17 produkter
En køkkenvægt – nogle gange også kaldet en husholdningsvægt – bruges til to forskellige ting: til at finde ud af hvad den mad, man har tænkt sig at spise, vejer eller til at veje ingredienser til madlavning og bagning. En køkkenvægt er en forholdsvis lille vægt, der enten kan være flad eller forsynet med en fast skål.
Hvis du skal veje en enkelt ting, er proceduren meget enkel: nulstil vægten og læg det, der skal vejes, på den. Hvis du vil veje flere ting – for eksempel en skål med yoghurt, müesli og bær – og vil vide, hvad hver enkelt ingrediens vejer, er det nemmest at hælde en ingrediens i, notere vægten, nulstille køkkenvægten igen og hælde den næste ingrediens i. På den måde kan du fylde tingene i den samme beholder og stadig finde ud af, hvad hver ingrediens vejer.
For det første er designet forskelligt. Nogle vægte er flade, mens andre har en skål på toppen. En flad vægt er naturligvis at foretrække, hvis du skal placere tallerkener eller skåle på den. Der findes vægte med analoge målere og vægte med digitale målere.
Kontrollér den maksimale vægt, så den passer til dine behov. Hvis du har tænkt dig at veje mad, der skal lægges på en tallerken, er det naturligvis vigtigt, at tallerkenens vægt ikke overstiger den maksimale vægt. Hvis du køber fra en udenlandsk butik, bør du kontrollere, at vægten understøtter metersystemet. Som dansker har du ikke megen glæde eller gavn af at vide, hvor mange ounces din osteskive vejer.
En køkkenvægt koster alt fra 100 til 1.000 kr., og det er hovedsageligt præcisionen og finesserne, der afgør, hvad prisskiltet lander på.