1. Start
 2. Have & Udemiljø
 3. Robotplæneklipper
 4. WI-FI Robotplæneklipper

WI-FI Robotplæneklipper

Op til 580 m²
Filtrer
Produktegenskaber
Egenskaber
Trådløst
Strømkilde
Mål

52 produkter

WI-FI Robotplæneklipper Worx Landroid M500 WR141E
200+ overvåger

Worx Landroid M500 WR141E

Klippeareal 500 m², Display, Regnsensor, Klippebredde 18 cm

4.795 kr.

4,4

Bilka.dk
Føtex
i 14 butikker
ROBOTPLÆNEKLIPPERE

Almindelige spørgsmål

Robotplæneklipperen klipper græsset ved brug af mulching, hvilket betyder, at græsset skæres i meget små stykker og forsvinder ned i græsplænen igen. Der er en skæremotor på plæneklipperens underside, hvor knive roterer med høj hastighed og klipper græsset af.

Via en indbygget computer styrer robotten sig selv, og den anvender den tilhørende hardware til at navigere korrekt på din græsplæne. Det kan for eksempel være med GPS og gennem det afgrænsningskabel, som du placerer rundt om din græsplæne. Når robotten begynder at blive træt og løber tør for batteri, kører den tilbage til sin ladestation og genoplader sig selv.

 1. Start med at føre et afgrænsningskabel rundt om det område, som du ønsker, at robotplæneklipperen skal klippe, og fastgør kablet til jorden med pløkker.

 2. Tilslut derefter kablet til robottens ladestation, som du placerer på et plant underlag et sted inden for klippeområdet.

 3. Når kabeltrækningen er overstået, er det tid til at programmere et klippeskema og eventuelt downloade den tilhørende app. Derefter er det bare at lade robotten klare resten!

For at undgå, at plæneklipperen kører ind i buske og blomsterbede, kan det være en god idé også at føre kablet rundt om dem. Husk dog, at det er det samme kabel, der skal gå rundt om hele området. Så hvis du vil omringe en forhindring, skal du trække kablet fra kanten af plænen ind i området for at omringe forhindringen og derefter trække kablet ud til kanten igen og fortsætte rundt. Robotplæneklipperen er programmeret sådan, at hvis kablet er dobbelt, vil den kun passere det, mens den opfatter et enkelt kabel som et hegn og derefter vender om.

Du kommer både til at lære din robot at kende og lære, hvornår det er tid, men som regel er det omkring september-oktober. Det er altså tid til at pakke din robotplæneklipper sammen, når græsset holder op med at vokse, hvilket sker, når efteråret kommer. På dette tidspunkt bliver græsplænen også blødere, så hvis du har en tungere robotplæneklipper, risikerer den at beskadige græsset. Glem ikke at rengøre robotten med en fugtig klud, og vær opmærksom på at benytte lejligheden til at udskifte knivene, så robotten er klar til næste sæson. For at holde den i god stand bør den opbevares i et opvarmet opbevaringsrum.

Tre tips, før du køber en robotplæneklipper

Robotplæneklippere anbefales til plæner af forskellig størrelse og sværhedsgrad.

 • Græsplænens størrelse. En robotplæneklipper skal ikke bruge hele dagen på din græsplæne – og helst ikke efter mørkets frembrud blandt andet af hensyn til pindsvinene.

Vælg derfor en model, som kan klippe et større areal end din græsplæne rent faktisk er. Jo flere kvadratmeter, robotten kan klare, jo hurtigere får den klippet din græsplæne.

 • Græsplænens hældning. En stærkt hældende græsplæne eller en kraftig skråning på plænen kan være en udfordring for en robotplæneklipper. Undersøg, hvor stejl en skråning plæneklipperen kan klare på et åbent område.

 • Snævre passager kan også drille robotten. GPS og måske et styrekabel kan hjælpe på navigeringen, når plænen er lidt kompliceret

Den store fordel ved robotplæneklippere er deres fleksibilitet. Hvis robotplæneklipperen kan tale med andre dele af dit Smart Home via WiFi, så er det ekstra nemt at installere, programmere og styre robotplæneklipperen.

De fleste robotplæneklippere kører frit inden for et område, som er afgrænset af en nedgravet kanttråd, som robotten vender om ved. Fordel: Virker så længe der er strøm i kanttråden. Ulemper: Nedgravning af kabel, kablet kan graves over.

Robotplæneklippere uden kanttråd kan finde vej via en intelligent og præcis GPS lokalisering. Fordele: Ingen kabler i græsset, let at inddele zoner. Ulempe: Udfordringer ved svigt af GPS signal under tætte buske og trækroner.

Samvirke har samlet flere tips om den bedste robotplæneklipper

Annonce
 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os