Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Test af 9 dagcremer: Find den bedste creme til din hud

AfKatarina StenskyttOpdateret 16. december 2019

Er du på udkig efter den perfekte dagcreme? Vi har testet cremer, der genfugter, og udpeger Acasia 24 H Repair Cream til bedst i test. Det er en dagcreme, som udover at tilføre fugtighed, også beskytter og beroliger huden.

Sådan udførte vi testen

I testen er dagcremerne anvendt dagligt i mindst en måned af personer, der er erfarne og interesserede brugere af dagcremer og hudplejeprodukter generelt. Produkterne er anvendt ifølge anvisningerne på emballagen.

Dagcremerne er anvendt som en del af morgenrutinen. De er påført, efter ansigtet er vasket, et stykke tid inden makeup.

I vores test og anmeldelse af produkterne har vi fokuseret på følgende testparametre:

  • Brug: Føles dagcremen behagelig i ansigtet? Absorberes den hurtigt?

  • Duft og emballage: Er emballagen brugervenlig og hygiejnisk? Er der meget overflødig emballage? Føles duften irriterende?

  • Resultat: Holder produktet, hvad det lover? Bliver huden irriteret? Hvordan føles huden for og umiddelbart efter brug af dagcremen? Hvordan føles huden efter regelmæssig brug?

Vurderingen af hvert produkt baseres på den samlede oplevelse af dagcremerne. Oplevelsen er sat i forhold til produktets pris, og der er til sidst fastsat en karakter.

1. Acasia 24 H Repair Cream – BEDST I TEST DAGCREME

Dagcreme der genfugter og beroliger til en rigtig god pris

Emballage: Tube Mængde: 50 ml Hudtype: Alle hudtyper (inklusive sarte) Prisklasse: Mellem

Acasia Skincare 24H Repair Cream 50ml

Her har vi et rigtigt muskelbundt inden for dagcremer. Acasia 24 H Repair Cream er et produkt, der er alsidigt nok til at kunne anvendes af alle, samtidig med at det er tilstrækkelig mildt til at kunne bruges af personer med sart hud.

24 H Repair Cream er rig på fugtgivende ingredienser. Provitamin B5, rapsolie, jojobaolie, E-vitamin, hyaluronsyre og hybenfrøolie samarbejder side om side for at virke som en beskyttende barriere på huden, samtidig med at cremen trænger ind og genfugter i dybden.

Denne dagcreme, som også sagtens kan bruges om natten, absorberes hurtigt og giver en umiddelbart følelse af, at huden bliver grundigt genfugtet. Huden føles også rolig, hvilket sikkert skyldes provitamin B5, også kendt som panthenol. Panthenol hjælper med at dæmpe kløe, rødmen og inflammation, hvilket gør det til en udmærket ingrediens til netop beroligende formål.

Let at klemme de allersidste dråber ud

Acasia 24 H Repair Cream har en ret tyndtflydende konsistens, så den er meget nem at påføre uden at det bliver for fedtet. Selve tuben er flot i sin enkelhed og er neutral nok til også at falde i mænds smag. Ikke mindst er tuben praktisk at bruge. Det er let at klemme de allersidste dråber ud, så svindet bliver minimalt.

Der skal ikke bruges meget af produktet til både ansigt, hals og udskæring, og takket være cremens barrierebeskyttende egenskaber er Acasia 24 H Repair Cream en udmærket ledsager i vintersæsonen. Samtidig virker den dejlig beroligende og genfugtende efter en dag på stranden om sommeren.

Acasia 24 H Repair Cream er ganske enkelt en behagelig, alsidig og effektiv dagcreme til en pris, der er ganske overkommelig.

Beroliger godtgenfugter grundigtgod prisdrøj
Tuben kommer til at se slidt ud efter nogen tid

Se pris hos:

Lyko DK

2. M Picaut Rose Quartz Supreme Probiotic Rich Cream – BEDSTE ANTI-AGE CREME

Vaniljeduftende dagcreme der får huden til at føles smidig

Emballage: Pumpeflaske Mængde: 50 ml Hudtype: Normal, sart eller ubalanceret hud Prisklasse: Premium

M Picaut Rose Quartz Supreme Probiotic Rich Cream 50ml

Kan du ikke lide vanilje? Så vil denne creme fra M Picaut nok ikke falde i din smag. Men hvis du ikke har noget imod en mild og blød duft af vanilje, bliver M Picaut Rose Quartz Supreme Probiotic Rich Cream en skøn oplevelse.

