1. Bedst i test

Test af medieafspillere: De bedste afspillere til streaming 2021

Profilbillede
Daniel Hessel

Opdateret 21. april 2021

Vil du gøre dit gamle TV smart? Eller vil du vise billeder fra mobilen på dit TV? Medieafspillere er enormt praktiske og alsidige, ligesom de er enkle at bruge. Vi har testet flere aktuelle modeller og udpeger Google Chromecast (3. generation) til bedst i test.

Test af medieafspillere: De bedste afspillere til streaming 2021

Vi tester løbende nye medieafspillere. Du kan sammenligne priser og finde den bedste pris her hos PriceRunner.

1. Google Chromecast with Google TV – BEDST I TEST MEDIEAFSPILLER

Chromecast bliver endelig en enkel medieafspiller med fjernbetjening, apps og stemmestyring

CPU: Amlogic S905D3G GPU: ARM Mali-G31 MP2 RAM2 GB Lagring: 8 GB Software: Google TV Mål: 162x60x17 mm Vægt: 55 g Videounderstøttelse: 4K/60 Hz, 1080p, Dolby Vision, HDR10, HDR10+ Lydunderstøttelse: Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos Tilslutninger: Wi-Fi 5 (802.11ac), HDMI 2.1 (indbygget), USB-C (strøm/Ethernet) Fjernbetjening: Fjernbetjening med stemmestyring, Android- og iOS-app

Google Chromecast with Google TV

Googles Chromecast-platform er en rigtig praktisk løsning, både til at gøre et TV smart og til at streame video, billeder og andet fra din telefon. Ulempen har været, at konceptet har været lidt svært at forklare. Det skyldes, at Chromecast ikke er en rendyrket medieafspiller som Apple TV, men nærmere en slags modtager for det, du styrer på din telefon.

I et forsøg på at råde bod på forvirringen har Google lanceret en enhed med et utroligt indviklet navn, Google Chromecast with Google TV.

To satsninger på en gang

Google Chromecast with Google TV er to nye ting på en gang. For det første er det en slags anden generations Chromecast Ultra – som jo introducerede blandt andet 4K-understøttelse til Chromecast – med den nyhed, at den leveres med fjernbetjening og grafisk brugerflade. Set fra den synsvinkel er selve Chromecasten cirka dobbelt så stor som før, men stadigvæk beregnet til at blive gemt bag dit TV og ude af syne. Fjernbetjeningen er lille og buttet, men den er meget enkel at bruge. Fjernbetjeningen har også indbygget mikrofon for at kunne bruges med Google Assistant.

For det andet er det en nysatsning for Google på TV-systemet. Det er en underdrivelse at påstå, at det tidligere system Android TV er langt bagefter, og med det nye navn Google TV så får det hele et "lag frisk maling".
I praksis drejer det sig om et meget forenklet startskærmbillede, der kombinerer apps og anbefalinger fra de tjenester, du er logget på. Chromecast-delen starter automatisk, når den skal bruges - nøjagtig som på TV-apparater med indbyggede funktioner.

Du kan finde og downloade apps i det almindelige søgefelt i stedet for en separat appbutik, hvilket er lidt besværligt. Apps skal også opdateres for at fungere i det nye system, selvom de tidligere har eksisteret til Android TV. Derfor mangler vi et par små apps, som ellers findes i i TV-apparater med systemet indbygget eller i fritstående medieafspillere. De store tjenester er derimod tilgængelige.

Enkel men lidt dyrere

Funktionsmæssigt kan vi godt lide mange ting ved Googles nye Chromecast. Den er nem at bruge og et perfekt supplement til et TV uden smart TV-funktioner, eller hvis dit system til det er blevet for gammelt.

Den fungerer også med nyere TV-apparater, da den understøtter grundlæggende 4K-opløsning med tilhørende HDR-teknologier. I forhold til hvad en Chromecast Ultra historisk har kostet kostet, er Google Chromecast med Google TV en rigtig god opgradering, hvis du har savnet en grænseflade til medieafspillere. På den anden side ender prisen et godt stykke over niveauet for et spontant køb, som den almindelige Chromecast altid har ligget på.

