22 produkter
Robotplæneklipperen klipper græsset ved brug af mulching, hvilket betyder, at græsset skæres i meget små stykker og forsvinder ned i græsplænen igen. Der er en skæremotor på plæneklipperens underside, hvor knive roterer med høj hastighed og klipper græsset af.
Via en indbygget computer styrer robotten sig selv, og den anvender den tilhørende hardware til at navigere korrekt på din græsplæne. Det kan for eksempel være med GPS og gennem det afgrænsningskabel, som du placerer rundt om din græsplæne. Når robotten begynder at blive træt og løber tør for batteri, kører den tilbage til sin ladestation og genoplader sig selv.
Start med at føre et afgrænsningskabel rundt om det område, som du ønsker, at robotplæneklipperen skal klippe, og fastgør kablet til jorden med pløkker.
Tilslut derefter kablet til robottens ladestation, som du placerer på et plant underlag et sted inden for klippeområdet.
Når kabeltrækningen er overstået, er det tid til at programmere et klippeskema og eventuelt downloade den tilhørende app. Derefter er det bare at lade robotten klare resten!
For at undgå, at plæneklipperen kører ind i buske og blomsterbede, kan det være en god idé også at føre kablet rundt om dem. Husk dog, at det er det samme kabel, der skal gå rundt om hele området. Så hvis du vil omringe en forhindring, skal du trække kablet fra kanten af plænen ind i området for at omringe forhindringen og derefter trække kablet ud til kanten igen og fortsætte rundt. Robotplæneklipperen er programmeret sådan, at hvis kablet er dobbelt, vil den kun passere det, mens den opfatter et enkelt kabel som et hegn og derefter vender om.
Du kommer både til at lære din robot at kende og lære, hvornår det er tid, men som regel er det omkring september-oktober. Det er altså tid til at pakke din robotplæneklipper sammen, når græsset holder op med at vokse, hvilket sker, når efteråret kommer. På dette tidspunkt bliver græsplænen også blødere, så hvis du har en tungere robotplæneklipper, risikerer den at beskadige græsset. Glem ikke at rengøre robotten med en fugtig klud, og vær opmærksom på at benytte lejligheden til at udskifte knivene, så robotten er klar til næste sæson. For at holde den i god stand bør den opbevares i et opvarmet opbevaringsrum.
Afhængigt af dine behov og størrelsen på din græsplæne kan en robotplæneklipper koste alt fra 3.000 kroner til over 100.000 kroner. Hvis du har brug for en robot til et område på under 1000 m2, koster den normalt mindre end 12.000 kroner. Faktorer, der påvirker prisen, er mærket, robottens teknologi, og hvor stor en græsplæne den kan klippe. Hvis din græsplæne er på omkring 2.000 m2, skal du regne med at betale mindst 15.000, og for næsten det dobbelte af den pris kan robotten klippe op til 5.000 m2.
Hvilken robotplæneklipper der er bedst, afhænger fuldstændigt af, hvilken type robot du har brug for, og det afhænger meget af, hvordan din have er opbygget, og hvilken størrelse den har. Det er en god idé at læse anmeldelser og se, hvad andre mener, så hvis du vil have hjælp til at finde en robotplæneklipper, kan du læse vores test af robotplæneklippere.
Hvis de klippede græsstrå bliver gule i toppen eller er flossede, er det et tegn på, at det er på tide at udskifte knivene på plæneklipperen. Hvor ofte det skal gøre, afhænger naturligvis af, hvor ofte du bruger plæneklipperen, men normalt skal knivene udskiftes 2-3 gange per sæson.