1. Start
  2. Bedst i test

Opdateret  

Gaming-headset: 22 headset testet

Elina Blom

Spiller du spil eller foretager mange samtaler via computeren? Et beghageligt og vellydende headset gør en stor forskel, derfor er det afgørende for, hvilket headset, der bliver bedst i test. Vi har testet headset fra blandt andet SteelSeries, HyperX, Razer og Logitech.

Gaming-headset Test: Her er de bedste headsets til gameren

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører alle vores test selv og tester alle produkter i virkeligheden. Hvert headset er testet i lang tid med forskellige typer af kildeenheder og i forskellige miljøer. De er testet i alt fra stille indendørs omgivelser til tung trafik. Normalmiljøet har været lettere støj inden- og udendørs.

Hvert headset er testet i flere uger af mindst to personer. I vores bedømmelse har vi fokuseret på følgende aspekter:

  • Lydkvalitet: Hvor god lydkvalitet får du i headsettet? Hvor velbalanceret er lyden? Hvor bredt lydbillede får du? Forsvinder detaljer i lyden? Hvor tung er bassen? Hvor effektivt dæmper headsettet støj fra omgivelserne?

  • Samtalekvalitet: Hvor godt kan du høre den, du taler med? Hvor godt kan personen i den anden ende høre dig? Hvor bredt opfanger mikrofonen lyd? Kommer lyd fra omgivelserne med i samtalen?

  • Brugervenlighed: Er der de knapper og funktioner, man har brug for i et headset, såsom afspil, pause, forrige/næste, lyd op/ned, besvar/læg på? Hvor hurtigt reagerer mobilen på kommandoer? Hvis headsettet er med trådforbindelse, hvor langt er kablet? Kan headsetkablet udskiftes? Hvis headsettet er trådløst, hvor lang er driftstiden og opladningstiden? Kan man tilslutte et kabel, hvis batteriet bliver fladt? Hvor godt modstår headsettet forstyrrelser, for eksempel fra en mikrobølgeovn?

Ergonomi og byggekvalitet har også stor indflydelse på karakteren. Det skal sidde behageligt i lang tid, og materialevalgene skal være gennemtænkte ud fra god komfort og holdbarhed.

Hvert headset har fået karakter efter dets prisværdi, dvs. hvor godt det er inden for området i forhold til prisen. Der er således højere forventninger til en dyr model end en billigere og vice versa.

Vi har testet et udpluk af markedets populære headset. Sammenlign priser og find tilbud på de testede gaming headset på PriceRunner.

1. SteelSeries Arctis 5 - BEDST I TEST GAMING HEADSET

Høj komfort og en optimal lydprofil til gaming - men mindre god til musik

Type: Gaming Headset Element: 40 mm Frekvensomfang: 20-20.000 Hz Impedans: 32 ohm Tilslutning: USB og 3,5 mm Mikrofon: Udtrækbar

SteelSeries Arctis 5 2019 Edition

SteelSeries Arctis 5 er et gamingheadset med høj komfort og en lydprofil, der passer til mange situationer. Det gør, at du nemt kan høre fjender i nærheden, oplever miljøerne som storslåede og samtidig kan nyde den flotte spilmusik.

Super til gaming - mindre velegnet til musik

Det er dog ikke det rigtige headset at vælge, hvis du kun har tænkt dig at lytte til musik. Her bliver lydbilledet for fladt til at passe til alle de forskellige genrer.

Equalizeren gør heller ikke den store gavn, og det er lidt ærgerligt, for i så fald havde du kunnet prøve dig frem til en lyd, der passer til netop dig. For eksempel foretrækker nogle en ret tung bas til visse musikgenrer.
I situationer hvor du eksempelvis flyver et rumskib eller kaster en granat, kan det også være en fordel med en kraftfuld bas, der forstærker oplevelsen.

Virker godt lige fra det kommer ud af æsken

Bassen er ikke særlig kraftfuld i dette headset, den er nærmere afbalanceret. Hvis du prøver at trække bassen op i equalizeren, gør det ikke den store forskel. Ønsker du derimod et mere balanceret lydbillede, klarer de sig derimod rigtig godt lige fra æsken. Vi oplever ingen problemer med forvrængning. Mikrofonen præsterer godt, og dem vi spiller med, oplever lyden som klar og tydelig.

Gaming headset med høj komfort

Komforten på dette headset er næsten det mest slående, den er virkelig høj. De trykker lige tilpas omkring ørerne – ikke så de lukker omgivelserne helt ude, men tilpas til at du ikke bliver generet af summen fra computeren.
I mere larmende miljøer kan du derimod blive nødt til at skrue ret højt op for lyden for ikke at blive generet, og så slipper de også meget lyd ud til omgivelserne.

Høretelefonerne er fremstillet af plastik, men de har en gummiagtig overflade, så de egentlig ikke virker ret plastikagtige. Det knirker og knager heller ikke, når vi trækker i dem, som det ellers kan være tilfældet med lidt billigere headset.

Alle de vigtige funktioner er tilgængelige på koppen. Der kan du indstille lydstyrke og mikrofon til/fra, men du kan også justere lydstyrken via det medfølgende USB-kabel. Hvis headsettet tilsluttes via USB i stedet for 3,5-millimeterkabel, har det desuden LED-belysning.

Konklusion på test af Gaming headset SteelSeries Arctis 5

Headsettet holdes på plads på hovedet med et skibånd. Skibåndet kan udskiftes, hvis du ønsker et andet design. Fordelen ved skibånd kontra trinvis udvidelse er, at du ikke behøver at huske din foretrukne indstilling. Dette kombineret med den lækre komfort og et balanceret lydbillede gør Arctis 5 til godt headset til prisen

Høj komfortbalanceret lydskibåndgodt til prisen
Dårlig equalizerslipper lyd ud

Prissammenligning

Sammenlign priser

SteelSeries Arctis 5 Gaming Headset - Sort

849 kr.

SteelSeries Arctis 5 - Hvid

849 kr.

2. HyperX Cloud II Wireless - BEDSTE PREMIUMVALG

Favoritterne kommer i en trådløs version

Type: Gamingheadset Element: 53 mm Frekvensomfang: 15-20.000 Hz Impedans: 60 ohm Tilslutning: USB-dongle Mikrofon: Aftagelig Batteri: 20 timer Andet: 20 meters rækkevidde, 7.1-lyd

HyperX Cloud II Wireless

HyperX Cloud II har været manges favorit de senere år. Det skyldes med garanti, at headsettet har en fin byggekvalitet, god lyd, sprød mikrofon og en god pris. Nu er de lanceret i en trådløs version - og vi er vilde med dem.

Det nye ved den trådløse version af Cloud II er, at volumenknap og mute sidder bag på højre kop. De kan være lidt svære at føle sig frem til og de kunne godt have haft en tydeligere tekstur. På koppen sidder der også en powerknap og en LED, som viser, om høretelefonerne er tændt eller slukket. Den advarer også når batteriniveauet er lavt.

Et trådløst gaming headset med fed lyd

HyperX Cloud II Wireless er ingen undtagelse, når vi ser på lydkvaliteten. Nøjagtig som på versionen med ledning, så er lyden rigtig god i forhold til prisen. Her får du en fin gengivelse af detaljer og en god balance. Jo, bassen kunne godt have haft mere dybde, men det generer os egentlig ikke, mens vi spiller. Vi får generelt en storslået og ægte oplevelse.

Mikrofonen på Cloud II er så ren og tydelig, at det bliver en fornøjelse at spille. Den har en klarhed og en dybde, som hverken er overdrevet eller i underkanten. HyperX har virkelig gjort et godt stykke arbejde med helheden.

HyperX-Cloud-II-Wireless

Lang rækkevidde og batteritid

Rækkevidden er omkring 20 meter, inden den begynder at svigte. Det er bestemt godkendt. Du behøver også sjældent mere end det, når du streame. Så med mindre du har meget langt mellem køkken og dit gamingværelse, så bør det være mere end nok.

Batteritiden på HyperX Cloud II Wireless er god. Under vores test opnåede vi cirka 25 timer per opladning, men det varierede afhængigt af lydstyrke og lignende.

