1. Start
  2. Bedst i test

Opdateret  

Våd-/tørstøvsuger: 5 modeller i test

Elina Blom

Har du fået vand i kælderen? Eller skal du gøre rent efter byggestøv? Vi har testet våd-/tørstøvsugere fra flere mærker, herunder Nilfisk, Bosch og Husqvarna. For at en våd-/tørstøvsuger skal kunne være bedst i test, så skal den have mange anvendelsesområder, være brugervenlig og have en god sugeevne.

Test af våd-/tørstøvsugere: Find den bedste model til dit behov

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører alle vores test selv og tester alle produkter i virkeligheden. Våd- og tørstøvsugerne er testet i forskellige omgivelser, der stiller forskellige former for krav til dem. De er eksempelvis anvendt til at fjerne spåner i en hønsegård og til at opsamle slibestøv fra el-værktøj i et værksted. Endvidere er de anvendt til at støvsuge bil og bryggers.

Alle våd-/tørstøvsugere, som har ekstrafunktioner har gennemgået yderligere test. De har eksempelvis fået testet blæsefunktionen for at se, om den er kraftig nok. To eksempler på test er udblæsning af affald fra slangen og en test af, hvor effektiv den præsterer, når vi blæser affald på gulvarealer.

Følgende faktorer har vejet tungest i bedømmelsen af de forskellige støvsugere:

  • Ydeevne: Hvor stærk er sugeevnen? Hvor kraftfuld er blæseevnen? Hvor meget vand kan den støvsuge op? Hvilken type affald kan den håndtere? Varierer ydeevnen, afhængigt af hvor groft eller fugtigt affaldet er?

  • Arbejdsområder: Hvilke forskellige arbejdsopgaver kan den klare? Hvordan er mundstykkerne udformet, og hvor mange medfølger? Hvor lang er slangen?

  • Brugervenlighed: Hvor nem er støvsugeren at tænde og slukke? Hvor let er det at skifte mundstykke og funktioner? Er det nemt at rengøre filter og skifte støvsugerpose? Hvor godt ruller støvsugeren hen over gulvet, når du går omkring? Hvor nemt er det at hænge slange, ledninger og andet op på maskinkroppen og derefter stille den væk?

Yderligere eksempler på ting vi har taget højde til i vores bedømmelse, er byggekvalitet, garantier og lydniveau. Vi har givet hver enkelt våd- og tørstøvsuger karakter i forhold til prisværdien. Det vil sige, hvor godt den præsterer inden for sit område i forhold til prisen. Der er således højere forventninger til en dyr model end en billigere og omvendt.

Vi har testet et udpluk af markedets populære modeller. Sammenlign priser og find tilbud på våd-/tørstøvsugere på PriceRunner.

1. Nilfisk Multi II 30 T VSC Inox - BEDST I TEST VÅD-/TØRSTØVSUGER

Kraftfuld og brugervenlig til mange arbejdsområder

Motor: 1.400 W Sugekapacitet: 2.500 l/min Undertryk: 210 mbar Beholder: 30 l, rustfri Faktisk vandmængde: 23 l (målt) Slangelængde: 3,9 m (målt) Strømkabellængde: 5 m (målt) Blæsefunktion: Ja Fjernautomatik/maskinudtag: Ja Frigang over underlaget: 4,5 cm (målt) Lydniveau: 61,2 dB (målt) Vægt: 10,5 kg Længde (Mål): 426 mm Bredde (Mål): 374 mm Højde (Mål): 684 mm Andet: Pose medfølger

Nilfisk Multi-II 30 T Inox VSC

Nilfisk Multi II 30 T VSC Inox bliver bedst i test på grund af dens høje ydeevne sammen med flere smarte løsninger, der gør våd- og tørstøvsugeren meget brugervenlig. For eksempel har den meget god sugeevne kombineret med et relativt fladt mundstykke længst fremme.

Fordelen ved det flade mundstykke er, at du nemt kan komme til på smalle steder. Samtidig er det ikke så fladt, at større stykker affald sætter sig fast eller bliver siddende udenfor.

En anden brugervenlig løsning er holderne på siderne, så du kan hænge både slange og strømkabel ordentligt op, når våd- og tørstøvsugeren ikke er i brug. Yderligere et plus er den variable sugestyrke, der kan indstilles både på maskinens krop og på håndtaget. Det gør, at du kan vælge den ønskede sugekapacitet på maskinen og derefter finindstille uden at skulle gå tilbage til maskinen.