Har du et moderne TV, vinder du nok ikke særlig meget på en Google Chromecast with Google TV. Hvis du bare skal bruge Chromecast-funktionen, kan den anskaffes billigere. Derimod er Google Chromecast with Google TV det perfekte tilbehør til et ældre TV, fjernsynet i sommerhuset, børnenes TV eller lignende.

En letanvendt medieafspiller, Google Assistent og Chromecast i ét er simpelthen en rigtig god pakke, og især hvis du ikke er tilfreds med de smarte funktioner, der er indbygget i dit TV.

Bemærk: På nuværende tidspunkt er Google Chromecast med Google TV endnu ikke lanceret officielt i Danmark. Men som du måske har lagt mærke til, så sælges den allerede af danske forhandlere med fuld garanti. Grunden til at vi alligevel nævner det er, at det kan påvirke, hvilke apps der er tilgængelige - især fra de lokale leverandører.

Enkel fjernbetjening med stemmestyringletanvendt grænsefladerelativt funktionsrig
Lidt forvirrende at søge efter apperikke alle apps fra Android TV fungerer - endnu

Prissammenligning

Sammenlign priser
NordicElectronics Logo

Google Chromecast 4K HDR Med Google TV & Fjernbetjening

595 kr.
Refix Logo

Google Chromecast med Google TV - 4K HDR & fjernbetjening

599 kr.
Av-Cables Logo

Google Chromecast med Google TV - 4K HDR

649 kr.

2. Google Chromecast (3. generation)

Ekstremt brugervenlig og billig, men med få nyheder

Software: Google Cast **Bredde:**51,8 mm Højde: 51,8 mm Dybde: 13,8 mm Vægt: 40 g Tilslutninger: WiFi, USB (2.0), HDMI Fjernbetjening: iOS/Android-app

Google Chromecast 3

Google Chromecast i tredje generation er lige så velfungerende, som den er billig, og udpeges derfor til bedst i test. Samtidig som den er vil, er den dog også lidt af en skuffelse og ikke helt en traditionel medieafspiller. Mere om dette længere nede.

Hvad er Chromecast? Chromecast består af en lille puck med HDMI-ledning, som du nemt kan gemme bag ved dit TV, og slutter til hjemmets wi-fi-netværk (adapter til trådkoblet internet fås som tilbehør). Derefter fungerer den udelukkende som modtager for det, som du sender fra din telefon, tablet eller computer.

Der er ikke noget videre interface og ingen dedikeret fjernbetjening. Det kan lyde forvirrende, men fordi hele interfacet kan sammenfattes ved, at du trykker på en Cast-knapp i en app på telefonen, er det ekstremt simpelt.

Cast-knappen dukker op i de apps, som understøtter den, hvilket i praksis er alle de apps til streaming af film, der findes i dag. Den kan også vise hele skærmen fra en computer eller Android-mobil, hvis det er nødvendigt.

Youtube, Netflix, DR.dk, Cmore, HBO Nordic og mange flere understøtter Chromecast, og det er sjældent, vi oplever at mangle noget.

Er det værd at købe den nye generation? Samtidig er der kun få grunde til at opgradere, hvis du allerede har anden generations Chromecast. Google selv hævder, at den nye generation er 15 procent hurtigere end generation to, hvilket vi kan mærke, ved at klip starter omkring et sekund hurtigere end den tidligere version. Altså næsten umærkeligt.

Den største tekniske nyhed er, at materiale i 1080p-opløsning kan vises i 60 hertz, men hvis det har været et irritationsmoment for dig, har du nok allerede investeret i en Chromecast Ultra, som både kan klare det og 4k-opløsning.

Du kan også bruge dit TV som højttaler, når du bruger Google Assistant via Google Home-højttalerne. Her har den videobetonede Chromecast lånt funktionen fra Chromecast Audio, så dit TV kan indgå i en multirumsløsning til musik, hvis du ønsker det.

