Ryobi Motorsave

Filtrer
Produktegenskaber
Strømkilde

22 produkter

Ryobi Motorsave Ryobi OCS1830
2,5/5

Ryobi OCS1830

Motorsav, Sværdlængde 30cm, 18V

1.595 kr.

4,5

Tre tips, når du vil købe en motorsav

Der er stor forskel på motorsave (kædesave). Skal du save tyndere grene ned, eller skal du fælde træer til brænde? Sværdlængden og kræfterne afgør, hvor tykke grene og hvor store træer saven (og du) kan klare:

  • Lettere og sjældent beskæringsarbejde i haven. Her behøver du ikke en kraftfuld, benzindrevet variant. En motorsav med batteri eller med ledning kan være nok. En let og manøvredygtig kædesav med et sværd på omkring 30 centimeter er ofte nok – overvej også en teleskopstang til beskæring i højden.

  • Tungere arbejde i skov eller have. Når du skal arbejde længe med større træer og grene eller skære det op til brænde, så er en motorsav til benzin med et sværd omkring 45 cm. ofte et bedre valg. Men forvent så også en tungere maskine og en del mere larm.

Det er tungt og krævende at bruge en motorsav. En benzindrevet motorsav med elstart sparer på kræfterne til at starte motoren. Men i takt med at du bliver træt af at håndtere en tung og kraftfuld sav, så bliver arbejdet mere risikofyldt. Hvis du ikke magter opgaven, så bør du måske kontakte en professionel i stedet.

Vibrationerne fra saven forplanter sig til dine arme og hænder, når du saver træer eller grene. Det gør savningen mere udtrættende og kan endda medføre skader efter længere tids knokleri. Nogle motorsave er bedre til at mindske vibrationer end andre – og prisen følger ofte med hos de bedste.

Bolius har skrevet lidt om kædesave og sikkerhed her

Annonce
  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os