Stihl Motorsave

Batteri
Filtrer
Produktegenskaber
Strømkilde

71 produkter

Stihl Motorsave Stihl GTA 26
100+ overvåger

Stihl GTA 26

Motorsav, Sværdlængde 10cm, 10.8V

937 kr.

4,6

Stihl Motorsave Stihl MSA 200 C-B
Bedst i test

Stihl MSA 200 C-B

Motorsav, Sværdlængde 35cm, 36V

2.995 kr.

Kraftfuld batteridrevet motorsav til dig, som vil undgå udstødningsgas under arbejdet

Tre tips, når du vil købe en motorsav

Der er stor forskel på motorsave (kædesave). Skal du save tyndere grene ned, eller skal du fælde træer til brænde? Sværdlængden og kræfterne afgør, hvor tykke grene og hvor store træer saven (og du) kan klare:

  • Lettere og sjældent beskæringsarbejde i haven. Her behøver du ikke en kraftfuld, benzindrevet variant. En motorsav med batteri eller med ledning kan være nok. En let og manøvredygtig kædesav med et sværd på omkring 30 centimeter er ofte nok – overvej også en teleskopstang til beskæring i højden.

  • Tungere arbejde i skov eller have. Når du skal arbejde længe med større træer og grene eller skære det op til brænde, så er en motorsav til benzin med et sværd omkring 45 cm. ofte et bedre valg. Men forvent så også en tungere maskine og en del mere larm.

Det er tungt og krævende at bruge en motorsav. En benzindrevet motorsav med elstart sparer på kræfterne til at starte motoren. Men i takt med at du bliver træt af at håndtere en tung og kraftfuld sav, så bliver arbejdet mere risikofyldt. Hvis du ikke magter opgaven, så bør du måske kontakte en professionel i stedet.

Vibrationerne fra saven forplanter sig til dine arme og hænder, når du saver træer eller grene. Det gør savningen mere udtrættende og kan endda medføre skader efter længere tids knokleri. Nogle motorsave er bedre til at mindske vibrationer end andre – og prisen følger ofte med hos de bedste.

Bolius har skrevet lidt om kædesave og sikkerhed her

MOTORSAV

Almindelige spørgsmål

Først og fremmest bør du læse manualen, som du får med, når du køber motorsaven. Deri angiver producenten, hvilken benzin der skal anvendes til netop din sav. Normalt er det alkylatbenzin, da det er den mest miljøvenlige.

Det afhænger af, hvad du skal bruge saven til. Hvis du skal bruge den til at skære brænde op og fælde eller beskære små træer med, er elektriske og batteridrevne motorsave fuldt ud tilstrækkelige, men hvis du skal fælde større træer, er det vigtigt, at du vælger en, der er kraftig nok. Så er benzindrevne modeller et godt alternativ. Du kan finde motorsave til under 1.000 kroner, men der findes også mere kraftfulde og avancerede modeller til flere tusind kroner. Tænk på dit budget, hvad du primært skal bruge saven til, og læs gerne vores test af motorsave for at få lidt hjælp til at vælge.

Læs gerne vores test af motorsave for at se, hvilken model vi har valgt som den bedste i testen. Der kan du sammenligne forskellige modeller og få tips til, hvad du skal overveje, når du skal vælge, hvilken model der passer bedst til dig.

Annonce
  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os