Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Flyverdragt: 9 modeller i test

Af PriceRunner Opdateret 05.08.2018

Vi har testet flyverdragter og udpeger Reima Stavanger til bedst i test. Dette er en varm og slidstærk flyverdragt af højeste kvalitet, som desuden tåler sjap og vand meget godt. Pasformen er perfekt, og Reima Stavanger blev hurtigt en favorit hos både børn, forældre og de voksne i daginstitutionen.

Bedste premiumvalg bliver Isbjörn of Sweden Penguin, en varm, slidstærk og vindtæt flyverdragt, som effektivt holder sneen ude.

Bedste lavprisvalg blev Ellos Kids Skiflyverdragt Yosemite, en varm flyverdragt med gode snestop, flotte farver og godt med polstring i bagdelen.

Sådan udførte vi testen

I vores test af vinterflyverdragter til børn bruges flyverdragterne under virkelige forhold af rigtige børn. Flyverdragterne har kælket, siddet i vandpytter og klatret i træer. De er blevet snavsede, vasket og brugt dagligt igennem hele vinteren. Mindst tre eksemplarer af hver model er blevet testet, og børnene der har anvendt flyverdragterne, har været mellem et og ni år gamle.

Flyverdragerne er båret under alle vinterens forskellige vejrforhold – i minusgrader og sne samt i tøvejr og sjap. Børnene har anvendt flyverdragerne i børnehaven eller i skolen og derhjemme og på rejser, for eksempel skiferier.

Familierne der har testet vinterflyverdragterne, har boet forskellige steder i Sverige med udgangspunkt i Stockholm. Efter vinteren har forældrene omhyggeligt gennemgået flyverdragtens stand for at kunne udfylde et udførligt spørgeskema. Vi har primært fokuseret på følgende:

  • Funktion
    Hvor godt har flyverdragten holdt varmen? Kan den modstå sjap og vand, og tåler materialet slitage?

  • Brug
    Hvordan er flyverdragtens størrelse, hvordan er dens pasform, og er flyverdragten nem at få af og på barnet?

  • Detaljer
    Hvordan ser flyverdragtens design ud, hvordan er den at rengøre, og hvor mange reflekser er der, og hvor er de placeret?

De forskellige vurderinger af hver flyverdragtmodel er derefter blevet samlet til en endelig bedømmelse, der også er vægtet i forhold til flyverdragtens pris. Derefter har vi udpeget testvinderen.

Bedst i test

Reima Stavanger

Varm, robust vinterflyverdragt i højeste kvalitet, tåler vand og har perfekt pasform

Testår: 2018 Prisklasse: Premium Materiale: 100 % polyamid Vandtæthed: 12.000 mm Åndeevne: 8.000/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 92-140 cm Tilgængelige farver: 8 Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 °C Imprægnering: BIONIC-FINISH®ECO Maksimal tørretemperatur: 40 °C Miljø- eller bæredygtighedsmærkninger: Stoffet er certificeret ifølge Oeko-Tex Standard 100, produktklasse II Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja For: 100 % polyester Miljø- eller bæredygtighedsmærkninger: Det er umuligt at producere funktionelt tøj helt uden kemikalier, men vores produkter er helt giftfri, hvilket også er efterprøvet af Norsk Institutt for Vannforskning (NIVA) i en vurdering af 34 kendte, europæiske børnetøjsmærker.

Med Stavanger lykkes det for Reima at vise, nøjagtig hvad høj kvalitet og smarte funktioner er, når det gælder vinterflyverdragter. Til en helt rimelig pris får man et stykke tøj, som får topkarakter i næsten alle kategorier, og som lovprises af både forældre og børnehavepersonale.

Stavangers pasform er fremragende. Flyverdragten føles perfekt udformet til at være nem for barnet at tage af og på, uden at den på nogen måde bliver poset eller hæmmer barnets bevægelser under leg. Buksebenene har en kraftig elastik i åbningen, men kan nemt trækkes over støvlerne. Hvis man vil stramme buksebenet yderligere til, kan man knappe en tryklås for at gøre åbningen mindre.

Reima Stavanger er fremstillet af materialer, der ånder godt. Ingen af børnene er blevet svedige i flyverdragten. Også vindtætheden er meget god. Kraven er tilpas høj og foret med blød fleece, og der virker gennemtænkt, at der også er en blød fleecekant ved velcrolukningen.

Reima Stavanger får også topkarakter for varmen. Ved rigtig mange minusgrader er det nødvendigt med et ekstra lag tøj under, men det er ikke noget problem takket være den rummelige pasform. Derudover er det nok med almindeligt tøj. Vandtætheden er næsten utrolig. En familie fortæller, at et barn lavede en maveplasker i en dyb vandpyt, men flyverdragten var stadigvæk knastør indeni.

