Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Regntøj: 1 modeller i test

Af PriceRunner Opdateret 11.06.2017

Vi har testet regntøj, og der findes både membrantøj og vinyltøj af høj kvalitet. Gneis Turmalin Altvejrssæt, prisbilligt membrantøj af høj kvalitet, der klarer både vind og vand meget godt. Man mærker, at tøjet er nøje testet, når elastikken bag på bukserne sidder helt rigtigt på barnets ryg. Fra Isbjörn of Sweden kommer jakken Tornado, som tåler leg i al slags vejr, sidder godt på barnet og modstår slitage godt.

Mikk-Line Regnsæt

Regntøj, der er nemt at bevæge sig i og er vandtæt til en lav pris

Testår: 2015 Type: Vinylregnsæt Prisklasse: Lavpris. Vandtæthed: 8000 mm vandsøjle Tilgængelige størrelser: 74-146 cl Tåler maskinvask: Ja, maks. 40 grader Tåler tørretumbling: Nej Materiale: PU og polyester

Mikk-Lines regnsæt er et traditionelt vinylregnsæt beståede af bukser og jakke. Stoffet føles ikke hårdt eller stift, og selv børn i de mindste størrelser kan bøje knæ og arme som normalt med regntøjet på. Pasformen er relativt generøs, tøjet sidder ikk tæt, og lidt større børn oplever, at der er godt spillerum i både bukser og jakke – både til leg og til selv at klæde sig af og på.

Mikk-Line regnsæt har ikke virket svedigt. Tøjet har løst opgaven med at holde vand ude godt. Både jakke og bukser har elastik i ærme- og benåbninger, der hjælper med at holde fugt og kulde ude ved at tætne omkring håndled og ankler.

Når det gælder slidstyrke, er der ingen forstærkninger på Mikk-Lines regnsæt, hverken på knæ eller albuer. Vi synes alligevel, at tøjet har holdt godt. Vi har ikke fundet huller eller andre tegn på slitage. Regnbuksernes strop til at sætte under fodtøjet har også holdt. Mikk-Lines regnsæt er dog primært anvendt som netop regntøj og ikke som hverdagstøj, der bliver slidt mod tør jord.

Bukserne, op til og med størrelse 104, har seler, der sidder fast bagpå, men spændes op foran. Bukserne i de største størrelser har ikke seler. Bukserne går et stykke op både foran og bagpå, så der ikke trænger vand ind, hvis barnet sætter sig i en vandpyt. Mikk-Lines regnjakke har en hætte, der kan knappes sammen foran med tryklåse, når den er foldet ud, så den ikke glider bagud over hovedet, når barnet leger. Hætten kan også tages helt af. Foran har jakken både lynlås og tryklåse samt to små lommer.

Regnsæt, der anvendes i regn bliver hurtigt snavsede, men Mikk-Lines regnsæt kan både vaskes eller hurtigt tørres af med en klud. Mikk-Line regnsæt byder ikke på nogen ekstra funktioner, og brugen er begrænset til regnvejrsdage, men til at beskytte barnet mod vand på en regnvejrsdag i parken, så virker tøjet lige som det skal, og til en rimelig pris.

Smidigt materialegod købsprisholder tæt mod vand
Ingen forstærkninger på knæ og albuer

Alt om regntøj

I foråret og sommeren 2016 gennemfører Bedst i test en mindre test af regnsæt og membrantøj til børn, der er beregnet til brug i vådt, men ikke koldt vejr. Det testede regntøj vil derfor være uden for. Vi tester både membrantøj og vinylregnsæt.

Vores testpersoner er et antal børn i alderen 1 til 6 år, og regntøjet bliver anvendt af børnene i deres hverdag. De har det på i institution eller i skole samt hjemme og på udflugter. Vi vil teste flere udgaver af hver model for at sikre, at det fremkomne resultat ikke skyldes et enkelt fejlbehæftet eksemplar.

I vores regntøjstest vil vi se på tøjets pasform, hvordan de er i størrelsen, og hvordan lynlåse og knapper fungerer, samt hvor nemt det er for et barn selv at tage tøjet af og på. Vi vil også teste, hvor godt regntøjet modstår slitage, både på jakken og bukserne. Vi undersøger naturligvis også, om tøjet er vandtæt som lovet, om det kan vaskes eller rengøres på anden vis, og hvordan tøjet bliver påvirket af en sæsons brug.

Vi vil altså holde øje med tendenser til, at knapper går løs, opståede huller og revner, om skostroppen tåler at blive gået på og lignende. Endvidere vil vi teste hvordan regntøjet modstår solblegning, og hvordan sømme og andre svage punkter holder. Desuden ser vi selvfølgelig på regn- eller membrantøjets pris i forhold til funktion, samt det generelle design og fornemmelsen af kvalitet.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem