Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Øjencreme: 7 produkter i test

Af PriceRunner Opdateret 25.08.2017

Vi har testet øjencreme og udpeger Dermalogica Total Eye Care SPF15 til bedst i test. Det er en øjencreme, der er helt fantastisk mod sorte rande og mod poser under øjnene. Produktet er både fugtgivende og beroligende, og kommer i en praktisk forpakning.

Bedste lavprisvalg er Yves Rocher Wrinkles & Radiance - Luminizing Eye Roll-on, en drøj øjencreme der er nem at dosere takket være den skønne roll-on, som giver en bekvem påføring. Den kølende effekt og cremens tynde formel gør, at huden straks føles opstrammet og frisk.

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Både mænd og kvinder har brugt øjencremerne over en periode på tre uger.

Alle cremer er også i en af disse tre uger opbevaret i køleskab for at få en ekstra, kølende effekt ved påføring. Derudover har vi fulgt anvisningerne på forpakningerne om, hvordan cremen skal påføres. I testen er vi gået ud fra følgende parametre:

  • Brug
    Hvor let er produktet at påføre? Klatter produktet på fingrene eller omkring øjnene? Hvilken konsistens har produktet, og holdet det længe? Dufter produktet af noget?

  • Fugtgivende egenskab
    Hvordan føles huden omkring øjet efter påføring? Genfugter cremen tilstrækkeligt uden at føles fedtet?

  • Evne til at modvirke ældningstegn
    Hvor effektiv er cremen mod hævelser omkring øjnene? Hjælper den mod mørke rande, og hvor hurtigt kan man se resultater? Hvordan er cremens opstrammende effekt?

Øjencremerne er blevet brugt i længere tid for at få en fornemmelse af, hvordan cremens egenskaber påvirker huden over tid. Vurderingen af produkterne er baseret på den samlede oplevelse. Denne er derefter sat i forhold til produktets pris for at kunne bestemme prisgunstigheden og give en karakter.

Bedst i test

Dermalogica Total Eye Care SPF15

Genfugtende og beroligende, helt fantastisk mod sorte rande

Forpakning: Tube Formel: Creme Mængde: 15 ml

Trætte øjne er en saga blot, og en nat med begrænset søvn er ikke længere et problem. Dermalogicas øjencreme Total Eye Care SPF15 har nemlig en svag nuance af beige farve i cremen. Det gør, at sorte rande bliver skjult allerede ved første påføring. Efterhånden hjælper den også huden med at se frisk ud inden påføring, men har man ikke tid til at vente nogle uger på en effekt, er det perfekt.

Farven i cremen har en diskret nuance, så den smelter sammen med huden og ikke giver et sminket resultat. Derfor egner den sig godt til mænd og kvinder, der ikke vil bruge makeup. Den lette konsistens trænger hurtigt ind i huden, der føles genfugtet uden at være fedtet.

Den opstrammende effekt er relativt lille. Cremen beroliger dog huden og hjælper godt mod poser under øjnene efter cirka en god uges brug. Cremen er ikke helt så drøj som visse andre øjencremer.

Doseringen er enkel og føles hygiejnisk takket være den lille spids på tuben. Det er også et stort plus, at cremen har SPF 15. Godt nok er Dermalogica Total Eye Care SPF15 dyr, men cremens evne til at modvirke sorte rande og effekten mod poser gør den helt enkelt fantastisk.

Fantastisk mod sorte randegod mod posergenfugtendepraktisk forpakningSPF 15
Lav opstrammende effektnoget mindre drøjdyr
Bedste budgetvalg

Yves Rocher Wrinkles & Radiance – Luminizing eye roll-on

Drøj creme med enkel dosering og roll-on, der giver en behagelig påføring

Forpakning: Tube Formel: Creme Mængde: 15 ml

Noget af det bedste ved denne øjencreme fra Yves Rocher er, hvor nem den er at påføre. Toppen af tuben har tre små metalkugler, og mellem dem er der et hul, hvor cremen kan trykkes ud.

Der skal bruges en meget lille mængde, og derefter kan nemt rulles på omkring øjet. Denne gør det nemt både at få tilpas med creme og hurtigt få den på det rigtige sted. De tre små kugler føles kølende på huden og hjælper med at berolige trække øjne – et vidunderligt boost efter en nat med for lidt søvn.

Den kølende effekt og cremens tynde formel gør også, at huden straks føles opstrammet og frisk. Efter nogle ugers brug begynder de sorte rande også at blive mindre, men det tager lidt tid, inden man kan se en forandring.

Øjencremen har næsten ingen duft, hvilket gør den endnu mere skånsom at påføre omkring øjnene. Cremen er utrolig drøj, og sammenlignet med mange andre producenter behøver man en mindre mængde.

De positive egenskaber og drøjheden hos Yves Rocher Wrinkles & Radiance gør dette til en meget prisgunstig creme, der fortjener en topplacering.

Meget god forpakningnem doseringdrøjbillig
Noget svag mod sorte rande

Exuviance Hydrating Lift Eye Complex

Utrolig genfugtende og trænger hurtigt ind i huden og kommer i en praktisk forpakning

Forpakning: Tube Formel: Creme Mængde: 15 g

Exuviance leverer en helt utrolig genfugtende øjencreme. Om vinteren, hvor huden ofte er lidt tørrere, er Hydrating Lift Eye Complex en sand redning. Cremen plejer huden omkring øjet på en meget god måde, hvilket modvirker både hævede øjne og sorte rande. Den giver dog ikke noget forbløffende resultat.

Den primære egenskab er ganske enkelt den blødgørende effekt. På trods af den intense fugtighed absorberes cremen hurtigt i huden, og det føles ikke klistret. Det er ikke noget problem at lægge makeup med det samme efter påføring. Eftersom øjencremen plejer så godt, føles huden frisk og opstrammet efter nogen tids brug både morgen og aften.

Tuben har en spids, hygiejnisk top, som gør det nemt at få den ønskede mængde ud. Cremens tykke konsistens gør den også let at dosere. Der kræves dog ret meget til at få en god mængde til begge øjne.

Den genfugtende evne opvejer dog fint dette, så Exuviance Hydrating Lift Eye Complex klatrer op i placeringerne, især om vinteren.

Utrolig genfugtendehygiejnisk og praktisk forpakningtrænger hurtigt ind i huden
Svag mod sorte rande

Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Synchronized Complex 2

Tyk konsistens der genfugter og er effektiv mod poser

Forpakning: Dåse Formel: Creme Mængde:15 ml

Selvom dette er en gel, er den lind og genfugtende. Estée Lauders øjencreme minder lidt om honning og føles nærende for øjet. Cremen er kun beregnet til brug om natten og har derfor en ekstra tyk konsistens. Det forstyrrer ikke, og cremen føles i stedet plejende og opkvikkende.

Når man vågner om morgenen, er huden rigtigt genfugtet, og der er ingen tegn på poser. De sorte rande forsvinder også efter et stykke tid, og hele området omkring øjet ser friskere ud.

Cremen kommer i en lille, eksklusiv dåse, der giver et luksuriøst indtryk. Der medfølger en spatel til at få indholdet ud. En praktisk løsning til at slippe for at få creme under neglene, men også mere hygiejnisk end at skulle påføre cremen med fingrene. Det kan dog være omstændigt at skulle have både dåse og spatel med på farten.

I og med at cremen kun er til natbrug, skal man bruge en anden øjencreme om dagen. Således yderligere en omkostning og et ekstra produkt i toiletskabet. Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Synchronized Complex 2 er ganske vist en dyr øjencreme, men vil man føle sig rigtig luksuriøs, er den et alternativ, der lykkes med at både genfugte og pleje.