Yderlagets evne til at afvise vand er rigtig god, og de effektive snestop i ben og ærmer har også gjort deres arbejde godt. Slidstyrken er lige så fantastisk. En lang vinter med tre aktive børn medfører i værste fald, at stoffet er flosset på knæ og bagdel, men man skal kigge godt efter for at få øje på det.

Når det gælder reflekser er der flere spredt ud over flyverdragten, men vi kunne godt tænke os flere på forsiden og ærmerne. Nøjagtig som Stavanger afviser vand, ser den også ud til at afvise smuds. Det er næsten altid nok at børste flyverdragten af. Vil man vaske den, er det rart, at Stavanger kan tørretumbles, hvilket gør tørretiden meget kort.

Det lykkes også for Reima at hive en topkarakter hjem på designet med stilrene farver og en pæn, aftagelig pelskant på hætten. Men det primære bevis på, at dette er en rigtig god flyverdragt, er måske børnehavepersonalet, som spontant roste modellen for, at den holdt barnet varmt og tørt en vinterdag, hvor andre børn måtte gå tidligt ind, fordi de var blevet våde og frøs. Reima Stavanger er således populær hos både børn, forældre og pædagoger.

Varm uden at blive svedigfantastisk modstand mod vand og slitage meget god pasformrigtig god til prisen
Kunne have haft flere og større reflekser
Bedste premiumvalg

Isbjörn of Sweden Penguin

Varm, vindafvisende og slidstærk vinterflyverdragt, holder effektivt sne og sjap ude

Testår: 2018 Prisklasse: Premium Materiale: 100 % Nylon66 (ekstra stærk Nylon med snoede fibertråde inden vævning) For: 100 % genvundet polyesterfiber fra PrimaLoft Inc. Vandtæthed: 15.000 mm vandsøjle Åndeevne: 15.000 g/m2/24h Tapede sømme:Ja 100 % af sømmene Tilgængelige størrelser: 80 - 128cl Tilgængelige farver: Candyfrog, Moss, PeaksGrey, Love, Ice, Royal, Navy, Denim Globe, Smoothie, DustyPink Globe Tåler maskinvask: Ja, 40 °C Maksimal vasketemperatur: 40 °C Imprægnering: Bionic Finish Eco, 100 % fri for fluorcarbon. Kræver varmeaktivering. Maksimal tørretemperatur: 40 °C Tåler tørretumbling: Ja, 40 °C Tåler tørreskab: Ja, 40 °C Miljø- eller bæredygtighedsmærkninger: bluesign-certificerede materialer >90 %, Bionic Finish Eco, vokserib på 3 cm i ærme- og benåbninger, en mærkat inden i flyverdragten, som opfordrer til at lade dragten gå i arv/sælge den videre

Isbjörn of Sweden lægger sig endnu en gang i top med modellen Penguin. Den høje pris er motiveret af en lige så høj kvalitet. Pasformen får høje karakterer. Flyverdragten er let at tage på. Den virker meget rummelig uden at føles poset, og der er ikke noget, som forhindrer børnene i at lege som normalt.

Både ærmer og ben er til den stramme side i åbningerne. Et minde barn kan have brug for hjælp med at få en handskeklædt hånd igennem. Inden i ærmerne sidder der en indvendig rib, så flyverdragten virkelig holder tæt. Penguin ånder rigtig godt, og ingen af børnene er blevet svedige af at lege med den på. Kraven føles tilpas høj og yder god beskyttelse mod kold vind.

En lige så flot bedømmelse får Isbjörn of Sweden for evnen til at holde barnet varmt. Med et lag almindeligt tøj under, føles børnene perfekt tempereret og fryser aldrig. Pasformen giver også plads til et ekstra lag tøj, hvis koldere vejr skulle gøre det nødvendigt.

Vandtætheden er også meget god. Så længe flyverdragtens ben holder sig på plads omkring støvlerne, hvilket de gør, hvis man fastgør gummistropperne ordentligt under støvlerne, så trænger der ikke vand ind. Snestoppene i ærmerne fungerer upåklageligt. Ved leg i sjap holder væden sig uden på flyverdragten, børnene bliver ikke våde.

Slidstyrken er også god. En af flyverdragterne har fået en mindre revne i stoffet, fordi barnet har siddet fast i noget. Rivestyrken er meget god. Der er opstået små skader på knæ og bagdel, hvis man ser virkelig godt efter, men yderlaget er på samtlige eksemplarer så flot, at flyverdragten uden problemer kan bruges igen.

Nøjagtig som med mange andre flyverdragter kunne Penguin godt bruge flere og større reflekser. Dem der er, har dog modstået slitage fint. Flyverdragten er nem at børste af, når den er blevet snavset, og det er sjældent nødvendigt at vaske den. Vaskerådene er nemme at følge, men tørretiden er relativt lang, og det kan være svært at få den tør natten over. Efter vask bliver Isbjörn of Sweden Penguin dog helt ren og har ingen nævneværdig vaskepåvirkning.