M Picaut er et svensk mærke med grundfilosofien "less is more". Indholdet er økologisk og kommer fra bæredygtige dyrkninger, ingen produkter testes på dyr, og næsten alle er veganske – også denne creme.

M Picaut Rose Quartz Supreme Probiotic Rich Cream skal være særlig effektiv til hud, der er moden, og hvor brugeren ønsker anti-age-egenskaber. Oplevelsen af denne creme er, at den afgjort gør huden smidigere og meget genfugtet, og som rynkecreme er den populær af netop den grund.

Trænger ind i huden på et øjblik

Cremen er, som navnet antyder, en rig creme. Rige cremer kan ofte være længe om at absorberes og i værste fald efterlade en fedtet hinde på huden. Det er ikke tilfældet med denne. Cremen trænger ind i huden på et øjeblik, og det er ikke noget problem at lægge makeup med det samme efter indsmøring.

Denne hudcreme indeholder mange gode ingredienser: lavmolekylær hyaluronsyre der tilfører fugtighed i dybden, fugtbinderen pentavin der hjælper med at udfylde tynde linjer, præbiotika der balancerer, probiotika der styrker, squalan for fugtighed og elasticitet og ikke mindst rosenkvarts, der allerede i kraft af navnet er lidt af et trækplaster.

Halvædelstene er blevet en rigtig populær ingrediens i hudpleje. Netop rosenkvarts skal berolige huden.

Det er en rigtig god dagcreme, især hvis man leder efter en ansigtscreme mod rynker. Huden føles blød, føjelig og meget tilfreds efter regelmæssig brug. Og duften er simpelthen fantastisk.

Gode ingredienserpraktisk pumpepænt resultat
Dyr

Se pris hos:

Bangerhead DK

3. Dermalogica Intensive Moisture Balance

Meget genfugtende dagcreme til kraftigt udtørret hud

Emballage: Tube Mængde: 50 ml Hudtype: Tør til meget tør hud Prisklasse: Premium

Dermalogica Intensive Moisture Balance 50ml

Dermalogica Intensive Moisture Balance er en ansigtscreme til tør og meget tør hud. Dermalogica er et mærke, der altid føles trygt at bruge. Produkterne holder altid samme høje kvalitet og føles aldrig irriterende på huden.

Selvom denne creme henvender sig til de mest tørre ansigter, er det ikke noget problem af smøre sig ind med den. Den absorberes rigtig hurtigt af huden og giver straks en følelse af, at huden er mindre tør.

Dermalogica Intensive Moisture Balance efterlader heller ikke en fedtet hinde på huden, så det er nemt at lægge makeup med det samme, hvis man skulle ønske det.

Neutral tube og mild duft

Emballagen er en praktisk, slagfast tube. Dermalogica har generelt et meget neutralt design af deres produkter, og det er også tilfældet med denne dagcreme.

Den er så neutral, at den ikke risikerer at skræmme nogen væk, der ikke synes om iøjnefaldende produkter. Og duften er lige så diskret som tuben, hvilket tør hud også sender en ekstra tak for.

Den eneste egentlige ulempe ved Dermalogica Intensive Moisture Balance er prisen.

Man kan ikke komme udenom, at det svier på kontoen, når man køber denne fugtighedsbombe til ansigtet. Men har man tør og sart hud, der protesterer, hvis en creme dufter for meget, så kan det være en god investering at købe denne.

Mildmeget genfugtendeabsorberes hurtigt
Dyr

Se pris hos:

Cocopanda DK

4. Lancome Génifique Youth Activating Cream

Luksuriøs dagcreme der modvirker aldringstegn

Emballage: Bøtte Mængde: 50 ml Hudtype: Anti-aging Prisklasse: Premium

Lancôme Génifique Youth Activating Cream 50ml

Lancome Génifique Youth Activating Cream er en dagcreme, der primært henvender sig til personer med begyndende aldringstegn.

Det er en jævn og utroligt letabsorberende creme, der får huden til at føles glad og tilfreds. Men hvordan føles en glad og tilfreds hud egentlig? Rolig, blød og uden at hverken stramme af tørhed eller rammes af forskelligt udslæt.

