Opdateret
Leder du efter en effektiv støvsuger, som også er rigtig god til prisen? Vi har testet støvsugere fra en række kendte mærker som Electrolux, Philips, Dyson og Miele. Se hvilken vi kårer som Bedst i TEST her.
Vores tests er udført af uafhængige eksperter samt afspejler testredaktørens ærlige og objektive holdning.
Udvælgelsen af testede produkter og selve testresultatet udføres uden påvirkning af producenter, butikker eller andre interne/eksterne parter.
Vi tester hele tiden nye støvsugere og opdaterer testen med vores erfaringer om de støvsugere, som vi tester i lang tid - alle støvsugere testes gennem flere måneder.
Vi beholder dem, som præsterer godt i testen for at kontrollere, at de også holder, hvad de lover på sigt.
Udover at måle lydniveau, aktionsradius og andre parametre så tester vi også ydeevne, brugervenlighed og robustheden.
Alt det er eksempler på de spørgsmål, som vi undersøger og svarer på, når vi tester en støvsuger.
Som altid når vi gennemfører en test, så udsætter vi støvsugerne for en del forskellige udfordringer, som du sandsynligvis vil komme ud for i dit eget hjem.
Udvalget af støvsugere er baseret på de mest populære støvsugere på markedet.
► Sammenlign priser på alle testede støvsugere på PriceRunner ◄.
Ekstremt stille men alligevel meget godt rengøringsresultat
Lydstyrke: 58 dB (producentens angivelse), 60,1 (målt) Vægt inkl. alt: 7 kg Aktionsradius: 12 m Parkeringsfunktion: Bagpå Indikator for poseskift: Ja Posevolumen: 3,5 L Tilbehør: 2 gulvmundstykker, 3 mindre mundstykker Teleskophåndtag: Ja Andet: 55 procent genvundet materiale
Electrolux Pure D8.2 Silence er en af de bedste og mest støjsvage støvsugere, vi har testet. Den er så stille, at vi er bekymrede for ydeevnen, men det viser sig hurtigt at være ubegrundet.
Pure D8.2 Silence har en meget god sugeevne, og gulvmundstykket indfanger snavs fra alle sider. Samtidig suger den sig ikke fast i underlaget som vores tidligere testvinder. Det gør mundstykket meget let at trække frem og tilbage over gulvet.
Vi synes, det er praktisk, at vi kan lukke op til støvsugerposen uden at skulle tage slangen af. Vi er også glade for det kompakte men stadigvæk meget brugervenlige design.
Oven på maskinkroppen sidder der to flot integrerede knapper, en til tænd/sluk og en til at rulle ledningen ind. Støvsugeren opleves som premium, og den er også rimelig bæredygtig (fremstillet af 55 procent genvundet materiale).
Støvsugeren har derudover en meget god aktionsradius. Vi klarer næsten hele underetagen uden at skulle skifte stikkontakt – og det er relativt usædvanligt for prisklassen.
Vi synes også godt om bærehåndtaget, der kan klappes op. Det gør det nemt at løfte støvsugeren væk.
Desværre er der kun beslag til slangen bagpå og på undersiden. Vi havde også gerne set beslag på siderne.
Der medfølger fem forskellige mundstykker, to støvsugerposer og et beslag i pakken – en udmærket samling af tilbehør med tanke på prisen.
Electrolux Pure D82 Silence er som nævnt meget stille – både ved lav og høj sugestyrke. Der er tre faste styrkeindstillinger:
Men du kan også indstille den til en smart-tilstand, hvor den skal kunne tilpasse sugestyrken – det fungerer dog ikke vildt godt. Støvsugeren reagerer underligt ved niveauforskelle, rengøringsresultatet bliver ujævnt, og mange gange slår den suget helt fra.
Men bruger du støvsugeren i normal tilstand, så fungerer den udmærket, også ved niveauforskelle såsom tærskler og fliser.
Derudover virker hele konstruktionen vældig gennemtænkt. Du kan for eksempel tænde støvsugeren direkte fra håndtaget, hvor du også kan justere sugestyrken. Desuden er der knapper på gulvmundstykket til at finjustere yderligere.
Det er meget nemt at forlænge røret og skifte pose eller mundstykke.
Der kunne godt have været lidt mere kraft i spillet til at rulle ledningen ind. Vi må hjælpe ledningen lidt på vej i ny og næ.
