Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere i vores cookiepolitik.

TV: 7 modeller i test

Af PriceRunner Opdateret 20.02.2018

Vi har testet Tv-apparater og udpeger Philips UHD Smart TV 55PUS7272 til bedst i test. Billedkvaliteten er høj, lyden er god på trods af det slanke format, og den har flere gode, indbyggede funktioner såsom Chromecast, Android til apps og lys omkring skærmen.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører alle vores test selv og tester alle produkter i virkeligheden. Det betyder, at hvert tv-apparat er testet i et hjemmemiljø, på den måde det er beregnet til at blive brugt. Vi har vurderet billed- og lydkvalitet ved at afspille videoklip i forskellig opløsning og format samt både ukomprimeret og komprimeret lyd.

Hvert tv-apparat er testet dagligt over en periode på flere uger, så vi både får en fornemmelse for førstehåndsindtrykket, og hvordan dette indtryk påvirkes med tiden. Vi har blandt andet analyseret følgende:

  • Billedkvalitet
    Hvor god er billedbehandlingen? Hvordan håndterer tv'et hurtige bevægelser? Hvordan klarer det panoreringer, eksempelvis over landskaber? Hvor god er kontrasten? Hvor godt håndterer tv'et farver? Er farverne naturlige og balancerede? Hvor god er skarpheden i billedet?

  • Lydkvalitet
    Hvilken bredde får du i lyden? Er lyden balanceret? Hvor kraftfuld bas kan tv'ets højttalere præstere? Hvor godt kan man høre dialog? Hvordan præsterer det ved forskellige lydstyrker? Opstår der for eksempel forvrængning ved høj volumen? Forsvinder detaljer ved lav volumen?

  • Brugervenlighed
    Hvor nemt er det at montere tv og ophæng? Hvordan er tilslutningerne placeret? Hvor mange ind- og udgange er der, og hvilke typer? Hvilke funktioner har fjernbetjeningen? Er den let at overskue, intuitiv og effektiv?

  • Funktionalitet Har den baggrundsbelyste knapper? Hvor sidder knapperne på tv'et? Hvilke knapper er der at vælge imellem? Hvor god er tv'ets brugergrænseflade? Er den let at navigere rundt i? Hvilke indstillingsmuligheder er til rådighed? Understøtter den apps? I givet fald hvor mange og hvilke?

Yderligere aspekter som vi har afvejet omfatter byggekvalitet, funktionalitet, design og garanti. Samtlige parametre er sat i forhold til prisen og resulterer i en endelig karakter, som afspejler, hvor meget man får for pengene.

Bedst i test

Philips UHD Smart TV 55PUS7272

Rigtig godt TV for brugeren, der kræver alsidighed
Indbygget Chromecast og Android (= masser af apps!)god lydkvalitetbrugervenlig fjernbetjeningkvikt menusystem
Detaljerigdommen i mørke partier

Philips 55PUS7272 er et alsidigt TV med flere smarte løsninger. En sådan er operativsystemet. Da Philips har valgt at udstyret TV'et med Android, har du adskillige apps i det fra begyndelsen. Fordi systemet er åbent, kan app-udviklerne selv tilføje apps på samme måde som til mobiltelefoner. Udvalget er ikke imponerende endnu, men vi kan se potentiale i muligheden.

En funktion vi sætter stor pris på er, at Chromecast er indbygget i TV'et. Mangler du nogle apps i udvalget, eller hvis det gør vrøvl, kan du således nemt streame trådløst fra mobilen eller computerens webbrowser. På den måde får du adgang til masser af yderligere apps. Menusystemet er i øvrigt kvikt – slet ikke så trægt som det kunne være for et par år siden.

Det er nemt at navigere mellem forskellige funktioner og kanaler. Det der kan være lidt tricky er, at "Philips anbefaler"-tilstanden, nemt kan forveksles med startsiden for apps, fordi den indeholder rigtig mange apps. Det havde været bedre, hvis de havde haft Google Play som første valgmulighed i menulisten og deres anbefalinger længere nede. Tastaturet på bagsiden af fjernbetjeningen er delt i to paneler, så du nemt kan nå alle taster med et tohåndsgreb. Hele TV'et virker brugervenligt – bortset fra forvekslingsmuligheden vi nævnte ovenfor.