Standardfunktionen er stadigvæk den samme, og det fungerer lige så stabilt som tidligere. Det gør Chromecast til den nok billigste og afgjort mest praktiske løsning, hvis du vil have moderne smart-TV-funktioner på et vilkårligt TV. Men har du allerede den tidligere version, er der kun få grunde til at opgradere.

Ekstremt let at brugelav prisbred streaming-understøttelse
Få nyheder sammenlignet med tidligere generation

3. Google Chromecast 2

Lille og innovativ medieafspiller med lav pris og som er meget nem at bruge

CPU: Marvell 88DE3006 GPU: GC1000 RAM: 512 MB Mål (BxHxD): 51,9x 51,9×13,49 mm Vægt: 0,391 kg Software: Chrome Tilslutninger: WiFi, USB (2.0), HDMI Fjernbetjening: iOS/Android-app

Google Chromecast 2

Google Chromecast er en både billig, lille og innovativ medieafspiller - og et godt køb. Da den første generation af Chromecast blev lanceret i 2013, blev den hurtigt en salgssucces. Anden generation er udstyret med en mere effektiv processor og en bedre antenne, som gør ydeevnen 2-4 gange større. Resultatet er, at film starter hurtigere, og der bliver mindre buffering.

Chromecast sættes i et HDMI-stik på tv'et og forbindes derefter med en smartphone, tablet eller computer med et tryk på en knap. Tanken er at lave et "dumt" tv om til et smart-TV ved at give den adgang til Android-apps. Chromecast kan med andre ord sammenlignes med en Google-version af det populære Apple-TV, men til en pris på få hundrede kroner.

Chromecast-appen er blevet ret så god. Vi har primært testet YouTube, Viasat, Spotify, HBO Nordic og Netflix. Det virker faktisk suverænt at "caste" disse Video on Demand-tjenester med mobil eller tablet som fjernbetjening. Vi kunne godt have tænkt os en mulighed for også at streame lokalt lagret indhold til tv'et via Chromecast. Selvom det teknisk er muligt at gøre, har ophavsrets-mafiaen indtil videre sat en stopper for denne funktionalitet.

Filmindustrien er nemlig dødsens bange for, at en så billig og brugervenlig gadget skal gøre det alt for nemt for menigmand at streame piratkopieret video til tv'et. Dette er afgjort en ulempe for Chromecast, men det bliver forhåbentlig muligt i fremtiden. Det er i hvert fald sikkert og vist, at flere og flere Android-apps bliver tilgængelige på Chromecast fremover, og da Android-platformen er så enorm, giver det næsten uanede muligheder. Dette er markedets mest praktiske og prisgunstige streamingløsning, og vi synes, at ethvert tv fortjener en Chromecast,

Innovativ og lillelav prisekstremt let at bruge
Vi havde gerne set en Ethernet-port

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Ingen priser

Ingen priser

4. Xiaomi Mi Box S

Prisbillig 4K og Chromecast i et

CPU: Quad core Cortex A53 1,6 GHz GPU: Mali-450 RAM: 2 GB Software: Android TV Bredde: 95 mm Højde: 16 mm Dybde: 95 mm Vægt: 147 g Tilslutninger: WiFi, HDMI, optisk lyd, USB Fjernbetjening: Fjernbetjening med stemmestyring, Android- og iOS-app

Xiaomi Mi TV Box S 4K

Hvis diet hjem er fyldt med Apple-produkter, er et Apple TV en god udvidelse af samlingen. Men hvad er det tilsvarende for Android? Her findes der et hav af medieafspillere med såvel forskellige versioner af "almindelig" Android som det mere TV-tilpassede Android TV-system. De er dog sjældent fremstillet ens, hvilket kan medføre en række fejl og fejlkoder i de apps, du vil bruge.

Xiaomis Mi Box S skiller sig ud fra mængden ved at være en Android TV-boks med Googlecertificering. Det giver en række fordele, frem for alt hurtige opdateringer til den seneste version af systemet (noget som andre medieafspillere i mange tilfælde slet ikke får), og at de apps du finder i app-butikken fungerer, som de skal, uden irriterende fejlkoder. Relationen til Google giver også fordele som indbygget Chromecast Ultra til at kunne caste materiale fra din telefon i 4K-opløsning, og også Google Assistant indbygget via en speciel knap på fjernbetjeningen.