Konklusion på test af trådløst gaming headset HyperX Cloud II

De trådløse høretelefoner fra HyperX egner sig til gamere, der har lyd og komfort højt på dagsordenen. Du får virkelig meget høretelefon for pengene her.

Rigtigt komfortablesolid byggekvalitetgod lyd & mikrofon
Svært at finde knapperne på koppen

3. Plantronics Voyager 8200 UC - BEDSTE BUSINESSHEADSET

Fantastisk lyd og støjreduktion

Type: Businessheadset Element: 40 mm Frekvensomfang: 20.000 Hz Impedans: 32 ohm Tilslutning: 3,5 mm, Bluetooth Mikrofon: Aftagelig

Poly Voyager 8200 UC

Plantronics Voyager 8200 UC er udstyret med fire (ja, 4!) mikrofoner, der ud over at hjælpe med støjreduktionen også giver Voyager 8200 en rigtig høj samtalekvalitet - uanset omgivende støj eller sågar vejrforhold.
Vi prøvede at gennemføre nogle samtaler i hård efterårsblæst på en stærkt trafikeret vej, og det var mere eller mindre som en samtale med en sangboks i et studie. Imponerende!

Men vi kan vist godt konstatere med det samme, at der findes pænere headset i segmentet end denne heldækkende enhed. Den hvide version virker dog betydeligt pænere end den sorte. Selv om det sorte vel kan betragtes som lidt "smart" på grund af kontrasten til de røde detaljer.

Strøjreduktion i topklasse

Hvis du kommer overens med designet, så har du en rigtig behagelig oplevelse foran dig med Voyager 8200 UC.

  • For det første er de utrolig dejlige at have på, da de trods den høje vægt hviler blødt og let mod både hoved og ører. Den lidt "svedige" fornemmelse som mange andre headset i denne størrelse kan give, glimrer med sit fravær.

  • For det andet er støjreduktionen (som nævnt) mildest talt eminent. Faktisk vil vi påstå, at støjreduktionen er på niveau med det, som de mest velrenommerede støjreducerende høretelefoner tilbyder.

Der er to niveauer af aktiv støjreduktion at vælge imellem, men for en omsluttende og næsten forbløffende støjfri oplevelse anbefaler vi, at du holder den på maks.

Fejlfrí automatisk pausefunktion

Det er en vild detalje, at de indbyggede sensorer i høretelefonerne automatisk pauser afspilningen af det, du lytter til, når du tager høretelefonerne af eller bare løfter lidt på den ene for at høre, hvad nogen siger til dig. Det fungerer oven i købet helt fejlfrit.

Og hvis det ikke var nok, så er headsettet også i topklasse for lydkvalitet generelt. Selv musik i vidt forskellige genrer lyder nuanceret og detaljeret på en måde, som vi normalt forbinder med lidt dyrere høretelefoner. Af og til glemmer vi faktisk, at det er lyd via Bluetooth.

Konklusion på test af trådløst headset Plantronics Voyager 8200 UC

Samlet set har vi her et par ret dyre og måske ikke så lækkert designede høretelefoner, men de gør et glimrende stykke arbejde lige fra samtalekvalitet og støjreduktion til at lytte til musik.

Fantastisk lyd og støjreduktionmeget god samtalelydskøn pasform
Klodset design

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

4. AOC GH401

Krystalklar lyd, som passer til en bred målgruppe

Type: Gamingheadset Element: 40 mm Frekvensområde: 20-20000 Hz Impedans: 39 ohm Andet: Fast mikrofon, mobil, PC, konsol

AOC GH401

AOC GH401 er et headset med en rigtig god lydkvalitet og skøn pasform.

Blødt og komfortabelt headset

Puderne er bløde og velpolstrede, mens bøjlen har god pasform.
Headsettet opleves som noget tungt foran. Det kan især mærkes, når vi bøjer hovedet over tastaturet, hvor headsettet gerne vil glide af. Men det er også det eneste negative, vi finder ved designet.

Kvaliteten er generelt god

Vi kan godt lide den bløde og bevægelige mikrofon, og at headsettet har solide knapper og justeringer.

Lyden er dog det allerbedste ved AOC GH401. Vi oplever et headset med en fantastisk lyd til prisen. Lyden er både velafbalanceret og klar – lyden passer faktisk lige godt til både musik og spil. Detaljerne kommer fint igennem i alle registre.

Headsettet har måske ikke den tungeste bas, men i dette tilfælde er det kun positivt. Bastrykket er stadig ganske godt, og frem for alt imponeres vi af, hvor god lyden er over hele spektret.

Mikrofonens lyd er derimod ikke noget, der hverken imponerer eller skuffer. Den gør sit arbejde, men opfanger desværre en del omgivende lyde.

Konklusion på test af gaming headset AOC GH401

Hvis du ønsker dig et ganske billigt headset, men stadig har fokus på god komfort og høj lydkvalitet – så vil du føle dig godt tilpas her.

Rigtig velafbalanceret og klar lydskøn komfort
Lidt tungt fortilmic opfanger en del omgivende lyde

5. Roccat Elo 7.1 Air Wireless

Prisbilligt gamingheadset til allroundgamere

Type: Gamingheadset Element: 50 mm Frekvensomfang: 20-20.000 Hz Vægt: 345 gram Batteritid: 24 h Tilslutning: Trådløs USB-dongle, tilslutning på 2,4 GHz, 3,5 mm Mikrofon: Aftagelig Andet: 7.1 virtuel surroundsound

Roccat Elo 7.1 Air

Det tyske mærke Roccat er ikke nye i gamingverdenen. De er ikke kun kendte for deres historik i både League of Legends og CS:Go som et af de konkurrerende hold - de er også kendt for deres gaming-produkter.

Roccat Elo 7.1 Air er et trådløst gaming-headset, der oplyses at fungere til PC - men det fungerer lige så godt med PS4.
Det gør det utrolig godt til prisen, da du let kan skifte fra PC til konsol, hvis du kan lide at spille på begge platforme. Stort plus for det.

Roccat-Elo-7.1-Air

Stemmeforvrængning: Monster, kvinde eller mand

I Roccat Swarm, som appen hedder til det her headset, kan du konfigurere det meste. Lige fra lyd og lys til mikrofon. Det er simpelt indrettet, og programmet er brugervenligt.
Der findes også en sjov funktion, hvor du kan forvrænge din stemme – du kan vælge mellem monster, kvinde eller mand. Hvis du foretrækker at være mere anonym online, så er funktionen faktisk mere end kun for sjov.

Lydkvaliteten er, som du bør forvente af et headset i denne prisklasse. Det giver en dyb bas, en klar diskant og et mellemregister, der helt klart er bestået - selvom opløsningen ikke er særlig høj. Vi oplever i hvert fald, at du her vil få valuta for pengene.

Effektiv 7.1 surround-sound

7.1-lyden fungerer rigtig godt. I appen Roccat Swarm kunne vi klart og tydeligt høre forskel, når vi gik fra 2.0 til 7.1. Og du får også forbedret lyd, når du spiller, selvom der selvfølgelig er milevid forskel på virtuel 7.1 og ægte surroundsound.

På bagsiden af venstre høretelefon på Elo 7.1 finder du knapperne. Her er alt, du behøver, men desværre er det svært at finde ud af, hvilken knap der gør hvad, kun ved at mærke med fingeren. Knapperne kunne godt været tydeligere afmærkede - som det er nu, må du gætte dig frem.

I vores test målte vi batteritiden til cirka 23 timer, hvilket er på niveau med det Roccat angiver.

Konklusion på test af gaming headset Roccat Elo 7.1 Air Wireless

Du får god lydkvalitet og udmærket pasform. At de ovenikøbet kan bruges til PS4 gør dem ekstra brugbare for en bred målgruppe.
Det er vores opfattelse, at Roccat Elo 7.1 Air Wireless er et gaming-headset med alt du kan tænkes at få brug for - endda til en god pris.

Dejlige at have på - også i længere tid ad gangengod lydpraktisk appPS4-kompatibel
Klodsede knapper

6. JBL Quantum 610

Lang batteritid og pæn byggekvalitet - rimelig lydkvalitet i forhold til prisen

Type: Gaming Element: 50 mm Frekvensområde: 20.000 Hz Impedans: 100 ohm Tilslutning: 2.4 Ghz dongle, usb-a, 3,5 mm Mikrofon: Fast Batteritid: Op til 40 timer

JBL Quantum 610

JBL Quantum 610 er et headset i mellemprisklassen - og henvender sig til gamere. Det har en rigtig god batteritid sammenlignet med sin lillebror, men det mangler hurtigopladning.

Opladning via USB-A

USB-C havde været bedre, men en opladningstid på 3 timer kan alligevel anses for godkendt i betragtning af, hvor mange timers spilletid du får.
Headsettet kan selvfølgelig også anvendes med et 3,5 mm kabel, hvis batteriet løber tør.

RGB effekter

Headsettet tilsluttes via en dongle til computeren, og så tænder RGB-belysningen, som oplyser JBL-logoet på hætterne.

Lydkvaliteten er helt i orden

Lyden er ikke ret afbalanceret, men derimod hører du dine medspillere godt, og der er et ganske godt tryk i lyden.

Ligesom hos mange andre produkter fra JBL så pakker det her headset en solid bas. Den kraftfulde bas er fed, når du spiller FPS og lignende spil, hvor der forekommer mange eksplosioner.
Endvidere isolerer hætterne den omgivende lyd godt.

God mikrofonlyd i høj kvalitet

Lyden kommer fint igennem til vores medspillere, og de forstyrres ikke af støj i vores umiddelbare omgivelser. Men mikrofonen er ikke aftagelig, og den er svær at folde helt væk.

Bygningskvaliteten er generelt fin, men mikrofonen føles ikke lige så godt bygget, som prisen ellers giver udtryk for.

Quantum 610 har velpolstrede puder og et spændstigt hovedbånd. Helhedsindtrykket er, at det er et robust headset. Gennem længere spillesessioner kan headsettet dog klemme lidt mod kæben.

Konklusion på test af gaming headset JBL Quantum 610

JBL Quantum 610 er til dig, der søger et headset med en rimelig lydkvalitet i forhold til prisen og fokus på en lydprofil med mere bastryk.

Lang batteritidrobust byggekvalitetgod bas
Uaftagelig mikrofonlidt ubehageligt i længere spillesessioner

7. Corsair HS80 RGB Wireless

Headset til gamere, der kan lide minimalisme til en god pris

Type: Wireless gaming headset Element: 50 mm Frekvensområde: 20-40.000 Hz Impedans: 32 ohm Forbindelse: USB, USB-ledning Mikrofon: Fast Batteri: ca. 20 timer Andet: 15 meter rækkevidde, RGB

Corsair HS80

Corsair HS80 RGB Wireless er et headset med høj lydkvalitet - prisen taget i betragtning - og en helt okay mikrofon. Det er dog vigtigt, at du tager dig tid til at indstille lyden. I standardversionen lyder det helt okay, men det er først, når du går ind og finjusterer, at du kan lave en rigtig sprød lyd både til dig selv og til dine medspillere.

Juster følsomheden

Da mikrofonen ikke kan justeres sidelæns, er det en god idé selv at indstille følsomheden på den, så lyden ikke bliver for høj eller for lav. Der er også gode indstillinger for lydkvaliteten. Når vi er færdige med at justere, har vi en rigtig god balance, hvor alle lydkomponenter kommer igennem uden at spise hinanden.

Desværre er den tilhørende software kæmpestor. Den ligger på én gigabyte i størrelse, hvilket føles unødigt stort for et stadig ret simpelt program.

Billede af Corsair HS80 RGB Wireless fra vores test af Gaming Headset

Selve designet af Corsair HS80 RGB Wireless er usædvanligt stilfuldt af et gaming headset at være. Det er minimalistisk og fremstår meget diskret, selvom designet er lidt unikt og stadig giver det et kendetegn.

Nem justering via knapper

Noget, vi virkelig sætter pris på, er knappen, som lader dig justere lydstyrken. Det lyder måske banalt, men det er faktisk en af de bedste, vi har prøvet. Det er meget nemt at navigere samt let hurtigt at finde knappen med fingeren.
Den anden knap er en on/off-knap. Derudover er der ikke flere knapper. Mikrofonen kan nemt slukkes ved at løfte den opad, i traditionel boom-arm stil.

Men imens lydstyrkeknappen byder på et godt design, så er det værre med hovedbøjlen. Løsningen her er velcro, hvilket gør, at høretelefonerne bliver unødigt vanskelige at justere til dit hoved i forhold til konkurrenternes løsninger.

Men når du finder en god indstilling, sidder de rigtigt godt. De tenderer til at presse lidt mod kæberne efter et par timer, men de har stadig rigtig god ergonomi og komfort i forhold til mange andre i samme prisklasse.

Godkendt batteri og en smart opladningsmulighed

Batteriet holder i lidt over 20 timer. Hvis du slukker RGB'en, kan du få en ekstra time eller deromkring. Det er klart godkendt.
Noget, vi virkelig sætter pris på, er, at du kan bruge høretelefonerne, mens du oplader dem, hvilket ellers slet ikke er en selvfølge. USB-C er også et plus, da de fleste mennesker allerede har sådanne ledninger derhjemme.

Rækkevidden kunne på den anden side have været bedre. Hvis du er i samme rum, er der ikke noget problem, men så snart der er en væg i vejen, føler vi, at det nogle gange går galt. Selvfølgelig afhænger det af, hvor langt væk du går, men med mange andre modeller i samme prisklasse ville forbindelsen slet ikke blive brudt.

Konklusion på test af gaming headset Corsair HS80 RGB Wireless

Corsair HS80 RGB Wireless er stadig rigtig gode høretelefoner, og det er et godt headset. Du har de knapper, du har brug for, og de er let tilgængelige. Høretelefonerne sidder godt på hovedet, og lyden er god. Med hensyn til prisen, så mener vi, at HS80 er et godt køb.

God lydknapper som gør det nemt at justeregode indstillingsmuligheder via softwarekan oplades og bruges på samme tid
Mikrofonen kan ikke justeresbegrænset rækkevidde

8. Logitech G Pro X Wireless

Gennemtænkt, diskret headset til både gamere og til zoom-mødet på kontoret

Type: Trådløst gaming-headset Element: 50 mm Frekvensområde: 20-20000 Hz Impedans: 32 ohm Tilslutning: Trådløs, USB dongle Mikrofon: Aftagelig Batteri: ca. 20 timer Andet: 15 meter rækkevidde, 7,1 lyd

Logitech G PRO X Wireless

Disse minimalistiske, trådløse Logitech-hovedtelefoner er en diskret mulighed for gamere og til kontorbrug. Kort sagt til dig, der ikke kan lide prangende RGB-detaljer, som mange andre headset er pyntet med. Samtidig byder headsettet på en høj kvalitet.

Vægten vidner om et afbalanceret headset, som hverken føles for plastikagtigt eller for tungt. I udseende minder de mere om studio-høretelefoner end et rent gaming-headset.

Når det er sagt, så er det jo stadig gaming, der er i fokus her. Så vil du have et par godt klingende høretelefoner, der lukker støjen fra computerens ventilation ude og i stedet omslutter dig med spilverdenens lyd i høj kvalitet?
Det gør Logitech G Pro X absolut.

Lider desværre af hvid støj

Lyden er afbalanceret og tilstrækkelig til at give dig både en dybde og en bredde af lyden. Bassen spiser heller ikke mellemtonerne, som mange andre hovedtelefoner har tendens til at gøre.

Du kan skrue lydstyrken relativt højt op, uden at lyden mister kvalitet eller bliver ubalanceret.

Logitech-G-Pro-X-Wireless

Vi har dog problemer med såkaldt hvid støj. Dette headset udsender konstant en lav, men irriterende lyd, som trænger ind, når du lytter til noget på lav lydstyrke eller slet ikke har nogen lyd tændt. Nogle foretrækker at game udelukkende med lyden fra deres team i headsettet, og i de tilfælde, der bliver den hvide støj øjeblikkeligt en akilleshæl for dette headset.

Let at angive dine præferencer

Apropos samtaler med venner. Her får du en mikrofon, der virkelig leverer. Dine venner hører tydeligt, hvad du siger, selv i et ret støjende miljø. Og takket være Blue Voice har du en række færdige stemmeindstillinger.

I den medfølgende G Hub-software kan du for eksempel foretage alle nødvendige justeringer. Du kan enten angive dine egne indstillinger eller vælge mellem forudindstillingerne.

Rækkevidden er klart godkendt

Du kan gå op til 15 meter i huset eller i lokalet uden at miste forbindelsen. Desuden er batteritiden på 20 timer god.

Konklusion på test af gamer headset Logitech G Pro X

Logitech G Pro X er velegnet til dig, der ønsker et diskret headset med masser af indstillingsmuligheder.

Hvis du kan leve med den lave baggrundsstøj, så er det et rigtig godt headset. Det er nemlig kun støjen, der trækker karakteren ned. Ud over det får du en god lydkvalitet, en flot mikrofon, en behagelig pasform og et headset, der fungerer lige så godt til gaming som til Zoom-mødet.

Diskret og stilfuldt designlyd og mikrofonmange indstillinger
Baggrundsstøj

9. Asus Rog Theta 7.1

Stort headset, som er perfekt for dig, der lægger stor vægt på lyden

Type: Gamingheadset Element: 30,40 mm Frekvensomfang: 20-96.000 Hz Impedans: 32 ohm Tilslutning: USB-A/USB-C Mikrofon: Aftagelig Andet: 7.1, 8 elementer, RGB

ASUS ROG Theta 7.1

Asus Rog Theta 7.1 er et par store høretelefoner til dig, der ikke er bange for bastryk.

Flot 7.1 surroundlyd

Med sine otte individuelle elementer og 7.1-surround-sound leverer Theta 7.1 klart over forventning. Surround-sound i headset plejer at være lidt af et markedsføringstrick, men her bidrager det alligevel positivt til lydbilledet. Vi kan navigere rigtigt fint med funktionen aktiveret. Det er desuden en rigtig god forbedring af lydsiden, når du ser film.

Lydkvaliteten er som nævnt rigtig god. Der er en fin balance mellem de forskellige registre. Du har et rigtigt fint bastryk, uden at bassen dominerer. Hvis du er villig til at betale for et headset, der præsterer på det punkt, så er Asus Rog Theta 7.1 helt klart en mulighed. Hvis du foretrækker, at bassen får lidt ekstra tryk, så er der en funktion til det, hvor den presses et niveau op – det lyder faktisk stadigvæk godt, selv hvis man ikke er vild med bas.

Asus-Rog-Theta-7.1

Store og hårdtslående med høj byggekvalitet

Dette headset med ledning fra Asus kan i hvert fald ikke kaldes minimalistisk. Det er faktisk et af de største headset i segmentet. Desuden vejer de hele 600 gram, hvilket gør dem næsten dobbelt så tunge som flere af konkurrenterne.

Men den vægt hænger for det meste sammen med god byggekvalitet. Byggekvaliteten virker bestemt solid. Høretelefonerne virker også eksklusive i såvel materialevalg som konstruktion. Der er ingen mislyde, og de sidder rigtig komfortabelt på hovedet.

Selvom Theta 7.1 er i den tunge ende, føles det rigtig behageligt, når vi tager høretelefonerne på. En af de første ting, vi bemærker, er den bagudvendte D-form. Det er lidt forvirrende i begyndelsen, men når du har vænnet dig til det, så er det ikke noget problem.
De er også komfortable under lange gamingsessioner, selvom vægten begynder at kunne mærkes efter et par timer. Men ikke så meget, som vi egentlig havde regnet med.

Trælse ledninger

Derimod er ledningerne irriterende. De er store og tunge, også selvom du er vant til at spille med et headset med ledning. Ledningernes split er desuden ret kort, og derfor opleves de som stramme.

I Asus' Armoury-software finder du masser af muligheder for at konfigurere alt fra surround-sound til RGB, dog kræver Armoury en genstart ved hver opdatering for at kunne justeres, hvilket efterhånden bliver ret irriterende.

Asus-Rog-Theta-7.1-2

Mikrofonen på Theta 7.1 er aftagelig. Den har en aktiv støjreducering, og det fungerer godt. Det er måske ikke den bedste mikrofon, vi har testet, men den løser sin opgave godt.

Konklusion på test af gaming headset Asus Rog Theta 7.1

Disse høretelefoner leverer ikke kun rigtig god lyd. De er også multi-funktionelle, da de er lige så gode til film som til gaming, og her især FPS-spil, hvor surround-sound kan betyde forskellen mellem liv og død. De er også relativt komfortable. Hvis du ikke har noget imod headset med ledning, eller headset i den tunge ende, kan vi anbefale disse høretelefoner.

Rigtig god lydkvalitet7.1-lyd - der faktisk gør en forskelkomfortable trods deres størrelse og vægt
Meget storeforstyrrende ledninger

10. Turtle Beach Stealth 600 gen 2

Masser af funktioner og god batteritid til dig, der spiller for sjov.

Type: Gamingheadset Batteritid: 15 timer Element: 50 mm med neodymium-magneter Frekvensomfang: 20-20.000 Hz Impedans: 32 ohm Tilslutning: Trådløse, USB-dongle Mikrofon: Flip-up omni

Turtle Beach Stealth 600P Gen2

Turtle Beach Stealth 600 er en af firmaets populæreste modeller. Den ligger i den lavere del af mellemklassen og er et headset, der er værd at holde øje med.

Turtle-beach-stealth-600-2-2

Robust udført uden mislyde

Designmæssigt har Stealth et relativt klassisk design for gaminghøretelefoner. Det både føles og ser billig ud. Byggekvaliteten virker alligevel robust, og der er eksempelvis ingen mislyde. Men vi kan mærke, at der er fokuseret på andre punkter end materialevalg og byggekvalitet.

Stealth 600's batteritid er ifølge Turtle Beach op til 15 timer. I vores test kunne vi bruge headsettet i cirka 14 timer på en opladning, og det er godt – især i forhold til prisen.

Turtle-beach-stealth600-gen-2-1

På bagsiden af venstre hørekop på Stealth 600 finder du kontrollerne. Der er standardting som volumenkontrolhjul, USB-C og lignende.

Giv dine ører superkræfter

Du kan vælge mellem tre forskellige EQ-tilstande, når du trykker på Mode-knappen, som giver adgang til lidt forskellige lydindstillinger.
Endnu en interessant funktion er, at powerknappen gemmer noget, som Turtle Beach har valgt at kalde for "Superhuman hearing". Det er en funktion, der opfanger og forstærker vigtige lyde som eksempelvis modstanderens fodtrin, eller når nogen tager ladegreb. Det fungerer over forventning.

Turtle-beach-stealth-600-gen-2

Lydmæssigt er Stealth 600 af god kvalitet i forhold til prisen. Bassen er lidt fattig, og lyden er derfor lidt ubalanceret, men det er ikke unormalt for prisklassen. Mellemregisteret trænger fint igennem.

Høretelefonerne er behagelige, og der er god plads i kopperne, selvom du skulle have store ører. Skal du have dem på hele dagen, kan de føles lidt ukomfortable efter et par timer, men under normale spilsessioner sidder de godt.

Stealth 600's mikrofon trænger fint igennem. Lyden er ren og klar, og hvis du vil mute den, klapper du bare mikrofonen ind.

Konklusion på test af gamingheadset Turtle Beach Stealth 600

Dette headset vil egne sig til de fleste, der mest spiller for sjov. Det er et rigtig prisbilligt headset med flere velkomne funktioner og en god batteritid.

Enkel installationret lang batteritidgode funktioner
Lidt ukomfortable ved lange sessionerret fattig bas

11. MSI GH50

God lyd og komfortable, men klodsede. GH50 kan bruges til alle spil

Type: Gamingheadset Element: 40 mm Frekvensomfang: 20-20.000 Hz Impedans: 2,2 kohm Tilslutning: USB Mikrofon: Aftagelig Andet: Virtuel 7.1

MSI Immerse GH50

MSI GH50 er et headset med en stabil, robust konstruktion med tanke på, at de ligger i den lave ende af premiumsegmentet. Headsettet er ergonomisk og kommer i en pæn matsort farve, hvilket altid er et sikkert kort.

