16 produkter
Ukrudtsmiddel
Kontaktvirkende ukrudtsmidler dræber alt det, de kommer i kontakt med – ofte inden for nogle timer. Derimod gør de ikke kål på rodsystemet. Denne type er eksempelvis god mod forskellige nælder og andre etårige ukrudtstyper.
Systemiske ukrudtsmidler optages af planten og går helt ned i rødderne. Det forhindrer ukrudtet i at vokse og sprede sig, men det tager ofte et par uger, før effekten kan ses. Et sådant ukrudtsmiddel er godt mod flerårige ukrudtssorter, som spreder sig både via frø og rødder, det er et effektivt sprøjtemiddel mod eksempelvis tidsler og mælkebøtter.
Sprøjtefri bekæmpelse – en ukrudtsdug kan kvæle hele områder med ukrudt og forhindre det i at vokse frem i nytilplantede bede.
Et giftfrit ukrudtsmiddel eller en ukrudtsdug er skånsomt mod husdyr, vilde dyr og nyttige insekter, som ellers risikerer at tage skade. Vælg et så mildt middel som muligt, hvor du dyrker frugt, grøntsager eller sarte planter. Her kan det være en bedre løsning at fjerne ukrudtet manuelt med en ukrudtsopsamler eller ukrudtsbrænder.
Vælg et sprøjtemiddel, som behandler området effektivt.
En tryksprøjte er god til ukrudt på større områder, da midlet hurtigt og effektivt kan spredes.
Spray eller gelé er velegnet som punktbehandling uden risiko for at skade planterne omkring det. Geléen er også effektiv mod ukrudt, som spreder sig via rødderne – du stryger den bare på planten.
Midler, der blandes i vandet, er gode til dig, der ønsker at behandle hele haven i ét hug i forbindelse med vandingen.
Eddike som ukrudtsmiddel er et gammelt husråd, men Miljøstyrelsen siger nej! Der findes dog enkelte godkendte og ofte biologisk nedbrydelige ukrudtsmidler, som baserer sig på eddikesyre. De virker godt på ukrudt, der formerer sig via frø, men er ikke lige så godt på det, der spredes via rødderne.
Bolius har skrevet flere tips om brug af sprøjtemidler her