Designet bedømmes som både pænt og børnevenligt. Penguin fås i muntre farver og med mønstret stof. Børnene har kunne lide at have flyverdragten på, og forældrene har sat pris på dens funktioner. Prisen er imidlertid høj. Men da Penguin er varm og praktisk for barnet at lege i og er meget slidstærk, så er prisen velbegrundet, hvis man har plads til det i budgettet.

Kan flyverdragten anvendes et par vintre mere, så bliver prisen straks mere rimelig, og takket være Isbjörn of Swedens gode kvalitet kan det sagtens lade sig gøre.

Varm og vindafvisende flyverdragtmodstår slitage godtog lukker ikke vand eller sne ind til barnet
Høj prisfor få reflekser

Hummel Powder/Chrystal

Flot designet flyverdragt med prima funktioner, der holder barnet varmt og tørt.

Testår: 2018 Prisklasse: Mellem Materiale: Yderstof: Polyamid Vandtæthed: 10.000 mm Åndeevne: 5000/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 98-104-110-116-122-128-134-140 Tilgængelige farver: To farver Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 C° Imprægnering: ECO Bionic Finish Maksimal tørretemperatur: Lav temperatur Tåler tørretumbling: Ja Tåler tørreskab: Ja For: Polyester

Det kan nu næsten anses som bevist, at Hummel laver førsteklasses flyverdragter. Efter at mærket endnu en gang har placeret sig helt i toppen af vores test, kan vi ikke andet end blive imponerede over en fantastisk varmholdning, finpoleret pasform og meget god vandafvisning. Hummels flyverdragt som hedder Powder eller Chrystal afhængigt af farvevariant, er nem for barnet at tage på selv. Lynlåsen glider nemt. Benåbningerne har været fleksible nok, til at børnene selv har kunnet trække dem over støvler og vanter. Ventilationen får mange point, da børnene har været varme men aldrig svedige i flyverdragten. Også vindtætheden får ros. Der slipper ingen kold blæst ind, og kraven har i de fleste vejrlig været tilstrækkelig til at beskytte hals og nakke mod kulde.

De fleste forældre er enige om, at det vigtigste ved en flyverdragt er, at den holder varmen. Det er der ingen tvivl om, at Hummel kan klare. Flyverdragen får fuldt hus på pointskalaen. Den holder barnet tilpas varm, ofte blot med et lag almindeligt tøj under. Vandtætheden lever også op til forventningerne. I rigtig sjasket vejr bliver flyverdragten våd, men det trænger aldrig igennem stoffet og ind til kroppen. Snestoppene i form af elastisk rib med tommelfingerhul i ærmeåbningerne og tyk elastik i benåbningerne har været nok til at holde al sne ude. Slidstyrken er også på højt niveau. Efter en lang vinter er der ikke opstået nogen huller, og kun hvis man undersøger flyverdragten tæt på, kan man ane, at knæene er blevet en smule flossede. Ikke en gang gummistropperne under støvlerne ser brugte ud.

Hummel Powder/Chrystal har et flot design med en ret kropsnær pasform, så flyverdragten ikke føles poset eller bliver svær at bevæge sig i. De mørke farver er måske en anelse for mørke, i hvert fald når man tager med i ligningen, at der både kunne have været flere og større reflekser på flyverdragten. Men designet er alligevel rigtig pænt, og børnene har givet flyverdragten den bedste karakter ved altid at ville have den på. Hvis Hummel er blevet snavset, er det nok at børste den af. Det var kun nødvendigt at vaske en ud af tre flyverdragter i løbet af vinteren. Den får desuden ekstra pluspoint, for at den kan tørretumbles ved lav varme. Lidt flere reflekser på ryggen er ønsket til kommende versioner, og så fungerer ribben i ærmerne ikke så godt, hvis man vil have vanterne under flyverdragten. Derudover er der ikke noget at være utilfreds med, hvis man vælger en Hummel Powder/Chrystal til vinternes leg i sneen.

Meget god pasformholder barnet tilpas varmtmodstår vand og snavs godt
For få reflekserærmernes rib fungerer dårligt sammen med en del vanter

Ticket to Heaven Oxford Baggie

Rigtig slidstærk, rummelig dragt, der hverken lukker vand ind eller tiltrækker snavs

Testår: 2018 Prisklasse: Mellem Materiale: Oxford Vandtæthed: 8.000 mm Åndeevne: 8.000/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 92 - 140 cl Tilgængelige farver: 7 Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 C° Tåler tørretumbling: Nej Tåler tørreskab: Nej For: Thinsulate Miljø- eller bæredygtighedsmærkninger: Oeko-Tex-certificeret, FC-free, PFOA free, PVC free, wear resistance: >50.000 rubs!

Ticket to Heaven Oxford Baggie er en slidstærk flyverdragt, der på imponerende vis afviser både vand og snavs. Pasformen er rummelig, så den er nem for barnet at tage på, og der er plads til at have et ekstra lag tøj under. Men flyverdragten opleves også som poset af nogle børn, selvom der er elastik i ryggen.

Benåbningerne er i normal størrelse og nemme at føre over støvlerne. De kan også åbnes yderligere ved hjælp af en velcroåbning. Ærmeåbningerne af elastik er lidt strammere. Det letteste er at tage vanter på efter flyverdragten. Nøjagtig som sidste år virker lynlåsen på Ticket to Heavens flyverdragt også i år lidt tyk og skarp, så den kan være svær for mindre børn selv at trække op.

Ventilationen er udmærket. Børnene bliver ikke en gang svedige i varmere vejr eller ved høj aktivitet såsom skiløb. Vindtætheden er også godkendt. Kraven er til den lave side, og lynlåsen oppe ved halsen slipper af og til kold luft ind, så en halsedisse eller halstørklæde kan anbefales.

Varmholdningen får blandede anmeldelser. Det lader til, at Oxford Baggie fungerer bedst for de lidt større, mere aktive børn, for de oplever, at flyverdragten har fungeret fint ned til tocifrede minusgrader. De mindre børn har virket kolde allerede fra lige under frysepunktet.

Vandtætheden imponeret dog samtlige testfamilier, hvor en forælder beskriver Ticket to Heaven Oxford Baggie som lige så vandafvisende som teflon - den lukker slet ingen væske ind. Ikke engang i slud og sjap med dybe vandpytter er det nødvendigt med regnbukser ud over flyverdragten. Der slipper heller ingen fugt ind gennem benåbningerne, og stroppen der føres under støvlerne har holdt hele sæsonen.

Slidstyrken er har også været bedre end forventet. Samtlige flyverdragter ser stadigvæk ud som nye, efter vinteren er forbi. Ved nærmere eftersyn kan man ane en smule slid på bagdelen, men samtlige flyverdragter kan uden problemer anvendes mindst en vinter mere. Det kraftige stof har også vist sig at være godt for flyverdragtens evne til at holde sig ren. Det meste sand og snavs kan børstes af, når flyverdragten er tørret.

Antallet af reflekser på Baggie Suit er desværre alt for lavt, og dem der findes, er for smalle, og ses ikke tilstrækkelig godt på afstand. Børnene har syntes godt om flyverdragten, men måske anset den for at være lidt vel poset, og ærmeåbningerne er lige ved at være for stramme. Generelt har testfamilierne også et ønske om mere for, så den varmholdende funktion hos Ticket to Heaven Oxford Baggie kunne få samme topkarakter som vandtæthed og slidstyrke.

Holder fint til leg i sjap og vand meget slidstærknem at holde renrummelig pasform
Lidt for kold, når det bliver frostvejr, lidt for poset design, for få reflekser

Tenson Dominic

Varm og slidstærk vinterflyverdragt med god pasform, kan let tilpasses barnets krop

Testår: 2018 Prisklasse: Premium Materiale: 100% Nylon Vandtæthed: 5000 mm Åndeevne: 5000/m2/24h Tapede sømme: Ja/Nej Tilgængelige størrelser: 86/92 - 158/164 cl Tilgængelige farver: Orange, Rosa, Grön, Blå, Svart Tåler maskinvask: Ja/Nej Maksimal vasketemperatur: 40 C° Imprægnering: Flourcarbon Free Maksimal tørretemperatur: 40 C° Tåler tørretumbling: Ja/Nej Tåler tørreskab: Ja/Nej For: 100% polyester, 140 gr foder

Tenson Dominic er en flyverdragt med kraftige farver og en rummelig pasform. Flyverdragten virker ikke poset, og børnene kan lege som normalt med den på. Flyverdragtens ærmeåbninger sidder stabilt rundt om vanten, og benåbningerne er tilpas store, til at man kan få dem over støvlerne, samtidig med at de holder sneen ude. Flyverdragten klarer fint at holde børnene ventilerede, ingen er blevet svedige i Dominic. Flyverdragtens krave er rigtig god. Højden er lige tilpas til at beskytte nakke og hals, men ikke så høj at den irriterer. For det meste behøvede man ikke en gang at bruge halstørklæde eller halsedisse under. Tenson Dominic får topkarakter af samtlige familier for varmholdningsevnen. Under flyverdragten er det nok med et lag almindeligt tøj eller eventuelt et ekstra sæt langt undertøj i rigtig lave minusgrader eller ved ophold udendørs hele dagen. Alle børn føles perfekt tempererede på kroppen, når de kommer ind og har aldrig klaget over, at de fryser.

