Træbeskyttelse(984)

Træbeskyttelse - godt træ skal beskyttes

Så længe træet står i skoven, er det modstandsdygtigt overfor de fleste angreb fra svampe og insekter. Det ændrer sig dramatisk, når træet bliver fældet og skåret op. Træet bliver mere følsomt overfor angreb, og specielt hvis det bliver udsat for fugt eller vand. Den bedste form for træbeskyttelse er, hvis du kan undgå, at træet bliver fugtigt eller vådt.

For eksempel kan du sætte et udhæng op. Det kan være med til at drive vandet væk fra vandrette falder. Så kan du undgå dannelse af fugt og mug. Men selv med konstruktiv træbeskyttelse, er det stadig en særdeles god idé at benytte sig af træbeskyttelsesmidler.

Flere produkter og metoder

Du kan vælge mellem flere forskellige produkter og metoder, hvis du vil beskytte dit træværk. Mange bruger produkter, som i virkeligheden er en kombination af maling og et træbeskyttelsesmiddel. Det kan også være, at træbeskyttelsesmidlet danner grundlaget for beskyttelsen, og derefter maler du med en almindelig maling eller en maling med træbeskyttelsesmiddel. Du kan også bruge voks, bejdse, træolie og tjære til at beskytte dit træ. Ens for alle produkterne er, at det er overfladen, som bliver behandlet, og at det er begrænset, hvor langt stofferne trænger ind i træet.

Hvilken type træbeskyttelsesmiddel du skal vælge, afhænger af forhold som for eksempel, hvor meget træet bliver påvirket af vand og fugt, klima, kontakt med jord, og hvor tit du vedligeholder dit træ.

Det er derfor ikke helt nemt at vælge den rigtige træbeskyttelse, og det kan være en god idé at finde informationer på internettet eller tage en snak med en fagmand, inden du vælger. En nem måde at beskytte træ er at bruge imprægneret træ. Så er træet beskyttet, når du køber det, og holder længe uden ekstra beskyttelse.

Filter1

Vis
Log ind
Bliv medlem