Udover farven på materialet er de også udstyret med en kraftfuld RGB-belysning (som du kan tilpasse styrken for via softwaren). På maksimalt niveau er det svært at undgå at lægge mærke til GH50 til dit LAN eller i det mørke lokale.

Ledning med kontrolenhed

Det her er et USB-headset med ledning. Ledningen er udstyret med en kontrolenhed, hvor du kan slå mikrofonen, vibrationer og endda aktiveringen af MSI's indbyggede 7.1-surroundsound fra.

Desværre leverer 7.1-lyden overhovedet ingenting. Det føles mere som at sidde inde i en aluminiumsdåse. GH50 er dog stærke på lydkvaliteten for den almindelige 2.1-lyd. Så at udstyre dem med virtuel 7.1, der ikke leverer, virker som en unødvendig funktion - og det påvirker helhedsindtrykket.

Lyden er godkendt

Men ellers er lyden, som nævnt, upåklagelig. Bassen er dyb, men lyden er alligevel klar og tydelig, hvilket egner sig godt til spil som CSGO, PUBG med flere, hvor man navigerer ved hjælp af lyden for at finde ud af, hvor modstanderne befinder sig. Lyden er bestemt godkendt i forhold til prisen, så GH50 kan bruges til alle spil.

Designet og puderne fjerner også en del støj fra omgivelserne.

Mikrofonen kan tages af

Mikrofonen på GH50 er aftagelig (det er altså en fantastisk egenskab). Det giver dig nemlig mulighed for dels at bruge GH50 som almindelige høretelefoner, dels mindsker det risikoen for skader på produktet, når du skal have enheden ned i en fyldt taske, hvor en fast mikrofon nemt kan komme til skade.

Desværre kan den ikke løftes eller vrides til siden. Ærgerligt, fordi man af og til har brug for at flytte den tættere på eller længere væk fra munden. Det bliver vanskeligere på grund af denne egenskab.

Mikrofonen er klar og tydelig

Mikrofonen er ikke den bedste, men den løser opgaven, og alle kan høres tydeligt, men der mangler dybde, og selvom udgangsniveauet indstilles højt, er den uden saft og kraft. Det betyder, at den ikke helt opnår en topkarakter, men den er bestemt godkendt.

Med sin vægt på 300 gram ligger GH50 i den gode ende af skalaen, både på godt og ondt – byggekvaliteten er virkelig god og robust, og det øger selvfølgelig vægten, men den gør også at headsettet bliver tungt at have på i længden.

Konklusion på test af gamingheadset MSI GH50

MSI GH50 er velegnet, hvis du er ude efter et robust headset med god lydkvalitet til sjove spilsessions med vennerne – uanset om du vil være synlig til LAN-partyet eller være mere diskret.

Klar lyd og dyb basdæmper en del støj fra omgivelsernerobust designflashy design
Tungemikrofonposition svær at regulere7.1-lyden er hul

12. Plantronics Voyager 5200

Ulastelig lyd og god batteritid

Type: Businessheadset (In Ear) Tilslutning: Bluetooth Mikrofon: Fast monteret

Poly Voyager 5200

Allerede når vi tagerPlantronics Voyager 5200 ud af emballagen, så virker det som et headset henvendt til sport. Men headsettet fungerer også rigtig godt til professionel brug - ikke mindst på grund af den eminente samtalekvalitet.

Rent visuelt fører headsettet tankerne lidt tilbage til de Bluetooth-headset, som gjorde hele segmentet populært i midten af 00'erne. Det er der selvfølgelig både fordele og ulemper ved.

Pasformen kan være lidt la-la afhængigt af din anatomi, men samtidig giver det meget store knapper og dermed enkel betjening. Der er for eksempel en multifunktionsknap, som er rigtig praktisk og nem at justere, hvilket står i skarp kontrast til mindre headset, der ofte er klodsede at håndtere.

Et intelligent headset med god støjreduktion

Men det skiller sig ud visuelt i øret, og pasformen er som nævnt ikke 100 procent. Kan du leve med det, er det dog et rigtig godt headset. Det har for eksempel en hel del smarte funktioner. Ikke mindst er headsettet udstyret med sensorer, der kan mærke, om det sidder i øret eller ej. Tager man headsettet af, skifter samtalen således med det samme til telefonens mikrofon og højttaler i stedet, hvilket gør den daglige brug betydeligt mere smidig.

Tager du headsettet op og sætter det i øret, mens det ringer, stilles samtalelyden automatisk om til headsettet.

Fire mikrofoner reducerer støj

Den fantastiske lydkvalitet er et resultat af, at man har benyttet fire mikrofoner med digital støjreduktion, hvilket giver udmærket samtalelyd selvom man befinder sig i et lydmæssigt meget rodet miljø – for eksempel en togstation.

Headsettet er desuden udstyret med en 20-bånds-EQ, der er optimeret til stemmesamtaler og stopper irriterende ekkoer. Og man har forsynet headsettet med ikke mindre end seks lag vindbeskyttelse. Samlet set giver det optimal samtalekvalitet, hvor vi ikke bliver forstyrret af ting omkring os, men kan fokusere 100 procent på det der bliver sagt.

Lange samtaler er ikke noget problem

Vi får omkring 7 timers taletid med dette headset og godt en uges standbytid på en fuld opladning. Det er godt. Det tager imidlertid 1,5 time at lade batteriet helt op, så det skal man være bevidst om, hvis man er afhængig af headsettet.

Konklusion på test af gamingheadset Plantronics Voyager 5200

Dette er måske ikke det flotteste headset der har set dagens lys, men hvis man er ude efter et robust produkt, der tilbyder rigtig god samtalelyd uanset omgivelserne, så er der ikke meget at beklage sig over. Sagt på en anden måde, som vi efterhånden forventer af Plantronics.

Udmærket samtalelydlet at håndteregod batteritid
En smule klodsetikke ultimativ pasformingen hurtigopladning

13. Corsair HS65 Surround

Minimalistisk headset med afbalanceret lydbillede

Type: Gamingheadset Element: 50 mm Frekvensområde: 20-20.000 Hz Impedans: 32 ohm Andet: Fast mikrofon

Corsair HS65

Corsair HS65 Surround er et minimalistisk headset med mute indbygget i en bom-mikrofon og kun én volumenknap på ydersiden. Der er altså sparet på knapperne, men på den anden side kan det være ganske rart.

Dette headset er en ret lille størrelse. Pasformen er ok, men ikke så god, som vi ville ønske os af et headset i denne prisklasse. Hvis du har et stort hoved, bør du prøve pasformen på dem inden køb. Og selvom du har et lidt mindre hoved, klemmer de efter et par timer på en lidt ubehagelig måde.

Lydkvaliteten er til gengæld rigtig god. Lyden er godt afbalanceret. Der er en fin klarhed i diskanten og masser af detaljer i lyden. Bassen er ikke så dyb, men opleves alligevel tilstrækkelig.

Corsair HS65 lukker en hel del lyd ind fra omgivelserne, så de bør anvendes i et roligt miljø, hvis du vil have fred og ro, når du spiller.

Mikrofonen er rigtig god. Man kan dreje og vinkle den, som man vil. Vinklen bliver ikke så stor, men nok til, at den kan gøre en forskel. Lydoptagelsen er god, og de andre spillere har ingen problemer med at forstå, hvad vi siger.

Afbalanceret lydbilledeingen unødvendige knapperbåde USB og 3,5 mm
Ubehageligt efter spil i kort tidlukker støj ind

14. JBL Quantum 810

God lyd med plastagtig mikrofon

Type: Businessheadset Element: 50 mm Frekvensområde: 20.000 Hz Impedans: 32 ohm Tilslutning: 2.4 Ghz dongle, USB-C, 3,5 mm, Bluetooth Mikrofon: Fast

JBL Quantum 810

JBL Quantum 810 er et gamingheadset i et design, der ligner forgængerne. Det er et design, der er komfortabelt og relativt stilrent.