Støvsugerposen opleves som "lige det mindste", men den skal jo passe i det kompakte design.
Den lille støvsuger er velegnet, hvis du ønsker dig en meget stille støvsuger. Her behøver du i hvert fald ikke at gå på kompromis med hverken brugervenlighed eller ydeevne.
Den eneste støvsuger, du har egentlig har brug for. Alsidig og endda med grøn laser
Type: Cyklonstøvsuger af radialtypen Beholder: 0,76 l Mål: 126 x 25 x 26,6 cm Mundstykke: Motoriseret børste, kombinationstilbehørsværktøj, kegleformet værktøj, langt mundstykke, lille blød støvbørste, Slim Fluffy brush Sugeevne: 230 med boost. Vægt: 3 kg Øvrigt: Piezosensor, som måler støvpartikler, grøn laser for overblik
Dyson V15 er en meget god skaftstøvsuger og en naturlig opgradering, hvis man skal have byttet sin V11 ud. Den har en mere fiks størrelse med sit lave gulvmundstykke, som gør, at man kommer nemmere under møbler og giver en bedre ergonomi. Samtidig er den mindst lige så kraftfuld og endnu mere funktionel end forgængeren. På trods af at den ikke har ændret sig meget, er V15 lige den størrelse og det design, vi ikke vidste, vi savnede.
Det lave gulvmundstykke kommer nemt under lave møbler. Den er endda udrustet med en grøn laser, så man kan se hvert eneste lille støvfnug – selv i oplyste rum.
Laseren er en virkelig god tilføjelse til en i forvejen velbygget maskine. Der er helt klart en tilfredsstillelse i at støvsuge, når man kan se, hvordan laseren oplyser hver eneste støvpartikel, og ved bare en enkelt tur med støvsugeren er det væk igen. Og så endda på et gulv, som man ikke syntes så beskidt ud før.
Dyson V15 Detect er stærk. Denne skaftstøvsuger har intet problem med at rengøre alt fra smågrus og sand i gangen til tæpper og sofaer med hundehår. Så længe du kører med gulvmundstykkerne eller det motoriserede minimundstykke, er du allerede i mål, når det gælder om at fange alle støvfnuggene.
Der hvor den kommer til kort, er som håndstøvsuger på køkkenborde og lignende. For lige såvel som den er et rigtigt monster, når det kommer til tekstiler som for eksempel trapper med tæpper, sofaer med mere – så er den lige så dårlig som håndstøvsuger på hårde overflader.
Som håndstøvsuger formår den eksempelvis ikke at suge brødkrummer eller kaffepulver op under én overkørsel. Du skal holde den i en bestemt vinkel og køre den langsomt henover, og selv sådan ryger der en del på gulvet.
Men bortset fra dens svagheder som håndstøvsuger er dette klart et godt køb, hvis man er på jagt efter en trådløs støvsuger. Den er let at vedligeholde, den klarer gulv og tæpper på samme måde som en almindelig støvsuger - og har samtidig dobbelt batteri, dobbelt antal opladere og alle de mundstykker, man kunne tænke sig.
En prismæssigt overkommelig skaftstøvsuger til mindre hjem
Type: Skaftstøvsuger Mundstykke: Gulvmundstykke, magnetisk beslag, fugemundstykke, støvbørste, miniværktøj (motoriseret), fleksibelt rør, 2 støvsugerposer Motor: 480 W Vægt: 1,2 kg
Roborock H7 er en skaftstøvsuger, der ikke koster en herregård, og som faktisk støvsuger ganske godt. Skaftstøvsugere er lidt af en jungle, og mange modeller præsterer virkelig dårligt. Men Roborock er lykkedes med H7. Den suger f.eks. smågrus op i stedet for at sende det rundt i rummet, og den har ingen problemer med at støvsuge hundehår eller brødkrummer og andet på hårde gulve.
Rengøringsresultaterne på tæpper varierer. Den er ikke god til at fjerne småt snavs på tæpper med luv og efterlader endda nogle hundehår på tæpperne med kort luv på trappen, som vi testede den på. Den får dog et godkendt resultat, når det kommer til at fjerne krummer og andet fra tæpper med kort luv.
Denne skaftstøvsuger er ret nem at bruge. Den har dog den mangel, at du skal vende den om for at frigøre støvbeholderen, og at noget snavs nogle gange sidder fast og falder ud på gulvet. Men hvis du er forsigtig og vænner dig til det, er det ikke noget stort problem.
En sjov detalje er, at du kan sætte en støvsugerpose i, hvis du vil undgå ovenstående problem. Der medfølger to styk.
Det er nemt at skifte mundstykker på H7. Den har også en knap til kontinuerlig drift, så du slipper for at holde knappen nede hele tiden, når du støvsuger.
Roborock H7 er primært egnet til mindre hjem som lejligheder eller et mindre hus. Batteriets levetid er godt 25-30 minutter i standardtilstand og omkring 12 minutter, når vi kører den på turbo. Den oplades igen på et par timer.
Trods de mindre mangler er Roborock H7 stadig en meget prismæssigt overkommelig skaftstøvsuger. Hvis du ikke bor meget stort og har et normalt rengøringsbehov, så vil du være tilfreds.
Miljøvenlig, effektiv og stille støvsuger i høj kvalitet og udført i genbrugsmaterier
Partikeludledning: Klasse A Lydstyrke: 68 dB Vægt inkl. alt: 7,5 kg Energieffektivitet: Klasse A Tæpper: Klasse B Hårdt gulv: Klasse A Parkeringsfunktion: Bagpå og på begge sider ved højkant Indikator for poseskift: Ja Posevolumen: 5 l Tilbehør: 3-i-1 mundstykke, opbevares inden i støvsugeren Teleskophåndtag: Ja Aktionsradius: 12 m
En stille støvsuger plejer som regel at betyde en begrænset ydeevne. Men sådan er det ikke med Electrolux UltraOne ZUOGREEN+. Den støvsuger relativt stille, men det er ikke noget, der påvirker rengøringsresultatet negativt.
Det er imponerende, og det er også en af flere grunde til, at den her støvsuger finder sin vej øverst på podiet hos os.
UltraOne Green har klasse A i energieffektivitet og er blevet miljøvenlig end sin forgænger, fordi den nu primært er lavet af genbrugsplast. Den er PVC-fri og kan altså genanvendes.
Men den største fordel er nu, at støvsugeren virkelig formår at gøre rent. Den har en enestående sugeevne, der gør, at den kan bruges på både tæpper og hårde gulve. Den kommer også let ind på områder, hvor pladsen er trang - det kan være i hjørner og langs lister.
Vores eneste forbehold er egentlig prisen. Prisen er jo som ofte derefter, når et produkt virkelig høster ros over hele linjen.
I løbet af testperioden lægger vi mærke til, at den har en meget fin rækkevidde. Her er den blandt testens bedste. Den er også let at bruge, fordi de fleste knapper og betjeningen er placeret og designet på en pædagogisk måde.
Tydelige letforståelige symboler guider dig til den korrekte brug. Det meste af betjeningen kan klares med foden, så du er fri for at bukke dig ned.
Selve håndtaget er behageligt at holde på, og du kan let justere teleskophåndtaget. Og så vil vi egentlig også gerne knytte et par positive ord til mundstykket. For udover at det er udstyret med hjul, så er den lavet i et materiale, der minder om silikone. Det har den fordel, at gulvet ikke risikerer at blive ridset under støvsugning.
Tre hjul (to større bagpå og et mindre nedenunder) gør det let at trække støvsugeren rundt og over forhindringer, for eksempel dørtrin. Alle detaljer på støvsugeren er generelt af meget høj kvalitet, så det føles som en næsten perfekt støvsuger.
Er der noget, vi skal knytte en bemærkning til, så er det, at ledningen ikke rulles ind automatisk. Her skal du holde knappen nede til ledningsoprulleren. Men det er egentlig ikke det store irritationsmoment, for løsningen fungerer uden større friktion.
Det her er altså en virkelig god støvsuger.
Den bedste moppestøvsuger til dig, der ofte mopper vanskelige pletter
Vægt: 3.4 kg Beholderens volumen: 0,8 Sugeeffekt: 25.000 PA Garanti: 1 år Andet: Der medfølger filter, oplader, ladestation Batteri: ca. 35 min.
Dreame H11 er en skaftstøvsuger med moppe – en kombination, som vi tidligere har stillet os tvivlsomme over for, da der har været en række ulemper rent praktisk hos de modeller, vi har testet før.
Hos E11 er disse ulemper dog ikke mærkbare. Den er stærk nok til at få affaldet op, inden det rører ved moppen og bliver fugtigt. Desuden mopper den godt, uden at din arm bliver overanstrengt.
Moppen forneden roterer som en cylinder – tænk nogenlunde som at rulle en væg. Det har to klare fordele: Den ene er, at den driver støvsugeren fremad, når du ikke holder imod, det andet er, at den mopper rigtig godt, når du holder den tilbage. Hvis du lader den rotere hen over hårde, indtørrede pletter, får den faktisk fjernet dem. Præcis lige så godt et resultat som med en almindelig gulvmoppe.
E11 har også en rigtig god byggekvalitet. Prisen taget i betragtning er plasten gedigen, og hele støvsugeren har en god finish. Du har et stort display, som er supernemt at aflæse.
Det virker måske en smule forstyrrende, at der er en lille forsinkelse, når man tænder og slukker den. Det drejer sig kun om et par sekunder, men da den drives fremad på grund af moppen, bliver disse sekunder irriterende.
Støvsugeren har to beholdere, en til rent vand og en til snavset vand.
H11 har en noget kort svingradius. Når man skal skifte vinkel, roteres mundstykket inden for et meget begrænset område, hvilket gør, at det bliver svært at få godt styr på rengøringsresultatet ved møbler og i hjørner.
H11 er også en god støvsuger – ikke den bedste, men bestemt godkendt. Den får grus og andet snavs op, så længe det ikke ligger dybt nede i et tæppe.
Der følger desværre ikke flere mundstykker med, og det er ikke den typiske klik-i-løsning, hvor du nemt kan skifte. Den kan heller ikke mærke tæpper, så den kører på med fuld kraft og vådmopper også dem. Det betyder, at Dreame E11 først og fremmest passer til dig, der har få tæpper og altid vil vådmoppe, når du skal støvsuge.
Stærk støvsuger – god til dig med mange tæpper
Lydstyrke: 72 dB (producentens angivelser) Vægt inkl. alt: 8 kg Aktionsradius: 12 m Parkeringsfunktion: Bagpå Indikator for poseskift: Poseløs Posevolumen: Poseløs, 1,6 l støvbeholder Tilbehör: 1 gulvmundstykke, 1 mindre mundstykke Teleskophåndtag: Ja
Electrolux Pure C9 er en stærk poseløs støvsuger, men den lyder også ret højt. Den kan støvsuge både smågrus, støv og krummer uden problemer, og den er meget effektiv til at få rene tæpper.
Der medfølger desværre kun ét gulvmundstykke, men det fungerer udmærket fra alle vinkler.
Udover gulvmundstykket får du også et møbelmundstykke til støvsugning af krummer i sofaen og lignende, men rengøringsresultatet er ikke helt i top.
Med tanke på prisen havde vi gerne set, at der var mere tilbehør, og så havde støvsugeren også været mere alsidig.
Pure C9 har en rigtig god rækkevidde. I et normalt hjem er det sjældent nødvendigt at flytte ledningen til en ny stikkontakt.
Pure C9 er som sagt poseløs, hvilket er positivt for dig, der ofte glemmer at bestille nye støvsugerposer og for dig, der værner om miljøet. Det er nemt at tømme beholderen for snavs uden at spilde og lige så nemt at holde den ren.
Det kan derimod være lidt trægt at få gang i støvsugeren, da knappen nogle gange kræver, at du trykker flere gange, inden den reagerer.
Vi synes også, at byggekvaliteten er meget plastagtig i forhold til, hvad denne støvsuger koster.
Søger du en stærk støvsuger til brug i miljøer, hvor støjniveauet ikke betyder så meget, så vil du blive godt tilfreds. Og det gælder især, hvis du skal støvsuge tæpper.
Electrolux PC91-8STM Cylinderbeholder Støvsuger
Electrolux Purec9 Remote Grip Space Teal Metallic Støvsuger - Få leveret fra i morgen - Vi matcher laveste netpris*
Electrolux Purec9 Remote Grip Space Teal Metallic Støvsuger - Levering fra i morgen - 365 dages retur og prismatch*
Perfekt til dig, der også bruger Bosch' grønne elværktøj (18V) i hjemmet
Type: Skaftstøvsuger Støvbeholder: 0,4 l Mål: 127,7 x 25,2 x 21 cm Vægt: 3,2 kg Andet: Batterier kan deles med Bosch' grønne værktøj
Bosch Ultimate gen 2 series 8 er en skaftstøvsuger med udskiftelige batterier. Der medfølger flere mundstykker, men også dobbelte batterier, hvilket er utrolig praktisk. Det betyder, at du kan have et batteri til opladning, mens du har det andet tilsluttet og støvsuger. De samme batterier kan du derefter bruge med Bosch' grønne elværktøj, forudsat at de har samme spænding (18V).
Batteritiden er klart godkendte 32 minutter ved standard sugeeffekt. I mellemtiden kan lidt over halvdelen af det andet batteri oplades. Der er også en turbo- og en øko-funktion. I turboindstillingen får du dog kun nogle minutters støvsugertid.
Du kan ikke se, præcis hvor meget batteritid du har tilbage på displayet. I stedet vises tre bjælker, som slukkes i takt med, at driftstiden er ved at løbe ud. Displayet føles i øvrigt ret billigt, både hvad angår informationerne, der gives, og kvaliteten.
Støvsugeren i øvrigt har en god byggekvalitet. Desuden er den nem at vedligeholde. Støvbeholderen er ikke så stor, men nem at tømme.
Ultimate gen 2 serie 8 har godkendt ydelse. Det er ikke noget problem at støvsuge hårde gulve, og den udfører også et helt tilfredsstillende arbejde på tæpper. Dog har den svært ved at få snavs op, som har lagt sig tæt ved lister, dørtærskler og ved niveauforskelle.
Det afhænger selvfølgelig lidt af, hvilken type snavs det er, men hvis du f.eks. har flisefuger, og snavset er krummer, mikrostøv eller andet, er der en del tilbage. Hvis det derimod er større støvpartikler og hundehår, bliver resultatet i fugerne meget bedre.
LED-mundstykket giver et godkendt overblik over rengøringsresultatet. Det er især godt, når du støvsuger under møbler, hvor det ellers kan være svært at se, om man er gået over alle overflader med støvsugermundstykket.
Bosch Unlimited Gen2 Serie | 8 ProAnimal BBS8214PET - støvsuger - ledningsfri - pind/håndholdt - rød
Bosch 2-i-1 Støvsuger Unlimited Gen2 Serie | 8 ProAnimal BBS8214PET - På lager - 1-2 dages levering
BOSCH BBS8214PET UNLIMITED 8 LEDNINGSFRI STØVSUGER ➞ På lager - klar til levering og afhentning
Enkel støvsuger med justerbar sugestyrke og fladt mundstykke. God støvsuger til små boliger
Energieffektivitet: Klasse A Partikelemission: Klasse A Tæpper: Klasse D Hårde gulve: Klasse A Lydstyrke: 78 dB Vægt: 4,2 kg Aktionsradius: 9 m Parkeringsfunktion: Bagpå Indikator for poseskift: Nej Posevolumen: 3 L Tilbehør: Børstemundstykke (indbygget), fugemundstykke, mundstykke til hårde gulve Teleskophåndtag: Ja
Philips 3000 Series XD3112/09 er en let og praktisk støvsuger med børstemundstykke fast monteret på røret. Hvis du løsner den forreste del, kan du nemt trække børstemundstykket frem og bruge det med det samme. Fordelen er, at du slipper for at opbevare det separat, og du mindsker risikoen for, at det bliver væk.
En anden fordel ved denne støvsuger er, at standardmundstykket er ret fladt. Derfor kan du nemt komme til under lave møbler og skabe med indskudt sokkel.
Det er dog en ulempe, at den suger ret så svagt fra alle retninger. Kører du mundstykket for hurtigt hen over gulvet, kan den ikke følge med, da suget ikke er tilstrækkelig kraftigt. Ved større ophobninger af snavs kan det være nødvendigt at støvsuge det samme areal to til tre gange eller at løfte bagkanten.
Philips 3000 Series XD3112/09 er som nævnt lille og praktisk i størrelsen. Strømkablet måtte gerne have været lidt længere og lydprofilen lavere. Men støvsugeren ruller nemt hen over dørtærskler og er nem at opbevare, når du ikke bruger den.
Det er også nemt at skifte pose – du behøver ikke at tage slangen af først.
Funktionsmæssigt dækker den kun de basale behov, altså tænd/sluk og indrulning af strømledningen. Der er ikke særlig stor kraft i indrulningen, så det sidste stykke må du selv hjælpe lidt til.
Det er en fordel, at du kan justere sugestyrken - både på selve maskinen og med et justerbart hul på teleskoprøret. Der er to holdere til støvsugerslangen, ét på siden og ét på maven.
På maven sidder filteret også gemt bag en klap.
Det betyder samlet set, at Philips 3000 Series XD3112/09 er en ret enkel men smart konstrueret støvsuger til den mindre husholdning. Den klarer det, den skal, så længe du ikke presser den for hårdt. Den egner sig bedst, hvis du bor i lejlighed eller et mindre hus, og støvsuger ret ofte, så du undgår større ophobninger af snavs. For så gør den arbejdet rigtig godt.
Økonomisk og enkel støvsuger til små hjem
Radius: 12 meter Vægt: 4,5 kilo Decibelniveau: 67,1 dB (målt), 56 dB iht. Philips Pose: 3,5 liter
Philips Powergo er startmodellen i Philips sortiment af almindelige støvsugere. Den har en enkel konstruktion og ingen særlige finesser.
Der er en indstilling til sugestyrken, og den styres via tænd/sluk-knappen, som sidder på maskinkroppen. Her finder du også knappen til ledningsoprullet.
Byggekvaliteten er godkendt i forhold til prisen. Ja, det er tynd plastik, men det må du egentlig også forvente, når støvsugeren koster så lidt.
Du mærker også den lidt lavere byggekvalitet, når du skifter filter og lignende. Det føles lidt spinkelt, men det fungerer udmærket – så du skal bare være lidt forsigtig.
Støvsugeren suger både smågrus og støv op. Knappen til at skifte over til tæppeindstilling er meget træg, men også på tæpper er rengøringsresultatet godt – set i forhold til prisen.
Vi oplever faktisk både den forventede sugestyrke og resultat på alle de overflader, vi tester den på.
Kort og godt: det er en klart godkendt budgetstøvsuger til mindre hjem – eller måske til sommerhuset.
Underligt designet ledningsfri støvsuger med moppe
Vægt: 3.4 kg Beholderens volumen: 0,8 Sugeeffekt: 25 000 PA Garanti: 1 år Andet: Der medfølger filter, oplader, ladestation Batteri: ca. 35 min.
Roborock Dyad er en skaftstøvsuger fra den populære robotstøvsugerproducent, som her har valgt at lave en ledningsfri støvsuger med moppe.
Skaftstøvsugeren er lidt underligt konstrueret. Gulvmundstykket bygger meget på højden og giver derfor dårlig adgang under møbler og lignende. Det sætter sig nemt fast. Den føles også ret klodset, når man gør rent med den.
Desværre kan du ikke skifte mundstykke, så det fungerer kun på hårde gulve (dvs. hvis du ikke vil moppe dine tæpper).
Rengøringsresultatet er godt. Men hvis du har indtørrede pletter, har den ikke kræfter nok til at fjerne dem, vi oplever, at tyngden er lidt forkert.
Den er også ret aggressiv i indsugningen, uden at den for den sags skyld støvsuger bedre end andre mere forsigtige modeller. Hvis du kommer til at støvsuge en ledning op, bliver den suget ind med stor kraft, og selve støvsugeren stopper ikke, før du slukker for den.
Den har en beholder, hvor det overskydende vand og støv ender, samt en hvor du fylder vand på. Du skal tømme beholderen med snavset vand hver dag, ellers lugter det straks meget dårligt, når du åbner den næste gang. Derimod lugter den ikke, når den er lukket.
Plasten er lidt tynd her og der, både på ladestation og selve støvsugeren. Desuden larmer den meget under brug. Dyad koster samtidig ret meget, så vi havde forventet højere byggekvalitet og et mere lydsvagt design.
Displayet er helt ok og let at aflæse.
Roborock Dyad er en ok skaftstøvsuger med moppe, men den lever ikke rigtig op til prisen.
Velegnet ledningsfri støvsuger med moppefunktion og lys i mundstykket.