Men det vigtigste ved et TV er nu engang billedkvaliteten. Her leverer 55PUS7272 en godkendt præstation. Detaljerigdommen er TV'ets akilleshæl. Især i mørke partier. Det hjælper ikke, at vi roder med indstillingerne, for det bliver aldrig 100 procent godt. Farverne hælder lidt til den mættede side – dette kan derimod sagtens ændres i de avancerede indstillinger.

55PUS7272 er udstyret med Pixel Precise Ultra HD-chippen, der tidligere kun fandtes i premiumsegmentet. Den konverterer billedet fra kilden til UHD-kvalitet. Dette fungerer ret godt. Det sker af og til, at billedet ser en smule overredigeret ud, især under enkelte længere panoreringer. Men vi er på den anden side måske lidt for hårde, når vi så tjekker prismærket. Dette er ikke et premium-TV.

Lydkvaliteten er oven i købet kanon. Lyden er fyldig, velbalanceret og har masser af tryk. Har du ikke hjemmebiograf eller soundbar, vil TV'ets lyd være mere end rigeligt for at kunne høre, hvad der bliver sagt, klart og tydeligt, og også til god indlevelse, når du ser film. Endnu et stort plus, og endnu et bevis på alsidigheden, er selvfølgelig Ambilight. Ud over at det er sejt med lyset, der rammer væggen bag TV'et og følger farverne på skærmen, så bliver det også en stemningsskabende lyskilde i dagligstuen.

Det samlede indtryk af 55PUS7272 er, at det er et TV med mange fordele og få ulemper. Især i denne prisklasse.

Prisklasse: Mellem Type: Sølv Opløsning: 3840 x 2160 (4K) Højttaler: 20 W Effektforbrug: 105 W Standby: 0,3 W Digital modtagerunderstøttelse: DVB T/C/T2/T2-HD/S/S2 Mål (BxHxD): 124×72×86 cm Vægt: 16,7 kg Med stativ: 17,4 kg 3D-understøttelse: Ja/Nej Tilslutninger: WiFi 802.11ac, Ethernet, 4 stk. HDMI, 3 stk. USB, 1 stk. komponent, 1 stk. scart, antenne, satellit, optisk lydudgang, høretelefonudgang, DVI, audio L+R, common interface SMART-funktioner: Android med apps, indbygget Chromecast Medfølgende tilbehør: Stativ Andet: 3-sidet Ambilight* VESA-vægstøtte: 400x200 Størrelser: 55 tommer

Bedste OLED-TV

Philips OLED803

Topmodel med alt du kan ønske dig
Meget god billedkvalitetmange indstillingsmulighedergod lydkvalitetpraktisk med Android
Træg fjernbetjeningstativ svært at montere

Philips OLED803 bliver bedst i test, fordi det er et OLED-TV med knivskarpt billede, rigt farvespektrum og masser af indstillingsmuligheder. Men inden du gør i gang, skal stativet på plads (hvis du ikke hænger det op på væggen). Desværre kræver det, at du skal lægge TV'et ned og skrue benene fast nedefra. Vi havde gerne set, at man bare kunne sætte TV'et på og så låse det fast efterfølgende. Når TV'et først er på plads, står det stabilt, og den tynde ramme sammen med de minimalistiske ben er unægtelig en stilren kombination. Det tresidede Ambilight (farvede lysdioder i kanten) er et cool designindslag i rummet. Lyset kan dog blænde, hvis du eksempelvis har indgang til rummet ved TV'ets kortside. OLED803 har Android som operativsystem. Det gør, at du ved at bruge din konto hos Google til at logge på forskellige tjenester - eller hvis du gemmer adgangskoder i Google Smart Lock - kan logge på apperne med et tryk på en knap i stedet for at skulle indtaste lange e-mailadresser og adgangskoder. Det er en god ting, da tastaturet af og til er lidt besværligt på TV'et. Det sker, at vi må vente lidt mellem hvert bogstav, ellers bliver det forrige bogstav en gang til eller slet intet. Desuden skal du virkelig pege det mod TV'et for at få kontakt. Fjernbetjeningen er udstyret med tastatur, og det er et stort plus, hvis man ikke bruger Smart Lock, fordi det alligevel går ret hurtigt at skrive. Fordi det er Android har du også adgang til et relativt stort udvalg af apps, dog langt fra så mange som navnet kan antyde. Men med Chromecast indbygget i TV'et spiller det ingen større rolle.