Lancome Génifique Youth Activating Cream har en meget let formel, som huden suger op på et øjeblik. Duften er mild og overvælder ikke lugtesansen på nogen måde.

Det er en fin balance at duftsætte ansigtscremer, da duften ikke må være alt for stærk eller påtrængende. Her er man på en god måde lykkedes med at skabe en elegant, men diskret duft, der giver en følelse af luksus uden at virke generende eller i vejen.

Risiko for at dosere for meget

Bøtten, som ganske vist er flot og matcher den elegante duft glimrende, er dog ikke den mest praktiske emballage. Godt nok medfølger der en lille spatel, men spatler bliver næsten altid væk i et toiletskab. Til sidst står man således og graver i bøtten med fingrene, hvilket næppe er optimalt fra et hygiejnesynspunkt.

Det er også nemt at tage for meget produkt uden en bedre dosering, og med tanke på prisen er det synd at sløse med det.

Men emballagen og prisen er også de eneste ulemper ved Lancome Génifique Youth Activating Cream, som ellers er en ren fornøjelse af anvende. Huden føles frisk, fantastisk glat og får en fin glans.

Pænt resultatmild duft
Besværlig emballagedyr

Se pris hos:

B.J.Trading

5. Björk & Berries Face Forest Extract Rich Cream

Økoluksuriøs dagcreme der føles frisk på huden

Emballage: Glasflaske med pumpe Mængde: 50 ml Hudtype: Tør/normal hud Prisklasse: Mellem

Björk & Berries Forest Extract Rich Cream 50ml

I en luksuriøs, frostet glasflaske med pumpe finder vi denne rige, men samtidig lette dagcreme fra Björk & Berries.

Björk & Berries er et svensk mærke med et tydeligt økologisk præg. Björk (eller Birk på dansk), der indgår i mærkets navn, er selvfølgelig en tilbagevendende ingrediens i mange af producentens produkter i forskellige former.

Det er også tilfældet i Björk & Berries Face Forest Extract Rich Cream.

Cremen har en rimelig tyk konsistens. Men det gør den heldigvis ikke svær at massere ind i huden. I stedet absorberes den hurtigt, og resultatet er en dejlig blød hud, der føles genfugtet og tilfreds.

Det er værd at nævne emballagen med flere ord. Den er som nævnt lavet af frostet glas og føles luksuriøst tung i hånden, samtidig med at den liver op på enhver badeværelseshylde. Men man skal være forsigtig, så den ikke møder sin skæbne for tidligt ved at falde ned på et hårdt flisegulv.

Absorberes letgenfugtendefrisk duft
Skrøbelig flaske

Se pris hos:

Luxplus DK

6. Lixirskin Universal Emulsion

Multifunktionel dagcreme i stilren og flot tube

Emballage: Tube Mængde: 50 ml Hudtype: Tør/normal hud Prisklasse: Mellem

Lixirskin Universal Emulsion 50ml

Lixirskin mener, at det ikke er nødvendigt med forskellige cremer til dag og nat, og med udgangspunkt i budgettet er denne påstand naturligvis fristende. Lixirskin Universal Emulsion er derfor beregnet til brug både om dagen og om natten. Vi oplevede dog, at en noget rigere creme var at foretrække til natten.

Det er en creme, som er nem at smøre ind og har en diskret duft af rose og ylang-ylang, som straks føles genfugtende. Den har SPF 10, som nok er lige i den lave ende, men samtidig er bedre end ingenting.

Cremen er perfekt at bruge, hvis man føler sig mæt af K-beautys populære 10-trinsrutine, der har vundet indpas de seneste år.

Det kan være skønt at bruge en halv time på hudpleje, men det passer sjældent ind i hverdagen. Børn der skal have morgenmad eller puttes, tv-serier at se, tidspres for at nå toget – der er simpelthen ikke altid kræfter eller interesse til en hudplejerutine der indeholder 10 produkter.

Få produkter for maksimalt resultat

Lixirskins filosofi er lige så beskeden som designet af deres produkter – et minimalt antal produkter der skal give et maksimalt resultat.

Lixirskin Universal Emulsion skal således ikke bare kunne erstatte natcremen, men også serum. Det er selvfølgelig individuelt, hvor godt man synes, at denne creme gør sit job, og om både dagcreme, natcreme og serum kan erstattes af et enkelt produkt. Vi oplevede dog, at det sagtens kan anvendes som kombineret dagcreme og serum.

Huden føles fugtmættet og føjelig. Ingen kløe, intet der strammer, kun en blød og tilfreds hud.

Hullet i tuben måtte gerne have været mindre, for man kommer nemt til at klemme lidt for meget af produktet ud. Men bortset fra det er Lixirskin Universal Emulsion en rigtig behagelig dagcreme, som også ser pæn ud på badeværelseshylden.

Føles rar på hudenfungerer godt under makeup
Lidt for stort hul i tuben

Se pris hos:

House of Stars

7. Pixi Rose Ceramide Cream

En kølende dagcreme med diskret duft af roser

Emballage: Tube Mængde: 50 ml Hudtype: Tør/normal Prisklasse: Mellem

Pixi Rose Ceramide Cream 50ml

Pixi Rose Ceramide Cream er en dagcreme, der, selvom den er meget rig, alligevel har en konsistens som en blanding af creme og gel. Let og kølende på huden med et let duft af roser.

Produkter der dufter af roser kan af og til dufte alt for kraftigt, men her er duften faktisk nærmere ret mild med et strejf af urter.

Tuben er lavet af aluminium, så det er nemt at klemme selv de sidste dråber ud. Det betyder dog, at du er nødt til at tænke dig om, når dagcremen er brugt op – tuben skal i metalaffald, mens låget sorteres som plastic.

Behageligt alternativ til sommerhud

Selvom cremen er relativt rig, oplever vi alligevel, at huden absorberer den relativt hurtigt.

Som navnet antyder, er dette et produkt, der indeholder ceramider. Ceramider forekommer helt naturligt i huden og er hudens byggesten. I takt med at vi bliver ældre, mindskes niveauerne af ceramider i huden, hvilket gør hudens barriere svagere. Det kan igen medføre, at huden blandt andet bliver tør.

Pixi Rose Ceramide Cream er en mellemting mellem creme og gel, hvilket gør den let at påføre og hurtigabsorberet. Det betyder dog også, at den ikke føles nær så genfugtende som flere af de andre cremer i testen. Det behøver dog ikke nødvendigvis at være noget negativt.

Om sommeren, eller hvis man helt enkelt har en hud, der ikke er knastør, kan cremen være et rigtig behageligt alternativ.

Flot tubekølende konsistens
Måtte gerne have genfugtet mere

Se pris hos:

Lookfantastic

8. Cremorlab Hydro Plus Snow Falls Melting Cream

En dagcreme med pisket konsistens der smelter på huden

Emballage: Bøtte Mængde: 60 ml Hudtype: Tør Prisklasse: Mellem

Cremorlab Hydro Plus Snow Falls Melting Cream 60ml

Cremorlab Hydro Plus Snow Falls Melting Cream er en meget genfugtende dagcreme med flere charmerende egenskaber. Desværre snubler den lidt på mållinjen.

Hudplejeprodukter i bøtter giver sjældent toppoint for emballagen, uanset om der medfølger et redskab til at tage produktet op eller ej. Men her er designet fra Cremorlab imidlertid så sødt, at man næsten er klar til at tilgive, at det er en bøtte.

Cremorlab Hydro Plus Snow Falls Melting Cream har en konsistens, der bedst kan beskrives som pisket. Den er blød og behagelig at påføre. Nøjagtig som navnet antyder, smelter formlen derefter ind i huden.

Glat overflade og ret skarp lugt

Desværre absorberes den ikke fuldstændig, hvilket efterlader huden med en ret glat overflade. En glat hud efter påføring er ikke optimalt, inden man eventuelt skal lægge makeup. Det er heller ikke særlig rart, medmindre man lider af ekstremt tør hud.

En anden ting der overrasker ved Cremorlab Hydro Plus Snow Falls Melting Cream, er den kraftige duftsætning. Hvad, der beskrives som en "let blomsteragtig duft", er faktisk en ret skarp lugt, når det kommer til stykket. Duftfølsomme personer bør derfor prøve at dufte til den på forhånd.

Har man meget tør hud og ikke noget imod lidt kraftigere dufte, kan Cremorlab Hydro Plus Snow Falls Melting Cream være lige den fugtighedsbombe, man behøver.

Genfugter godtskøn konsistens
Efterlader en glat overfladeskarp duft

Se pris hos:

Lyko DK

9. Moyana Corigan Royal Face Organic Argan Facial Cream Anti Age

En god, økologisk dagcreme der absorberes lidt for langsomt

Emballage: Pumpeflaske Mængde: 60 ml Hudtype: Alle typer Prisklasse: Mellem

Moyana Corigan Royal Organic Argan Facial Cream 60ml

Det er forkert at bedømme et produkt på flaskens udseende, men af og til er det svært at se bort fra.

Moyana Corigan Royal Face Organic Argan Facial Cream Anti Age har en flaske, der ikke bare ser gammel ud - den ser også ret billig ud. Den føles også ret billig, når man har den i hånden. Selve cremen er der dog ikke noget i vejen med.

Med flere forskellige slags olier: arganolie, hjulkroneolie, jojobaolie, avokadoolie og hybenfrøolie, genfugter dagcremen fra Moyana Corigan godt. Konsistensen er ret tynd, men det opleves alligevel, at den ikke trænger helt ind i huden. I hvert fald ikke så hurtigt som ønsket.

Der ligger stadigvæk en film, når makeuppen skal lægges, så det føles som om, at den godt kan risikere at glide i løbet af dagen.

Man får lidt mere for pengene

Det er en økologisk dagcreme, og flasken indeholder lidt mere end størstedelen af cremerne gør. Det betyder, at selvom prisen ligner mange andre dagcremer i samme prisklasse, så får man faktisk lidt mere for pengene.

Emballagen og pumpen er måske ikke de pæneste, men pumpen fungerer som den skal. Man slipper for fedtede hænder, og pumpen holder godt, selvom den føles lidt billig.

I det store hele er det en helt okay dagcreme, selvom den ikke tilbyder nogen store aha-oplevelser, som får en til at bryde ud i højlydt lovsang.

Genfugter godtgod pumpe
Absorberes langsomtkedelig emballage

Se pris hos:

Lyko DK

Mere om dagcreme

Dagcreme er måske et af de første hudplejeprodukter, vi kommer i kontakt med. Det føles næsten instinktivt at smøre huden i ansigtet ind efter rensning og inden makeup.

I de kolde måneder er der mange, som ikke kunne forestille sig at skulle undvære en god dagcreme. Men også sommerhuden vil have fugtighed. I de varmere måneder kan det være en god idé at gå efter en lettere formel på sin hudcreme.

Om vinteren, når tør hud næsten dukker op på klokkeslæt, er det derimod ikke så dumt at bruge det tunge artilleri og kigge efter en rigere creme. Vi har også testet håndcremer, som er en ideel forkælelse til vintertrætte og tørre hænder.

Hvilken dagcreme skal jeg vælge?

Det primære formål med en dagcreme er at beskytte huden i ansigtet mod ydre påvirkninger, samtidig med at den tilfører fugt.

Det er heller ikke en dum idé at bruge en ansigtscreme med SPF. Hvis ens dagcreme ikke indeholder solbeskyttelse, bør man supplere med et produkt, der beskytter huden mod solens stråler. Dette gælder, uanset om det er sommer eller vinter.

Hvilken hudtype har du?

For at finde den rette dagcreme er det vigtigt at have et indtryk af, hvilken hudtype man har.

Har man tør hud, der strammer, så er det vigtigt at finde en creme, der giver huden et fugtighedsboost. Synes man i stedet, at huden ofte føles fedtet, så vil man måske have en creme med færre olier og bør i stedet kigge efter et produkt med gellignende formel. Har du lyst til at prøve en anti-rynkecreme, så kig efter cremer, der hedder noget med anti-age.

Til mænd findes der naturligvis særlige herrecremer, men langt de fleste dagcremer passer, uanset om du er kvinde eller mand. Forskellen er mest et spørgsmål om duftsætning og design af produktet.

Læs produktbeskrivelserne

Hvis du køber en dagcreme på nettet, skal du huske at læse produktbeskrivelserne for de forskellige cremer. På den måde øger du chancen for at finde en dagcreme, der passer lige til dig.

Kommenter artiklen

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette kommentarer, som vi finder upassende.

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere!

Log ind

Bliv gratis medlem