1. Start
 2. Lyd & Billede
 3. Soundbars & Hjemmebiografpakker
 4. Soundbars
 5. Soundbars

Soundbars

Samsung
Samsung
Filtrer
 • Soundbars & Hjemmebiografpakker
 • Soundbars
 • Højttalerpakke med surroundforstærker
Type
Produktegenskaber
Billede
Egenskaber
Tilslutninger
Element mængde & størrelse
Frekvensomfang
Watt
Trådløst
Lyd
Strømkilde
Mål
Relateret

400+ produkter

Soundbars Sonos Beam (Gen 2)
1000+ overvåger

Sonos Beam (Gen 2)

Soundbar

3.639 kr.3.333 kr.

4,6

Bilka.dk
ComputerSalg A/S
i 15 butikker
SOUNDBAR

Almindelige spørgsmål

Som vi lidt har hentydet til, så er det et spørgsmål om bekvemmelighed. En soundbar er klart den nemmeste, hurtigste og billigste måde at opgradere lyden på dit TV. Der er ikke så meget hurlumhej - det er bare at sætte den til TV’et, og så er du kørende.

Kort og godt: nej. En soundbar kan ikke konkurrere med et surround-sound system eller et bar ordentlige højttalere, samt en solid forstærker. Til gengæld, så er soundbars typisk en del billigere og er ofte ret flotte fra æstetisk perspektiv. Nogle soundbars, som for eksempel Sonos, tilbyder også muligheden for Wi-Fi musikstreaming i dit hjem, hvilket jo også klart er noget, man bør overveje, om man vil have.

Det korte svar er: ja. En soundbar er klart en af de billigste og flotteste måder at opgradere lyden på dit fjernsyn. Selvfølgelig, så er der stor varians i prisen på soundbars, men selv de billige modeller klarer lyd bedre, end dit eget TV kan. Så hvis du går op i lyden eller oplever, at dit TV kæmper på den front, så kan en soundbar klart anbefales.

Tre tips, før du køber en soundbar

Selve soundbaren er sjældent ret god til de helt dybe toner. Hvis du vil have bassen med i dit lydbillede, så bør du gå efter en soundbar med subwoofer.
Hvis antal kanaler står som eksempelvis "3.1", så henviser ettallet til, at der medfølger en subwoofer til din soundbar.

Antallet af kanaler henviser til antallet af højttalere i dit system og dermed, hvor omfangsrig lyden kan være.

 • En soundbar med to kanaler (én til højre og én til venstre) afspiller lyd i almindelig stereo. Det betyder, at lyden kan flytte sig fra højre til venstre i lydbilledet

 • En soundbar med tre kanaler kan simulere surroundlyd, altså hvor det virker lidt som om lyden også kommer forfra og bagfra

 • En soundbar med mere end tre kanaler har normalt også mindre baghøjttalere til at afspille de lyde, der kommer bagfra i lydbilledet – ægte surround.

 • Gå efter det tredje kanalnummer, hvis du vil have en ekstra omfangsrig lyd (Dolby Atmos). Totallet i "5.1.2" betyder, at to af kanalerne er rettet opad mod loftet – så lyden også kan reflektere nedad mod dig.

Køber du en matchende soundbar samtidig med dit TV, så vil både forbindelser og fjernbetjening passe.
Det kan være fristende at gå helt trådløst via Bluetooth, men der kan opstå forsinkelse på lyden, så den først høres op til et halvt sekund efter nyhedsværtens læber er begyndt at bevæge sig. En direkte forbindelse via kabel er optimalt.

Vi har fundet en fin beskrivelse af kanaler samt forskellen på stereo og surroundsound hos Differbetween.

Annonce
 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os