Philips OLED803 kommer som sagt med mange indstillingsmuligheder. På den måde kan du nøjagtigt indstille en billedoplevelse, der passer til dine behov. Kan du lide let overdrevne farver og et behandlet billede, er det nemt klaret, for sådan leveres TV'et out of the box. Alt er maksimeret. Det gør også, at billedet har tendens til næsten at se lidt 3D-animeret ud. Justerer du indstillingerne ned for alle effekterne, bliver billedet mere virkelighedstro. Sorthed, farvespektrum og kontrast er fænomenalt gode. Det samme gælder skarpheden. Sidstnævnte kan være nødvendig at nedtone lidt, når du ser almindeligt TV for at få et blødere indtryk. Designet på TV'et er som sagt minimalistisk. Derfor ret passende, at der ud over den traditionelle fjernbetjening også medfølger en minimalistisk en af slagsen. Den fungerer dog ikke videre godt til navigering, og vi lægger den ret hurtigt væk til fordel for den større variant. Et stort plus ved OLED803 er lydkvaliteten. Det kan ganske vist ikke måle sig med et hjemmebiografsystem, men hvis du bare vil have god TV-lyd uden tilbehør, er denne model bestemt med på øverste topniveau. Lyden er detaljerig, og har ret godt tryk på trods af en lidt svag bas. Overordnet er den et prisbilligt, meget godt OLED-TV med et praktisk operativsystem og rigtig god billedkvalitet.

Prisklasse: Premium Type: OLED Farve: Sølv Størrelser: 55/65 tommer Opløsning: 3840 x 2160 (4K) Højttaler: 50 W Energiforbrug: 144 W Standby: 0,3 W Digital-modtagerunderstøttelse: DVB T/C/T2/T2-HD/S/S2 Vægt: 20,8 kg Med stativ: 21,1 kg 3D-understøttelse: Nej Tilslutninger: WiFi 802.11ac, Ethernet, 4 stk. HDMI (HDCP 2.2/HDR/HDR10/HLG), 2 stk. USB, 1 stk. komponent, antenne, 2 stk. satellit, optisk lydudgang, høretelefonudgang, audio L+R, common interface Plus VESA-vægstøtte: 400x200 SMART-funktioner: Android med apps, indbygget Chromecast Medfølgende tilbehør: Stativ Andet: 3-sidet Ambilight*

Panasonic 58EX700

Knivskarpt billede og mange tommer for pengene
God billedkvalitetletnavigeret brugerfladeindbygget Chromecastennemtænkt designstor skærm
Kun 3 HDMI-porteret magert app-udvalg

Panasonic 58EX700 giver meget TV for pengene, både hvad angår billedkvalitet og udseende. Panasonic har virkelig udnyttet størrelsen godt. Sølvrammen omkring skærmen er meget tynd. Vi kan også godt lide løsningen med en kappe, der dækker kablerne på bagsiden, det giver et ryddeligt indtryk.

Stativet er flot udformet med svungne ben. TV'et har to placeringsmuligheder med stativet – tæt samlet eller ved yderkanten – så det er nemt at placere i de fleste hjem. TV'et får også lidt forskellige udtryk afhængigt af dine valg her, hvilket er en sjov ting for den designinteresserede. Det eneste der virker plasticagtigt og billigt, er egentlig fjernbetjeningen. Den virker ikke lige så stilren i designet, og knirker lidt ved håndtering.

Billedkvaliteten på 58EX700 er på meget højt niveau i forhold til prisen og størrelsen. Hvis vi går i detaljen, kan vi selvfølgelig godt se, at lyset ikke er 100 procent jævnt fordelt. Panelet har marginalt mørkere hjørner. Og sortheden kunne have været endnu dybere. Men kigger vi på prisen, er det ekstremt god billedkvalitet for pengene, og detaljerne i sortheden bliver langt hen ad vejen bibeholdt. Billedet er knivskarpt, og farverne kraftige uden at virke unaturlige. Betragtningsvinklen er også god.

