Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

TV

Produkter

(1000+)

Sorter efter popularitet
Navn
Pris
Vurdering
Butikker
Popularitet

1

3

...

16

...

29

TV køberåd

Hvordan du vælger TV

TVs indpas

Fra dagene med sporadisk, analoge tv-udsendelser til overtagelsen af 24 timers kabel-tv, satellit, Freeview og digital er vores TV forbrug forøget dramatisk.

Hvad enten du er ude efter et HD, 3D eller Smart TV, så er det essentielt, at du finder det rette TV, der passer til både dit budget, samt dine krav.

Skærmtyper

De primære konkurrenter i at tilbyde den højeste skærmkvalitet er LCD og plasma TV. Dine TV vaner, belysningen i dit rum, samt hvor du planlægger at placere dit TV, vil have stor indvirkning på, hvilken skærm du bør vælge.

LCD

Liquid Crystal Display (LCD) TV tilbyder et slankt, energieffektivt skærmdisplay med LED baggrundsbelysnings teknologi.

Positivt:

 • Bredt udvalg af skærmstørrelser

 • Flere High Definition (HD) valgmuligheder

 • Mindre genspejling

 • Ideelt til computerspil

 • Energieffektivt

 • Slankt design

Negativt:

 • Dyrere end Plasma

 • Begrænsede anskuelsesvinkler

Plasma

Den originale slanke TV teknologi opfattes bredt som værende den overlege hjemmebiografs løsning:

Positivt:

 • Brede anskuelsesvinkler

 • Fantastisk farvekvalitet

 • Højere kontrast

 • Lettere at se i begrænset belysning

Negativt:

 • Designet er ikke slankt nok til vægmontering

 • Lavere opløsning end LCD

 • Mindre energieffektiv end LCD

 • En afskygning af billedet, eller ‘image burn’ kan lave et mærke på skærmen, hvis det står tændt for længe

Størrelse

Hvor stort TV ønsker du? Overvej skærmstørrelse samt dybde og tag dette i betragtning i forhold til dit hjems kontekst og tilgængelig plads. Skærmstørrelse

Skærmstørrelse måles diagonalt fra hjørne til hjørne af skærmen. Så en 40 skærm vil måles fra bunden af venstre hjørne til toppen af det højre hjørne. TV rammen er muligvis bredere end den givne størrelse, så sørg for at du har nok plads til dit valg. Dybde

De fleste moderne TV (med undtagelse af nogle plasmaskærme) er slanke nok til at monteres på en væg, og de fleste kommer med deres egen stand. Der er variationer i dybden, hvilket afhænger af prisklassen og valgte funktioner. Generelt kan det siges, at des slankere TV, des højere pris, selvom hvis du ønsker integrerede teknologier, såsom DVD eller Blu-ray afspillere, vil du muligvis blive nødt til at gå på kompromis med dybden.

Billedkvalitet

De fleste digitale TV har god billedkvalitet, men hvis du går efter den bedste kvalitet i hjemmeunderholdnings oplevelsen, så kig efter et HD ready, Fuld HD, eller endda 3D TV.

HD Ready

High Definition (HD) giver detaljerede, klare og overlegne billeder. De fleste TV er HD ready, hvilket betyder, at de er i stand til at modtage HD TV signaler.

Hvor de fleste traditionelle TV (ikke HD) består af 576 linjer af 720 pixels (576i), vil et basalt HD ready sæt have et minimum af 720 linjers opløsning (720p).

HD udsendelser kommer i tre formater: 720p (progressive) udsendelse, 1080i (interlaced) udsendelse og 1080p (til hvilket du behøver fuld HD). HD ready TV understøtter udsendelser i 720p og 1080p, såvel som et analogt HD signal, som det der produceres af et videokamera.

Hvis du leder efter et TV med en skærmstørrelse på mindre end 32 vil et HD ready TV tilfredsstille dine behov. Men hvis du ønsker en større skærm, er det bedre at gå efter Full HD.

Full HD

Fuld HD programmer udsendes på 1080p på et progressivt system, hvilket giver dig de klareste og bedst definerede billeder på markedet. At kombinere et Full HD sæt med en afspiller, der kan håndtere HD, såsom Blu-ray, giver dig den ultimative hjemmebiograf oplevelse.

3D

Hvad der engang var ren science fiction, tredimensionel hjemme TV, er her endeligt. 3DTV (både HD ready og Full HD) kræver 3D briller, og kan kun vise 3D for specielle 3D udsendelser. Du kan let slå 3D fra til fordel for normal 2D, men det er en høj pris at betale for denne banebrydende tilføjelse.

Der er en antagelse for at de eksisterende, tidlige versioner af 3D TV vil blive forbedret med tiden med brille-fri teknologi, så det kunne muligvis være værd at vente og se, hvordan 3D TV udvikler sig over det næste år eller to. Men hvis du ikke kan vente på at se alle dine favorit film i 3D i din stue, så er det muligvis værd at investere i et 3D Ready TV.

Lyd

Hvor autentisk ønsker du, at dit TV skal lyde? Du kan vælge fra basal stereolyd, integreret virtual surround sound, eller full home cinema surround sound.

Stereo Sound

Det mest basale lyd mulighed tilgængelig på de fleste moderne TV er NICAM Stereo Sound. Dette skaber en basal, lagdelt lydeffekt, der giver en realistisk – men ikke overvældende – lyd oplevelse.

Virtual Surround Sound

Hvis du er på udkig efter noget, der er lidt mere avanceret end stereo sound, kan du gå efter indbygget virtual surround sound, såsom Virtual Dolby systemet. Virtual Surround Sound bruger indbyggede højtalere til at skubbe lyden rundt, hvilket skaber en autentisk surround sound effekt.

Surround Sound

Hvis du er seriøs omkring at skabe en autentisk hjemmebiograf oplevelse, så er et surround sound system ideelt. Surround sound systemer varierer fra at bruge et minimum af fem højtalere helt op til et fuldt, trådløst sæt komplet med woofere og subwoofere – placeret strategisk rundt i rummet for at transportere dig dybt ind i handlingen på skærmen.

Multimedie

Smart TV

Smart TV er designet til at integrere online multimedie indhold og indholdet af digitale udsendelser til en enkelt skærm. Basalt set bringer de det bedste fra Internettet og det bedste fra udsendelser sammen. Teknologien er stadig ret ny, men det er værd at holde et vågent øje på nye udgivelser fra fabrikanter for at følge med i udviklingen af Smart TV.

Live Kontrol og Optagelse

De fleste TV har evnen til at opbevare en vis mængde af digitale udsendelser internt. Dette gør det muligt for dig at pause, spole tilbage og optage programmer – hvilket er perfekt, hvis du har en travl livsstil.

Indbyggede Afspillere

Mange TV kommer med indbyggede DVD eller Blu-ray afspillere, hvilket sparer dig for at købe disse apparater separat. De er kompakte og bekvemme, men prisen er ofte høj, så det kan betale sig at sammenligne priser for separate og kombinerede produkter, før du træffer din beslutning.

Populære søgninger

Log ind

Bliv gratis medlem

Ikke medlem? Bliv medlem