1. Start
 2. Hjem & Husholdning
 3. Hvidevarer
 4. Tørretumblere
 5. Kondenstørretumbler Tørretumblere

Kondenstørretumbler Tørretumblere

Filtrer
Produktegenskaber
Mål

400+ produkter

Kondenstørretumbler Tørretumblere Electrolux EW2C327R1 Hvid
Populær

Electrolux EW2C327R1 Hvid

Kondenstørretumbler, 60 cm, 7 kg, Energiklasse B

2.560 kr.

4,5

Skousen
Elgiganten
i 22 butikker
TØRRETUMBLER

Almindelige spørgsmål

En tørretumbler har en roterende tromle, ligesom en vaskemaskine har. Tromlen drejer det våde vasketøj rundt, samtidig med, at der blæses varm luft ind, så tøjet tørres.

Der findes primært tre typer tørretumblere: Kondenstørretumbler, enten med eller uden varmepumpe, og aftrækstørretumbler. Den sidstnævnte er tilsluttet ventilation og har et fnugfilter. Kondenstørretumbleren er ofte lidt billigere. Den frigiver opvarmet luft og er den mest almindelige tørretumbler i dag. En tørretumbler med varmepumpe affugter luften og genanvender varmen for at mindske energiforbruget.

I en gennemsnitlig tørretumbler er temperaturen omkring 70 grader. Det er også muligt at tumble ved lavere temperaturer, men så vil effekten selvfølgelig ikke være så stor, og det vil tage længere tid at få tøjet tørt. Tørretumblere med varmepumper arbejder ved en lavere temperatur end andre tørretumblere.

Efter tøjet er vasket, lægger du det i tørretumbleren, vælger et program og starter maskinen. Du bør sortere tøjet efter den anbefalede tørretemperatur, og du skal helst ikke tørre tykt og tungt tøj sammen med tyndere tøj, hvis du vil have optimal effekt. Foruden det, så bør du undgå at tørretumble tøj, der er af 100 % bomuld.

Tre tips, når du skal købe en tørretumbler

Det bliver aldrig gratis at tørre tøj i en tørretumbler, men én type tørretumbler er dog billigere i strøm:

 • En tørretumbler med kondens kræver ikke noget aftræk til det fri. Den fugtige luft kondenseres mod et kølelegeme og drypper ned i en beholder, som enten skal tømmes eller tilsluttes et afløb. Det betyder, at varmen fra tørretumblingen (plus lidt fugt) bliver i din bolig, og derfor bidrager tørringen også til husets opvarmning. Men sørg alligevel for god ventilation.
 • En kondenstørretumbler med varmepumpe er normalt den dyreste at købe, men den er også den billigste i strømforbrug.
 • En tørretumbler til aftræk er den billigste at købe, men den kræver en luftkanal, så den kan puste den varme og fugtige luft ud af huset. Den opvarmede luft får du altså ingen gavn af i boligens samlede opvarmning.

Nye tørretumblere fås med en række forskellige funktioner. Men ærligt … du får sikkert ikke brug for dem alle sammen. Her er nogle smarte funktioner.

 • En dampfunktion kan glatte dit tøj ud, så du slipper for timevis bag strygebrættet. Men dampen kan også friske tøjets duft lidt op, så du måske sparer det for en tur i vaskemaskinen.
 • En selvrensende kondensator giver en højere effektivitet, fordi det sikrer en optimal kondensering og dermed hurtigere tørring.
 • Udskudt start eller en timer kan hjælpe dig med at spare penge, når du tørrer mens strømmen er billigst.
 • Med en fugtighedssensor stopper tørretumbleren selv, når tøjet er tørt nok. Det er mere skånsomt for dit tøj, og så sparer det penge ved ikke at tørre unødigt længe. Kombineret med anti-krøl vil tromlen rotere i korte intervaller, så tøjet ikke ligger og krøller.
 • En filtersensor sikrer at du husker at tømme filtrene. Et fyldt fnugfilter nedsætter nemlig effektiviteten.

Tænk har skrevet flere tips til at spare penge, når du tørrer tøj i en tørretumbler.

Annonce
 • Bedst i test
 • Tilbud
 • Guides
 • Om os