Klarer det meste

Multi II 30 T VSC Inox har også en meget lang og fleksibel slange. Med den bevæger du dig relativt frit rundt i rummet og rundt om genstande, uden at du skal trække maskinkroppen med overalt. På den anden side ruller våd- og tørstøvsugeren fint hen over gulvet, også hvis der er lidt snavs og affald i vejen.

Nilfisk Multi II 30 T VSC Inox har som sagt en meget god sugeevne. Dels suger den tørt affald, lige fra slibestøv til spåner i hønsehuset uden problemer. Dels kan den klare hele 23 liter vand, inden den slår fra. Filteret er placeret i selve spanden. Det indebærer, at det bliver vådt, når du suger fugtigt materiale. Det tørrer dog relativt hurtigt, og du kan tage det ud og støvsuge uden.

Praktisk rengøring

En indikator på maskinkroppen siger til, når det er tid til at rengøre filteret. Det er virkelig nemt. Du behøver blot at trykke på en knap, så starter en lille motor, som afgiver luft, som hjælper med at få filteret til at vibrere ekstra meget. Rengøringen er med andre ord halvautomatisk.

Den eneste ulempe ved filteret, som vi kan få øje på, er at beslaget er af pap, så det let bliver beskadiget, når du har taget det ud og skal sætte det på plads igen. Når du skal koble Multi II 30 T VSC Inox til et elværktøj, anvendes en kegleformet adapter. Det gode ved den er, at den passer til tre forskellige størrelser. Ganske vist har adapteren ingen låseanordning, så hvis du rykker hårdt, går elværktøjet løs. Adapteren sidder dog tilstrækkelig godt fast, til at dette i praksis ikke er noget problem.

Overordnet er Nilfisk våd- og tørstøvsuger Multi II 30 T VSC Inox et rigtig godt køb. Den passer både til mindre værksteder og hvis du vil kunne bruge den til de grove opgaver i og omkring hjemmet.

Kraftfuld og regulerbar sugestyrkeGod filterrengøringStabilRuller letLang og fleksibel slange
Ingen låsbar adapter til elværktøj

Prissammenligning

Sammenlign priser

Nilfisk MULTI II 30 T INOX VSC EU - Støvsuger - beholder

1.199 kr.

Nilfisk - Multi II 30 T Inox VSC EU Våd & Tør Støvsuger - Fri fragt og klar til levering

1.201 kr.

Nilfisk Støvsuger MULTI II 30 T INOX VSC EU

1.211 kr.

2. Bosch Advanced Vac 20

God og tidsbesparende på værkstedet - og meget velegnet til vand

Motor: 1.200 W Sugekapacitet: 70 l/s Undertryk: 210 mbar Beholder: 20 l, plast Faktisk vandmængde: 23 l (målt) Slangelængde: 3,7 (2,4 m slange + 1,3 m rør, målt) Strømkabel længde: 3,9 m (målt) Blæsefunktion: Ja Fjernautomatik/maskinudtag: Ja Frigang over underlaget: 2 cm (målt) Lydniveau: 72 dB (målt) Vægt: 7,6 kg Andet: Pose & 3 stk. mundstykker medfølger

Bosch Advanced Vac 20

Bosch Advanced Vac 20 er en praktisk våd- og tørstøvsuger, som er både stærk og brugervenlig. Den har mange små finesser. For eksempel stofklædte gummistropper til at hænge slangen i ved opbevaring. Desuden er det relativt intuitivt, hvordan du skal bruge de forskellige ting og sager på den.

Mundstykket kan skiftes

Støvsugeren ruller hen over gulvet med god balance, og den klarer tærskler og lignende godt. Slangen har en låseanordning i monteringsbeslaget, så den sidder godt fast. Du kan skifte mundstykke, hvilket er et plus, hvis du eksempelvis vil kunne tilslutte en slibemaskine. Det ekstra filer der tages ud over filteret kræver dog lidt fingerfærdighed at sætte på.

Filtret er derudover i orden, men du bør bruge støvsugeren med pose, medmindre du suger vådt, for vi kan mærke allerede efter et par kørsler uden filter, at den bliver trættere/svagere.

Desuden er posen af papir, så du bør være forsigtig med at suge fugtigt snavs op i den.

Advanced Vac 20 er på ingen måde usædvanligt stærk, men den kan klare de samme arbejdsopgaver som sine lidt dyrere og større konkurrenter – og mislykkes også på de samme punkter som dem.

Pas på de helt tunge opgaver

Det som alle værkstedsstøvsugere har svært ved, er ting som kalk og beton, fordi det er tungt og kompakt. Denne er ingen undtagelse. Advanced Vac 20 suger det op, men den må arbejde hårdt, og der bliver let en hinde siddende. Derimod kan den klare både smågrus og at gøre rent i et hønsehus. Dens ydeevne kan således klassificeres som klart bestået med tanke på prisen.

God til vandudslip

Den store fordel ved denne våd- og tørstøvsuger er dog proppen i bunden. De fleste våd- og tørstøvsugere skal du åbne låget på for at kunne hælde indholdet ud. Det kan være lidt omstændeligt og mindre sjovt, når du arbejder med tidskritiske opgaver såsom at støvsuge afløbsvand op efter et udslip.

Tidsbesparende og fleksibel støvsuger

Med Vac 20 så slipper du for besværet med at løfte motoren ud med vådt filter, uden at det eller stedet bliver beskidt. I stedet løfter du bare hele maskinen op og skruer proppen ud. Den tømmes hurtigt for vand, og du er lige så hurtigt i gang med at støvsuge igen. På den måde er den meget tidseffektiv og enkel at håndtere.

Det er på den anden side heldigt, for der er kun plads til 13,5 liter i beholderen, inden den slår fra, og i forhold til enhedens størrelse er det kun lige godkendt.

Bærehåndtaget er nemt at få fat i på toppen.

Denne våd- og tørstøvsuger egner sig, hvis du skal bruge en fleksibel værkstedsstøvsuger, der er enkel at tømme og nem at stille væk. Maskinen har en god sugeevne og flere smarte finesser.

Skrueprop i bundenstærkenkel at opbevarevelbalanceretbrugervenlig
Ret højlydtrummer ret lidtfugtfølsom papirspose

3. Husqvarna WDC 325L

Kraftfuld våd- og tørstøvsuger med lang ledning

Motor: 1.200 W Sugekapacitet: 3.700 l/min Beholder: 25 l Faktisk vandmængde: 18,5 l (målt) Slangelængde: 4,7 m (slange 3,65 m, bøjning 30 cm, metalrør 1 m, målt) Strømkabel længde: 5 m (målt) Blæsefunktion: Ja Fjernautomatik/maskinudtag: Ja Frigang over underlaget: 2,5 cm (målt) Lydniveau: 72 dB (målt) Vægt: 8,5 kg Andet: Semiautomatisk filterrengøring, filterpose af fleece

Husqvarna WDC 325L

Husqvarna WDC 325L er en kraftfuld våd- og tørstøvsuger, som arbejder godt med det meste, vi udsætter den for. Den har – som størstedelen af alle industristøvsugere (andet navn for våd- og tørstøvsugere) – svært ved at få fat i tunge partikler som kalkpuds, så man må støvsuge arealet flere gange. Men den har ingen problemer med eksempelvis at suge afløbsvand eller spåner op i værkstedet.

Maskinen har justerbare indstillinger. I princippet kan du indstille den manuelt ved at justere indsugningen (hvor meget luft du vil lukke ind) men den har også justerbar styrke på selve motoren. Det er praktisk, når du for eksempel bruger den sammen med en slibemaskine, så den ikke skal suge sig fast.

Den lange slange gør det nemt at støvsuge bilen

En stor fordel ved WDC 325L er den lange, bevægelige slange. Du kan nå ind overalt, og våd- og tørstøvsugeren ruller nemt hen over gulvet. Desværre er den lidt bagtung, så når du skal overtærskler og lignende, tipper den nemt.

Slangen monteres i støvsugeren, ved at du trykker den ind. Der er ingen låseanordning, så man føler sig lidt uroligt for at den skal falde ud, når man trækker støvsugeren hen over gulvet. Slangen sidder ret godt fast, men er du uheldig, kan den falde ud. Hvis du så er i gang med at suge vand, bliver resultatet ikke særlig sjovt.

