Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Håndvægte styrker formen hele livet

Håndvægte er et must, når kroppen skal trimmes. Vælg de rigtige håndvægte, og sørg for, at du bruger dem korrekt - så har du træningsudstyr, der kan holde resten af dit liv. Men vær også realistisk.

Du kommer ikke til at ligne Schwarzenegger ved at træne med håndvægte, men til gengæld kan du få en mere veltrimmet og slankere krop, fordi træningen øger dit hvilestofskifte. Kort sagt forbrænder du altså flere kalorier hele døgnet rundt. Samtidig har du mulighed for at sætte fokus på de muskler, du gerne vil styrke, når du finder frem til de rigtige øvelser med håndvægte.

Håndvægte – sådan vælger du rigtigt

Håndvægte behøver ikke at være en stor investering. Følg rådene her – så får du håndvægte, som du bliver glad for at træne med.

Vælg håndvægte, der kan justeres med udskiftelige vægtskiver, og som du har et godt greb om. Det er et plus, hvis de har et riflet metalhåndtag. Det er lettere at holde om, også når dine håndflader er fugtige af sved under træningen.

Husk at købe forskellige vægtlodder – så kan du tilpasse din træning, efterhånden som du bliver mere stærk og smidig af øvelserne med håndvægte. Der skal være plads til fire vægtskiver på dine nye håndvægte – og samtidig et par centimer tilovers, så du kan fæstne låseskruerne forsvarligt.

Gå uden om håndvægte, som du skal bruge skruenøgle for at justere – det bliver alt for besværligt. Du bliver langt gladere for håndvægte, der kan justeres med låseskrue, så du let og hurtigt kan skifte vægtlodderne før træning.

Hvis du går efter de lidt billigere lakerede eller malede håndvægte, skal du være opmærksom på, at de kan skalle. Kromvægte er en bedre investering, hvis du regner med, at du i lang tid fremover vil træne med håndvægte.

Filter1

Vis