På PriceRunner hjælper vi dig med at finde den bedste opvaskemaskine til dine behov. Brug vores nyttige kategorifiltre til hurtigt at sortere blandt de mange muligheder. Du kan filtrere efter pris, mærke, energiklasse og meget mere. Dette gør det nemt for dig at sammenligne produkter og priser. Læs brugeranmeldelser for at få indsigt i andre kunders erfaringer, så du kan træffe det rette valg. Vores tjeneste guider dig gennem processen og giver dig de nødvendige værktøjer til at vælge den rigtige opvaskemaskine. Gør din søgning enkel og effektiv med PriceRunner.
PriceRunner hjælper dig med at finde det rigtige produkt
500+ produkter
De fleste opvaskemaskiner fungerer på stort set samme måde. De vigtigste forskelle er design og æstetik. Vand tages ind i bunden af opvaskemaskinen gennem tilløbsslangen. Derefter opvarmes vandet af et element, der sidder under spulearmene. Vandtrykket får til sidst spulearmene til at dreje rundt og sprede vandet i maskinen. Det snavsede vand pumpes ud, og der kommer rent vand ind.
En almindelig opvaskemaskine uden avancerede funktioner kan holde op til 15 år, men det er ikke usædvanligt, at den skal udskiftes efter 10 år. De fleste fejl kan dog repareres. For eksempel, så er det en almindelig fejl, at maskinen ikke fyldes med vand, hvilket kan skyldes mange forskellige ting. Udover at slangen kan være stoppet, så kan det være en sikring, der er gået, på grund af utætheder.
Det er en opvaskemaskine, der mangler både toppanel, forsidepanel og nogle gange endda vægpaneler. De er beregnet til en eksisterende køkkenindretning og er forsynet med en diskret låge i samme materiale og farve som resten af køkkenet. Mange mennesker foretrækker en integreret opvaskemaskine af æstetiske årsager. Funktionelt er der dog ingen forskel.
Salt bruges til at gøre opvasken renere. Det er især for at undgå kalkaflejringer, der for eksempel ofte ses som ringe på glas, der er vasket i en maskine uden salt. Hvor meget salt, der skal bruges, og hvor ofte du skal påfylde salt, afhænger af, hvor hårdt vandet i dit område er, og hvordan opvaskemaskinen er indstillet. For at finde ud af, hvor hårdt vandet er hos dig og hvordan maskinen skal indstilles, kan du kontakte producenten og den kommune du bor i.
Hvis der i forvejen har stået en opvaskemaskine, så er afløb, vand og elektricitet normalt også på plads, og så koster installationen normalt 300-500 kroner i forbindelse med levering fra forhandleren. Det bliver naturligvis en del dyrere, hvis du har brug for at trække vand eller elektricitet til det sted, hvor opvaskemaskinen skal stå. Her får du brug for både en VVS’er og en elektriker, og i det tilfælde er det klogt at indhente et par tilbud, så installationen er klar til din nye opvaskemaskine.
Opvaskemaskiner fås ofte i to forskellige størrelser – standard eller kompakt:
Hold øje med miljømærket og spar penge i det lange løb. En lidt dyrere model kan tjene prisforskellen ind på vand og strøm.
Hos Energistyrelsens side SparEnergi.dk kan du beregne totaløkonomien for din opvaskemaskine.
Du kan spare endnu mere med en indbygget timer og måske WiFi, som kan udskyde opvasken til strømmen er billigst.
En bestikbakke, er måske lidt mere bøvlet at fylde, men omvendt bliver hænderne ikke så let snavsede.
En opvaskemaskine med comfortlift betyder, at den nederste kurv kan hæves, så du ikke skal bukke dig så meget.