Også for vandtætheden får Tenson Dominic topkarakter. Gummistroppen som fastgør flyvedragten under støvlerne, sidder godt fast og tåler slitage, så der slipper ikke væde op gennem buksebenene. Flyverdragten kan blive våd i yderlagt, men væden trænger ikke ind til barnet. Det kan dog af den grund være nødvendigt at hænge flyverdragten til tørre efter formiddagens leg, så den ikke virker fugtig når den skal på igen efter frokost. To af de tre testede flyverdragter ser ud som nye efter en vinters brug. De forstærkede partier på knæ og bagdel er modstandsdygtige, og der er kun svage tegn på slitage. På et eksemplar af flyverdragten er der dog gået hul i sømmen på siden af knæet. Også denne flyverdragt er derudover i upåklagelig stand, så det er svært at afgøre, om stoffet er blevet slidt på grund af gnidning mellem barnets knæ, eller at barnet har siddet fast i noget.

Tenson Dominic får forholdsvis høje karakterer for antallet af reflekser, selvom testfamilierne gerne havde set endnu flere. Reflekserne er også blevet noget slidt. Dominic er let at holde ren. Det har for det meste været nok at børste sand og snavs af. Er det nødvendigt at vaske den, vurderes den efterfølgende tørretid som normal. Designet for overordnet ros. En del forældre syntes, at farverne var lidt skrigende, men børnene kunne lide dem, og deres bedømmelse vejer tungere, for det er jo dem, som skal tage flyverdragten på hver morgen. Tenson Swipe er en velfungerende vinterflyverdragt, som barnet aldrig fryser i, med en meget god pasform som gør den nem for barnet at tage af og på. Prisen er høj, men det er lykkedes for Tenson at leve op til forventningerne.

Meget varmgod pasform der kan tilpasses efter barnets kroptåler slitage godt
Der er opstået huller på et eksemplarder kunne have været flere og mere slidstærke reflekser
Bedste lavprisvalg

Ellos Kids Skidoverall Yosemite

Testår: 2018 Prisklasse: Lavpris Materiale: Yderstof: Polyamid For (polstring): Polyester Vandtæthed: 5000 mm Åndeevne: 4000/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 92 - 146 cl Tilgængelige farver: Sort, Blå, Lyserød Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 °C Imprægnering: Rudolf Bionic finish ECO Maksimal tørretemperatur: Lav temperatur Tåler tørretumbling: Ja, ved lav temperatur Tåler tørreskab: Ja

Ellos Kids vinterflyverdragt er en varm og stilren flyverdragt med figursyet pasform, der ikke hæmmer barnets bevægelser. Flyverdragtens benåbninger er lette at føre over støvlen. Ud over elastikåbningen kan man også spænde buksebenet til med et velcrobånd.

Ventilationen har fungeret godt. Børnene bliver ikke svedige, og Ellos Kids skiflyverdragt virker også vindtæt. Kraven er ret høj, indvendigt dækket med blød fleece, så den beskytter godt mod kold blæst.

Flyverdragten imponerer, når det gælder varmholdningsevnen. Med almindeligt tøj eller et sæt langt undertøj, hvis temperaturen var under -10, har samtlige børn altid virket tilpas varme efter leg i sneen. En familie fremhæver især det ekstra fleecefor, der er placeret i højde med bagdelen, som gør at børn som sidder meget ned i sneen, også holder sig varme.

Ellos Kids flyverdragt har rib i ærmerne og kraftig elastik i benåbningerne, hvilket fungerer effektivt som snestop. Vandtætheden er også meget god. Først efter længere tid siddende i en vandpyt oplevede et barn, at benene på flyverdragten føltes våde indeni. Men stoffet slipper ikke væde ind til barnet, og flyverdragten klarer sjap i fin stil.

Hvis imprægneringen efter længere tids brug bliver påvirket, kan man genaktivere den med en let opvarmning, f.eks. ved at tørretumble flyverdragten. Det område hvor Ellos Kids vinterflyverdragt ikke rigtig holder niveau, er slidstyrken. Først og fremmest knæ og bagdel er blevet slidt, og på en flyverdragt er der opstået små huller i benåbningerne, af at stoffet er blevet slidt mod jorden.

Knapperne som holder fodstropperne på plads under støvlen, har også brug for forstærkning, da de hurtigt gik løs på samtlige flyverdragter. Ellos sender dog to ekstra stropper med, hvis de skulle blive slidt op.