Bøjelig mikrofon – eller?

Vi synes dog, at mikrofonen føles meget plastagtig. Ved første øjekast ser mikrofonarmen ud til at være bøjelig, men den er så stiv, at den går direkte tilbage til den oprindelige form.
Den lille skumbeskyttelse, som skal mindske den ydre lyd, sidder også ret dårligt.

Billede fra test af gaming headset JBL Quantum 810 - liggende i vindueskarmen

Svedige kopper

Headsettet er behageligt både på den øverste del af hovedet og ned mod kæben. Puderne tilpasser sig godt, men de kan blive lidt svedige, hvis du spiller i timevis – men sådan er det jo med mange headsets.

Lydkvaliteten er god

Du får både en dyb bas og en fin bredde i lyden over alle registre i lyden. Det er den traditionelle JBL-lyd med en lidt tungere bas.

Billede fra test af gaming headset JBL Quantum 810 - tættere på

Dårlig ANC

Quantum 810 er udstyret med aktiv støjreduktion, men desværre kommer den slet ikke til sin ret. ANC'en er alt for svag, og i princippet dæmper den kun lyden meget langt væk.
Spørgsmålet er, om det overhovedet er ANC'en, der dæmper, eller om det er de polstrede, lukkede dæksler?

Batteritiden er ok

Du kan spille i godt et døgn, før de skal oplades igen. Mange producenter lancerer dog gamingheadsets med batteritid, der strækker sig over flere dage. Så fordi Quantum 810 ligger på grænsen til premiumpris, havde vi måske forventet endnu mere på dette punkt.

Konklusion på test af gamingheadset JBL Quantum 810

Hvis du kan lide JBL’s signaturlyd og et lidt mere stilrent design på dit gamingheadset, så vil du føle dig godt tilpas med de her lyttebøffer på hovedet.

God lydkvalitetkomfortabelt design
Svag funktion af støjreduktionstiv mikrofon

15. Asus ROG Delta

Headset med ledning og god lyd samt USB-c

Type: Gamingheadset Element: 52 mm Frekvensområde: 20-20000 Hz Impedans: 32 ohm Andet: Fast mikrofon

ASUS Rog Delta

Asus Rog Delta er et headset med ledning, som grænser op til premiumklassen. Det er et gamingheadset med fantastisk lyd. De har virtuel surroundlyd i højopløst variant, der giver en god følelse, når du spiller. Men det har også en rigtig god lydbalance, hvis du lytter til musik mellem spilsessionerne.

Mikrofonen er god. Vores medspillere hører os klart og tydeligt. Lydkvaliteten er ikke helt så god som med vores eksterne mikrofon, men den er klart godkendt.

I softwaren Armoury Crate kan man vælge mange forskellige typer indstillinger og profiler.

Lang ledning (hvis det ønskes)

Det er en fordel, at der følger en forlængerledning med. Du kan dermed få op til 2,5 meter ledning efter behov. Desuden er det USB-C, hvilket føles moderne og godt. Kablet er desværre ret tykt og stift, hvilket er et minus. Headsettet er også ret dyrt af et headset med ledning, og det sidder ikke vildt godt på hovedet.

Ørepuderne tilpasser sig

Designet er til gengæld lækkert, og du får to forskellige puder med, så du kan skifte dem, hvis du ønsker en lidt løsere pasform. I standardudførelse oplever vi, at de passer bedst til et lidt større hoved.

Asus Rog Delta passer godt, hvis du ønsker et headset med lang ledning og USB-C-kompatibilitet.

Fin lydkvalitetlang ledninggod mikrofon
Stiv ledningpasser bedst til større hoveder

16. Epos H3 Pro Hybrid

Luksuslyd i en kedelig indpakning

Type: Gamingheadset Element: 50 mm Frekvensområde: 20-20000 Hz Impedans: 39 ohm Andet: Fast mikrofon, ANC, Bluetooth, dongle

EPOS H3 Pro

Epos H3 Pro Hybrid er et gamingheadset i en lidt højere prisklasse med en helt ok batteritid. Vi får godt 20 timer ud med støjreduktionen aktiveret.

Støjreduktionen er ok. Ikke så vi bliver imponeret, men nok til at fjerne lyden fra tastaturet eller andre, der spiller i samme rum. Et godt tilskud til dette headset.

Lyd, der hæver oplevelsen

Lydkvaliteten for musik og spillyd er i top. Vi kan godt lide, hvor fint alle detaljer kommer igennem i registrene, og hvor tydeligt vi kan høre vores medspillere.

Lyden er godt separeret. Bassen er tilpas kraftig til at give lydeffekterne tryk, men uden at overdøve resten af lyden. Desuden får lyden fin fokus med ANC'en.

Plastic headset

Byggekvaliteten står desværre ikke i forhold til prisen. Headsettet er ret plastagtigt, og vi ville gerne have set et lidt dejligere materialevalg. Til gengæld sidder dette headset behageligt på hovedet, selvom indersiden af hovedbøjlen er af metal. Det passer også til personer med større hoveder.

Epos H3 Pro Hybrid er et godt headset, hvis du vælger lydkvalitet over byggekvaliteten.

God isoleringfremragende lyd
Plastic byggekvalitet

Prissammenligning

Sammenlign priser
Illustration - Der er ingen priser lige nu

Der er ingen priser lige nu

17. Asus Rog Fusion II 500

Komfortabelt gamingheadset i eksklusivt design

Type: Gamingheadset Element: 40 mm Frekvensområde: 20-20000 Hz Impedans: 39 ohm Andet: Fast mikrofon, mobil, PC, konsol

ASUS ROG Fusion II 500

Asus Rog Fusion II 500 er et kablet gamingheadset, som sidder usædvanligt stabilt på hovedet, og det er rigtig godt afbalanceret. Vi oplever at det er behageligt at bruge selv under længere spilsessioner.

Minimalistisk headset

Byggekvaliteten er desværre uventet plastikagtig, især når det drejer sig om et førsteklasses headset. Det savner den luksus og overdådighed, som vi forventer at få i denne prisklasse. Men det følger i hvert fald den minimalistiske trend, som vi har set de seneste år i gamingverdenen.

RGB-belysningen har et lidt anderledes, men spændende design. Kapperne har en LED-strip på bagsiden.
Fordelen ved de bagbelyste kapper er, at især brugere af briller slipper for refleksioner i glassene – men det gælder også, hvis du har en meget blank skærm. Og så ser det tilmed rigtig godt ud.

Knapperne er nemme at finde, og du kan mærke forskel på dem ved hjælp af mønstre og formgivning.

Du får to forskellige sæt puder med, så du kan skifte mellem dem. Du kan også tage mikrofonen af.

God lyd - men ingen støjreduktion

Lydkvaliteten i Rog Fusion II 500 er god, men for at være et premiumheadset forventer vi en større bredde. Vi mangler også detaljer i registeret.
Du kan skelne fodtrin fra den øvrige lyd, men hvis du lytter til musik, så mudrer det af og til lidt sammen.

Høretelefonerne blokerer passivt for lyd fra omgivelserne. På trods af prisen mangler der altså aktiv støjreduktion. De er dog gode til at dæmpe baggrundsstøj, så du kan nyde din spillyd uforstyrret.

Mikrofonen har støjreduktion, men desværre slipper der alligevel en hel del lyd igennem. For eksempel hører dine medspillere, når du hamrer på tastaturet – altså hvis du har et tastatur med mere højlydte tangenter.

Konklusion på test af gamingheadset Asus Rog Fusion II 500

Asus Rog Fusion II 500 koster mere, end hvad godt er. Selvom de udfører et godkendt job på flere punkter, så mangler vi det lille ekstra – selvom headsettet kan være en fordel for dig, som bruger briller.

God byggekvalitetaftagelig mikrofonsidder godt
Mikrofonen lukker tastelyd indføles ikke førsteklasses

18. ASUS ROG Delta S Wireless

Opgraderet headset med endnu bedre lyd

Type: Gamingheadset Element: 50 mm Frekvensområde: 20-20.000 Hz Impedans: 32 ohm Andet: Aftagelig mikrofon, fast charge, USB-C-dongle

ASUS ROG Delta S Wireless

Asus ROG Delta S Wireless er et komfortabelt gaming headset i premiumsegmentet, som desværre ikke lever op til sin pris selvom potentialet faktisk er der.

Detaljer kommer eksempelvis fint igennem i mellemregistret og diskanten.
Vi oplever også et stabilt headset på hovedet – selvom vi bevæger os.

Billede fra test af gaming headset Asus ROG Delta S Wireless

Dårlig bas

Derimod er bassen langt fra imponerende, og lyden er ikke så velafbalanceret, som den skulle være til prisen.

Også mikrofonen kommer lidt til kort. Den kan nogle gange lyde statisk eller få en knitrende bilyd. Det irriterer os lidt, når vi spiller længere sessioner sammen med andre.

Billede fra test af gaming headset Asus ROG Delta S Wireless - lidt tættere på

Ingen støjreduktion

Asus ROG Delta S Wireless er et trådløst gamning headset med godt et døgns batteritid. Det er okay, men vi havde ønsket endnu mere i forhold til prisen. Vi savner også støjreduktion.

Hurtigopladningen er derimod et plus. Du får ca. 2,5-3 timers batteritid på 15 minutters opladning.

Praktiskhurtig opladning
Skrattende mikrofontynd basingen støjreduktion

19. Astro A20 Wireless

Komfortabelt headset med blødt betræk og klar lyd

Type: Gaming-headset Element: 40 mm Frekvensområde: 20-20000 Hz Impedans: 32 ohm Tilslutning: USB-C Mikrofon: Fast

Astro A20 Wireless GEN 2 PS4/PS5

Astros model A20 Wireless er Astros opgraderede version af den kablede A20.
Designmæssigt kommer dette headset i en relativt klassisk gamingversion. Du kan godt se, hvilken genre de er bygget til. De er helt klart rettet mod gamere.

Byggekvaliteten føles lidt vaklende

Den overordnede følelse er, at de føles lidt plastik-agtige og tynde. De føles ikke så stabile i hånden. Men på den anden side klarer A20 Wireless sig godt på hovedet. De har komfortable puder - ikke af den blødeste model, men du kan helt sikkert spille lange sessioner med disse uden problemer.

Der er fem knapper og kontrolmuligheder på bagsiden, hvor du navigerer til/fra, lydindstillinger og lignende. Du har tre færdige tilstande, som du navigerer imellem ved at klikke på indstillingsknappen på bagsiden af headsettet.

Astro-A20-Wireless

Konkurrenter overhaler

Lydmæssigt klarer A20 sig meget godt med hensyn til pris. Lyden er klar og sprød, bassen er blød og lidt uhøjtidelig, men god nok til de fleste mennesker. Det er sikkert ikke de høretelefoner, du bruger, hvis du vil sidde og nyde musik i sofaen. Men de klarer absolut FPS-spil og lignende.

Batteritiden på 15-timer er okay, men her overhaler mange af konkurrenterne altså. Opladningen af Astro tager også næsten fem timer, hvilket er alt for lang tid med hensyn til den tid, du derefter kan bruge dem.

Konklusion på test af gaming headset A20 Wireless

A20 Wireless er et headset med god lyd og en behagelig pasform. Men der er modeller på markedet, hvor du får mere headset for dine penge.

God lydgodt lys og behagelig
Plastik og ustabillang opladningstid

20. Asus Rog Strix Go 2.4

Diskret headset til gamere, der ikke ønsker at stikke ud

Type: Gaming headset Element: 40 mm Frekvensområde: 20-20000 Hz Impedans: 32 ohm Forbindelse: Trådløs (2,4 GHz), USB-C, USB-A og 3,5 mm Mikrofon: Ja

ASUS ROG Strix Go 2.4

Asus Rog Strix Go 2.4 er et usædvanligt diskret headset i betragtning af at være målrettet gamere. Den sorte gummibelagte overflade på ydersiden giver et godt greb, samtidig med at det skaber en flot kontrast til højglansplastmaterialet, som hovedbøjlen er lavet af. Desuden er headsettet udstyret med USB-C, hvilket er virkelig praktisk.

Knapper til justering

I den ene side er der knapper til at styre lydstyrke og afspilning. Afspilningsknapperne har en god respons, men lydstyrkeknappen har en del mangler. Det er ikke et normalt rullehjul. I stedet skal du vrikke med knappen op eller ned, afhængigt af om du vil hæve eller sænke lyden, og desværre er lydjusteringen ikke nem at justere, da trinene er for store - det er svært at finjustere lyden.

Som med ethvert headset er der en indspillet stemme, der giver dig besked om, hvor meget batteri du har tilbage og lignende oplysninger. Stemmen er bare pinligt dårlig i dette headset.
Selvom dette næppe er en dealbreaker, giver det følelsen af, at Rog Strix Go 2.4 er et rigtigt budgetheadset - hvilket det ikke er.

Asus-Rog-Strix-Go-2.4

God lyd og en mikrofon, der savner lidt hjælp

Lydkvaliteten er på den anden side god. Som standard føles bassen lidt svag, men du kan justere den i equalizeren, hvis du installerer softwaren, der hører til headsettet. Softwaren opdateres ret ofte, men desværre skal du genstarte computeren hver gang, før du kan bruge den igen.

Mikrofonen skal justeres

Asus Rog Strix Go 2.4 har en bøjelig mikrofon, der er okay, så længe den er perfekt placeret foran munden, hvor mikrofonåbningen er korrekt justeret. Men du er nødt til konstant at finjustere den, hvilket bliver irriterende i længden, for ellers falder lydkvaliteten med mikrofonen hurtigt for dine medspillere.

Vi får lidt over 20 timers batterilevetid, hvilket er klart godkendt.

Konklusion på test af gaming headset Asus Rog Strix Go 2.4

Disse Asus-hovedtelefoner anbefales til dem, der leder efter et par diskrete og stilfulde hovedtelefoner. De er komfortable selv under lange sessioner. Men desværre mister Strix noget, da mikrofonen lægger op til en del forbedringer, og lydstyrkejusteringen er klodset.

God lyddiskret design
Klodsede knapper og mikrofonsoftware kræver genstart relativt ofte

21. Jabra Evolve2 30

Headset til dig, der har mange møder

Type: Kontorheadset Element: 40 mm Frekvensomfang: 20.000 Hz Impedans: 32 ohm Tilslutning: USB-A (kabel) Mikrofon: Fast

Jabra Evolve2 30 USB-A MS Stereo

Jabra Evolve2 30 er et par lette høretelefoner, der er beregnet til kontorarbejde. Men de er naturligvis lige så velegnede, hvis du arbejder hjemmefra og derfor har mange online møder, hvor du vil have en bedre lydkvalitet end den som computerens indbyggede mikrofon og højttalere kan tilbyde.

De er såkaldt åbne høretelefoner og lukker derfor en del omgivende lyd ind. Men det betyder på den positive side, at du har styr på, hvad der sker omkring dig under samtalen.

Knapperne er svære at finde

Høretelefonerne er udstyret med en dedikeret mute-knap, lydstyrkeknapper og en pause-/afspil-knap. Knapperne, der befinder sig på bagsiden af den ene ørekop, er ret små og ret svære at finde, når man skal bruge dem. De er ret lave og mangler tekstur, som kunne have gjort det lettere at skelne dem fra hinanden.

Velafbalanceret lyd

Lydkvaliteten er derimod kanon – som forventet, når man ser, hvem der har fremstillet headsettet. Du får en meget velbalanceret lyd med et rimeligt mellemregister. Desuden en sprød og tydelig diskant. Bassen er også meget god for et par åbne høretelefoner beregnet til samtale. Vi kan tydeligt høre dem, vi taler med. Og vi får en god lydkvalitet, når vi hører musik mellem samtalerne. Detaljer kommer fint igennem.

Jabra-Evolve2-3

God mikrofon

Dem, vi taler med, kan også tydeligt høre, hvad vi siger – også hvis vi af og til befinder os i et mere støjende miljø. Vi har dog lidt vrøvl med mikrofonen. Den kan nemt vinkles op eller ned, men den kan ikke bøjes til siden. Mikrofonen har derfor tendens til at opfange lyden, når vi trækker vejret.
Hvis du ikke vil ånde ind i mikrofonen, skal du løfte den lidt, og det betyder omvendt, at man ikke høres nær så godt i støjende omgivelser.