Brugerfladen på 58EX700 er hurtig at navigere i og smart opbygget. Det er meget nemt at finde rundt, og apperne starter hurtigt. Du kan fastgøre dine favoritapps og kanaler, så de har dem som genveje under Home. Udvalget af apps er langt fra stort, men der er i hvert fald nogle af de populæreste løsninger til streaming, et relativt stort antal spil samt enkelte apps til vejr, lyd og sport.

Overordnet virker hele brugerfladen dog ret sparsom. Det er positivt for brugervenligheden, men lidt trist hvis man kan lide at nørkle med indstillinger. Det er et stort plus, at TV'et har indbygget Chromecast, da dette øger udvalget af apps markant. Vi havde dog gerne set en ekstra HDMI-indgang på bagsiden og lidt mere saft og kraft i lyden.

Det bedste ved dette TV er prisværdien. Du får et meget stort TV i forhold til udgiften, uden at give nævneværdigt køb på billedkvaliteten. Her er alt, du kan ønske dig af et TV i dette segment. Det virker velpoleret og balanceret fra ende til anden.

Prisklasse: Mellem Type: LED Farve: Sølv Skærmstørrelse: 58 tommer Opløsning: 3840 x 2160 (4K) Højttaler: 20 W Energiforbrug: 106 W Standby: 0,5 W Digital modtagerunderstøttelse: DVB T/T2/C/S2 Mål (BxHxD): 129,5x80,8x35 cm Vægt: Med stativ: 24,5 kg 3D-understøttelse: Nej Tilslutninger: WiFi 802.11ac, Ethernet, 3 stk. HDMI, 3 stk. USB, optisk digital ud SMART-funktioner: Firefox OS med apps, indbygget Chromecast Medfølgende tilbehør: Stativ VESA-vægstøtte: 400x200

LG 55UH770

tommers med jævn sorthed og innovativ funktionalitet
Jævn sorthedfantastisk farvegengivelseinnovative funktioner
Middelmådig kontrastsvag lydrelativt få apps

LG 55UH770 er et mellemklasse-tv på 55 tommer, og dets kombination af ydeevne og funktionalitet til en meget god pris gør, at vi udpeger det til bedst i test. TV'et er stilrent og slankt med en tynd, sølvfarvet ramme og en bred fod. Til forskel fra mange andre tv-apparater har den stort set samme tykkelse overalt uden klumper, der stikker ud.

IPS-panelet har rigtig god skarphed og en fantastisk tryk i farverne. Derimod er kontrasten ikke den bedste, hvilket især er tydeligt, når vi ser film og serier i det nye HDR-videoformat. Et HDR Premium-certificeret TV er betydeligt dyrere, men vi havde alligevel forventet en lidt bedre billedkvalitet i forhold til prisen. TV'et gør i øvrigt et godt arbejde med at skalere Full HD-materiale op, og responstiden er fuldt ud godt nok til spil. Højttalerne lyder derimod spinkelt og lidt anstrengt, så her anbefaler vi en ekstern løsning.

Smart TV-apparater kan i værste fald være komplicerede. svære at navigere og fyldt med fejl, men LG's operativsystem WebOS 3.0 virker både intuitivt og brugervenligt. Det er farvestrålende, let at overskue og en smule barnligt. Pegefjernbetjeningen Magic Remote anvendes til at styre en musemarkør på skærmen, og den er faktisk lige så magisk som navnet antyder. Pegefunktionen i kombination med det lille rullehjul gør det fantastisk enkelt at bladre i menuer, vælge apps og surfe på nettet. Stemmestyring og muligheden for at zoome hvor som helst på skærmen er andre funktioner, som giver merværdi.

Hvis vi skal klage over noget, så er det, at andre TV-apparater tilbyder et større udvalg af apps og spil til download.

