• Tilbud
  • Guides
  • Om os

Æbleskiver opskrift: Hjemmelavede æbleskiver

Af Klarna

blog 16x9 aebleskiver-2

Æbleskiver opskrift

Hjemmelavede æbleskiver smager bare bedst. Heldigvis er det ikke svært (som du måske tror) at lave dine egne runde lækkerbiskener til jul - eller når trangen melder sig.

Hvis du aldrig har forsøgt at bage æbleskiver før (eller måske gik det bare ikke så godt), så har vi nogle tips og tricks klar til dig.

Du får naturligvis også redaktørens gennemprøvede familieopskrift, der sikrer dig adskillige pandefulde af lækre, sprøde og hjemmelavede æbleskiver.

Klar. Parat. Bag!

Før du går i gang

Lækre, sprøde og hjemmelavede æbleskiver kræver lidt tid og energi.

Men altså - smagen og konsistensen af de hjemmelavede "skiver", den kan ingen pose med frosne kugler fra supermarkedet hamle op med. Der er sjældent nogen vej tilbage, når du først har lavet dine helt egne æbleskiver.

Tip: Sæt minimum 3 timer af til hele processen.

Men bare rolig, du skal nok få en pause.
Dejen skal have god tid til at hæve, før du kan begynde at bage æbleskiverne.

Sørg for at have alle ingredienser og din æbleskivepande klar i køkkenet. Tænd så for julemusikken, tag forklædet på og giv de runde velsmagende æbleskiver al den kærlighed, som de fortjener.

Du får brug for en æbleskivepande

- eller måske en elektrisk æbleskivebager (så du kan bage "skiverne" direkte fra spisebordet).

Du kan få hjælp og inspiration til at vælge den rette æbleskivepande til dig og dit køkken i vores guide:

Sådan vælger du den bedste æbleskivepande

Ingredienser - giver ca. 40 æbleskiver

  • 125 gram smør (75 gram til dejen og 50 gram til bagningen)
  • 3¾ deciliter mælk
  • 25 gram gær
  • 5 æg (skal deles i blommer og hvider)
  • 250 gram mel
  • 1 teske sukker
  • ½ teske salt
  • 1 teske kardemomme
  • Revet skal af ½ citron

Vidste du, at du kan fryse pressede halve citroner? De er lette at tage op og rive, når du skal bruge revet citronskal til et eller andet.

Til serveringen

  • Syltetøj (Vælg selv din favorit)
  • Flormelis (Som drys eller bare til at dyppe mesterværkerne i)

Vi anbefaler et par lange tynde grillspyd af træ til at vende æbleskiverne i panden. Så ridser du heller ikke overfladen på en non-stick pande. Længden er mest for at beskytte fingrene mod varmen, når "skiverne" skal vendes.

For hygiejnens skyld bruger vi ét spyd til at vende og ét til at snuppe de færdige skiver op fra panden.

Flere artikler