Vild til mange ting, men ikke så god til tunge spil Kunne du følge med? Mi Box S er altså en mediaafspiller med Android i TV-version med alle medfølgende apps og spil. Når vi kigger efter, finder vi alle de store streamingtjenester undtagen Amazons. Ud over et for det meste stort udvalg af apps, spil og streamingtjenester er der også indbygget, hvad der svarer til en Chromecast Ultra (altså versionen med 4K-understøttelse). En funktion som i sig selv koster en lille hundredkroneseddel mindre en prisen på Xiaomis afspiller.

Derudover har du hele økosystemet til Google Assistant på plads med et tryk på en knap. Det er ikke den samme taleaktiverede variant som på separate højttalere med taleassistenten, men alligevel er du kun et tryk på en knap fra alle funktionerne. Bliver du træt af den almindelige fjernbetjening (som det skal siges, er rigtig god), er der også apps til både Android og iPhone til at styre enheden.

I og med at det er Android, er det heller ikke noget større problem at slutte Bluetooth-tilbehør som høretelefoner eller spillekonsoller til enheden, hvor det sidenhen giver dig et helt okay spilbibliotek at lege med. Her begynder ulemperne dog at dukke op, da det bortset fra understøttelsen af materiale i 4K-opløsning ikke drejer sig om verdens stærkeste maskine.

De fleste spil fungerer uden problemer, men de allertungeste har tendens til at køre lidt langsomt. Den indbyggede hukommelse giver dig omtrent fem gigabyte lagerplads, hvilket også kan stikke en kæp i hjulet, hvis du har flere store spil installeret samtidig. Man kan udvide med en USB-hukommelse, men det er en langsommere løsning.

USB-porten kan du derimod vælge at bruge til en adapter til kabelforbundet internet, fordi Mi Box selv kun har wi-fi indbygget, hvilket i nogle tilfælde kan være i underkanten til tung videostreaming. 4K-understøttelsen inkluderer også understøttelse af HDR10, men hvis man ønsker den allernyeste teknologi, mangler både Dolby Vision på billedområdet og Dolby Atmos-understøttelse til lyden.

Men har du de krav, skal du måske ikke kigge på en medieafspiller til under en tusindkroneseddel. Faktum er, at Mi Box S i rigelig grad har positive egenskaber nok til at opveje for de negative. Det er ganske enkelt en ekstremt prisbillig medieafspiller.

Stort understøttelse af streamingtjenesterIndbygget Chromecast UltraIndbygget Google Assistant 4K-understøttelse
Svag hardware til spilMangler Ethernet-port

5. Apple TV 4K

Opdatering med luksusfunktioner i samme format som sidst

CPU: Apple A10X Fusion GPU: Apple A10X Fusion RAM: 3 GB Software: Apple TVOS Bredde: 98 mm Højde: 35 mm** Dybde: 98 mm Vægt: 425 g **Tilslutninger:**WiFi, HDMI Fjernbetjening: Fjernbetjening med stemmestyring, iOS-app

Apple TV 4K 32GB

Apple TV 4K er fjerde generations Apple TV, og sammen med dette introduceres såvel App Store som Siri, Homekit og en helt ny brugergrænseflade i den lille medieafspiller. Det er et enormt skridt op i forhold til tredje generations simple og ret låste system. Apple TV 4K virker mere som en plusmodel af forgængeren.

Udvendigt er den dog nærmest identisk. Vi savner eksempelvis en USB-C-port på bagsiden, og fjernbetjeningen er den samme. Det nye i denne generation kan man til dels udlede af navnet. Nu understøtter Apple TV 4K-opløsning og HDR, der giver rigtig god billedkvalitet. Med den seneste opdatering af operativsystemet TVOS har enheden også fået understøttelse af lydformatet Dolby Atmos.

Men ud over de tekniske lækkerbiskner, og hurtigere hardware til at underbygge dem, er det samme maskine til en højere pris.

