Opdateret  

Test af 8 padel bat

PriceRunner

Er du også blevet vild med padeltennis, og vil du gerne købe dit eget padel bat? Vi har testet padel bat fra mærker som Babolat, Dunlop og Wilson. For at vi kan kalde et padelbat for bedst i test, så skal det være velafbalanceret, have en god holdbarhed og en pris, der opfattes som rimelig i forhold til battets kvalitet.

TEST: 9 padel bat testet

Sådan gennemførte vi testen

Vores tests er uafhængigt udført og repræsenterer testredaktørens ærlige og objektive holdninger. Produktvalget foretages og testresultater besluttes uden påvirkning fra producenter, forhandlere eller andre interne eller eksterne parter.

Vi udfører selv vores tests og tester alle produkter, som de er beregnet til at blive brugt i den virkelige verden. Vi har testet padel bat på begynder-, motions- og avanceret niveau. Alle bat er blevet testet i lang tid af spillere på alle tre niveauer.

Vi har bedømt og vurderet følgende egenskaber:

  • Vægt: Her har vi vurderet, hvordan vægten påvirker battets egenskaber. I vurderingen har vi også taget vægtens indvirkning på forskellige spillestile samt spillerens fysiske størrelse i betragtning.

  • Kontrol, hastighed og balance: Vi har vurderet, hvordan battets sammensætning påvirker egenskaberne. Vi har vurderet afvejningen af kontrol og hastighed i forhold til den tilsigtede målgruppe. Vi har også vurderet, hvordan balancens placering påvirker spiloplevelsen.

  • Materialer: Vi har vurderet, hvordan kernens og slagfladens materialer påvirker battets vigtigste egenskaber såsom kontrol og kraft. Vi har også taget materialernes holdbarhed og levetid i betragtning.

Resultaterne af testen er blevet afvejet mod produktets pris inden den endelige bedømmelse blev tildelt.

1. Dunlop Speed Ultra - BEDST I TEST

Udmærket padel bat med god kontrol og masser af spin

Vægt: 365 g Form: rund Balance: medium Ramme: pro EVA Kerne: pro EVA 38 mm Niveau: motionsspiller

Dunlop Speed Ultra 2021

Dunlop Speed Ultra skiller sig ud med sin rillede slagflade, der giver meget spin på bolden, når den rammes korrekt. Grafitrammen gør battet let og giver en god balance mellem kontrol og hastighed.

Balance centralt i ketsjeren

Det testede bat har et lækkert design med en rund form, og balancen sidder i midten af battet. Tilsammen bidrager det til øget kontrol, hvilket betyder, at Speed Ultra også er velegnet til begynderen. Materialerne i både ramme og kerne er eksklusive og de findes normalt i meget dyrere modeller.

God fart i svingene

Selvom Speed Ultra ikke er det mest kraftfulde bat, så er det aerodynamiske design med til at øge hastigheden i svingene. Det kan spilleren drage fordel af både i det offensive spil og i det defensive spil, især ved nettet, hvor reaktionsevnen er vigtig. For at kunne give maksimal kraft skulle Ultra have haft en diamantformet slagflade med balancen højere oppe på battet og et hårdere materiale i sweetspot’et, som hjælper med at udnytte kraften i modstandernes slag.

Dunlop Speed Ultra er et udmærket bat til dig, der prioriterer spin og præcision frem for kraft. Det er en fordel, hvis du har spillet padel før, da den rillede overflade ellers kan føles uvant. Dette er et flot og letspillet padel bat, som vi mener giver meget god værdi for pengene.

God kontroludmærket spingod værdi til prisenpænt design
En smule kraftløs

Prissammenligning

Sammenlign priser
Proshop.dk Logo

Dunlop Speed Ultra ORG HL Padelbat - Fjernlager, 2-3 dages levering (Forventes på eget lager 25-09-2023)

760 kr.
happii.dk Logo

Dunlop Speed Ultra ORG HL Padelbat - Fjernlager, 1-2 dages levering (Forventes på eget lager 25-09-2023)

766 kr.
Elgiganten Logo

Dunlop Speed Ultra ORG HL Padelbat

799 kr.

2. Babolat Viper Counter

Kraftigt padel bat til en offensiv spillestil

Vægt: 365 g Form: rund Balance: toptung (270 mm) Ramme: karbon Slagflade: karbon 3K Kerne: 38 mm Niveau: avanceret

Babolat Viper Counter 2021

Babolat Viper Counter er et hurtigt padel bat med masser af kraft. Det har en slagflade af rillet karbon, der giver både eksplosivitet og fremragende spin. Battets styrke ligger i effektivt at udnytte modstanderens hastighed i kombination med en relativt god kontrol.

Tre lag karbon

Viper Counter er fremstillet af karbon i tre forskellige lag, hvoraf et af lagene er lidt blødere, hvilket giver ekstra komfort. Dette gør, at battet har en god blanding af kraft og et godt touch. Men det er hastigheden og kraften, der er dominerende, hvilket betyder, at du skal være en erfaren padelspiller for at kunne udnytte Vipers bedste funktioner. En begynder kan få problemer med at holde bolden inden for banen, når der kommer lidt hårdere slag fra modstanderen.

Velafbalanceret bat, der ligger godt i hånden

Battet er velafbalanceret og ligger godt i hånden. Den toptunge balancering hjælper primært spilleren med at få god fart på bolden ved slag over hovedet. Rammen absorberer vibrationer på en behagelig måde, hvilket er særligt godt for dig, der har tendens til at lide af tennisalbue.

Babolat Viper Counter passer til dig, der har spillet meget padel og har en overvejende kraftfuld spillestil. Ja, prisskiltet er stort, men så får du også et velafbalanceret og lækkert padel bat af meget høj kvalitet.

Kraftfuldudmærket spin
Mindre kontrol for den urutinerede

3. Wilson Ultra Elite v2

Opgraderet version med udmærket spin og fantastisk greb

Vægt: 361 g Form: diamant Balance: middel (258 mm) Ramme: kulfiber Slagflade: glasfiberkomposit Kerne: blødt EVA-skum 38 mm Niveau: motionsspiller

Wilson Ultra Elite V2 2021

Wilson Ultra Elite v2 er en rigtig god opgradering fra sin forgænger af samme navn. Forgængeren efterlod meget at ønske med hensyn til design, og spiloplevelsen er også blevet forbedret i den nye udgave.

V2 er et lækkert allround-bat med en stor slagflade, der genererer masser af fart. Et diamantformet bat har normalt tyngden længere ude på battet, men Ultra Elite v2 har balancen i midten, hvilket giver bedre kontrol.

Konkav form giver større slagflade

Battet har en relativt usædvanlig konkav form, hvilket ikke kun er et spændende syn for øjet, men formen giver også en lidt større slagflade

Rammen er fremstillet af kulfiber, som er det mest almindelige materiale til padel bat. Slagfladen er lavet af en blanding af glasfiber og komposit. Udover at være meget holdbart giver det også battet et lidt blødere boldtræf og masser af fart.
Ulempen er, at slagene kan være sværere at kontrollere, hvilket især bliver tydeligt, når du returnerer hårde volleyslag. Hvis du også er vant til lidt hårdere bat, så er der en risiko for, at du vil synes, at Wilson Ultra Elite v2 er for blød.

Ru overflade og godt spin

Ultra Elite v2 har en spændende ru overflade, der minder om materialet på en basketball. Overfladen giver et fremragende spin, og vi oplever især, at den tilføjer en ekstra dimension til serven. Ved den første berøring gav grebet et meget almindeligt indtryk, men jo mere svedig hånden blev, jo bedre blev grebet faktisk!

Konklusion på test af padel bat Wilson Ultra Elite v2

Wilson Ultra Elite v2 er et godt allround-bat og det er velegnet til dig, der ikke har en alt for kraftfuld spillestil. Hvis du godt kan lide at sætte meget spin på boldene og føler dig godt tilpas med et lidt blødere bat, så er den nye Ultra Elite et rigtig godt valg.

