Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Mikrobølgeovne

Produkter

(500+)

Sorter efter popularitet
Navn
Pris
Vurdering
Butikker
Popularitet

1

3

...

10

...

17

Når maden skal tilbedes og optøes hurtigt

Mikrobølgeovne benytter mikrobølgestråling til at tilberede eller opvarme mad ligeligt. De kan varme, tilberede eller optø hurtigt, men kan ikke brune, karamellisere eller gøre mad sprød.

Små, kompakte mikrobølgeovne, som du kan bruge til genopvarmning eller let tilberedning, koster mindre end 450 kroner. Konvektionsovne har en tendens til at være dyrere, da det er et kombineret husholdningsapparat. Priser for disse starter typisk ved 550 kroner. Og så er der de indbyggede mikrobølgeovne, der er specialfremstillet og specifikt tilpasset. Priser starter fra omkring 4. 600 kroner.

Mikrobølgeovne og deres funktioner

Mikrobølgeovne varierer fra transportable (de mindste på markedet) og op til stor kapacitet, der kan indeholde over 60 liter.

Transportable mikrobølgeovne Målene for transportable mikrobølgeovne er normalt 30cm i højden, 38cm i bredden, og 25cm i dybden. Der findes også nogle eksperimental modeller tilgængelige, der er så små som 19cm i højden, 6cm i bredden, og 15cm i dybden. Transportable mikrobølgeovne bruger mindre energi end større modeller og har et energiforbrug på under 500 watt.

Kompakte mikrobølgeovne Den mest populære størrelse, kompakte mikrobølgeovn, er 30cm i højden, 50cm i bredden, og 35cm i dybden. De har en kapacitet på mindre end 28 liter, og har et energiforbrug på mellem 500 og 1,000 watt. De genopvarmer og tilbereder hovedsageligt måltider og popcorn, men kan ikke bruges til større portioner mad.

Mikrobølgeovne i medium kapacitet Mikrobølgeovne i medium kapacitet er kun marginalt større målt i højde og dybde sammenlignet med kompakte mikrobølgeovne, men de er meget bredere. Deres kapacitet er normalt mellem 30 og 45 liter, og energiforbruget mellem 1,000 og 1,500 watt. Disse er den typiske størrelse mikrobølgeovn for familier og har som regel flere automatiske tilberednings funktioner, samt yderligere valgmuligheder.

Mikrobølgeovne med større kapacitet Designet specifikt til at tilberede større måltider, mikrobølgeovne i stor kapacitet kan præcist tilberede stege via adskillelige kontrolfunktioner. Disse mikrobølgeovne har en kapacitet på over 60 liter, og deres energiforbrug ligger normalt over 2,000 watt. Mikrobølgeovne i stor kapacitet er 30cm i højden, 50cm i bredden, og 50cm i dybden.

Energieffektivitet

Mikrobølgeovne er langt mere energieffektive end ovne i komfurer, og bruger mindre end halvt så meget energi som konventionelle ovne. Dette er takket være den relativt korte tid, der bruges energi, og fordi det er en mere ensartet opvarmningsmetode.

Mikrobølgeovne er vurderet fra A til E i energiforbrug, hvor A indikerer det laveste energiforbrug, og E svarer til det højeste. En E energi mikrobølgeovn er det mest udbredte. Disse tilbereder maden hurtigere, og derfor er en mikrobølgeovn med et højere energiforbrug mere energieffektive end modeller, der bruger mindre energi.

Populære søgninger

Ikke medlem? Bliv medlem