32 produkter
Foam rollers fås i forskellige varianter:
Men de kan også have varierende hårdhed: Hvis du er nybegynder på en foam roller, så anbefaler vi, at du begynder med en glat og blød roller. Så kan du prøve dig frem uden at få ondt. En almindelig fejltagelse er nemlig at vælge en alt for hård, som gør ondt og afskrækker fra videre brug.
I takt med, at du bliver mere øvet, så kan du avancere til hårdere varianter – med eller uden riller og knopper.
En foam roller med knopper eller riller, kaldes også for en trigger roller. En trigger roller er bedre til at ramme dine “trigger points” (knuder og punkter). Det gør den til et godt valg, hvis du vil have en mere målrettet behandling af dine stive muskler.
Ud over hårdhed og triggere (knopper/riller) bør du også overveje, hvor stor din foam roller skal være. Og måske har du også brug for en, der giver en lidt dybere massage end en almindelig?
Du kan finde masser af inspiration til foam roller øvelser på nettet. Her har Alt for damerne skrevet 8 styrkeøvelser med foamroller.
Hvis du træner meget eller har muskelproblemer, er en foam roller et godt redskab at investere i. Foam rolleren hjælper dig med alt fra muskelknuder til genoptræning af skadede muskler. En foam roller kan også hjælpe dig med restitution af hårdt trænede muskler og lindre smerter, fordi den strækker muskulaturen ud. Dette muliggør og fremskynder kroppens egen heling. Så du får altså en effektiv restitution.
Der findes forskellige størrelser og tykkelser på de foam rollers, som du finder ude i butikkerne, og de forskellige varianter er velegnede til forskellige formål.
Det afhænger hovedsageligt af to faktorer: