Opdateret  

Øjencreme: 12 produkter i test

PriceRunner

Alderstegn, mørke rander eller tør hud omkring øjnene? Der findes ingen mirakelkure, men der er øjencremer, som kan lyse op og i nogle tilfælde glatte ud for en periode. Vi har testet øjencremer fra Dermalogica, Clinique, Ole Henriksen og mange flere. Vores testvinder er fantastisk effektiv.

Test af 13 øjencremer: Find den bedste plejende creme til dig

Sådan udførte vi testen

Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden. Både mænd og kvinder har brugt øjencremerne over en periode på tre uger.

Alle cremer er også i en af disse tre uger opbevaret i køleskab for at få en ekstra, kølende effekt ved påføring. Derudover har vi fulgt anvisningerne på forpakningerne om, hvordan cremen skal påføres. I testen er vi gået ud fra følgende parametre:

  • Brug: Hvor let er produktet at påføre? Klatter produktet på fingrene eller omkring øjnene? Hvilken konsistens har produktet, og holdet det længe? Dufter produktet af noget?

  • Fugtgivende egenskab: Hvordan føles huden omkring øjet efter påføring? Genfugter cremen tilstrækkeligt uden at føles fedtet?

  • Evne til at modvirke ældningstegn: Hvor effektiv er cremen mod hævelser omkring øjnene? Hjælper den mod mørke rande, og hvor hurtigt kan man se resultater? Hvordan er cremens opstrammende effekt?

Øjencremerne er blevet brugt i længere tid for at få en fornemmelse af, hvordan cremens egenskaber påvirker huden over tid. Vurderingen af produkterne er baseret på den samlede oplevelse. Denne er derefter sat i forhold til produktets pris for at kunne bestemme prisgunstigheden og give en karakter.

Vi har testet et udpluk af markedets populære øjencremer. Sammenlign priser og find tilbud på de testede øjencremer på PriceRunner.

1. Dermalogica Total Eye Care SPF15 - BEDSTE ØJENCREME

Fugtgivende og beroligende, helt fantastisk mod sorte rande

Forpakning: Tube Formel: Creme Mængde: 15 ml

Dermalogica Total Eye Care SPF15 15ml

Trætte øjne er en saga blot, og en nat med begrænset søvn er ikke længere et problem.

Svag nuance, der skjule sorte rander

Dermalogicas øjencreme Total Eye Care SPF15 har nemlig en svag nuance af beige farve i cremen. Det gør, at sorte rande bliver skjult allerede ved første påføring. Efterhånden hjælper den også huden med at se frisk ud inden påføring, men har man ikke tid til at vente nogle uger på en effekt, er det perfekt.

Farven i cremen har en diskret nuance, så den smelter sammen med huden og ikke giver et sminket resultat. Derfor egner den sig godt til mænd og kvinder, der ikke vil bruge makeup. Den lette konsistens trænger hurtigt ind i huden, der føles genfugtet uden at være fedtet.

Beroliger huden - god mod poser under øjnene

Den opstrammende effekt er relativt lille. Cremen beroliger dog huden og hjælper godt mod poser under øjnene efter cirka en god uges brug. Cremen er ikke helt så drøj som visse andre øjencremer.

Doseringen er enkel og føles hygiejnisk takket være den lille spids på tuben. Det er også et stort plus, at cremen har SPF 15. Godt nok er Dermalogica Total Eye Care SPF15 dyr, men cremens evne til at modvirke sorte rande og effekten mod poser gør den helt enkelt fantastisk.

Fantastisk mod sorte randegod mod poserfugtgivendepraktisk pakningSPF 15
Lav opstrammende effektnoget mindre drøjdyr

Prissammenligning

Sammenlign priser
Skincareshop Logo

Dermalogica Total Eye Care SPF15 15 ml *udgået*

395 kr.

2. Elemis Peptide4 Eyecream Recovery Cream

Øjencreme, der dæmper mørke rande og køler dejligt

Elemis Peptide4 Eye Recovery Cream 15ml

Elemis Peptide 4 Eyecream Recovery Cream er en øjencreme til alle hudtyper. Med en formel, der smelter på huden og samtidig køler godt, er den et virkelig behageligt produkt at anvende.

Plejende, fugtgivende og praktisk

Netop den kølende effekt føles også god, hvis man har poser under øjnene, men det der får denne øjencreme til at skille sig ud, er at den tilsyneladende dæmper mørke rande. Allerede efter en uges tid virker randene lidt mindre mørke, og nogle uger seren synes testpanelet, at huden under øjnene virkelig ser ud til at have en jævnere tone end tidligere.

Elemis Peptide 4 Eyecream Recovery Cream føles meget fugtgivende og plejende. Den påføres stort set uden at klatte. Bruger man den om morgenen skal man vente et minuts tid, inden man fortsætter med makeup, men det er egentlig et meget normalt tidsrum for at lade et hudplejeprodukt absorberes.

Nem at dosere

Tuben er praktisk og doserer cremen i en passende mængde. Hvis man skal gå i detaljer, havde det været godt med et fladt låg, så man havde kunnet stille den på højkant. Og med tanke på at dette er et relativt dyrt produkt, måtte emballagen også gerne have virket mere eksklusiv. Når det er sagt, klarer emballagen sit job fint og klatter ikke unødigt.

Det eneste, der trækker karakteren en smule ned bortset fra prisen, er duften. Denne øjencreme lugter nemlig lidt underligt. Man vænner sig godt nok hurtigt til det, men de første gange den påføres, reagerer testpanelet alligevel på, at den lugter skummelt.

Dette er dog en øjencreme, man gerne anbefaler til venner og bekendte. Den høje pris gør dig, at det ikke er en dum idé at holde øje med, om den kommer på tilbud.

Dæmper mørke randedejligt kølendegenfugter
Dyr lugter underligtkedeligt design på emballagen

3. Kiehl's Creamy Eye Treatment with Avocado

En dejligt kølende creme, som plejer huden omkring øjnene

Forpakning: Dåse Formel: Creme Mængde: 14 ml

Kiehl's Since 1851 Avocado Eye Cream 28ml

Kiehl's Creamy Eye Treatment with Avocado er en creme, der ser rigtig tyk ud i dåsen, men som hurtigt absorberes af huden og både køler og beroliger på én gang.

Ændrer konsistens på huden

Det er ekstra skønt, at cremen ændrer konsistens, når man arbejder den ind. Den går fra tyk til nærmest vandet.

Det lyder måske underligt, men det er faktisk rigtig dejligt at bruge den. Cremen efterlader ingen rester, føles ikke fed og er desuden utrolig drøj. Med en lille klat kan man smøre hele området omkring øjnene ind.

Forfriskende creme, der også kan bruges af folk med sart hud

Efter regelmæssig brug af denne lysegrønne creme ser området omkring øjnene friskere ud end tidligere. Huden bliver lidt glattere og jævnere. Det er værd at nævne, at den også har gode testresultater hos personer, der er sarte omkring øjnene, selv under den mest intensive pollensæson.

Den eneste egentlige ulempe ved Kiehl's Creamy Eye Treatment with Avocado er forpakningen. En lille dåse med skruelåg, der alt for let bliver fedtet på trods af et beskyttende inderlåg.

I den perfekte verden ville alle cremer komme i pakninger, der passer til formålet. Men indtil da må man nok bære over med det, da den generelle oplevelse af denne creme i øvrigt er ret tæt på utopisk.

KølerBeroliger og er fantastisk at påføre
Irriterende fedtet forpakning

4. Exuviance Hydrating Lift Eye Complex

Utrolig fugtgivende og trænger hurtigt ind i huden og kommer i en praktisk forpakning

Forpakning: Tube Formel: Creme Mængde: 15 g

Exuviance Hydrating Eye Complex 15g Tube

Exuviance leverer en helt utrolig fugtgivende øjencreme. Om vinteren, hvor huden ofte er lidt tørrere, er Hydrating Lift Eye Complex en sand redning.

En god fugtcreme til øjnene

Cremen plejer huden omkring øjet på en meget god måde, hvilket modvirker både hævede øjne og sorte rande. Den giver dog ikke noget forbløffende resultat.

Den primære egenskab er ganske enkelt den blødgørende effekt. På trods af den intense fugtighed absorberes cremen hurtigt i huden, og det føles ikke klistret. Det er ikke noget problem at lægge makeup med det samme efter påføring. Eftersom øjencremen plejer så godt, føles huden frisk og opstrammet efter nogen tids brug både morgen og aften.

Smart spids, der gør det nemt at dosere

Tuben har en spids, hygiejnisk top, som gør det nemt at få den ønskede mængde ud. Cremens tykke konsistens gør den også let at dosere. Der kræves dog ret meget til at få en god mængde til begge øjne.

Den fugtgivende evne opvejer dog fint dette, så Exuviance Hydrating Lift Eye Complex klatrer op i placeringerne, især om vinteren.

Utrolig fugtgivendehygiejnisk og praktisk pakningtrænger hurtigt ind i huden
Svag mod sorte rande

5. Palina For your eyes only

Smart emballeret øjencreme, der genfugter kraftigt

Forpakning: Pumpeflaske Formel: Creme Mængde: 15 ml

Palina Skin Philosophy for Your Eyes Only 15ml

Det svenske mærke Palinas øjencreme For your eyes only kommer i en rigtig praktisk pumpeflaske, hvilket er tilfældet med forbavsende få øjencremer. Emballagen er ikke bare funktionelt pæn. Den er også stilren i en lilla farve, som får den til at skille sig lidt ud på toilethylden.

Fast creme, der er let at arbejde med

Eftersom emballagen er forsynet med pumpe, føles den hygiejnisk at bruge, og der er lille risikoen for, at cremen bliver dårlig, inden den er brugt op. Denne øjencreme er imidlertid et behageligt bekendtskab. For your eyes only er let at påføre og absorberes hurtigt uden at efterlade en fedtet hinde omkring øjnene, hvilket betyder, at den også kan anvendes, inden man lægger makeup.

Creme er til den faste side, men er alligevel blød og meget let at arbejde ind. Man kommer langt med en lille klat, og da den er rigtig drøj, holder en flaske længe.

God til hævede øjenlåg

Den er lugtfri og irriterer slet ikke øjnene. Efter brug føles huden meget genfugtet, glat og behagelig. Øjencremen virker ret effektiv mod hævede øjenlåg, men kunne godt have været endnu mere virksom mod poser under øjnene. Dens største fordel er dog, at den genfugter så meget, men alligevel fungerer så godt under makeup – og det er vigtigt, for ingen synes om makeup, der løber på grund af en fedtet creme.

Leder man efter en kraftig genfugter, der er som en drøm at få på, skal man afgjort prøve Palina For your eyes only.

Meget god pumpeflaskefugtgivendefungerer godt under makeup
Måtte gerne have været mere kølendeikke så stor effekt på poser under øjnene

6. Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Synchronized Complex 2

Tyk konsistens der genfugter og er effektiv mod poser

Forpakning: Flaske Formel: Creme **Mængde:**15 ml

Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II 30ml

Selvom Estée Lauders øjencreme er en gel, er den lind og fugtgivende. Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II minder lidt om honning og føles nærende for øjet. Cremen er kun beregnet til brug om natten og har derfor en ekstra tyk konsistens. Det forstyrrer ikke, og cremen føles i stedet plejende og opkvikkende.

Når man vågner om morgenen, er huden rigtigt genfugtet, og der er ingen tegn på poser. De sorte rande forsvinder også efter et stykke tid, og hele området omkring øjet ser friskere ud.

Praktisk tilbehør og en luksuriøs creme

Cremen kommer i en lille, eksklusiv dåse, der giver et luksuriøst indtryk. Der medfølger en spatel til at få indholdet ud. En praktisk løsning til at slippe for at få creme under neglene, men også mere hygiejnisk end at skulle påføre cremen med fingrene. Det kan dog være omstændigt at skulle have både dåse og spatel med på farten.

Luksuriøs natcreme

I og med at cremen kun er til natbrug, skal man bruge en anden øjencreme om dagen. Således yderligere en omkostning og et ekstra produkt i toiletskabet. Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Synchronized Complex 2 er ganske vist en dyr øjencreme, men vil man føle sig rigtig luksuriøs, er den et alternativ, der lykkes med at både genfugte og pleje.

Tyk konsistensfugtgivendeeffektiv mod poser
Kun til natbrugdyrupraktisk forpakning til rejse

7. Sunday Riley Auto Correct Eye Contour Creme

Øjencreme, der dæmper den aktuelle hævelse, er bedst ved milde hævelser

Pakning: Pumpeflaske Formel: Creme Mængde: 15 ml

Sunday Riley Auto Correct Brightening & Depuffing Eye Contour Cream 15ml

Det kan godt være, at Sunday Riley Auto Correct Eye Contour Creme er en meget omtalt øjencreme - men det betyder ikke, at den er en klokkeren vinder for vores testpanel. Det er nemlig en øjencreme, der lover rigtigt meget og samtidig leverer den ikke i den grad, vi havde håbet på.

Øjencreme til milde hævelser

Auto Correct Eye Contour Creme skal dæmpe hævelsen omkring øjnene ved hjælp af koffein. Den indeholder desuden lysreflekterende pigmenter, så den giver et skær - der får dine øjne til at se friskere ud, end de egentlig er.

Hvor godt det fungerer, afhænger meget af udgangspositionen. Personer med blot en fornemmelse af hævelser omkring øjnene oplever, at den dæmper hævelsen godt – men testpersoner med mere tydelige "poser under øjnene" synes ikke, at den gør ret meget for at lindre hævelsen.

Dyr øjencreme med knapt så gode resultater

Pigmentet i øjencremen hjælper for det meste med at give et friskere look. Cremen køler lidt ved påføring, men har svært ved at absorbere og føles en smule klistret. Den lidt glatte fornemmelse forsvinder dog relativt hurtigt, men man må alligevel være forberedt på at vente et øjeblik, inden man fortsætter med at lægge makeup.

I betragtning af, at prisen er forholdsvis høj, bør man virkelig overveje sit udgangspunkt, inden man køber den. Har du en mild hævelse, når du er træt, kan denne selvsagt hjælpe. Men hvis du har mere hævede øjne, hvilket har en tendens til at gå hånd i hånd med alderen, er Sunday Riley Auto Correct Eye Contour Creme ikke den øjencreme, der vil hjælpe dig.

Mild virkning på hævelsebehageligt kølig
Dyrgiver mangelfulde resultater

8. Dermalogica Stress Positive Eye Lift

En opkvikkende øjencreme, der også kan anvendes som øjenmaske

Forpakning: Tube med applikator Formel: Gel Mængde: 25 ml

Dermalogica Stress Positive Eye Lift 25ml

Dermalogica Stress Positive Eye Lift er bestemt ikke billig, men for trætte øjne og lidt ældet hud har den vist sig at være rigtig god.

Leave-on maske og almindelig øjencreme

Denne øjencreme er en mellemting mellem øjenmaske og creme og kan sagtens benyttes til begge dele. Påføres den i et tykkere lag, er den en god quick-fix-maske. Så lader man den sidde nogle minutter for derefter at arbejde den overskydende creme ind i huden. Det er med andre ord ikke et produkt, der skal skylles af. Vil man i stedet anvende den som en klassisk øjencreme, bruger man ganske enkelt mindre af produktet vedpåføring og masserer det ind med det samme.

Et produkt, der lover rigtig meget

Produktet kommer med løfter om såvel mindre mørke rande, glattere hud og en opstrammende effekt. Det er naturligvis store løfter, og kigger man på prisen, er det svært ikke at have høje forhåbninger. Når man køber en øjencreme, er det vigtigt at huske, at rynker ikke kan fjernes helt. Tilføjer man rigelig fugt, hvilket af og til kan gøre huden lidt fyldigere, er det dog muligt at gøre tynde linjer mindre synlige.

Og faktisk føler man sig lidt kvikkere omkring øjnene, når man anvender Dermalogica Stress Positive Eye Lift regelmæssigt. Linjerne virker bestemt mindre dybe, hvilket i høj grad skyldes genfugtningen med denne creme. Om den gør særlig meget for mørke rande og poser under øjnene er mindre tydeligt. Området omkring øjnene føles som nævnt kvikkere, men det har nok nærmere noget at gøre med, at den har en vis opstrammende effekt.

Høj pris - rimeligt produkt

Prisen er ganske vist høj, men så skal man også huske, at denne tupe, som har en kølende applikator af metal, indeholder 25 ml, hvilket er væsentlig mere end mange andre øjencremer.

Så længe man holder forventningerne på et rimeligt niveau, er dette en god øjencreme. Men forventer man at finde ungdommens kilde – ja så bliver man nok skuffet.

Beroligendefugtgivende og let opstrammende
Lever ikke helt op til alle løfterne

9. Decléor Lift and Brighten Eye Cream

Fugtgivende og smidig konsistens med hurtig tørretid

Forpakning: Tube Formel: Creme Mængde: 15 ml

Decléor Prolagène Lift & Firm Eye Cream 15ml

Decleors Lift and Brighten Eye Cream har en cremet og lækker konsistens, der nemt kan fordeles jævnt på huden omkring øjet. På en gang bliver huden genfugtet, og en frisk følelse indfinder sig.

Fugtgivende og opstramende

Hvis cremen er smurt på for natten, er huden stadigvæk glat og blød næste morgen. Cremen tørrer også hurtigt, så man kan lægge makeup umiddelbart efter påføring. Efter nogle ugers brug er de sorte rande også formindskede. Det er dog den fugtgivende og opstrammende effekt, som er den mest markante egenskab.

Upraktisk pakning og en middelmådig creme

Tuben som øjencremen kommer i, er mildest talt iøjnefaldende. Den har en aflang form med en næsten lige så lang top som bund. Under proppen skjuler sig en konstruktion med en slags spatellignende pumpe, som cremen trykkes ud af. Toppen af pumpen er også beregnet til at smøre cremen ud med. Frisk forsøg, men kun en halv sejr bliver karakteren.

Konstruktionen havde man kunnet klare sig uden, og en almindelig tube havde klaret opgaven. Nu bliver det i stedet omstændigt både at få cremen ud og at opbevare tuben. Bortset fra tubens konstruktion er Decleor Lift and Brighten Eye Cream en god øjencreme. Den giver dog ikke nogen iøjnefaldende resultater, og med tanke på prisen havde vi forventet mere.

Fugtgivendesmidig konsistenshurtig tørretid
Kompliceret tubeunødvendigt stor

10. Clinique All About Eyes Rich Cream

Creme med tynd konsistens, der er effektiv mod sorte rande og giver en frisk fornemmelse

Forpakning: Dåse Formel: Creme Mængde: 15 ml

Clinique All About Eyes Rich 15ml

Uanset om det er en træt og tidlig morgen eller sen aften, giver denne lette øjencreme fra Clinique en frisk fornemmelse. Den trænger hurtigt ind i huden, og på trods af den tynde formel genfugter den rigtig godt.

Effektiv mod sorte rander

Den opstrammende effekt er middel, ønskes en større effekt, hjælper andre cremer bedre. Mod sorte rande er den dog utrolig effektiv. Forskellen ses ikke første gang, man anvender All About Eyes Rich Cream, men efter en uges tid begynder de sorte rande at forsvinde, og huden omkring øjet ser frisk ud.

Lover noget, den ikke kan holde

Clinique lover, at produktet er særlig velegnet til poser under øjnene, og den indeholder derfor koffein. Som mange øjencremer hjælper den afgjort til en vis grænse, men at den skulle være ekstra dog til dette, er nok en overdrivelse.

Eksklusiv krukke

Forpakningen er en flot og stilren dåse med Cliniques eksklusive udseende. Det er dog nødvendigt at vaske hænder, inden man anvender cremen, da der ellers let kan komme bakterievækst, da cremen tages op direkte fra dåsen. Det kan også være svært at få en passende mængde creme op, men får man først det, er cremen drøj, og man behøver kun lidt af produktet.

All About Eyes Rich Cream er ganske vist opkvikkende, men med tanke på besværet med at dosere og selve dåsen, så får den ikke topkarakter.

Opkvikkende tynd konsistenseffektiv mod sorte rande
Svær at doserebegrænset opstrammende effektuhygiejnisk dåse

11. Ole Henriksen Truth Banana Bright Eye Cream

En hypet øjencreme, som mest får øjnene til at svie

Forpakning: Dåse Formel: Creme Mængde: 15 ml

Ole Henriksen Truth Banana Bright Øjencreme 15ml

Ole Henriksen Banana Bright Eye Cream er en øjencreme, der virkelig deler vandene.

Læser man anmeldelser på nettet, stikker meningerne i hver deres retning med overvejende meget positive kommentarer. Vores testere er dog enige om én ting: Denne øjencreme svier. Meget.

Igen, den svier en del...

Måske skyldes svien, at denne creme indeholder C-vitamin, men ingen af testerne har tidligere reageret negativt på denne ingrediens. Derfor blev de overraskede, da en så forholdsvis omtalt øjencreme næsten bliver uanvendelig, fordi den giver den helt modsatte effekt af den beroligende virkning, som en øjencreme helst skal have.

Ikke nok med at den svier, en af testerne fik også prikker efter at have anvendt Ole Henriksen Banana Bright Eye Cream.

Men den er også blød og giver lidt glød

At et produkt får øjnene til at svie, kan naturligvis være meget individuelt. Og hvis man slipper for irriterede øjne med Banana Bright Eyecream, så har denne creme en lækker konsistens og er let at påføre. Den føles blød og luksuriøs på huden og giver også lidt glød.

Men eftersom samtlige testere beskrev en sviende følelse, undgår vi helst at købe en ny dåse med denne øjencreme. Især ikke med tanke på at testdåsen til sidst måtte vaskes af, da cremen efterlod en så ubehagelig følelse.

Skøn konsistensgiver glans
Svier og irriterer øjnene

12. Avene Physiolift Eyes

En revideret øjencreme, der giver en frustrerende oplevelse

Avène Physiolift Eyes 15ml

Avene Physiolift Eyes er en øjencreme, vi havde en del forventninger til. Dels er Avene et såkaldt fransk apoteksmærke, og de plejer ofte at give gode resultater. Dels havde testpanelet læst en del gode anmeldelser af øjencremen på forhånd. Desværre var den en rendyrket skuffelse.

Starter godt, og så går det ned ad bakke

Når man trykker lidt af den duftfri og let gule creme ud, ser den lovende ud. Ingredienslisten indeholder også punkter, der giver tro på, at det er et rigtig godt produkt: retinaldehyd, dextransulfat og hyaluronsyre. Men det spiller ingen rolle, hvor gode ingredienser et produkt har, hvis formlen giver problemer.

Cremen ruller sig sammen

Først føles cremen dejligt kølende, men når man fortsætter påføringen, ruller den sig sammen som små pølser. En creme der opfører sig sådan, føles slet ikke som om, at den absorberes. Og ja, denne øjencreme er til natbrug, hvilket er et held, for den ville under ingen omstændigheder kunne bruges sammen med makeup. Men helt ærligt – hvem vil have en creme, der lægger sig som små pølser rundt om øjnene, selv om natten? Ikke vores testpanel i hvert fald.

Avene Physiolift Eyes får to skuffede tommelfingre nedad – en så kedelig formel har vi simpelthen ikke tålmodighed til.

Gode ingredienserføles kølende
Utroligt dårlig absorberingruller sig sammen til pølser

Mere om øjencreme

Creme, serum, gel og roll on – i dag fås øjencremer i en række forskellige varianter til både mænd og kvinder. Der findes også cremer til forskellige slags formål, for eksempel til ung hud, moden hud eller til at modvirke mørke ringe og poser under øjnene.

Ofte er cremen plejende og fugtgivende, men uden at være fedtet, fordi den ellers kan påvirke påføring af makeup. Øjencremer indeholder mindre molekyler end almindelig ansigtscreme. Fordi porerne omkring øjnene er små, kan de lettere optage og gøre brug af disse molekyler. Hvis man anvender en almindelig ansigtscreme eller bodylotion, lægger den sig som en hinde omkring øjet og kan medføre, at man får irriterede eller hævede øjne.

Den forkerte produkttype omkring øjnene kan medføre forskellige former for hudproblemer, for eksempel milier, talgkugler der sætter sig fast i porerne, forårsager hvide prikker.

Øjencremer er beregnet til at modvirke hudens synlige ældningstegn og give anti age-egenskaber. Det gør de ved at udglatte rynker, give en opstrammende effekt, mindske mørke rande og dæmpe hævelse. Du ser helt enkelt lidt kvikkere og friskere ud.

Cremerne indeholder flere forskellige ingredienser for at opnå disse resultater. Blandt de almindeligste er vitamin K, som modvirker mørke rande, og antioxidanter for at give ekstra beskyttelse. I de fleste cremer er der også en ingrediens, der giver fugt og beroliger huden, for eksempel aloe vera.

For personer med meget trætte og kraftigt hævede øjne anbefales øjencreme, der indeholder koffein, da det både modvirker hævelse og udjævner huden omkring øjet. Plejer du at have hævede øjne, når du vågner, så kan du prøve at opbevare cremen i dit køleskab. Kulden fra cremen kan ved påføring hjælpe med at dæmpe hævelsen yderligere.

Hvordan anvendes øjencreme?

Øjencreme anvendes oftest om morgenen, inden man starter på dagens strabadser, og om aftenen, inden det er tid til skønhedssøvnen. Visse varemærker har dog cremer, der er udviklet specifikt til brug om natten og som er noget federe.

De fleste øjencremer er meget drøje, så man kan nøjes med at anvende en meget lille mængde. Knap en halv lillefingernegl plejer at være nok til begge øjne.

Når du tager øjencreme på, er det vigtigt, at du ikke gnider for hårdt på den sarte hud omkring øjnene. Det er derfor en god idé at tage øjencremen på med ringfingrene, hvor du ikke har lige så mange kræfter som i pege- og langfinger. Så bliver du helt af dig selv mere forsigtig.

Dup cremen let omkring øjenbenet, du behøver ikke at trække den ned på øjenlåget, huden suger selv fugtigheden til sig, og hele området omkring øjet får lidt efter lidt den nødvendige creme. Hvis du tager cremen på om morgenen, er det ekstra vigtigt, at du ikke lægger den på øjenlåget, da det kan blive fedtet, hvis du skal tage makeup på.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os