Filteret har ingen ekstra beskyttelse som visse andre modeller kan have, men vi oplever det ikke som noget problem i praksis. Det bliver ikke tilstoppet hurtigere eller lignende. Du kan ikke sætte kurven i, medmindre filtret er med, så du har altid styr på det.

Godkendt beholderstørrelse

Beholderen kan rumme 25 liter. Men i praksis kan der kun være 18,5 liter, inden den slår fra. I forhold til beholderens størrelse og konkurrenterne er det godkendt. En sjov detalje er, at den har et bærehåndtag i form af en stålbøjle på indersiden, så du kan bære den som en almindelig spand.

Prismæssigt ligger WDC 325L ret højt sammenlignet med konkurrerende modeller som har næsten lige så god ydeevne og funktionalitet.

Husqvarna WDC325L egner sig, hvis du vil have en relativt brugervenlig våd- og tørstøvsuger med lang, bevægelig slange og regulerbar styrke.

Stærkmeget god slangelængderegulerbar styrkebærehåndtag på indersiden
Få småfinessermangler låseanordning til slange

4. Stihl SE 62 E

Praktisk til hjem og bil, smart lynbeslag til elværktøj

Motor: 1.400 W Undertryk: 210 mbar Beholder: 20 l, plast Faktisk vandmængde: 16 liter (målt) Slangelængde: 3,7 m (målt) Strømkabellængde: 5 m (målt) Blæsefunktion: Ja Fjernautomatik/maskinudtag: Ja Frigang over underlaget: 3 cm (målt) Lydniveau: 62 dB (målt) Vægt: 8 kg

Stihl SE 62

Stihl SE 62 E er en kompakt og praktisk våd- og tørstøvsuger med teleskoprør, der er nemt at klappe sammen. Teleskoprøret sammen med det ret store mundstykke gør, at suget minder lidt om en traditionel støvsuger. Desværre gør det store mundstykke, at det kan være svært at komme til overalt.

Samtidig er den dog meget nem at stille væk. Derudover er slangen lang og fleksibel - når du støvsuger, behøver du ikke at trække maskinkroppen efter dig hele tiden. Du kan for eksempel komme rundt om en mindre høvlebænk eller ordentligt ind i bilen. Af at være så kompakt rummer SE 62 E alligevel en del affald eller vand, inden den slår fra.

Letvægtsstøvsuger

Plastbeholderen har den fordel, at den ikke vejer så meget, og derfor bliver beholderen også let at tømme. Også filterrengøringen går nemt. Et tryk på en knap gør, at filteret vibrerer skidtet løs. Det er derimod ikke muligt at suge vand uden filteret, som mange andre maskiner faktisk kan. Egentlig bør man aldrig gøre det, så dette kan også blot være en sikkerhedsfunktion. Det tager relativt lang tid for filteret at tørre igen, her kunne vi godt tænke os en forbedring.

Stihl SE 62 E er meget nem at slutte til elværktøj. Den har et lynbeslag, der kobler hele håndtaget af, der ellers havde siddet meget tæt på elværktøjet og været i vejen. I stedet kobler du slangen på direkte. På mundstykket du kobler til, kan du desuden regulere sugekapaciteten - hvilket du derimod ikke kan gøre direkte på maskinkroppen.

Emmer af kvalitet

Spidsen på mundstykket er af gummi og passer til en lang række elværktøj. Hele løsningen emmer af kvalitet og virker gennemtænkt. Sugekapaciteten er godkendt, men der er et par arbejdsområder, hvor vi godt kunne tænke os en bedre præstation. Eksempelvis kunne våd- og tørstøvsugeren godt suge fugtige spåner i et hønsehus, men ikke særlig tidseffektivt. På den anden side er det en krævende opgave, som den almindelige forbruger nok ikke ville udsætte den for.

SE 62 E egner sig først og fremmest til netop den almindelige forbruger, som skal bruge en våd- og tørstøvsuger til at støvsuge i for eksempel bil, garage og bryggers.