LG 55UH770 er ikke et TV, som får dig til at falde på halen over sin kontrastrige og blændende HDR-gengivelse. Derimod er det et flot og gennemtænkt TV med overvejende gode billedegenskaber, smarte funktioner og en brugergrænseflade, der er både flottere og lettere at bruge end konkurrenternes.

Prisklasse: Mellem Type: LCD (LED) Farve: Sølv Skærmstørrelse: 49, 55, 60, 65 tommer Opløsning: 3840 x 2160 (4K) Billedfrekvens: 200 Hz Højttaler: 40 W Effektforbrug: 85 W Standby: 0,5 W Digital modtagerunderstøttelse: DVB-T2/C/S2 Mål (BxHxD): 123,9 × 77,2 × 26,3 cm Vægt: 10,6 kg Tilslutninger: WiFi: Indbygget SMART-funktioner: Apps, Magic Mobile Connection Medfølgende tilbehør: Magic Remote Med stativ: 12 kg 3D-kompatibel: Nej HDMI: 3 stk. USB: 3 stk. VESA-vægstøtte: 300x300

Samsung UE46F5505

Smagfuldt designet tv, som giver god farvegengivelse og god kontrast til en lav pris
Lav prisgod farvegengivelse og kontrastudmærket smart-platformgod understøttelse af filformatersmagfuldt design
Dårlig bevægelsesskarphedsmal betragtningsvinkellidt background bleed

UE46F5505 er, som navnet antyder, en del af Samsungs F5505-serie, som er en af de billigste serier i firmaets LED-TV-sortiment. Denne serie er også efterfølgeren til sidste års serie med næsten samme navn, ES5505, hvorfra vi testede 40ES5505, som du kan læse anmeldelsen af nedenfor.

I lighed med sin forgænger henvender UE46F5505 sig til forbrugere, der vil have et stort tv med god billedkvalitet til en så lav pris som muligt. For at holde prisen nede er nyere funktioner som 3D og indbygget WiFi skrællet væk. Desto vigtigere er billedkvaliteten relativt høj med meget god farvegengivelse.

Kontrasten imponerer også, i det mindste i lokaler med rimelig belysning. Responstiden er nogenlunde, og eftersom tv'et ikke har interpolation, lider bevægelsesskarpheden under det, så hurtige scener kan opleves lidt rykvise. Betragtningsvinklen er smal, og billedet bliver hurtigt mat, hvis man sidder for langt ude til siden. I mørke scener forekommer der en del background bleed. Designet er smagfuldt enkelt, og vægten er lav.

Tilslutningsmulighederne er ret alsidige for et lavpris-tv. Den indbyggede medieafspiller har lige så god formatunderstøttelse som premium-modeller og kan spille alle almindelige formater på downloadede film. Som bonus er UE46F5505 desuden udstyret med Samsungs glimrende Smart TV-platform Smart Hub, der understøtter mange populære apps såsom Netflix, Viaplay, Youtube, Spotify og Skype. Med UE46F5505 får man overordnet set rigtig meget tv til en pris, der er svær at slå, og det bliver derfor udpeget til bedste lavprisvalg.

Prisklasse: Lavpris Type: LCD (baggrundsbelyst LED) Farve: Sort Skærmstørrelse: 46 tommer (fås også i 32, 42 tommer) Opløsning: 1920x1080 (Full HD) Billedfrekvens: 100 Hz Højttaler: 2x10 W Effektforbrug: On: 59 W | Standby: 0,3 W | Årligt: 86 kWh Digital modtagerunderstøttelse: DVB-C/T2, CI+ Mål (BxHxD): 106x62,6x4,9 cm Vægt: 10,8 kg Tilslutninger: WiFi: Nej HDMI: 3 stk. USB: 2 stk Medfølgende tilbehør: Fjernbetjening Med stativ: 12,4 kg 3D-kompatibel: Nej HDMI: 3 stk. USB: 2 stk. VESA-vægstøtte: 400x400 App-understøttelse: Ja

Sony AF8

Stilren minimalist med mange funktioner
Stort funktionsudvalggod lydminimalistisk designflotte farverstemmestyring
Ret lyssvaggrænseflade med fejl

