Opdateret  

Eyliner: 8 produkter testet

PriceRunner

Vil du gerne fremhæve dine øjne med én perfekt, præcis streg? Med den rette eyeliner kan du effektivt ramme dine øjne ind langs vippekanten - nemt og hurtigt. Vi har testet en række populære eyeliners fra flere mærker, herunder NYX, Isadora, Clarins. Vi har testet holdbarhed, brugervenlighed og farver - så du kan finde den bedste eyeliner til dig.

Test af eyelinere: Fremhæv dine øjne med den bedste sorte eyeliner

En eyeliner fås til forskel fra en øjenblyant oftest i flydende form – enten som en såkaldt dipliner eller pakket i en emballage der minder om en tuschpen. Den har en spids, hvor det flydende produkt automatisk løber ud, når man ryster pennen.

Du kan også få eyelinere som en fast creme, hvor du tilsætter vand eller en fikseringsvæske med en pensel. Gel-linere er også populære og sidder normalt rigtig godt.

I den her test har vi fokuseret på flydende eyelinere i dip- og penneform. Vi har kun testet sorte eyelinere.

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive brugt i virkeligheden.

Alle eyelinere er blevet testet i flere uger og i forskellige slags situationer. For at få et godt billede af, hvordan de klarer sig i forskellige klimaer, er de blevet testet udendørs i kulde, indendørs ved stille aktiviteter og under træning for at finde ud af, hvordan skyggerne tåler sved.

Vi er gået ud fra nedenstående parameter i bedømmelsen af produkterne:

  • Farve: Hvor god er eyelinerens pigmentering? Giver eyelineren en god farve på én gang eller er man nødt til at lægge flere lag?

  • Holdbarhed: Hvordan sidder eyelineren i løbet af dagen? Bliver den siddende eller bliver den tværet ud eller løber i løbet af dagen?

  • Brug: Er eyelineren let at påføre? Hvordan er spidsen på eyelineren; er den hård eller blød og fleksibel? Er det nemt at få en jævn linje? Er emballagen praktisk?

Alle eyelinere er testet af mindst to forskellige personer, inklusive en makeup-artist. Produkterne er testet i både vinter- og forårsvejr og har ofte også været brugt under træning.

Vi har testet et udvalg af markedets populære flydende, sorte eyelinere. Sammenlign priser og find tilbud på eyelinere på PriceRunner.

1. The Balm Schwing Liquid Eyeliner – BEDST I TEST

En blød og fleksibel pensel og fantastisk holdbarhed

Type: Dip eyeliner

The Balm Schwing Liquid Eyeliner Black

Man kommer ofte til at spekulere lidt over de billeder, som amerikanske The Balm vælger til deres produkter - der er en fin grænse mellem retro og gammeldags. Når det er sagt, ligger der ofte meget gode produkter under det kitschede ydre.

Det samme gør sig gældende med The Balm Schwing Liquid Eyeliner.

Meget blød og en spids, der er nem at bruge

The Balm Schwing Liquid Eyeliner er en såkaldt dip eyeliner, hvor den lille pensel dyppes ned i etuiet. Spidsen er meget blød og fleksibel. Det kombineret med formlen gør, at eyelineren glider let hen over øjenlåget. Man sidder aldrig fast, og det giver en pænt malet linje.

Det her er et godt pigmenteret produkt med kraftig sort farve. En streg er nok til at give en intens farve. Linjen bliver skarp, og man kan skabe et yderst præcist resultat.

Eyeliner, der aldrig klatter

Holdbarheden er også rigtig god. Af og til kan man opleve, at produktet bliver en smule udtværet i øjenkrogen sidst på dagen, men så blegner den væk. Den klatter eller flager aldrig. Også i flasken holder eyelineren godt. Der er ingen problemer med, at den tørrer hurtigt ud eller bliver dårligere at bruge med tiden.

The Balm Schwing Liquid Eyeliner er en eyeliner, som alle, der bruger eyeliner regelmæssigt, burde prøve. Den giver et holdbart og præcist resultat, og man kommer aldrig ufrivilligt til at ligne en panda.

Let at brugestor nøjagtighed med penselholdbar formelklatter ikke
Umoderne design på emballagen

Prissammenligning

Sammenlign priser
Proshop.dk Logo

The Balm Schwing! Black Liquid Eyeliner - Bat Those Eyes - Bestillingsvare, leveringstiden kan ikke oplyses

100 kr.
Parfumdreams.dk - DK Logo

The Balm Øjne Eyeliner & Mascara Schwing Liquid Eyeliner

100 kr.
ComputerSalg A/S Logo

The Balm Schwing Black Liquid Eyeliner In 1... [Levering: 4-5 dage]

119 kr.

2. Clarins Graphik Ink Eye Liner - BEDSTE PREMIUMVALG

En letanvendelig eyeliner, der sidder godt

Type: Fiberspids i penneform

Clarins Graphik Ink Eye Liner #01 Black

Clarins Graphik Ink Eye Liner er en flydende eyeliner, der fås i form af en pen med fiberspids. Efter en hurtig rystetur er pennen klar til brug.

Spidsen er blød med en tynd top og lidt bredere bund, som kan minde lidt om de dyre udgaver af ungernes tuschpenne.

Let at arbejde med

Den her eyeliner er relativt let at arbejde med, især hvis man er vant til det i forvejen. Men selv nybegyndere lærer hurtigt teknikken med Graphik Ink. Den giver en god farve første gang, og ønsker man en mere dramatisk effekt, skal der bruges et ekstra lag.

I langt de fleste tilfælde flyder den ikke ud. Men har man tendens til fedtede øjenlåg, kan det være en god idé at bruge en primer først.

Spidsen kan måske virke en anelse for hård. Men det er på den anden side let både at male en tynd og diskret streg eller rigtig fyldige linjer.

Eyeliner til dagen efter

Denne eyeliner sidder godt. Når den ud på aftenen begynder at miste grebet, flyder den en smule ud, men den klatter ikke. Omvendt er den ikke helt nem at vaske af. Det kræver måske en og to gange, inden al den sorte farve går af, og så vågner man alligevel op med en diskret skygge næste dag.

Det er imidlertid en udmærket eyeliner, som giver et flot resultat uden en masse hovedbrud.

Men den kunne som nævnt have haft gavn af en spids, der var lidt mere fleksibel, og en formel der var lidt nemmere at vaske af.

Praktisk penneformtynd spids på penslenlet at arbejde med
Svær at vaske af

3. IsaDora Glossy Eyeliner – BEDSTE LAVPRISVALG

En rigtig prisbillig og god eyeliner med glansfuldt resultat

Type: Dip liner

Isadora Glossy Eyeliner #40 Chrome Black

IsaDora Glossy Eyeliner er en fast favorit hos mange, der bruger eyeliner regelmæssigt, og den nævnes også som et produkt, som man ikke vil være foruden.

Det er nemt at forstå hvorfor.

Det her er en klassisk dip liner, hvor spidsen af skaftet dyppes ned i eyelineren. Spidsen er en filtspids og bliver smallere op mod toppen. Den er let at arbejde med, og man kan lave både tynde og præcise linjer eller markante katteøjne à la Amy Winehouse.

En blank finish

Denne eyeliner skiller sig lidt ud, når man ser på slutresultatet. Den har nemlig, nøjagtig som navnet antyder, en blank finish. Det er vigtigt at understrege, at den ikke glitrer - den er glossy. Det kan lyde underligt, men det bliver faktisk rigtig pænt.

Holdbarheden er udmærket. Eyelineren er vandfast, og den sidder generelt lidt bedre og kan i højere grad holde til fugt fra øjnene og vejret end en almindelig eyeliner. Det betyder selvfølgelig, at den er vanskeligere at fjerne om aftenen.

Til at fjerne IsaDora Glossy Eyeliner effektivt anbefales en tofase-fjerner og rensepads. Kan du ikke kan få det hele væk, kan lidt micellevand hjælpe.

Brug gerne en primer først

Har du fedtede øjenlåg, kan eyelineren slippe en smule i løbet af dagen. Så hvis du på forhånd ved, at det forholder sig sådan, er det en god idé at lægge en foundation først. Det er egentlig tilfældet for alle eyelinere – for med fedtede øjenlåg er det altid bedt at lægge en base med eksempelvis en øjenprimer.

Opsummeret er det her en utroligt prisbillig, letanvendelig og god eyeliner. Afgjort en lavprisfavorit!

Sidder rigtig godtlet at lægge påflot glansfuldt resultat
Vanskelig at vaske af

4. Lottie London Wing Woman Eyeliner

Meget brugervenlig og præcis eyeliner med maksimal holdbarhed

Type: Flydende eyeliner med filtspids

Lottie Londons kulsorte eyeliner ved navn Wing Woman er genialt navngivet. For hvad skulle man ellers male med en eyeliner end vinger? Men en wing woman er jo også den person, der hjælper dig med at score drømmeflirten. Faktisk giver Lottie London Wing Woman så flot malede øjne, at selvtilliden rammer toppen af skalaen med det samme.

Eyelineren har en enkel, pæn emballage med et låg, der sidder fast nok til, at man godt tør, at smide den ned i tasken. Alligevel, så er den lige til at åbne, når den skal bruges. Grebet om eyelineren er i orden, men det bedste er den perfekt formede filtspids. Den glider virkelig let hen over øjenlåget og laver skarpe linjer.

Sort i sort

Sortheden i Lottie Wing Woman er en fuldtræffer. Det er nok med et lag, men hvis man virkelig vil gøre vingen dyb, kan man vælge at male et lag mere. Holdbarheden har været god, og trods en periode med kun sporadisk brug, så holder Wing Woman den samme kvalitet nogle måneder senere.

Holdbarheden, når eyelineren er lagt på, er også god. Den er faktisk rigtig god. Gnider man sig hårdt i øjnene eller går i kraftig blæst, så øjnene virkelig løber i vand (eller man bare har en møgdag og trænger til en tudetur), så løber vingerne lidt ... men det er så også det.

Men resten sidder godt fast langs med kanten af vipperne. Og til en almindelig dag på arbejde holder vingen sig pæn i mange timer. Kanterne bliver ikke en gang utydelige eller gnidrede. I den henseende er Lottie London Wing Woman Eyeliner en af de bedre på markedet, især til prisen.

Svær at vaske væk

Det eneste minus ved produktet er når vi skal vaske makeuppen af. Det er ingen information om, at den skal være vandfast, men selv en mild ansigtssæbe må kæmpe med at fjerne eyelineren fra øjenlåget.

Det kunne godt være et irritationsmoment, men fordi Lottie London Wing Woman Eyeliner bortset fra det er en fuldtræffer, så kan vi leve med, at vi må arbejde mere for sagen for at få den af.

Godt flownemt at være præcismeget god holdbarhed
Svær at vaske af

5. NYX Epic Ink Eyeliner

Pænt og holdbart resultat trods en lidt hård spids

Type: Fiberspids i penneform

NYX Epic Ink Waterproof Liquid Eyeliner #01 Black

NYX er et mærke med en usædvanlig høj kvalitet til meget overkommelige priser. Vores forventninger er altså ret høje, når vi skal teste NYX Epic Ink Eyeliner.

Smal og ret hård spids

NYX Epic Ink Eyeliner er en flydende eyeliner, der kommer som en pen med fiberspids. Den her form for emballage til flydende eyelinere er blevet mere og mere almindelig. Der er dog stor variation på spidserne mellem de forskellige mærker, og af og til kan et produkt falde helt til jorden på grund af en dårlig spids.

