34 produkter
Der findes to forskellige slags sous vide: En cirkulator, som du bruger i en valgfri beholder, og en sous vide-maskine med indbygget vandbad.
Sous vide-maskinens fordel er, at den oftest leveres med et isoleret låg, som giver en mere jævn temperatur og dermed forkorter tilberedningstiden. Sous vide-maskinen er også praktisk, hvis du skal lave mad til mange personer. En ulempe er, at maskinen kræver mere plads ved opbevaring.
En sous vide-cirkulator sættes fast i kanten af en kasserolle eller gryde. En fordel ved denne model er, at den ofte er noget billigere end en sous vide-maskine, og så fylder den meget mindre. En cirkulator bruger dog ofte noget mere energi, og du skal også holde øje med, at vandet ikke fordamper.
Sous vides kommer oftest med et temperaturspænd fra 20-99 °C, men det nøjagtige temperaturspænd varierer fra model til model. Alt efter, hvad du skal tilberede, er det vigtigt, at sous viden kan indstilles til den rigtige temperatur. Kartofler og grøntsager kræver for eksempel højere tilberedningstemperatur end fisk og kød.
Inden du foretager dit køb, kan det derfor være en god idé at læse om almindelige tilberedningstemperaturer for forskellige madvarer. Du kan læse mere her på Madens Verden omkring, hvilke temperaturer forskelligt kød skal have med en sous vide.
Indbygget timer gør det nemmere at holde styr på tilberedningstiden. Det tager ofte flere timer at lave mad i en sous vide, og med en timer slipper du for at holde øje med maden hele tiden. Når timeren er færdig, slukkes sous viden automatisk, hvilket gør, at risikoen for overkogt mad minimeres.
Sousvide med WiFi gør det på samme måde som timeren nemmere at styre sous viden under den lange tilberedningstid. Der findes også flere sous vides med apps. Med en app kan du styre sous viden på afstand.
Sous vide er det franske navn for vakuum, og en sous vide tilbereder mad, der er vakuumpakket. Du placerer den vakuumpakkede råvare i et vandbad og indstiller en ønsket temperatur, som du gerne vil have, at den skal nå. Når råvaren har nået den indstillede temperatur, slukker maskinen, og på den måde får du råvaren perfekt tilberedt.
Det afhænger af flere faktorer som f.eks. dit budget og den størrelse, du har brug for. Der findes modeller, der kun koster et par hundredkronesedler, mens andre mere avancerede modeller kan fås for tusindkronesedler. Hvis du vil sammenligne en række populære modeller, er du velkommen til at læse vores test af sous vides.