Tyk konsistensgenfugtendeeffektiv mod poser
Kun til natbrugdyrupraktisk forpakning til rejse

Clarins Eye Contour Gel

Opstrammende og kølende med let konsistens, der hurtigt trænger ind i huden

Forpakning: Tube Formel: Gel Mængde: 20 ml

Clarins øjencreme med gelkonsistens giver en dejligt opstrammende effekt og efterlader en frisk fornemmelse. Gelen føles kølende og beroligende. Det gør, at cremen er ret effektiv mod hævede øjne, selvom den ikke helt kan redde en vågen nat med en baby eller en sen tur i byen. Normal træthed er dog ikke noget problem.

Den eksklusive tube, som cremen kommer i, er nem at opbevare i toiletskabet, da den kan stilles på proppen. Dog gør indholdets lette konsistens, at der tot kommer for meget creme ud.

En risiko der oven i købet bliver større, når cremen opbevares stående, så indholdet løber ned mod åbningen. Egentlig er Eye Contour Gel drøj, men da den er svært at dosere, slipper den alligevel hurtigt op.

Sorte rande under øjnene er ikke cremens stærke side, men den opstrammende effekt giver dog i det store hele et tydeligt friskere indtryk. Genfugtningsevnen er god, og den lette formel trænger hurtigt ind i huden og bliver hverken fedtet eller klistret.

Umiddelbart efter påføring er det muligt at lægge makeup, hvilket er perfekt en stresset morgen. Clarins Eye Contour Gel er dejlig opkvikkende, men med tanke på prisen havde vi godt kunnet ønske os, at den holdt lidt længere.

Opstrammendekølende og beroligendelet konsistenstrænger hurtigt ind i huden
Svær at dosere

Decléor Lift and Brighten Eye Cream

Genfugtende og smidig konsistens med hurtig tørretid

Forpakning: Tube Formel: Creme Mængde: 15 ml

Decleors Lift and Brighten Eye Cream har en cremet og lækker konsistens, der nemt kan fordeles jævnt på huden omkring øjet. På en gang bliver huden genfugtet, og en frisk følelse indfinder sig.

Hvis cremen er smurt på for natten, er huden stadigvæk glat og blød næste morgen. Cremen tørrer også hurtigt, så man kan lægge makeup umiddelbart efter påføring. Efter nogle ugers brug er de sorte rande også formindskede. Det er dog den genfugtende og opstrammende effekt, som er den mest markante egenskab.

Tuben som øjencremen kommer i, er mildest talt iøjnefaldende. Den har en aflang form med en næsten lige så lang top som bund. Under proppen skjuler sig en konstruktion med en slags spatellignende pumpe, som cremen trykkes ud af. Toppen af pumpen er også beregnet til at smøre cremen ud med. Frisk forsøg, men kun en halv sejr bliver karakteren.

Konstruktionen havde man kunnet klare sig uden, og en almindelig tube havde klaret opgaven. Nu bliver det i stedet omstændigt både at få cremen ud og at opbevare tuben. Bortset fra tubens konstruktion er Decleor Lift and Brighten Eye Cream en god øjencreme. Den giver dog ikke nogen iøjnefaldende resultater, og med tanke på prisen havde vi forventet mere.

Genfugtende smidig konsistenshurtig tørretid
Kompliceret forpakningunødvendigt stor

Clinique All About Eyes Rich Cream

Creme med tynd konsistens, der er effektiv mod sorte rande og giver en frisk fornemmelse

Forpakning: Dåse Formel: Creme Mængde: 15 ml

Uanset om det er en træt og tidlig morgen eller sen aften, giver denne lette øjencreme fra Clinique en frisk fornemmelse. Den trænger hurtigt ind i huden, og på trods af den tynde formel genfugter den rigtig godt.

Den opstrammende effekt er middel, ønskes en større effekt, hjælper andre cremer bedre. Mod sorte rande er den dog utrolig effektiv. Forskellen ses ikke første gang, man anvender All About Eyes Rich Cream, men efter en uges tid begynder de sorte rande at forsvinde, og huden omkring øjet ser frisk ud.

Clinique lover, at produktet er særlig velegnet til poser under øjnene, og den indeholder derfor koffein. Som mange øjencremer hjælper den afgjort til en vis grænse, men at den skulle være ekstra dog til dette, er nok en overdrivelse.

Forpakningen er en flot og stilren dåse med Cliniques eksklusive udseende. Det er dog nødvendigt at vaske hænder, inden man anvender cremen, da der ellers let kan komme bakterievækst, da cremen tages op direkte fra dåsen. Det kan også være svært at få en passende mængde creme op, men får man først det, er cremen drøj, og man behøver kun lidt af produktet.

All About Eyes Rich Cream er ganske vist opkvikkende, men med tanke på besværet med at dosere og selve dåsen, så får den ikke topkarakter.

Opkvikkende tynd konsistenseffektiv mod sorte rande
Svær at doserebegrænset opstrammende effektuhygiejnisk dåse

Alt om øjencreme

Creme, serum, gel og roll on – i dag fås øjencremer i en række forskellige varianter til både mænd og kvinder. Der findes også cremer til forskellige slags formål, for eksempel til ung hud, moden hud eller til at modvirke mørke ringe og poser under øjnene.

Ofte er cremen plejende og fugtgivende, men uden at være fedtet, fordi den ellers kan påvirke påføring af makeup. Øjencremer indeholder mindre molekyler end almindelig ansigtscreme. Fordi porerne omkring øjnene er små, kan de lettere optage og gøre brug af disse molekyler. Hvis man anvender en almindelig ansigtscreme eller bodylotion, lægger den sig som en hinde omkring øjet og kan medføre, at man får irriterede eller hævede øjne.

Den forkerte produkttype omkring øjnene kan medføre forskellige former for hudproblemer, for eksempel milier, talgkugler der sætter sig fast i porerne, forårsager hvide prikker.

Øjencremer er beregnet til at modvirke hudens synlige ældningstegn og give anti age-egenskaber. Det gør de ved at udglatte rynker, give en opstrammende effekt, mindske mørke rande og dæmpe hævelse. Du ser helt enkelt lidt kvikkere og friskere ud.

Cremerne indeholder flere forskellige ingredienser for at opnå disse resultater. Blandt de almindeligste er vitamin K, som modvirker mørke rande, og antioxidanter for at give ekstra beskyttelse. I de fleste cremer er der også en ingrediens, der giver fugt og beroliger huden, for eksempel aloe vera.

For personer med meget trætte og kraftigt hævede øjne anbefales øjencreme, der indeholder koffein, da det både modvirker hævelse og udjævner huden omkring øjet. Plejer man at have hævede øjne, når man vågner, kan man prøve at opbevare cremen i køleskabet. Kulden fra cremen kan ved påføring hjælpe med at dæmpe hævelsen yderligere.

Hvordan anvendes øjencreme?

Øjencreme anvendes oftest om morgenen, inden man starter på dagens strabadser, og om aftenen, inden det er tid til skønhedssøvnen. Visse varemærker har dog cremer, der er udviklet specifikt til brug om natten og som er noget federe.

De fleste øjencremer er meget drøje, så man kan nøjes med at anvende en meget lille mængde. Knap en halv lillefingernegl plejer at være nok til begge øjne.

Når du tager øjencreme på, er det vigtigt, at du ikke gnider for hårdt på den sarte hud omkring øjnene. Det er derfor en god idé at tage øjencremen på med ringfingrene, hvor du ikke har lige så mange kræfter som i pege- og langfinger. Så bliver du helt af dig selv mere forsigtig.

Dup cremen let omkring øjenbenet, du behøver ikke at trække den ned på øjenlåget, huden suger selv fugtigheden til sig, og hele området omkring øjet får lidt efter lidt den nødvendige creme. Hvis du tager cremen på om morgenen, er det ekstra vigtigt, at du ikke lægger den på øjenlåget, da det kan blive fedtet, hvis du skal tage makeup på.

?
Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem