• Tilbud
 • Guides
 • Om os
 1. Start
 2. Guides

Opdateret  

Hvilken tablet skal du vælge?

Lea Sefeld

En tablet er en forvokset telefon eller en lille bærbar. Det bedste fra begge verdner, samlet i en handy lille skærm. En tablet kan bruges til spil, underholdning - men også til arbejde og mere praktiske gøremål. Så det er vigtigt at vælge den rigtige model, der passer til dine behov. Her er nogle gode råd til at hjælpe dig med at træffe den bedste beslutning, når du køber en tablet.

Hvordan vælger du den bedste tablet?

Før du begynder at kigge efter en tablet, er det vigtigt at tænke over, hvad du primært vil bruge den til.

Planlægger du at bruge den til arbejde, for eksempel skrive og redigere dokumenter? Så er det vigtigt at vælge en model, der har tilstrækkelig kapacitet til at køre flere applikationer samtidigt. Det kan også være en god idé, at der er mulighed for at tilslutte et tastatur.

Du bør undersøge om processoren og mængden af RAM, der påvirker tablettens ydeevne, kan leve op til de apps du ønsker at bruge. Derudover er det en god idé at undersøge, hvor meget lagerplads tableten har, så du har plads til alle dine filer og programmer. Nogle tablets tillader udvidelse af lagerpladsen med hukommelseskort.

Her er nogle tablets, der kan bruges til arbejde, måske endda i stedet for en bærbar.

Hvis du derimod ønsker at bruge den til underholdning derhjemme, bør du fokusere på en tablet med en større skærm og egenskaber som gode højttalere og en kraftfuld grafik.

Det kan også være en god idé at kigge på skærmopløsningen. Jo højere skærmopløsning, desto bedre billedkvalitet.

Hvad er forskellen på en iPad og en tablet?

Der er ikke rigtig nogen forskel udover operativsystemet - og selvfølgelig mærke og design. Men en iPad fra Apple og en tablet fra andre producenter er i bund og grund det samme - det handler mere om, hvilken type tablet du gerne vil bruge?

iPad, Android eller Windows?

Ligesom til mobiltelefoner findes der forskellige operativsystemer til tablets, såsom iPadOS (Apple), Android (fra producenter som Samsung, Google, og andre), og Windows (Microsoft).

Hvert operativsystem har sine egne fordele og funktioner, så det er vigtigt at overveje, hvilket der bedst passer til dine behov og præferencer:

 • iPadOS er blandt andet kendt for sin brugervenlighed og app-økosystem.
 • Android har større tilpasningsmuligheder og fås i mange forskellige prisniveauer.
 • Windows-enheder kan være ideelle for dem, der har brug for at tabletten fungerer både som tablet og computer.

Der kan være fordele ved at vælge en tablet med det styresystem (eller mærke), som du allerede bruger på din telefon eller computer. Det kan gøre det nemere for enhederne at snakke sammen. For eksempel vil du nemt kunne dele søgehistorik, filer og så videre, på tværs af dine enheder.

Billede af to mænd, der bruger en tablet på deres arbejde

Tænk over størrelse og vægt

Tablets kommer i forskellige størrelser og vægt, så det er vigtigt at overveje, hvor du primært vil bruge den.

Hvis du planlægger at have din tablet med dig på farten, er det en god ide at vælge en model, der er let og har en mindre skærm. En lang batterilevetid er også vigtig, hvis du vil bruge tabletten på farten.

Større tablets kan være mere behagelige at bruge derhjemme, når du for eksempel vil bruge den til at se film på.

Hvad koster en tablet?

Prisen på tablets kan variere meget afhængigt af mærke, model og specifikationer. Så selv hvis du er på udkig efter en billig tablet, kan du finde en tablet, der passer til dine behov og krav.

Der er mange gode tablets tilgængelige i forskellige prisklasser, så det er værd at lave en prissammenligning, så du får den bedste værdi for pengene.

Ekstra funktioner og tilbehør

Nogle tablets tilbyder ekstra funktioner og tilbehør, der kan forbedre din brugeroplevelse. Her er nogle af de mange forskellige egenskaber og tilbehør.

 • Med en stylus-pen får du mulighed for at tegne, skrive eller navigere på skærmen med større præcision. Hvis der ikke følger en stylus-pen med tabletten, kan den købes som tilbehør.

 • Med et medfølgende tastatur kan du nemt skrive tekster og arbejde mere effektivt.

 • En vandtæt tablet er mere holdbar og kan tåle, at der bliver væltet cola eller en kop kaffe. Den vil også kunne bruges udendørs, uden at man skal bekymre sig om regn eller plask fra poolen.

 • Med en fingeraftrykslæser får du ekstra sikkerhed. Fingeraftryksgenkendelse kan bruges til at låse enheden op - men også, når du logger på blandt andet din netbank,

 • Med dobbelte kameraer, altså både et front- og et bagkamera, kan du udover at tage billeder også foretage videoopkald.

 • NFC (Near Field Communication) giver dig mulighed for at oprette forbindelse til andre enheder, for eksempel til betaling.

Find din næste tablet her

Fandt du ikke din nye tablet her i guiden, så er der mange flere at vælge imellem, når du kigger i kategorien tablets. Her kan du også filtrere på pooularitet og priser.

Find din bedste tablet her