Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Beyblade Legetøj

(397)

Beyblade

De sjove Beyblade snurretoppe blev i år 2000 først produceret af det japanske firma Takara, men siden år 2002 er Beyblade snurretoppene blevet produceret på licens og forhandlet af Hasbro. Snurretoppe er ikke et nyt fænomen. Faktisk har denne type legetøj eksisteret i tusindvis af år, men Beyblade er en helt ny type snurretop.

Både Beyblade spillet med snurretoppene og navnet Beyblade er inspireret af ”Beigoma”, som oprindeligt var et gammelt japansk spil for børn. Beyblade er desuden brugt i en japansk tegnefilmsserie, der handler om Tyson Granger og hans fire venner, som gerne vil være verdensmestre i beyblade.

I Japan, hvor Beyblade først blev solgt, blev snurretoppene hurtigt en succes, og Beyblade spredte sig med lynets hast til resten af kloden. Beyblade snurretoppene er efterhånden solgt i adskillige millioner eksemplarer verden over.

Sidste snurrende snurretop sejrer

Idéen med Beyblade er, at snurretoppene skal dyste mod hinanden i en kamparena. De sættes i omdrejninger, når der trækkes en takket plastpind gennem et hul i snurretoppen. Snurretoppene støder ind i hinanden. De griber fat i hinanden. Og den snurretop, der sidst holder op med at snurre, vinder dysten.

Oprindeligt var Beyblade legetøjet fremstillet af plastik, men i 2008 kom Beyblade Metal Fusion, der er en ny serie snurretoppe med et metalydre, som holder meget bedre end de oprindelige. Udenpå har de nye snurretoppe forskellige symboler, der repræsenterer universets 88 kendte stjernekonstellationer.

Legen med snurretoppe har eksisteret i mange tusinde år, men Beyblade har i høj grad udviklet den. Til forskel fra gamle dages snurretoppe af træ kan man i dag bygge sin helt egen Beyblade snurretop ved hjælp af forskellige moduler med en række forskellige snurreegenskaber. Der kan vælges mellem forskellige baser, vægtskiver og angrebsringe, som enten gør snurretoppen stabil, energisk eller giver den helt andre egenskaber.

”Så er der fuld skrue!”

En plade med et billede af et mytisk væsen kan skydes ind i angrebsringen, så det svarer til tegneseriens univers, hvor dyrets sjæl er indkapslet i snurretoppen. Et specielt værktøj samler alle delene, og en affyrer sender snurretoppen i kamp på et dertil indrettet stadium, der også findes i forskellige udgaver.

Når den optimale snurretop er sammensat, sender starteren Beyblade snurretoppen i aktion. Det sker selvfølgelig med samme kommando som i tegneserien: ”Så er der fuld skrue!” Der er ingen tvivl om, at børn i alle aldre kan blive fascineret af Beyblade snurretoppene og deres uendelige kombinationsmuligheder. Kampene kan foregå alle steder, derhjemme, i frikvarteret og på ferien, og kampene kan endda fortsættes online på internettet eller som computerspil.

Filter1

Vis
Log ind
Bliv medlem