Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Hello Kitty Legetøj

(188)

Hello Kitty

Blandt det japanske firma Sanrio’s mange figurer er den mest kendte, den lille, hvide kat, Hello Kitty.

Hello Kitty blev første gang tegnet i 1974, da Sanrio havde brug for en ny figur, der primært appellerede til yngre piger. Hermed skabtes Hello Kitty for første gang, hvor hun ses siddende med en rød sløjfe i håret, kiggende ud på hendes nye venner.

Selvom Hello Kitty er en fiktiv figur, har hun sin egen historie og sin egen personlighed. Hun er født og opvokset i England i en almindelig middelklassefamilie. Navnet Hello Kitty er faktisk et kælenavn, da hun i virkeligheden hedder Kitty White efter sine forældre Mary og George White. Hun elsker at lege udenfor, spille klaver og bage småkager, og hun er generelt set et perfekt forbillede for unge piger. Figuren tiltrak sig øjeblikkelig opmærksomhed, og blev hurtigt elsket og respekteret af mange japanere, på grund af hendes søde udseende og hendes rolige og venlige sind.

Hello Kitty står mest af alt for venskab. Hun rejser rundt i verdenen og får nye venner, lige meget hvor hun kommer hen. Hun giver også gode råd som for eksempel, at man skal huske at være sig selv.

En verden af Hello Kitty

Det første egentlige produkt, hvorpå man så Hello Kitty, var en lille plasticpung til mønter. Herefter kom der nye designs, hvor Hello Kitty sås i forskellige omgivelser, iklædt andet tøj.

Siden 1970’erne har Hello Kitty bredt sig til alverdens produkter i hendes forskellige designs og outfits. I 1980 lavede man et Hello Kitty ur, som allerede samme år blev solgt i over en mio. eksemplarer. Der er også produceret flere film og tv-serier med Hello Kitty og hendes familie i hovedrollerne. Det har også påvirket udbredelsen af figuren internationalt.

Det mest kendte design af Hello Kitty er et, hvor man kun ser hendes ansigt. Det meget enkle design blev det officielle Hello Kitty logo i en periode, og det er samtidig det Hello Kitty design, som pryder flest produkter. Skaberne bag Hello Kitty har indgået partnerskab med en lang række virksomheder. Blandt andet det kendte guitarmærke, Fender, der har en guitarmodel med Hello Kitty påtrykt.

Hello Kitty er blandt andet også at finde på spil, Hello Kitty tøj, bruder legetøj, mobiltelefoner, skoleredskaber osv. Der er næppe den type genstand, som Hello Kitty ikke er at finde på. Hello Kitty er også gået fra udelukkende at være for yngre piger til at være for alle aldre. Derfor kan Hello Kitty i dag også findes på bl.a. vin, og der er lanceret luksuriøse smykkekollektioner i samarbejde med kendte, internationale smykkedesignere.

Filter1

Vis