Reflekserne er ikke blevet slidt, og Ellos går forrest, når det gælder reflekstæthed på vinterflyverdragter. Renligheden holder også niveau. Det har for det meste været nok at børste flyverdragten. Selvom prisen på flyverdragten ligger på et meget godt niveau, trækker slitagen ned på helhedsindtrykket, da et par af flyverdragterne er for slidt til at kunne klare en sæson mere.

Samlet set får Ellos Kids Polstret skiflyverdragt gode karakterer for design og funktionalitet. Børnene har trivedes i den, og de klare farver har været populære. Lidt kraftigere materiale og sømme er det eneste, der mangler, men selv i den nuværende udformning løser Ellos Kids Polstret skiflyverdragt sin opgave.

Holder barnet varmt og tørtekstra polstring på bagdelengode snestop
Bliver slidt i sømmene og på bagdelenknapperne i fodstropperne går løs med det samme

Bergans Snötind

Let og smidig flyverdragt, holder varmen meget godt, pasform med høj bevægelsesfrihed

Testår: 2018 Prisklasse: Premium Materiale: Face 100% Polyamide(Nylon) Membrane 100% Polyurethane / Face 2 95% Polyamide(Nylon) 5% Elastane(Spandex) Membrane 100% Polyurethane Vandtæthed: 10000 mm Åndeevne: 10000/m2/24h Tapede sømme: Ja/Nej Tilgængelige størrelser: 80 - 140 cl Tilgængelige farver: Athens Blue/Navy/Desert - Dark Sorbet/Jam/Desert Tåler maskinvask: Ja/Nej Maksimal vasketemperatur: 30 C° Imprægnering: DWR "C6" iht Norske regler Maksimal tørretemperatur: 40 C° Tåler tørretumbling: Ja/Nej Tåler tørreskab: Ja/Nej

På mange områder får Bergans Snötind topkarakter af de fire testfamilier, men den falder alligevel ved målstregen. Det skyldes langt hen ad vejen den skrå lynlås. Tanken bag er god - at man skal kunne klæde barnet på lag på lag, uden at der sidder 2-3 lynlåse direkte oven på hinanden.

Men i praksis er denne unikke lynlås meget svær for børnene at trække op og ned selv. Og en flyverdragt som kræver forældrehjælp til påklædning selv hos børn på 4-5 år, stemmer ikke rigtig overens med hverdagsbrug.

I dette års test har tre af fire eksemplarer desuden fået små huller ved sømmen på indersiden af flyverdragtens ben. På trods af dette giver testfamilierne flyverdragten høje karakterer for slidstyrke, fordi stoffet i øvrigt ser meget fint ud kun med små tegn på slitage på bagdelen.

Pasformen er meget god på Bergans Snötind. Flyverdragten er hverken stram eller for rummelig, og vidden i ben og ærmer gør den nem at tage på. I ærme- og benåbningerne er der elastik, der opfattes som tilpas stram. Benene kan trækkes over støvlerne, uden at man skal bruge mange kræfter, og der kommer ikke sne ind.

Flyverdragten er meget let og føles tynd, men den får høje karakterer for varmholdningsevnen. Ofte var det nok med almindeligt tøj, og ved kraftig frost var det tilpas at tilføje et sæt langt undertøj. Snötind ånder også rigtig godt, kun de børn som nemt plejer at blive svedige, blev det også i flyverdragten. Vindtætheden er god, men kraven vurderes som for lav, det er nødvendigt med halstørklæde eller halsedisse, for at det ikke skal blive koldt om halsen.

Varmen og snestoppene gør Snötind rigtig velegnet til koldt vejr og sne. I sjap bliver flyverdragten højst våd på overfladen, et barn har dog i et par situationer følt, at fugten er trængt igennem stoffet på bagdelen. Men der har ikke været andre lækager, og flyverdragten tørrer på normal tid, hvis den er blevet våd.

Det samme gør sig gældende, hvis flyverdragten skal vaskes, hvilket ikke sker så tit, da den for det meste har kunnet børstes af. Efter vask bliver flyverdragten helt ren igen, og der er ikke opstået større vaskepåvirkning.

Bergans Snötind er en farvestrålende flyverdragt med legerigt design. Den kunne godt have haft flere og større reflekser, nogle af børnene efterlyser også flere lommer. Prisgunstigheden for Snötind bliver i sidste ende også trukket ned, af at påklædningen vanskeliggøres så meget af lynlåsen, selvom varmen, pasformen og flyverdragtens lave vægt roses af vores testfamilier.

