Betal på din måde med Klarna
Shop sikkert og brug den betalingsmetode, der passer til dig.
300+ produkter
En plæneklipper til benzin har kræfter nok til dig, der har en større græsplæne og har brug for at slå græs i længere tid. En ulempe er selvfølgelig, at den skal tankes op en gang i mellem. Den kræver også lidt mere vedligehold.
En plæneklipper med batteri er bedst til mindre haver, men i takt med at batterierne bliver kraftigere, så haler den ind på de benzindrevne. Her er ingen benzindampe og mindre vedligehold.
En plæneklipper med ledning er begrænset af længden på din forlængerledning. Og så skal du passe på, at du ikke klipper ledningen over.
En plæneklipper uden motor (håndskubber) er billig i indkøb og i drift – du er motoren. Gammeldags? Ja, men her præcisionsklippes hvert græsstrå af en roterende saks. En Cylinderklipper (som den egentlig hedder) er derfor det rette valg for både pengepungen, klimaet og feinschmekeren med hang til en perfekt trimmet græsplæne.
Få ting kan være så besværlige som at starte en benzindrevet plæneklipper. Især, hvis du har problemer med fysikken eller skal afbryde græsslåningen ofte for at fjerne ting fra græsplænen. En plæneklipper med el-start er guld værd.
Moderne plæneklippere har en lang række funktioner, der kan lette plæneklipningen. Træk (selvkørende), justerbar klippehøjde, halvstop, justerbar klippemetode.
Overvej en plæneklipper med bioklip (mulching). Bioklip findeler græsafklippet i til små letnedbrydelig stykker, som kommer både plænen og mikrolivet til gode. Hvis der ikke er bioklip, så er en græsopsamler praktisk for at undgå at samle græsafklippet op med løvriven. Græsklippet kan med fordel bruges til "no-dig" dyrkning.
Haveselskabet har også skrevet lidt om valg af plæneklipper her.