Dørlås

RFID Nøglebrikker & Tags
Filtrer
Produktegenskaber
Egenskaber
Trådløst

100+ produkter

Dørlås Yale Doorman L3
200+ overvåger

Yale Doorman L3

Smart lås

4.047 kr.3.837 kr.

3,9

Tre tips, når du skal vælge en dørlås

Tendensen er tydelig. Vi smider nøglerne væk! Flere og flere vælger en smart lås, men er det nu så smart som det lyder?:

  • En elektronisk lås kan åbnes på flere måder. Kode, brik, fingeraftryk eller APP via Bluetooth eller WiFi er det mest almindelige. Det er helt genialt, når børnene har glemt nøglen eller hvis du vil give håndværkeren en tidsbegrænset adgang. Men elektronikken er også låsens svage led. Levetiden er sjældent lige så lang som en mekanisk lås, og så kan et fladt eller kuldepåvirket batteri gøre det lidt besværligt.
  • En mekanisk lås er nok det, som de fleste tænker på, når de hører ordet “lås”. Her er du ikke afhængig af elektronik eller temperatur. Men du og andre, der skal kunne låse sig ind er temmelig afhængige af en fysiske nøgle, som passer i låsen.
  • Der findes også hybridlåse, som du kan åbne både elektronisk og med nøgle.

En dørlås skal holde tyven ude. Men når døren skal åbnes indefra, så skal låsen helst have to funktioner.

  • Med en vrider på indersiden, kan døren let låses op i tilfælde af brand. Men i forhold til indbrud, så skal tyven helst ikke kunne åbne døren. Det er alt andet lige meget mere besværligt at få tyvekosterne ud gennem vinduerne.
  • Du kan også vælge en lås, hvor indersiden også skal åbnes med nøgle. Når I selv er hjemme, så skal I huske at lade en nøgle hænge i låsen, så det er let at låse op. Når I tager hjemmefra, så fjerner i nøglen på indersiden.

Du bør vælge en effektiv lås, som både er bore og dirkefri. I Danmark er låsesystemet fra Ruko meget udbredt, men der findes andre nøglesystemer. Spørg dit forsikringsselskab til råds, før du vælger låsesystem.

Men det bedste er at snyde tyven ved at lade som om nogen er hjemme. Bolius har skrevet en god artikel om tyverisikring af hjemmet.

Annonce