Kompakt konstruktionpraktisk lynbeslaglang og fleksibel slange
Langsomttørrende filterlidt klodset universalmundstykke

5. Ryobi R18WDV

Helt ledningsfri grovstøvsuger til enkle opgaver i hjemmet

Motor: 82 W Sugekapacitet: 1.400 l/min Beholder: 18 l, rustfri Faktisk vandmængde: 11 l (målt) Slangelængde: 1,6 m (målt) Strømkabellængde: 5 m (målt) Blæsefunktion: Ja Fjernautomatisk/maskinudtag: Ja Frigang over underlaget: 3,7 cm (målt) Lydniveau: 61,2 dB (målt) Vægt: 4,7 kg Mål (L): 426 mm Mål (B): 374 mm Mål (H): 684 mm Andet: Ledningsfri

Ryobi R18WDV-0

Ryobi R18WDV er en grovstøvsuger, der er let at løfte og er helt ledningsfri. Den benytter i stedet Ryobis batterisystem til 18-voltsmaskiner, så du kan dele batteri, hvis du også har skruemaskine med mere i samme spændingsklasse. Det er praktisk og godt fra et økonomisk synspunkt, fordi batterier er ret dyre.

En ret stor maskine

Ryobi R18WDV fylder en del og larmer lige så meget som en stor grovstøvsuger med stor kapacitet, men i praksis underpræsterer den desværre. Den har for eksempel svært ved at få alt sandet med, når vi støvsuger hallen, og den leverer heller ikke, når vi kobler den til maskiner i værkstedet. Det skyldes ganske enkelt, at den suger for dårligt. I forhold til prisen vil vi have betydeligt mere sugestyrke fra denne grovstøvsuger.

Desuden måler vi den faktiske vandmængde, som denne støvsuger kan suge op, hvis du for eksempel får en vandlækage, til elleve liter. Det er betydeligt mindre end konkurrenter i samme prisklasse.

Selvom vi bruger Ryobi R18WDV i flere måneder, ser filteret relativt rent ud. Det skyldes sandsynligvis, at den ikke får fat i særligt meget snavs. Derimod er det meget nemt at skifte filter, hvis det er nødvendigt.

En småtræls slange

En ulempe er, at slangen er meget stiv. Det er for det første problematisk, hvis du skal bruge den som støvsuger koblet til dit værktøj, for slangen skaber en irriterende modstand på grund af sin stivhed. For det andet medfører det, at grovstøvsugeren fylder unødvendigt meget at opbevare.

Ryobis grovstøvsuger fylder meget, men rummer ret lidt

Ryobi R18WDV har en smart løsning, hvor man kan trække metalstangen ud, så den bliver længere. Omvendt er mundstykket ret lille og slangen meget kort. Håndtag og andre detaljer føles tynde og skrøbelige.

Denne grovstøvsuger er ganske enkelt lidt for dårligt konstrueret og alt for svag til, at vi kan anbefale den. Ryobi R18WDV larmer betydeligt mere, end den leverer.

Praktisk at kunne dele batterihelt ledningsfri
Svag ydeevnestiv slangeudnytter ikke pladsen så godtrummer ikke særlig meget vand

Værd at vide om våd- og tørstøvsugere

En våd- og tørstøvsuger (eller en grovstøvsugere) er en støvsuger, der er beregnet til rengøring af eksempelvis byggeaffald, spildevand og lignende snavs, som almindelige støvsugere har svært ved at håndtere. Netop byggestøv, især slibestøv (spartelstøv og lignende), slider meget på almindelige støvsugere, mens grovstøvsugeren er konstrueret på en måde, så den kan tåle den slags snavs.

Våd- og tørstøvsuger kaldes også industristøvsugere eller værkstedsstøvsugere, fordi man ofte har dem på værksteder, garager og lignende. Men anvendelsesområdet er bredt. Våd- og tørstøvsugere kan for eksempel anvendes til at støvsuge i hønsehuse, til at støvsuge afløbsvand efter en lækage, eller til at gøre brændeovnen ren for aske.

Sådan fungerer våd- og tørstøvsugere

Våd- og tørstøvsugeren består normalt af en spand med en motor foroven og en slange, der tilsluttes oppefra. De har også gerne et indbygget filter, man kan tage ud, samt mulighed for støvsugerpose. Posen benyttes til tørstøvsugning, mens du bruger den uden pose ved vådstøvsugning. Det er altså både en vådstøvsuger og tørstøvsuger på en gang.

Filteret rengøres enten manuelt eller med en indbygget mekanisme, hvor du trykker på en knap, og filteret bankes ud.

De sluttes til en stikkontakt, og du trykker på en knap for at starte dem. Når du er færdig, ruller du slangen sammen, og stiller maskinen til side.

Har du brugt den som vådstøvsuger, skal du på visse modeller også hænge filtret op, så det kan tørre.

Køb af våd- og tørstøvsugere

Våd- og tørstøvsugere har forskellige producenter, som har forskellige egenskaber, og det samme er tilfældet for forskellige modeller fra samme producent.

Det er derfor vigtigt, at du læser om den model, du er interesseret i, for at sikre, at den lever op til dine behov.

Hvis du for eksempel vil have en våd- og tørstøvsugere for at gøre rent i bilen og bryggerset, behøver du måske ikke en særlig stor model, derimod skal den være ret kraftfuld, hvis den skal kunne fjerne snavs fra trange steder i bilen, mens du måske vil have en større model i værkstedet, fordi du skal bruge den ofte.

Skal du have en model til hønsehuset, skal det være en ret kraftfuld variant, der er let at tømme. Husk også, at du i så fald kun bør bruge den i hønsehuset, ikke andre steder.

En våd- og tørstøvsuger er derimod ikke den perfekte støvsuger til dyreejere, når det gælder indendørs husdyr. Der findes almindelige støvsugere med mundstykker, der er fremstillet til at fjerne hår og lignende fra tæpper, og de egner sig bedre til den slags opgaver.

Hvis vi kigger på, hvad der skiller vådstøvsugere fra hinanden, er der også forskelle i konstruktionen. Nogle er konstrueret på en måde, så filtret bliver vådt, når du støvsuger væske. Så skal det lægges til tørre, inden du kan bruge støvsugeren igen. Andre modeller har et mere beskyttet filter, så du kan støvsuge tørt igen med det samme efter en vådstøvsugning.

Slangens rækkevidde, muligheden for ophængning af slange og tilbehør, samt hvor nemt det er at tømme værkstedsstøvsugeren, varierer også. Nogle vådstøvsugere har for eksempel en prop nederst på spanden, så du nemt og risikofrit kan tømme den for væske. Nogle har bærehåndtag på spanden, så det er nemt at løfte den, når du har fjernet låget og dermed motoren. Denne type af enkle, men gennemtænkte løsninger gør brugen betydeligt lettere.

Når det gælder størrelsen, er det en god idé at overveje, hvor tit du skal bruge grovstøvsugeren. En lille grovstøvsuger er god, hvis du ikke skal bruge den så tit, mens det er bedre at satse på en stor model ved regelmæssig brug. Størrelsen måles normalt i liter. Men husk, at du sjældent kan gøre brug af hele spandens angivne volumen. I vores test måler vi, hvor meget vand der er plads til i praksis, og der er af og til stor forskel fra producentens oplysninger.

Endnu en ting der adskiller dem, er styrken, og dermed hvor meget snavs de kan suge op på en gang. Skal du bruger støvsugeren på svært tilgængelige steder eller i ekstreme miljøer, er det ekstra vigtigt. Styrken angives ofte i watt (effekt) på støvsugerens specifikationsark.

Uanset hvilken model du vælger, har du med en våd- og tørstøvsuger derhjemme aflastet din traditionelle støvsuger fra vanskeligere opgaver, som den egentlig ikke er lavet til. Bruger du den rette støvsuger til den rette opgave, mindsker du risikoen for, at maskinerne hår i stykker før tid.

Skal du kun bruge en støvsugeren midlertidigt, for eksempel til et større byggeprojekt, kan det også være en mulighed at leje en. Men fordi anvendelsesområdet for værkstedsstøvsugere er så bredt, kan det også være værd at købe en, især hvis du er husejer. Du kan lægge ud med at købe en billig model og opgradere til en stærkere og større senere, hvis du kan mærke, at dit behov er større, end du troede til at begynde med.

Biltema, Harald Nyborg og lignende forretninger har ofte billige våd- og tørstøvsugere. Men tjek garantiperioder og den slags, inden du beslutter dig. Husk også, at der skal være adgang til reservedele og mulighed for at købe støvsugerposter i lang tid fremover, så din støvsuger ikke bliver ubrugelig efter et par år.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os