• Tilbud
  • Guides
  • Om os
  1. Start
  2. Hjem & Husholdning
  3. Køkkenapparater
  4. Kaffemaskiner
  5. Kaffemaskiner
  6. Kalkindikator Kaffemaskiner

Kalkindikator Kaffemaskiner

Filtrer
  • Kaffemaskiner
  • Espressomaskiner
  • Kaffemaskiner
  • Kapsel kaffemaskiner
  • Tilbehør til kaffemaskiner
  • Stempelkande
  • Espressokander
Produktegenskaber
Egenskaber
Mål

100+ produkter

Kalkindikator Kaffemaskiner Melitta Excellent 5.0 Black

Melitta Excellent 5.0 Black

4,4

Kaffemaskine, med Drypstop, 1525W, Kapacitet: 1.25 L, Kapacitet (kopper): 10 Kopper, 1x4, Farve: Sort

599 kr.
9+butikker
Kalkindikator Kaffemaskiner Smeg 50's Style DCF02CR

Smeg 50's Style DCF02CR

4,0

Kaffemaskine, med Drypstop, Display, 1050W, Kapacitet: 1.4 L, Kapacitet (kopper): 10 Kopper, Ledningslængde: 100 cm, Farve: Beige

1.210 kr.
9+butikker

Tre tips, når du skal købe en kaffemaskine

Kaffe bliver bare bedre på helt friskkværnede bønner, derfor er det også ret populært med en kaffemaskine med indbygget kaffekværn.

Ulempen er dog, at hverken kværnen eller kaffemaskinen sjældent er i topkvalitet, og så ligger bønnerne ofte lige over den varme kaffemaskine – begge dele går ud over smagen. Kaffeentusiaster vil til enhver tid anbefale at supplere med en separat kaffekværn af god kvalitet ved siden af din kaffemaskine.

Det skal du undersøge, før du køber en kaffemaskine med kværn:

  • Er det let at rense kværnen?
  • Er bønnerne beskyttet mod UV stråler (og varme)?
  • Kan kaffemaskinen brygge hurtigt og varmt nok (cirka 6 minutter ved 92-96°C)?

Selv om kaffe er smag og behag, så er den “gyldne kop” en beskrivelse for en velsmagende kop kaffe. Her anbefales 15 gram pr. 250 ml. – altså 60 gram pr. liter.

Men kaffens smag afhænger også af bryggetid og temperatur:

  • Bryggetiden bør være lige omkring 6 minutter for én liter
  • Temperaturen bør være 92-96 grader fra det øjeblik vandet rammer bønnerne

Tænk har også skrevet om, hvordan du brygger en god kop kaffe.

  • En kaffemaskine med termokande sparer på strømmen, for her er der ikke en varmeplade til at holde kaffen varm efter brygningen.
  • En timer giver mulighed for at stå op til duften af friskbrygget kaffe.
  • Indikator for afkalkning sikrer en effektiv brygning – og så er det sværere at glemme at afkalke maskinen.
  • EU har bestemt, at alle nye kaffemaskiner skal slukke af sig selv efter 40 minutter for at spare på strømmen. Og helt ærligt – efter 40 minutter har kaffen alligevel mistet en stor del af sin gode smag.
KAFFEMASKINE

Almindelige spørgsmål

Omkring hver anden til hver fjerde måned, afhængigt af hvor hårdt vandet er. Der er flere mineraler i hårdere vand, hvilket betyder, at du skal afkalke oftere. Hvis vandet er blødt, er det okay, at du afkalker maskinen knap så ofte. Nogle producenter anbefaler afkalkning efter ca. 40 kaffebrygninger.

Der findes mange specielle afkalkningsmidler, som producenterne anbefaler, men et almindeligt husmortip er at afkalke kaffemaskinen med hvid eddike:

  1. Beholderen fyldes med 6 dl vand, og der tilsættes 1 dl hvid eddike.
  2. Tænd for maskinen, og lad halvdelen af væsken løbe igennem.
  3. Sluk for maskinen, og lad den stå i ca. 15 minutter.
  4. Tænd for maskinen, og lad resten af væsken løbe igennem.
  5. Skyl maskinen ren ved at brygge med rent vand et par gange.
  1. Fyld vandbeholderen med koldt, rent vand til det antal kopper, du ønsker. Ofte står antallet af kopper på vandbeholderens målelinje. Ellers kan du regne med 1,25 dl vand pr. kop.
  2. Sæt et papirfilter i filterholderen, og skyl det eventuelt med vand for at fjerne smagen af papir.
  3. Vej eller mål de malede kaffebønner i forhold til den mængde vand, du har påfyldt. Beregn 7 gram kaffe pr. kop (60 g/liter vand), eller brug et kaffemål pr. kop.
  4. Kom kaffen i filteret, og tænd for maskinen. Så er det bare at vente.
  5. Drik kaffen, så snart den er færdigbrygget - så smager den bedst
Annonce