Sony AF8 er et stilrent, meget tyndt TV med understøttelse af den nyeste teknik, eksempelvis stemmestyring. Lyden er klar og velbalanceret, og bassen er forbilledligt tydelig, på trods af at TV'et er så tyndt. Det er selvfølgelig ikke samme lyd som med en hjemmebiograf, men hvis du bare skal se TV, er det mere end rigeligt. Der hvor dette TV kommer til kort, er lysstyrken. Selvom vi indstiller den på maksimum, forsvinder der stadig en bemærkelsesværdigt høj andel af detaljerne i mørke scener - men også i mørke områder af lyse scener. Det kan eksempelvis gøre det svært at registrere folder i tøj, øjenfarve på skuespillere og andre detaljer - det påvirker helt enkelt detaljerigdommen. Især i scener med stor kontrast. Sortheden er derimod i top, og farverne er naturlige, selvom de virker lidt mørke. AF8 klarer også bevægelse godt.

Sony AF8 har en grænseflade, der er ret let at navigere i, og det går hurtigt at finde det, man leder efter. Fjernbetjeningen giver indtryk af høj byggekvalitet, selvom vi savner et tastatur på bagsiden. Den virker gedigen, har god respons i knapperne og en minimalistisk formgivning trods de mange funktioner. Desværre tiltrækker overfladematerialet en del støv. Operativsystemet er Android, og der er en del apps at udforske, men det er takket være den indbyggede Chromecast, at app-udvalget bliver rigtig godt. Desuden gør det, at du kan styre TV'et med stemmen. Desværre sker det i et par tilfælde, at TV'et fryser, når vi taster rundt. Der opstår også en mærkbar ventetid, fra du har trykket på en knap, til handlingen sker på selve TV'et - og det bliver lidt irriterende efterhånden. Samlet set er vurderingen, at grænsefladen godt kunne være hurtigere og skærmen lidt mere lysstyrke for et TV i denne prisklasse. Men udvalget af porte er godkendt, og funktionsudvalget er rigtig godt. Sony AF8 henvender sig måske primært til brugere, der kan lide at streame serier og film.

Sony Bravia KDL-46W905A

Fantastisk billedkvalitetførsteklasses designgod smart-TV-funktionalitet
Medieafspillerens begrænsede formatunderstøttelselidt smal betragtningsvinkel

KDL-46W905A er, som navnet antyder, en del af Sonys nye W90-serie, som er efterfølger til sidste års HX8-serie, hvorfra vi testede model 55HX855. Udover de indviklede navne har disse tv-apparater en masse til fælles.

Ud over et førsteklasses design har 46W905A nemlig i lighed med forgængeren en fænomenal billedkvalitet. Med de rette billedindstillinger er sortheden fantastisk, kontrasten eksemplarisk og farvegengivelsen sofistikeret velafbalanceret med livlige, naturlige farver. Som på alle LCD/LED-tv'er aftager billedkvaliteten med betragtningsvinklen, dvs. jo længere væk fra midten af skærmen man sidder. Sammenlignet med sin ellers udmærkede ydeevne virker betragtningsvinklen lidt smal på 46W905A.

Billedskarpheden er god med minimal responstid, hvilket gør tv'et ekstra velegent til actionspil med rykvise bevægelser. Desuden er bevægelsesskarpheden barberbladsskarp takket være en rigtig god interpolation. Opskaleringen imponerer i en sådan grad, at selv video i rigtig lav opløsning – såsom almindelige Youtube-klip – ser uforskammet godt ud. 3D-billedet er glimrende med minimal krydstale, og til forskel fra sidste år medfølger der nu flere sæt 3D-briller. Lyden er forbløffende god, men til et tv i denne klasse er det næsten blasfemi ikke at købe eksterne højttalere.

46W905A er et smart-TV, og Sonys online-platform SEN er stadig med i konkurrencen med sit store udvalg af video og musik. Den indbyggede medieafspillers formatunderstøttelse er desværre stadigvæk ret begrænset, og hvis man ser mange downloadede HD-film, bør man købe en ekstern medieafspiller.

Prisklasse: Premium Type: LCD (baggrundsbelyst LED) Farve: Sort Skærmstørrelse: 46 tommer Opløsning: 1920x1080 (Full HD) Billedfrekvens: 200 Hz Højttaler: 2x10 W Effektforbrug: On: 64 W Standby: 0,25 W Årligt: 89 kWh Digital modtagerunderstøttelse: DVB-S/S2/C/T/T2, CI+ Mål (BxHxD): 104,9 x 61,6 x 6,1 cm Vægt: 15,2 kg Tilslutninger: WiFi: Indbygget HDMI: 4 stk. USB: 3 stk SMART-funktioner: Apps, smartphone-fjernbetjening 3D-kompatibel: Ja VESA-vægstøtte: 200x200 Inkluderet tilbehør: 2 stk. fjernbetjeninger, 4 sæt aktive 3D-briller Størrelser: 40, 46, 55 tommer

Alt om tv

Mange oplever, at det er vanskeligere end nogensinde før at finde det bedste tv til sine behov helt på egen hånd, og at det er den største udfordring ved at købe et nyt tv. Antallet af modeller på markedet er enormt, og det kan virke overvældende.

Foruden tv-modellernes ofte kryptiske navne, så vrimler tv-branchen med avancerede, tekniske udtryk som interpolation, krydstale og background bleed. Producenterne gør det ikke lettere med deres egne navne på diverse tekniske funktioner. Vi har derfor udvalgt de bedste og mest populære tv-modeller på markedet netop nu og udpeget testvindere. I vores tv-test finder du det bedste tv til netop dine behov og dit budget.

Da prisen ofte er afgørende for, hvilket tv man køber, har vi gjort det nemt for dig ved at inddele tv-apparaterne i forskellige prisklasser. Testen omfatter alt fra meget prisgunstige lavprismodeller til meget avancerede premium-modeller. Foruden at udpege testvindere i forskellige kategorier hjælper vi også vores læsere med at få styr på begreberne. Længere nede på siden, under anmeldelserne, finder du derfor en ordliste over tekniske udtryk og mere detaljerede forklaringer af de forskellige egenskaber, som vi har vurderet i vores tv-test.

Vælg din prisklasse

Forskellige tv-modeller varierer utrolig meget i pris. En rigtig billig model kan købes for omkring 4.000 kr., mens et luksus-tv hurtigt koster 50.000 kr. Vi har derfor inddelt de forskellige testkandidater i tre forskellige prisklasser, så man lettere kan finde de modeller, der passer til ens smag og pengepung. De forskellige prisklasser er:

Lavprisklassen: Under 6.000 kr.
Tv-apparater i denne prisklasse er af en enklere type med begrænset funktionalitet. Skærmstørrelsen er sjældent over 40 tommer, og billedkvaliteten har som regel en del svagheder. Mange, der køber et lavpris-tv, går hovedsageligt efter at få så stor en skærm som muligt for pengene, bærer over med mindre mangler i billedkvaliteten og behøver ikke nymodens ting som f.eks. SMART-funktionalitet. Dagens lavprismodeller har dog generelt en fantastisk god ydeevne sammenlignet med nogle år ældre tv-apparater.

Mellemklassen: 6.000 – 15.000 kr.
Mellemprisklassen er kendetegnet ved større skærme, oftest fra 40 til 50 tommer. Billedkvaliteten er bedre, og der er større funktionalitet end på lavprismodeller, for eksempel trådløst netværk (WiFi), flere indgange (f.eks. USB og HDMI) og flottere design. De har normalt også en vis SMART-funktionalitet som f.eks. onlineplatforme eller mulighed for at anvende sin smartphone som fjernbetjening.

Premium-klassen: Over 15.000 kr.
Premium-klassen er kendetegnet ved meget avancerede tv-apparater med eksklusivt design og skærmstørrelser fra 46 tommer op til hele 80 tommer. Hardwaren er som regel af meget høj standard med kraftfulde processorer, der kan generere en meget god billedkvalitet.

Premium-modeller er normalt også udstyret med overdådig funktionalitet. 3D-understøttelse er nu næsten obligatorisk i denne prisklasse, og 3D-briller medfølger som regel. I premium-klassen finder man også mere avanceret SMART-funktionalitet som f.eks. ansigtsgenkendelse, stemme- og håndbevægelsesstyring.