Pennespidsen på Epic Ink Eyeliner er smal og relativt hård, hvilket gør det nemt at male en meget fin og præcis streg. Men det havde ikke gjort noget, hvis spidsen havde været lidt længere og en smule blødere.

Eyelineren er godt pigmenteret og giver en kraftig, sort farve ved første påføring. Da spidsen er så smal, kræver det dog for det meste flere strøg med produktet for at skabe den ønskede effekt. Vi oplever det ikke som noget negativt, men mere som en god mulighed for at få nøjagtig den tykkelse på stregen, som man vil have til sit look.

Holder gennem hele arbejdsdagen

Holdbarheden er god. Om den stadig sidder, som den skal efter en nat i byen, lader vi være usagt, men efter en hård arbejdsdag, ser den stadigvæk godt ud. Muligvis lidt udtværet i øjenkrogene, men ingen klatter og ingen flager, der drysser ned i ansigtet.

Det skal siges, at spidsen på denne eyeliner er ret sart. Man skal være forsigtig, når man sætter låget på efter brug, for hvis spidsen bliver beskadiget, kan den ikke reddes. Fibrene stritter i alle retninger, og det gør det virkelig til en udfordring at få et nøjagtigt resultat.

Hvis man ser bort fra den sarte og lige lovlig hårde spids, er det en rigtig god eyeliner. Den klatter ikke på øjenlåget, og det er nemt at male pænt med den. Ekstra plus for, at den er relativt nem at vaske af, for ingen gider at bruge det halve af aftenen på at fjerne makeup.

Fine skarpe stregervelpigmenteretholdbar
Sart og lige lovlig hård spids

6. Maybelline Master Ink Waterproof Eyeliner Matte

Hurtigtørrende eyeliner, der er ret svær at vaske af

Type: Dip-eyeliner

Maybelline Master Ink Matte Eye Liner Black

Maybelline Master Ink Waterproof Eyeliner Matte skiller sig ud blandt de andre produkter i testen. Den har nemlig en usædvanligt grim emballage.

Nu er udseendet jo ikke alt, men hvis man står og skal vælge et produkt fra butikshylden, bliver den her nok valgt fra.

Skal rystes inden brug

Efter en kraftig omrystning er eyelineren klar til brug. Konsistensen er løs, men ikke tynd – simpelthen en ret klassisk formel.

Det er en dip-eyeliner, hvor det flydende produkt opbevares i et lille etui, som skaftet med penslen dyppes ned i. Penslen er ikke en klassisk pensel med strå, men derimod en fiberspids. Spidsen er blød og nem at bøje, så det er nemt at male både streger og markante katteøjne.

Pigmenteringen er udmærket – her får man en kraftig sort farve på én gang. Farven tørrer hurtigt, og hvis man skal bygge mere på med eyelineren, risikerer man ikke, at det nye lag løsner det nederste lag eller skraber det væk. Det lægger sig pænt ovenpå, som det skal.

Blandede oplevelser i løbet af dagen

Holdbarheden er desværre lidt op og ned. Nogle dage sidder eyelineren meget godt, og andre dage stikker den helt af, helt uden tydelig ydre påvirkning af sved eller dårligt vejr.

I det store hele sidder den godt, men den generelle holdbarhed er helt klart noget dårligere end for mange andre eyelinere i testen.

Det er ganske vist ret enkelt at vaske den af igen – man slipper for at ligne noget fra en musikvideo med den amerikanske sanger Alice Cooper. Men det er svært at få det hele væk.

Uanset hvor grundigt man vasker, lader det til, at der altid er en tynd streg tilbage tæt på vipperne.

Let at male medfantastisk sorthed
Svær at vaske afuensartet holdbarhed

7. L'Oréal Super Liner Tattoo Signature

Lige godkendt eyeliner med diskutabel holdbarhed

Type: Fiberspids i penneform

L'Oréal Paris Tattoo Signature Liquid Eyeliner #01 Extra Black

Man kan få den mistanke, at L'Oréal har fundet sin inspiration til navnet og designet på denne eyeliner fra den amerikanske tatovør Kat von D’s meget populære variant.