Meget god pasformlet for barnet at bevæge sig iholder varmen rigtig godt
Lynlåsen er meget svær for børnene at trække opvisse problemer med slitage i sømmene ved knæene

Minymo Oxford

Meget slidstærk vinterflyverdragt som modstår både vand og snavs og er nem at rengøre

Testår: 2018 Prisklasse: Lavpris Materiale: Oxford Nylon Vandtæthed: 8000mm Åndeevne: 8.000/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 80 - 164 cl Tilgængelige farver: Ensfarvet: Red plum/Blue/Navy/Striber til både dreng og pige Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 °C Imprægnering: Ja Tåler tørretumbling: Ja/lav varme Tåler tørreskab: Ja For: Polyester padding Miljø- eller bæredygtighedsmærkninger: Alle vores varer testes ift. REACH-standarderne og vores egne standarder for PFC'er og PFAS'er, da ikke alle er EU-reguleret. Derfor er alle vores varer fri for fluorstoffer.

Minymo Oxford er en rummelig vinterflyverdragt med en pasform, der er til den lange og smalle side. Børnene som har testet flyverdragten, har kunnet røre sig som normalt, indtil de har vokset ud af benene, der virker lidt korte. Men den detalje som alle er enige om er mest irriterende ved Minymo Oxford, er den indvendige rib i ærmerne. Den er usædvanligt stram og hård og sidder som en skruestik omkring barnets arme, så snart de har en lidt tykkere trøje på under flyverdragten. Her er det nødvendigt med en seriøs gentænkning af designet, hvis flyverdragten skal få en højere slutkarakter. Nok er det godt med en snelås, der holder sneen ude, men en arm skal kunne komme igennem, uden at man skal hive og slide i ærmet. Minymo Oxford har en godkendt ventilationsevne, men varme børn kan af og til virke svedige. Vindtætheden er der dog ikke noget i vejen med. Flyverdragtens krave er lav, men opfylder formålet.

To af tre familier giver Minymo Oxford topkarakter for varmholdningsevne og oplyser, at det er nok med et enkelt lag tøj under, undtagen i minusgrader, og så har man også brugt varmt undertøj. Den tredje familie synes, at Oxford bliver for kold, når temperaturen kryber under nulpunktet. Vandtætheden er man dog enige om er helt i top. Børnene har kunnet sidde i en vandpyt uden at der er sluppet vand ind. Hvis der trænger fugt igennem yderstoffet, bliver den i hvert fald yderligt. Så snart man tager flyverdragten af, tørrer den også hurtigt igen. Slidstyrken får også ros. Efter en lang vinter er flyverdragten i meget fin stand. Knæene er lidt flossede, og en af flyverdragterne har fået en dybere flænge i bagen. Der er reflekser på ærmer og ben, men de mangler på bryst og rygparti, hvor vi gerne havde set flere af dem.

Minymo Oxford beskrives af en familie som magisk god til at holde sig ren. Det skete efter et uheld med karamelfarve, som blev spildt på flyverdragten og senere ikke kunne se mindste spor efter. At snavs og sand har meget svært ved at sætte sig fast i stoffet, gør, at Oxford meget sjældent skal vaskes, og når det endelig er nødvendigt, er det et stort plus, at den kan tørres i tørretumbler. Der er ingen synlig vaskepåvirkning selv efter 2-3 vaske. Designet er populært, flyverdragten fås både i friske lyserøde farver og mørkere blå. De lyserøde farver klarer sig bedst, da de ses bedst i vintermørket. Børnene har syntes godt om Oxford - med undtagelse af at ærmerne har været alt for stramme. Kan Minymo forbedre det felt, vil vi også langt bedre kunne sætte pris på vandtætheden og flyverdragtens slidstyrke.

Meget slidstærkt stofmodstår vand og snavs rigtig godtlet at rengøre og tørre
Alt for stram rib i ærmernefor få reflekser

Mikk-Line Nylonwear

Lige tilpas varm og blød vinterflyverdragt, der er let for barnet selv at tage på og let at lege i

Testår:2018 Prisklasse: Lavpris Materiale: Oxford Nylon Vandtæthed: 8000mm Åndeevne: 8.000/m2/24h Tapede sømme: Ja Tilgængelige størrelser: 80 - 164 cl Tilgængelige farver: Ensfarvet: Red plum/Blue/Navy/Striber til både dreng og pige Tåler maskinvask: Ja Maksimal vasketemperatur: 40 °C Imprægnering: Ja Tåler tørretumbling: Ja/lav varme Tåler tørreskab: Ja For: Polyester padding Miljø- eller bæredygtighedsmærkninger: Alle vores varer testes ift. REACH-standarderne og vores egne standarder for PFC'er og PFAS'er, da ikke alle er EU-reguleret. Derfor er alle vores varer fri for fluorstoffer.

Mikk-Line Nylonwear er en varm og blød flyverdragt med en pasform, der giver god plads til at bevæge sig. Den er lidt poset om livet på slankere børn, da den ikke kan strammes til på nogen måde. Flyverdragten er let at tage på og er stor nok i størrelsen til at kunne anvendes hele vinteren.

