Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Kaffemaskiner

(1583)

Duften af den første kop kaffe om morgenen! Kaffen, der supplerer en tiltrængt pause, eller aftenkaffe i godt selskab. Kaffe er ikke kun kaffe – og en kaffemaskine er ikke bare en kaffemaskine. De fleste foretrækker filterkaffe, men flere og flere bruger stempelkandel, kapsel- eller kaffepudemaskiner. Når du skal vælge ny kaffemaskine, skal du også tænke over designet, hvor stor kapacitet den har, og om der er drypstop og automatisk sluk. Du kan også overveje, om du skal have en kaffemaskine med mælkeskummer og kaffemølle, eller ligefrem en espressomaskine, så du kan lave lækkker caffe latte? Bygger du nyt køkken, kan du endda få integrerede kaffemaskiner. Udvalget er kæmpestort, og PriceRunner hjælper dig med den bedste pris på din nye kaffemaskine. Populære mærker: Bosch Kaffemaskiner, Delonghi Kaffemaskiner, Krups Kaffemaskiner, Melitta Kaffemaskiner, Philips Kaffemaskiner.

...

Danskernes kaffevaner: Vi er vilde med kaffe!

Vi danskere har en forkærlighed for kaffe. Og nogle af os går da også helt a’mokka i kaffe. I hvert fald fortæller statistikken os, at tre ud af fire danskere drikker kaffe; i gennemsnit fire kopper om dagen, og 45 procent af danskerne mener endda, at morgenkaffen har stor betydning for, hvordan dagen udarter sig.

Det er altså ikke nogen hemmelighed, at vi danskere har et hedt forhold til kaffe. Men kaffe er ikke blot kaffe. Den koffeinholdige drik kan komme fra mange forskellige kaffemaskiner. Engang, for ikke så længe siden, vidste alle, hvad der var i vente, hvis man blev budt på kaffe. Det var en kop filterkaffe fra kolben. Men i dag er der stor forskel på, hvordan, hvornår og hvilken kaffe, vi vil have serveret.

Hvilken kaffemaskiner hitter?

Vi drikker dog fortsat mest filterkaffe, men espresso og andre varianter haler lige så stille ind på førstepladsen som favoritdrikken. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Norstat Danmark har udført for kaffeproducenten Nespresso.

De seneste tal er fra 2016, hvor lidt under halvdelen (46 procent) af danskerne svarede, at de foretrækker filterkaffe. 29 procent vil dog hellere have espresso fra kapselmaskiner eller fuldautomatiske kaffemaskiner. Samtidig indikerer undersøgelsen at den klassiske kaffemaskine, filterkaffemaskinen, er på tilbagetog, idet mere end halvdelen af danskerne (52 procent) i 2015 foretrak filterkaffe.

Danskernes forkærlighed for den populære drik og for kaffemaskiner generelt ser du på listen her. Hvor stor en andel af danskerne foretrækker eksempelvis kaffe fra en kapselmaskine?

1. Filterkaffe: 46 pct. 2. Kaffe fra espressomaskine:17 pct. 3. Kaffe fra stempelkande: 15 pct. 4. Kaffe fra kapselmaskine: 12 pct. 5. Instant/pulverkaffe: 8 pct.

Dykker man yderligere ned i kaffe-statistikken, eksempelvis via Danmarks Statistik, finder man, at en husstand bestående af to voksne med børn bruger knap 1.300 kroner om året på kaffe. Spørgsmålet er naturligvis blot, hvilken kaffemaskine husstanden her har taget i brug.

Hvilken kaffemaskine skal du vælge?

Nu, hvor du har fundet vej til denne side, må vi antage, at du leder efter ny kaffemaskine. Enten kan du udskifte den eksisterende model med en tilsvarende kaffemaskine? Eller overveje en helt anden model?

Først og fremmest er det ved køb af ny kaffemaskine vigtigt at spørge sig selv, hvilken slags kaffe du bedst kan lide at drikke, når du er hjemme? Og om du tit serverer store mængder for et selskab eller bare selv snupper en kop i ny og næ? For det har naturligvis indflydelse på, hvor mange kopper kaffemaskinen som udgangspunkt skal kunne brygge, og hvilken type maskine du bør købe.

Med en af de stadigt mere populære kapselmaskiner, kan du eksempelvis nyde lige netop den kaffedrik, du nu foretrækker. Det kræver blot, at du har købt et forskelligt udvalg af kaffekapsler. Sådan nogle er der i øvrigt masser af – både i supermarkedet og via webshops. Kapselmaskiner giver dig altså en anden frihed, som den klassiske filterkaffemaskine ikke byder på.

I sidste ende bør du lytte til dine mavefornemmelse. Og ikke mindst din foretrukne kaffedrik.

Filter

Vis