Spørgsmålet er, om det lykkes for dem? Når vi ser på emballagen for L'Oréal Super Liner Tattoo Signature, synes vi nemlig, at den ser lidt billig og barnlig ud.

Er det en tusch eller en eyeliner?

Det her er en flydende eyeliner formet som en tuschpen. Spidsen af filt er utrolig smal, hvilket gør det muligt at lægge sin eyeliner meget nøjagtigt på. Man kan i princippet lave tynde streger hvor som helst og derefter enten bygge på eller vinkle pennen for at få et mere kraftigt look. Så det er på banen med dine kalligrafievner!

Holdbarheden kan diskuteres

Et af salgspunkterne for denne eyeliner er, at stregerne kan sidde i op til 24 timer. Det gør de ikke. Holdbarheden på øjnene er ganske vist godkendt, men man kan ikke have eyelineren på hele døgnet.

Holdbarheden på selve produktet kan altså diskuteres. Allerede efter kort tid virker det som om, at eyelineren tørrer lidt ud i beholderen. Det betyder, at den bliver meget sværere at male pænt med, end da den stadig kunne beskrives som tyndtflydende.

Så længe produktet ikke er nået at tørre i emballagen, er det en godkendt eyeliner. Men i forhold til hvor hurtigt den bliver tør, er den simpelthen ikke værd at investere i, når der findes så mange bedre alternativer derude.

Tynd spidsmulighed for præcisionsarbejde
Tørrer hurtigt ud i emballagen

8. Max Factor Masterpiece High Precision Liquid Eyeliner

En nytænkende spids, som dog resulterer i en klodset eyeliner

Type: Fiberspids i penneform

Max Factor Masterpiece High Precision Liquid Eyeliner #15 Charcoal

Nogle gange skaber innovation fantastiske, nye produkter. Andre gange bliver resultatet mindre imponerende – som det er tilfældet med Max Factor Masterpiece High Precision Liquid Eyeliner.

Paddelformet spids gør den svær at bruge

Ved første øjekast ligner det en hvilken som helst eyeliner formet som en tuschpen, men ved nærmere eftersyn er spidsen formet som en lille paddel. Ifølge producentens salgstale skal spidsen gøre det nemt at male både en tynd og diskret streg samt en tyk og kraftig.

Spoiler alert: Det er ikke tilfældet.

Hvis man ikke har læst reklamen for denne eyeliner, er det svært i det hele taget af forstå hensigten med spidsens udformning – ikke engang den rutinerede makeupartist i vores test kunne gennemskue pointen med at forme spidsen på denne måde.

At spidsen så oven i købet er hård og slet ikke fleksibel, er et ekstra problem. Det er faktisk så slemt, at den trækker huden med, hvilket giver små afbrydelser i stregen. Man kan altså glemme alt om en fin og nøjagtig makeup. Spidsen er også for klodset til, at man kan male elegante vinger.

God sort, der desværre flyder ud

Pigmenteringen er god, og det bliver sort i første forsøg. Desværre har eyelineren tendens til at flyde ud, og hvis man har små rynker omkring eller på øjnene, giver den de samme problemer.

Når man først har fået eyelineren på plads, sidder Max Factor Masterpiece High Precision Liquid Eyeliner alligevel ret godt i løbet af dagen. Den drysser måske en anelse ud på aftenen.

Skal man bruge en eyeliner til teatersminke eller andre ting, hvor præcisionen ikke spiller nogen større rolle, kan den godt bruges. Men vil man have en brugervenlig eyeliner, der giver et flot resultat, så skal man kigge efter et andet alternativ.

God holdbarhed
Dårligt udformet spidssom gør arbejdet besværligt
  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os