Både ærme- og benlukninger har fungeret uden problemer, hverken for stramme eller for slappe. Flyverdragten ånder godt. børnene bliver ikke svedige, og fugt bliver ikke lukket inde i flyverdragten, når barnet leger i den. Den lykkes også med at holde kold blæst effektivt ude. Kraven opleves som en smule vid, og man kan derfor være nødt til at supplere med et halstørklæde i koldt vejr.

Mikk-Lines varmholdningsevne har ikke brug for forbedring. Samtlige børn har haft en helt tilpas kropstemperatur og har aldrig klaget over at fryse. Et lag almindeligt tøj under flyverdragten har været nok til at holde varmen.

I flyverdragtens benåbninger sidder der en elastik indvendigt, som holder buksebenet på plads omkring støvlen. Der er også fodstropper af gummi. Buksebenets yderstop kan dog ikke strammes til, så det havde tendens til at slæbe hen ad jorden og blive slidt, når stoffet var blevet vådt og tungt. Gennem de små huller der opstod, kunne der efterfølgende trænge vand ind i buksebenene på to af flyverdragterne. Den tredje har ikke været utæt.

Derudover har væde holdt sig på flyverdragtens ydre. Slidstyrken får lidt blandede vurderinger. En søm i bagdelen blev hurtigt slidt delvist af, og farven er blegnet, så flyverdragten hurtigt ser godt brugt ud på knæene.

Også Mikk-Lines flyverdragt lider under mangel på reflekser, nøjagtig som de fleste andre modeller, der medvirker i testen. Især på benene og på ryggen havde familierne gerne set flere af dem.

Flyverdragten kan vaskes og tørrer relativt hurtigt bagefter. I begyndelsen af sæsonen var det ofte tilstrækkeligt at børste den af, men efter yderstoffet er blevet ru af brug, satte sand og snavs sig bedre fast. Så var det nødvendigt med en tur i vaskemaskinen for at få flyverdragten ren. Der er også bemærket en vis vaskepåvirkning, i form af at farven er blegnet noget, og at yderlaget slipper mere fugt ind.

Mikk-Lines design får middelkarakter. Familierne synes, at farven er lidt for kedelig farve og at den ser lidt for poset ud. Men de pointerer også, at samtlige børn virkelig har syntes om at have flyverdragten på og valgt den på bekostning af andet tilgængeligt vintertøj.

Forstærket stof og et andet design på buksebenene efterlyses således, mens børnenes begejstring for flyverdragten, og at den holder varmen rigtig godt viser sig at være Mikk-Line Nylonwears utvivlsomt stærkeste sider.

Meget slidstærkt stofmodstår vand og snavs rigtig godtet at rengøre og tørre
Alt for stram rib i ærmernefor få reflekser

Alt om flyverdragt

Der findes i dag flere kvalitetsflyverdragter til børn end nogensinde før på det skandinaviske marked, og de bedste flyverdragter er af en fantastisk høj kvalitet. Hvis man vil have de allerstørste ydeevne, kommer man dog også til at betale for den, men man kan også få gode børneflyverdragter til under en tusse. De kan dog ikke måle sig kvalitetsmæssigt med de allerbedste flyverdragter, og det skyldes ofte, at pasform og slidstyrke ikke holder niveau.

At de bedste flyverdragter koster meget, betyder heller ikke nødvendigvis, at de er dyre på sigt. En flyverdragt i høj kvalitet kan anvendes flere vintre af flere søskende. Visse modeller kan også videresælges til en god pris på brugtmarkedet, hvilket mindsker den endelige omkostning.

En dyrere flyverdragt forventes at være bedre end en billigere. Hvis man køber en kvalitetsflyverdragt, synes vi nemlig, at den måde skal kunne tåle meget og holde længe. Det er derfor ikke tilstrækkeligt, at flyverdragten har en høj ydeevne, når man køber den. Ydeevnen skal også holde på sigt. Dyrest er dog langt fra altid bedst, og en flyverdragts kvalitet kan også variere fra år til år, da de fleste flyverdragtproducenter arbejder med en kontinuerlig produktudvikling.

En anden ting der er vigtig at tænke på, er at en flyverdragt med høj teoretisk ydeevne langt fra altid lever op til dette i praksis. Man bør altså ikke stirre sig blind på, hvor mange millimeter vand en flyverdragt kan holde til. Eller hvor mange gram vand pr. kvadratmeter og døgn en flyverdragt kan ånde ud.

En flyverdragt med lavere teoretisk ydeevne kan således være bedre end flyverdragt med højere teoretisk ydeevne. Derfor tester vi altid flyverdragterne, som de skal anvendes - af almindelige børn, der går i børnehave eller skole, som kælker med familien i weekenden og bygger snemænd og kravler i snebunker med sine legekammerater.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem