Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Plæneklippere

(1645)

Har du græsplæne? Så er det vigtigste udstyr en plæneklipper – eller en græsslåmaskine om man vil. Der er flere faktorer, du skal overveje, inden du investerer i en ny plæneklipper. De to vigtigste spørgsmål er: Hvor mange penge vil du give, og hvor stor er din græsplæne? Har du en stor plæne, er det nok en god idé med en kraftig benzindrevet plæneklipper med stor klippebredde, og har du en mindre, kan du i stedet vælge en batteridrevet eller den helt billige eldrevne plæneklipper med ledning og lille klippebredde. Du skal derefter overveje, om plæneklipperen skal have opsamler og bioklip og måske være selvkørende? Udvalget er stort, og der en plæneklipper til ethvert behov i PriceRunners sektion for plæneklippere. Populære mærker: Bosch plæneklipper, Texas plæneklipper, Stiga plæneklipper, Klippo plæneklipper, AL-KO Gudenaa plæneklipper.

...

Plæneklipper

Plæneklippere eller græsslåmaskiner er et meget vidt begreb, og de enkelte maskiner kan være meget forskellige fra hinanden. De fleste moderne plæneklippere er fremstillet med et lodret roterende knivblad eller strå, hvor bladets fart alene er nok til at skære græsstråene over. Den klassiske umotoriserede ”håndskubber” fungerer derimod ved, at knivbladene skærer græsset over mod et fastmonteret knivblad – lidt ligesom en saks. Moderne plæneklippere er både lette og robuste. Samtidig er de fleste konstrueret, så man kan regulere hvilken højde man vil slå græsset i, og så fås de både med og uden opsamler til det afklippede græs.

Overordnet set er der tre typer at vælge imellem, når man skal have ny plæneklipper, og de har hver især sine fordele. Først og fremmest er der den benzindrevne plæneklipper, som rigtig mange benytter sig af i dag. Den benzindrevne plæneklipper har typisk en kraftig motor, og den står altid til rådighed. Derudover fås den benzindrevne plæneklipper i både varianter, som man selv skubber og i varianter, der er selvkørende. Derfor er den benzindrevne plæneklipper især velegnet til større græsplæner.

Inden for eldrevne plæneklippere er der igen to varianter: Den traditionelle elplæneklipper med ledning samt den batteridrevne plæneklipper. Fælles for de eldrevne plæneklippere er, at de typisk er mindre og lettere end de benzindrevne, og at de kræver mindre vedligehold. Der er dog en hvis begrænsning i form af ledningens længde eller batteriets kapacitet, hvilket gør eldrevne plæneklippere velegnede til lidt mindre græsplæner. De eldrevne plæneklippere fås ligeså i både selvkørende og håndskubbede varianter og med eller uden opsamler.

Den håndskubbede plæneklipper er i dag både let og hurtig at benytte. Da der kun kræves håndkraft, er den altid til rådighed, og der er ingen begrænsninger på, hvor langt man kan komme væk fra huset, eller hvor længe man kan benytte den. Dog kræver den selvfølgelig lidt mere energi at benytte. Også håndskubbede plæneklippere fås med opsamler.

Filter

Vis
Log ind
Bliv medlem