Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Højtryksrensere

(3054)

Det er blevet både lettere og billigere for private at anskaffe en højtryksrenser. Du når langt for under 2.000 kroner, og du kan endda få billige højtryksrensere til ned omkring 500 kroner. Højtryksrenseren er god til rengøring af havemøbler, cykler og andet, hvor knofedt er en uoverskuelig løsning. Du kan også bruge højtryksrenseren til rengøring af fliser, tag og facade på huset – vær dog opmærksom på, at du ikke laver skader. Når du kigger efter ny højtryksrenser, så er pumpetrykket det vigtigste parameter. 110 bar er kun til let hobbybrug, 130 bar kan klare lidt flere handyman-opgaver, og når du kommer op på 150 bar eller derover, svarer det til en professionel maskine. Du kan også få tilbehør til højtryksrenseren, eksempelvis en terrassevasker, tagvasker og kloakrenser.

...

Klar de mest slidsomme opgaver med et snuptag

En højtryksrenser er en eldrevet maskine, som presser vand ud i en tynd stråle under højt tryk. Højtryksrensere kaldes også højtryksspulere af samme grund. Normalt sendes vandet ud med et tryk på mellem 100 og 150 bar. Du kan få forskellige mundstykker til højtryksrenseren. Et terrasserensermundstykke ligner en omvendt skål.

Når vandstrålen roterer, bliver vandstrålen fordelt over et større stykke, og det er dermed mere skånsom overfor terrassen. Du kan også få et mundstykke, som gør strålen vifteformet og ligesom terrasserensermundstykket mere skånsom.

Kraftfuld og med stort vandforbrug

Du skal være forberedt på, at en højtryksrenser bruger meget vand. En times højtryksrensning bruger omkring 300 liter vand. Det er meget mere end to voksnes vandforbrug på et helt døgn. Vær kritisk med, hvor du anvender højtryksrenseren. Strålen er ret kraftfuld, så den kan trænge igennem en pudset facade eller forårsage anden skade, hvis den anvendes på overflader, der ikke egner sig til det.

Du må for eksempel ikke højtryksspule fibercementplader, der er produceret i 1987 eller tidligere, da de indeholder asbest. Du skal generelt være forsigtig med at bruge højtryksrensere på tage, da vandet kan trænge ind i samlingerne og gøre tagkonstruktionen fugtig. Du kan også risikere at forårsage vandskade på din bolig.

Pas på overfladerne og fugerne

Hvis du vil højtryksrense din træterrasse eller dine betonfliser, skal du huske at anvende terrasserensermundstykket, så du ikke ødelægger overfladerne eller fugerne mellem fliserne. Hvis du er forsigtig, kan du godt anvende din højtryksrenser til at gøre havemøblerne af træ sommerklar.

Du skal dog være opmærksom på, at vandet kan trænge ind i skruer og samlinger, og at du skal efterbehandle træet med olie eller lignende. Du kan sagtens bruge højtryksrenseren til at spule siderne i en brønd. Hvis der er vandgennemløb i bunden, skal du ikke spule direkte mod bunden, da du så kan ødelægge indersidens naturlige fedtflade.

Filter