Godt grebudmærket spinpænt design
Lidt blød

4. Dunlop Rocket

Let padel bat til begynderen med god kontrol

Vægt: 360 g Form: rund Balance: medium Ramme: grafit Slagflade: glasfiber Kerne: pro EVA 38 mm Niveau: begynder

Dunlop Rocket 2021

Dunlop Rocket Red er et meget prismæssigt overkommeligt padel bat, der hjælper spilleren med at slå kontrollerede slag med god hastighed.

Godt padel bat til begynderen

Battet passer rigtig godt til begynderen (også på grund af prisen) og til spillere med lidt mindre hænder. Hvis du har store hænder og alligevel gerne have padel battet, så kan du nemt tilføje flere lag tape på grebet, indtil du opnår den ønskede tykkelse.

Holdbart materiale

Rocket Red er fremstillet af slidstærkt materiale og opleves som let i hånden. Glasfiberslagfladen er relativt stiv, men den giver en god kontrol bagerst på banen. Balancen ligger midt i ketsjeren og bidrager til en behagelig spilfølelse. Desværre mangler den virkelige kraft i smashes og i en vis grad også kontrollen i volleyspillet.

Konklusion på test af padel bat Dunlop Rocket Red

Dunlop Rocket Red har egenskaber, der passer godt til dig, der lige er kommet i gang med padel tennis - og til dig, som ønsker at fortsætte med målrettet at udvikle dine grundlæggende slag.

Ketsjeren ligger på et attraktivt prisniveau, og den har potentiale til at ledsage spilleren fra begynderniveauet op i motionsklassen.

God kontrolgod kvalitet til prisenlav vægt
Lidt stivsvage kraftslag

5. Cabra Premium Virtuoso

Eksklusivt padelbat med udsøgt materialevalg og flotte detaljer

Vægt: 360 g Hovedform: Rundt Vægtbalance: Medium Ramme: Kulfiber Træfflade: Kevlar Kerne: 38 mm, forskellige materialer med forskellig densitet oven på hinanden Niveau: Avanceret

Dobbeltlag på overfladen, flere lag i kernen, cool retro-design,

Kernen i Cabra Premium Wizard hedder Intellicore og består af materialer med forskellig densitet oven på hinanden, hvor et blødere materiale aktiveres ved blødere slag og et hårdere materiale ved mere kraftfulde slag. Denne type kerne findes f.eks. også i Bullpadels og NOX topmodeller.

Hvem henvender battet sig til?

I det offensive spil giver Premium Wizard frem for alt uovertruffen kontrol og god mulighed for at sætte slagene, så de er svære at stoppe. Battet er utrolig effektivt ved netspil, idet det giver mulighed for at dæmpe og vinkle boldene eller smashe tilbage på dem.

Takket være kombinationen af mønstret og sandpapirstruktur på slagfladen kan man skabe godt spin i bolden og slå stopbolde, der er svære at nå, og giver godt greb i bolden og bider mere effektivt i boldtræffet.

Giver bolden mere spingod vægtbalance og smart håndledsrem
Ikke så kraftfulddyr

6. Wilson Bela Elite

Balanceret bat med udmærket kontrol og skarpt spin

Vægt: 365 g Form: diamant Balance: medium (260 mm) Ramme: kulfiber Slagflade: glasfiber Kerne: blødt EVA-skum 38 mm Niveau: motionsspiller

Wilson Bela Elite 2022

Wilson Bela Elite er et spændende padel bat, der tilbyder en god blanding af kontrol og hastighed. Bela-serien er blevet udviklet sammen med padelspilleren Fernando Belasteguín, en legende inden for padelsporten med hele 16 år som nr. 1 i verden!

Ketsjer til motionsspilleren

Bela-serien fås i tre niveauer; Team, Elite og Pro. Elite er primært rettet mod motionsspilleren, men også spillere på de to andre niveauer kan drage fordel af Bela Elites egenskaber.
Elite er lidt lettere end pro-battet og har funktioner, der er mere tilgivende, som for eksempel en blødere slagflade og et større sweetspot. Dette giver mere kontrol, men noget mindre fart og kraft, hvilket er usædvanligt for et diamantformet padel bat.

Meget velafbalanceret padel bat

Bela Elite er rigtig godt afbalanceret, og den rillede slagflade giver mulighed for nogle rigtig flotte skruninger. Elite klarer sig ganske godt selv i de mere kraftfulde overhead-slag, selvom det selvfølgelig ikke kan sammenlignes med eksempelvis Babolats Viper, hvis vigtigste egenskab er netop kraft.
Grep tapen fra Wilson giver et førsteklasses grip, som vi føler bliver bedre og bedre, jo mere svedig hånden bliver.

Konklusion på test af padel bat Wilson Bela Elite

Wilson Bela Elite er et fremragende padel bat til dig, der lige har forladt begynderniveauet og som ønsker at skifte op til en ketsjer med mere fart - uden at du mister kontrollen.

Den rillede slagflade vil give dig gode forudsætninger for at udvikle en eksemplarisk Bandeja eller en fantastisk Vibora!

Skarpt spingod kontroludmærket greb
Noget mindre fart og kraftdyr

7. Dunlop Galactica

Avanceret padel bat fra verdensstjernen Juani Mieres

Vægt: 370 g Form: dråbe Balance: høj Ramme: karbon Slagflade: 6K karbon Kerne: pro EVA 38 mm Niveau: avanceret

Dunlop Galactica 2020

Dunlop Galactica er et avanceret padel bat til den erfarne padelspiller, der prioriterer kontrol frem for kraft. Det har en blød og rillet slagflade, der giver både masser af spin og høj præcision. Modellen blev udviklet sammen med den argentinske verdensstjerne Juani Mieres, som er en legende inden for padelsporten.

Padel bat af høj kvalitet

Galactica er gennemsyret af høj kvalitet, både når det gælder materialevalg og design. Battet har en ramme i karbon og er lidt tungere end andre modeller i testen. Også slagfladen har en særlig variant af karbon kaldet 6K, som er både stærkere og mere holdbar.

Lige over grebet sidder der et modul, som Dunlop kalder Tri-Max, som har til opgave at absorbere vibrationer og give spilleren en mere skånsom oplevelse. Funktionen ser ud til at løse sin opgave, da vi oplever, at vi får minimale vibrationer i alle typer af slag.

Padel bat med bredt sweetspot

Denne model er højt balanceret og har et bredt sweetspot, der sidder højt oppe på battet. Slagfladen er blød, men alligevel tilgivende, hvilket giver spilleren en god følelse af kontrol. Galactica klarer sig bedst i spillet langt tilbage på banen, hvor præcision og kontrol er en vigtig faktor. Den bløde slagflade gør det sværere at kontrollere slag med meget kraft som volleys og især smashes.

En ting, der skiller sig ud, er lyden. Det lyder lidt, som om man slår til bolden med en hul bølgepapkasse, hvilket er meget mærkeligt, indtil man vænner sig til det.

Dunlop Galactica er et spændende padel bat til dig, der er en erfaren spiller og prioriterer kontrol frem for fart. Battet har egenskaber, der adskiller den fra andre modeller i prisklassen, og vi anbefaler stærkt, at man prøvespiller med battet, inden man køber det.

Velafbalanceretgod kontrol
Tungboldtræf giver en mærkelig lydsvært at kontrollere hårde slag

8. Babolat Vertuo Counter

Letspillet padelbat med lav vægt og stor slagflade

Vægt: 350 g Form: rund Balance: neutral (265 mm) Ramme: karbon Slagflade: glasfiber Kerne: 38 mm Niveau: begynder

Babolat Counter Vertuo 2021

Babolat Vertuo Counter er et padel bat med et cool design og en stor slagflade.

I modsætning til sine større søskende Veron og Viper, så er denne model betydeligt blødere og vejer noget mindre. Det betyder, at battet er mere velegnet til spillere, der er i begyndelsen af deres padelkarriere. Et stort og blødt sweetspot gør battet let at spille med.

Godt begynder bat

Rammen er lavet af slidstærk karbon, mens slagfladen består af et blødere glasfibermateriale. Sidstnævnte kan få battet til at føles lidt blødt. Den bløde fornemmelse er især mærkbar, hvis du er vant til at spille med en ketsjer, som har en hårdere slagflade.
Vertuo er et godt begynderbat, men det er også velegnet til den motionsspiller, der prioriterer kontrol frem for hastighed.

