• Tilbud
  • Guides
  • Om os
  1. Start
  2. Guides

Opdateret  

7 fede typer sneakers, du skal gå efter

Philip Hamilton

Findes der noget større selvtillidsboost end at hoppe ned i et par splinternye sneakers direkte fra æsken? Her er alt du behøver vide, så du nemt finder dit nye favoritpar!

Tid til nye sneakers!

De rette sko og sneakers

Nye sko er altid herligt! Det store dilemma er jo bare, hvilke sneakers man skal vælge. Skal du have et par, der kan bruges til alt, eller vil du skifte alt efter påklædning, vejr og humør? Skal de være behagelige eller flotte? Behagelige OG flotte? Eller måske ovenikøbet lidt charmerende "grimme"? Der er noget til enhver smag, så nedenfor har vi lavet en liste over forskellige varianter, som hjælper dig med at finde det nye favoritpar.

Tennis!

Tennissko slår aldrig fejl og går aldrig af mode. De passer til alle, er lette og kan bruges overalt. Har du lyst til et par tennissneakers, foreslår vi, at du kigger efter en model i ægte læder. De koster måske lidt mere, men de både holder længere og er betydeligt pænere.

Der er selvfølgelig den klassiske Stan Smith, som vi alle kender. En anden model, som er et kig værd, er Reeboks Club C, som har en række friske vintage modeller.

Men er du på udkig efter noget nyt, bør du holde øje med Veja, et fransk mærke, som fremstiller skoene i Brasilien med fokus på nærproducerede og bæredygtige materialer.

Superstar!

Hvis tennis ikke er noget for dig, kan en anden mulighed måske være den gamle basketsko Adidas Superstar.

Superstar havde, vildt nok, 50-års jubilæum i 2020. Er det mon verdens mest hippe i 50'erne? Den er i hvert fald med i toppen. Inden relanceringen og halvtredsårsjubilæet har Adidas omarbejdet den ikoniske model en smule og forsøgt at perfektionere den yderligere. Superstar er relanceret og er ifølge Adidas nu lidt mere slanket og tro mod den oprindelige form, som da den kom ud for over 50 år siden.

Behagelige sko

Al ære til retro-sko, men de er allesammen ret flade og har ofte en stiv sål, som måske ikke er det første alternativ, når man taler komfort. Hvis vi kigger på nutiden, så har de senere år været præget af de store producenter Nike og Adidas, som har kæmpet om at have den mest behagelige sål.

Det har resulteret i flere innovationer, men først og fremmest Adidas Boost og Nike React.

To næsten identiske skummaterialer der er rigtig behagelige og giver en god affjedring. De beskrives ofte som at gå på skyer, og ja, det er måske det nærmeste vi kommer.

Men også andre mærker laver behagelige sneakers blandt andet Skechers og det danske ARKK Copenhagen.

Far-sko

En vedholdende trend, uanset om man synes om det eller ej, er de såkaldte far-sko. Det vil sige store retro-duftende joggingsko, som ligner noget, som midaldrende fædre gik med omkring årtusindskiftet.

De har en lidt tykkere sål og kan fås i mange slags farvekombinationer. Adidas' Yung-serie er manges favorit i denne kategori sammen med New Balance 530, Nike P-6000 og Puma RS-X.

Air Max

Hvis du hellere vil se fremad, har Nike stor succes med Air Max-modellerne. Til forskel fra tidligere Air Max-modeller, der fra begyndelsen var tænkt som løbesko, er modellerne Air Max 270 og Air Max 720 modeller lavet specifikt til at være rigtig behagelige hverdagssneakers.

Det lader til at være gået rent ind hos kunderne, for Air Max 270 er en af Nikes bedst sælgende sko siden 2018.

Snakker man Air Max, så kan man heller ikke komme uden om klassikerne Air Max 90, Air Max 95 og Air Max 97, der efterhånden har slået sig fast som en tidsløs klassiker.

Trendy forslag

Udover Air Max, så er Nikes klassiker Air Force 1 en tidsløs og ikonisk sko, der kom på markedet tilbage i 1982. Skoen blev dengang designet til basket, men igennem tiden er den gennem hip-hop kulturen blevet til en moderne sneaker, som alle kan hoppe i. Og så kan vi ikke komme udenom Nike Air Jordans, designet af Michael Jordan, der siden 90'erne har været særligt trendy!

En anden type sko, der er særdeles populær i øjeblikket, er fra Salomon, hvor især XT-6 og XT-Wings 2 er to særdeles synlige modeller i tidens modebillede. Praktisk tøj og sko er nemlig hot for tiden, hvor det før i tiden var de lidt ældre generationer, der kiggede denne vej.

Opfrisket klassiker

En moderne klassiker kan man godt kalde Comme des Garçons samarbejde med Converse. Det japanske mærke Comme des Garçons kom ind og malede deres ikoniske hjerte på den klassiske model fra Converse, og det blev straks en succes! En enkel, men træfsikker opdatering. Hvis du har lyst til et par, er det nok bedst at slå til i en fart, for de plejer at blive udsolgt ret hurtigt.