Hvad er nyt i Apple TV 4K? Mange af nyhederne er opdateringer af TVOS, som den tidligere generation også nyder godt af. Den nyeste af dem er blandt andet Apples TV-app, som giver dig mulighed for at fortsætte med at se materiale på mobilen i en brugerflade magen til Apple TV.

Antallet af apps til film, TV-serier og musik er på et niveau, hvor vi ikke synes, at der mangler noget. Samtidig virker det som om, at hele App Store står lidt i stampe, især spilafdelingen hvor der er langt mellem de interessante nyheder.

Fjernbetjeningen er den samme og stadigvæk god, selvom pegepladen er lidt besværlig at anvende sammenlignet med en almindelig multiknap. Siri følger med, så godt hun kan, men at snakke med vores TV har på den anden side ikke haft høj prioritet. Den lidt passive funktion, hvor Apple TV agerer hjemmeserver for Homekit-tilsluttede enheder, er stadig guld værd, hvis du bruger det system, og Airplay fra en iPhone eller Mac fungerer lige så problemfrit som altid.

Klarer ikke alt, den bliver udsat for Samtidig kan den ikke klare Youtube i 4K-opløsning, og Netflix' interaktive serier (som Black Mirror: Bandersnatch) virker slet ikke på enheden. Det er der flere årsager til, men en af de dyreste medieafspillere på markedet bør ikke have den slags begrænsninger.

Som ren medieafspiller til streamet video er den stadigvæk et stærkt kort. Men da spil aldrig rigtig har taget fart på Apple TV, er det kun opgraderingen værd, hvis du har et 4K-TV og vil udnytte det maksimalt. Har du ikke det (eller ikke går nævneværdigt op i det), slipper du betydeligt billigere med forrige generation af Apple TV.

Stort understøttelse af streamingtjenesterHomekit og Airplay4K- og HDR-understøttelse
Få nyheder i forhold til sidstlidt dyr visse apps har ikke alle funktioner

Mere om medieafspillere

En medieafspiller er et produkt, som interessen bare er eksploderet for de seneste år. En medieafspiller fungerer som centrum for dit hjemmebiografsystem og giver dig mulighed for at overføre og afspille film og musik på dit TV fra din smartphone, en computer, en ekstern harddisk, en filserver eller lignende. Din medieafspiller fungerer her som en tolk, kan man sige, og oversætter lyd og billede til signaler, som dit TV forstår.

I stedet for ordet ’medieafspiller’ bruges indimellem også andre navne - ikke mindst fordi det også kan være en del af flere andre produkter. Andre almindelige ord er Media Extender, HTPC (Home Theatre Personal Computer), Media Streamer, Media Server og Mediecenter.

Nogle brugere også deres computer som medieafspiller ved at forbinde den til TV’et via deres Xbox eller PlayStation. Det kan fungere ganske rimeligt, hvis man er teknisk kyndig, men ønsker man den bedste medieafspiller med god ydelse og pålidelighed, som hele familien kan bruge, bør man anskaffe sig en dedikeret medieafspiller. Det er nu ikke kun muligt, men også overraskende billigt.

Der findes dog et væld af forskellige medieafspillere på markedet, hvilket ofte gør det vanskeligt for den uindviede forbruger at navigere i junglen og gøre det bedste køb. Derfor ser vi nærmere på de bedste og mest populære modeller på markedet og tester dem grundigt.

Fælles for samtlige medieafspillere, vi ser på, er deres brugervenlige interface, app-understøttelse, muligheden for at streame lyd og billede samt understøttelse af de mest typiske video- og lydformater. Vores mål er, at du skal blive i stand til finde den bedste medieafspiller til lige dit behov og dit budget.

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Illustration - Ingen spørgsmål og svar

Har du en kommentar til det, du har læst?

Abonner på vores nyhedsbrev

Få aktuelle tilbud og relevante tips hver uge. I nyhedsbrevet kan du læse mere om produkter, guides og tests - alt det, der er vigtigt for dig, når du skal købe noget nyt.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud inden for PriceRunners produktsortiment samt konkurrencer og tips via e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.