er derfor kun kompatibel med Windows-operativsystemet. På sigt skulle Oculus Rift også kunne fungere med OSX og Linux. Det er i hvert fald på tegnebrættet.

En ny platform til computerspil

Lever dine computer op til de tekniske specifikationer, kan du frit nyde de banebrydende VR-spil, der allerede er lanceret til den virtuelle platform. Vi kan blandt andet nævne spillene ”EVE: Valkyrie”, ”Lucky’s Tale”, ”Euro Truck Simulator 2” og ”ADR1Ft”.

Da ”Oculus Touch”-controllerne fra Oculus VR ikke er fuldt kompatible med dagens spil, får man en Xbox-controller med i købet af ”Rift”-headsettet. Oclus Rift og Oculus’ virtuelle spilverden har dog en meget spændende fremtid; deres software er nemlig kompatible med mange af de store spilmotorer. Noget, der gør det reletativt let at udvikle nye spiltitler..

Virtuelle biografer

”Allerede nu er der et program, hvor du kan besøge en virtuel biograf” Mens Oculus Rift fokuserer på spilmarkedet, er der masser af plads til andre typer af underholdning. "Rift" gør brug af OLED-skærme med en opløsning på 1080 x 1200 pixels pr. billede og øje. Og så har headsettet indbyggede og aftagelige hovedtelefonerer med integreret 3D-lydeffekter – noget, der betyder, at både billed- og lydkvaliteten er meget høj.

Oculus Rift skulle derfor være fremragende til både film og tv, og der findes endda et ”Rift”-program, hvor man kan besøge en virtuel biograf sammen med sine virtuelle venner..

Et ny Facebook?

Fremtidige anvendelser af Oculus Rift er således ikke begrænset til computerspil. Firmaet Oculus VR er nemlig ejet af Facebook, og det er ikke umuligt, at et stort fokusområde for headsettet bliver sociale medier.

Palmer Luckey, en af skaberne af "Rift", mener, at den aktuelle version kun er begyndelsen. Luckey forestiller sig en virtuel fremtid, hvor vi deltager i forretningsmøder, sportsbegivenheder og ferierejser uden at forlade stuen. Den virtuelle virkelighed er kommet, og i den øgede konkurrence - HTC har allerede lanceret sit headset ”HTC Vive”, og Playstation VR lanceres til efteråret – vil den virtuelle virkelighed kun blive større.

Fakta om Oculus Rift

*Produkttype: VR headset

*Udvikler: Oculus VR

*Vægt: 470 gram

*Pris: 599 USD (omkring 5.000 danske kroner)

*Styresystem: Windows

*Skærmteknologi: To OLED-skærme

*Opløsning: 2160 x 1200 pixels (1080 x 1200 pr. billede og øje) i 90 hertz

*Lyd: Hovedtelefoner med 3D-effekt i realtid

*Positiontracking: Infrarød sensor via USB

*Controller: Xbox One (Oculus’ egne ”Oculus Touch” er planlagt til udgivelse i 2016)

Bedømmelser

Spørgsmål og svar

Vær den første til at stille et spørgsmål.

Produkt
ProduktnavnRift
Produktegenskaber
TypeVirtual reality headset
PlatformPC
HeadsettypeIntegreret skærm
Display
SkærmtypeOLED
Opdateringshastighed90 Hz
Synsfelt110 °
Skærmstørrelse5.7 "
Skærmopløsning (per øje)1080×1200 Megapixels
Lyd
LydAftagelige hovedtelefoner
MikrofonIntegreret mikrofon
Størrelse
Headset vægt470 g
Favorit
Prisalarm