Et tilgivende bat

Denne Babolat-model har en neutral balance, hvilket blandt andet betyder, at det er lidt sværere at slå kraftfulde slag, end det er med et bat, der har balancen længere ude. Den centrale balance og det større sweetspot gør dog battet mere tilgivende - hvilket er værdsat i de tilfælde, hvor teknikken fejler.

Vertuo mangler kontrol, når bolden fra modstanderen kommer med høj hastighed – fordi slagfladen er så blød, så bliver det sværere at placere bolden der, hvor du ønsker det.

KOnklusion på test at padel bat Babolat Vertuo Counter

Prismæssigt er Babolat Vertuo Counter en overkommelig mulighed til dig, der leder efter dit første padel bat med god kontrol og lav vægt.
Battet er fantastisk til at spille med ligesindede spillere, der prioriterer længere bolddueller frem for kraftfulde, afsluttende slag.
Vertuo er et godt køb i begynderkategorien.

Lav vægtstor slagflade
Mangler blandingen af kraft og præcision

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

Godt at vide om padel bat

Padel bat kan have tre forskellige former: rund, diamant- og dråbeform. De bat, vi har testet, er runde og diamantformede.

Et rundt padel bat har en større slagflade eller sweetspot, som det også kaldes. Balancen i battet er fra midten og ned mod håndtaget. Et bat med en rund form giver lidt mindre fart end de andre former, men omvendt giver det mere kontrol.

Et diamantformet padel bat passer til den spiller, der ønsker mere kraft. Balancen ligger højere oppe, hvilket betyder, at du får meget kraft i dine smashes, men også mindre kontrol. Diamantformen er derfor bedre egnet til avancerede spillere.

Et dråbeformet padel bat er en blanding af ovenstående former. Lidt mindre kraft end et diamantformet bat, men samtidig en lidt større slagflade.

6 ting, du skal overveje, når du køber et padel bat.

1. Vægt Padel battene i vores test vejer mellem 335 og 370 gram. Hvis du er nybegynder eller junior, kan det være klogt at satse på et lidt lettere bat. Et tungere bat er velegnet til en mere erfaren spiller, der ønsker at udnytte den kraft, som vægten giver.

2. Kontrol Det er padel battets form og materiale, der afgør, hvor meget eller lidt kontrol spilleren har. En rund form giver den bedste kontrol, og de fleste bat i testen har denne form. Generelt kan man sige, at en hård overflade giver mere kontrol end en blød. Nogle af modellerne i testen har en rillet slagflade, som giver mulighed for at få godt spin på bolden.

3. Fart Her gælder de samme naturlove som med kontrollen. Et diamantformet, tungere bat giver meget bedre fart end et let bat med en rund form. De dyrere bat er ofte lavet af et stift karbonmateriale og et plastikmateriale kaldet EVA, som har egenskaber, der giver bolden en god fart.

4. Pris Man plejer at inddele padel bat i tre forskellige prisniveauer. Begynder, motionsspiller og avanceret. Det betyder, at det dyreste bat sjældent er det bedste valg for en begynder. Årsagen er, at bat i den avancerede kategori bliver for svære at håndtere for en begynder. Det betyder, at du sandsynligvis ikke kan drage fordel af de funktioner, som du betaler ekstra for - såsom fart og kraft. Vi har testet bat i forskellige prisklasser.

5. Balance Bat med en rund form har normalt vægten placeret fra midten og ned mod håndtaget. Dette giver spilleren bedre kontrol. Modsætningen er et diamantformet bat, som har et højere balancepunkt med vægten længere ude på battet. Det giver bolden mere fart og kraft. De fleste af battene i vores test har en rund form.

6. Materiale Billigere begynderbat er ofte lavet af lette materialer som grafit og glasfiber. De dyrere modeller har normalt en hårdere kerne af EVA-skum (ethylenvinylacetat). EVA er en slags gummiblanding, og dens sammensætning bestemmer, hvor hård kernen bliver. De højere prisklasser har ofte en slagflade af kulfiber og i nogle tilfælde af karbon, som giver meget kraft i slagene.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os