Jabra Evolve2 30 er høretelefoner med kabel. De har en relativt kort USB-A ledning, som låser dig til området omkring skrivebordet, når du taler. De sidder heller ikke særlig stabilt på hovedet. Vi oplever, at de glider fremad mod ansigtet under brugen.

Konklusion på test af Jabra Evolve2 30

Den vidunderlige lydkvalitet og det minimalistiske design er de store fordele ved dette headset. Men med tanke på prisen, så havde vi forventet en bedre konstruktion med et mere funktionelt design.

God lydkvalitethøj samtalekvalitet i rolige omgivelser
Sidder lidt ustabiltbegrænset justering af mikrofonkort ledning

22. HyperX Cloud Stinger Core

Billigt trådløst headset med god lyd men ringe mikrofon

Type: Trådløst gamingheadset Element: 40 mm Frekvensomfang: 20-20.000 Hz Impedans: 16 ohm Tilslutning: Trådløs (USB-C til opladning) Mikrofon: Fast Driftstid: Ca. 16 timer under test

HyperX Cloud Stinger Core

Høretelefonerne fra HyperX er kompatible med både PS4 og den kommende PS5, hvilket er en stor bonus. Cloud Stinger Core kommer i et relativt stereotypt design, som ved første øjekast ser ud som så mange andre headset på markedet.
Når vi klemmer på dem, så føles de lidt vakkelvorne - men ikke tynde og skrøbelige, for byggekvaliteten virker stadig ret robust.

HyperX-Cloud-Stinger-Core-2

Ubehagelige at have på

Cloud Stinger Core er indledningsvis ikke særlig rare at have på, de føles faktisk direkte ukomfortable. Med tiden mindsker ubehaget – man vænner sig til det, selvom de stadig føles stramme under hele spilsessionen. Overordnet kan vi konstatere, at det ikke er det mest behagelige headset, vi har testet.

Batteritiden er derimod rigtig god med tanke på prisklassen.

HyperX-Cloud-Stinger-Core-1

Da HyperX Cloud Stinger Core er et headset til PS4 og PS5, er der ingen medfølgende app til at konfigurere indstillinger, men Cloud Stinger Core leverer alligevel lydmæssigt og klarer sig godt. Bassen er godkendt.

Cloud Stringer Cores mikrofon er derimod ikke god nok. Den er utroligt lav og skærer af midt i sætninger, formentlig for at kunne fjerne baggrundsstøj, men den skærer for tidligt, så det bliver en stor irritationsfaktor.

I tidligere test har vi lagt mærke til, at høretelefoner beregnet til spillekonsoller, samtidig er kompatible med PC, hvilket er en stor bonus. Dette er også tilfældet her, for Cloud Stinger Core kan også bruges til PC.

HyperX-Cloud-Stinger-Core-3

Konklusion på test af headset HyperX Cloud Stinger Core

Disse høretelefoner anbefales til gamere, der skifter mellem forskellige kilder, både konsol og computer. Altså dig som i første omgang ikke interesserer dig for mikrofonkvalitet, men blot mest er ude efter et par rimelige høretelefoner. Men hvis du leder efter et rendyrket headset, så er mikrofonen også vigtig - og så kan vi ikke anbefale denne enhed.

God lydkompatibel med PC og PS4god batteritid
Dårlig mikrofonføles vakkelvornerelativt ukomfortable

Mere om gaming headset

Med et headset kan du lytte til musik uden at genere andre og samtidig tale i telefon uden at skulle holde den op til hovedet. Forskellen på høretelefoner og headset er kort og godt, at et headset også har en mikrofon.

Headset fås i alle mulige farver og former – primært designet efter anvendelsesområde. Gamingheadset er normalt af over-ear-typen, som dækker øret og delvis dæmper støj fra omgivelserne. Derimod er headset beregnede til personer i bevægelse af in-ear-typen. Der fås også dækkende headset af den type, hvor koppen hviler mod øret, såkaldt on-ear. De er meget almindelige for eksempel på kontorer. De har høj komfort, samtidig med at du ikke behøver at tage dem af, når du skal tale med kolleger i samme lokale.

Når du vælger headset, bør du altså tage udgangspunkt i, hvad du har tænkt dig at bruge dem til. Skal du ud at løbe maraton i regnvejr, kan du eksempelvis få vandtætte, trådløse in-ear-headset med bøjle, der fastgøres omkring øret – de sidder bedre fast end almindelige in-ear, som du bare sætter ind i øret. Skal du derimod bare frem og tilbage mellem hjemmet og arbejdet, er det måske tilstrækkeligt med et lidt enklere in-ear-headset med kabel. Stiller du store krav om at fjerne støj fra omgivelserne, er et lukket headset oftest bedst.

Derudover kan et headset enten være trådløst eller trådforbundet. Trådløse headset benytter oftest Bluetooth til den trådløse forbindelse, mens trådforbundne 3,5-millimeter- eller USB-kabel. Fordelen ved et trådløst headset er naturligvis, at du slipper for kablet. Ulempen er, at det skal oplades af og til. Glemmer du det, og batteriet bliver fladt, står du uden headset.

Fordelen ved trådforbundet er, at du slipper for opladning, men på den anden side må du leve med kablet. Det er sjældent længere end to meter, hvilket også gør, at du bliver lidt mere begrænset i, hvor langt du kan bevæge dig væk fra den tilsluttede kildeenhed. Bluetooth fås i forskellige standarder, men et headset plejer at have en rækkevidde på cirka ti meter.

USB-kabel er almindeligt på gamingheadset i mellemprisklassen, da de har lidt flere funktioner, for eksempel fås visse gamingheadset med virtuel surroundsound for at give en rigere spiloplevelse og LED-belysning omkring kopperne. Hvis du køber et headset af denne type og også vil kunne benytte det med mobiltelefon og tablet, skal du være opmærksom på, at der også skal medfølge et 3,5-millimeterkabel, ellers kan du ikke forbinde dem.

Funktioner og pris

Stort set samtlige headset har volumenkontrol og mute-funktion. Det der adskiller dem, er hvordan de er udformet, og hvor de er placeret. Det mest praktiske er at have adgang til både volumenknap og knap til mikrofon til/fra på både koppen og kablet. Er du ude at løbe, har du ofte kablet inden for trøjen, og så er det rart, hvis du alligevel ændre lydstyrken. Det samme gælder, når du spiller. Så skal man kunne finde knapperne hurtigt.

På visse headset er der også en række andre funktioner. Det kan blandt andet være noice cancelling, som betyder, at mikrofonen er konstrueret, så den eliminerer støj fra omgivelserne. Det forbedrer lydkvaliteten for den, du taler med.

Andre eksempler på funktioner, der fås på headsetmarkedet, er virtuel surroundsound, LED-belysning og mulighed for equalizer.

De medfølgende funktioner afhænger af producent, tilsigtet anvendelsesområde og prisklasse. Priserne på headset varierer ret kraftigt. Du kan finde billige headset til små 200 kroner, men hvis du vil have god lyd og mange funktioner, må du regne med at skulle lægge nogle flere hundredkronesedler. De allerdyreste headset koster flere tusind kroner, men så er det også ret så avancerede, trådløse modeller, der er målrettet til entusiaster. I lavprisklassen er det normalt trådforbundne headset med 3,5-millimeterkabel, mens de trådløse generelt ligger i det dyrere segment.

Nu til dags er det nemmest at købe headset via nettet. Så kan du sammenligne priserne, og udbuddet bliver meget større, end hvis du går i en fysisk elektronikforretning. Headsettet leveres derefter til adressen.

Fordelen ved at købe i en fysisk butik er, at du kan få det med hjem samme dag, og af og til er det endda muligt at prøvelytte med det.

Hvis du køber headset via nettet, er det vigtigt, at du læser test og brugeranmeldelser af de modeller, du er interesseret i, for at sikre, at de har den ønskede kvalitet.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os