Mål (L): 1.170 mm Mål (B): 260 mm Mål (H): 220 mm Beholderens volumen: 0,6 L Luftflow: 1.100 L/min Cyklonteknologi: Radial (cykloner i tre lag) Målt batteritid: 38 min (middel styrke), 32 min (turbotilstand) Opladningstid: 5 h Målt lydniveau: 79,9 dB Mundstykker: LED-gulvmundstykke 360°, gulvmundstykke med moppefunktion, vandmundstykke med klud, motordrevet møbelmundstykke, fugemundstykke, forlængerslange Vægt: 2,7 kg Andet: Kan moppe og støvsuge samtidig
Philips 8000 Series Aqua XC8149/01 er en ledningsfri støvsuger med kombineret moppefunktion. Med et særligt gulvmundstykke kan du nemt sætte en beholder på med klud forneden, så du kan moppe og støvsuge samtidig.
Netop moppefunktionen er det reelle højdepunkt ved den trådløse støvsuger. For det første gør støvsugerens vægt, at du får et godt tryk mod gulvet, og det giver et godt mopperesultat. For det andet, er beholderen smart konstrueret, så den er meget let at anvende.
Ovenpå mundstykket er der en pedal, som du trykker på med foden for at presse mere vand ud ved behov. Du kan også nemt træde gulvmundstykket af for at løsne hele beholderen, når du er færdig. Kluden kan du derefter trække af beholderen og vaske ren.
Selve støvsugningen går nogenlunde, når vi mopper samtidig. Støvsugeren er ret svag, også selvom du slår turboen til, og den har svært ved at få sand og lignende op. Hvis du desuden har trykket frem og tilbage igen, så du har moppet området, kan den ikke engang suge fugtigt støv op. Derfor gør du bedst ved at grovstøvsuge uden moppe først.
Et mundstykke, der giver et godt rengøringsresultat, er håndmundstykket til møbler. Det river snavs op fra tæpper og møbler uden at beskadige dem. Der findes dog modeller på markedet, der giver et endnu bedre resultat til samme pris. Denne model falder lidt på støvsugningen generelt.
Ydeevnen står desværre ikke mål med prisen. Heller ikke med 360-gradersmundstykket får vi den kraft og det sug, som vi forventer i denne prisklasse. Den gør arbejdet okay, men støv, der ligger et lille stykke væk, bliver ikke suget med ind, og ved tærskler og andre niveauforskelle har den ikke kræfter til at fjerne ophobet snavs. Endvidere er den meget højlydt. Derimod kan vi godt lide, at 360-gradersmundstykket har indbygget belysning, så man bedre kan se, når man støvsuger under møbler.
Batteritiden er helt i orden. Vi timer støvsugeren til næsten 40 minutters driftstid på det mellemste trin, og kører vi den på turbo for at få mere kraft, får vi 32 minutter. Vi havde gerne set, at de havde givet ydeevnen et hak mere i turbotilstanden, hvilket selvfølgelig havde givet kortere tid, men havde gjort støvsugeren mere alsidig og, at den måske også havde kunnet støvsuge med et godt resultat, samtidig med, at man mopper.
Den angivne opladningstid på fem timer passer fint; vi har nået 80 procent efter 4 timer og 5 minutter. Opladeren holdes på plads med en magnet.
Desværre har støvsugeren svært ved at stå selv og ruller nemt væk under opladningen, og så går opladeren selvfølgelig løs. Derudover er Philips 8000 Series Aqua ret tung, når du har kørt med den i et stykke tid. Det kan mærkes i håndleddet, så den kunne godt have været bedre balanceret. Håndtaget bliver også usædvanlig varmt, hvilket vi ikke har oplevet på andre støvsugere.
Denne ledningsfri støvsuger er velegnet, hvis du er ude efter kombinationen af støvsuger og moppe. Konstruktionen gør den til et godt supplement til den almindelige støvsuger. Havde prisen været et par tusind kroner lavere, eller ydeevnen tilsvarende højere, havde den været et indlysende køb.
Vask og støvsug gulvet med en ledningsfri støvsuger
Type: Ledningsfri støvsuger med PowerCyclone 10-teknik og moppe Støvbeholder: 0,6 l Mundstykker: Standard med moppefunktion, fugemundstykke, 360-graders mundstykke, motordrevet minimundstykke, lille blød støvbørste Sugeeffekt: 25.000 Pa Andet: Moppemundstykke
Philips 8000 Series Speed Pro Max Aqua Plus er en ledningsfri støvsuger med både en støvsugerdel og en moppe. Ved at slutte moppedelen til mundstykket kan du støvsuge og moppe på samme tid.
Du bør dog altid støvsuge, før du mopper gulvet. Hvis der på gulvet ligger noget snavs, som Speed Pro Max Aqua Plus ikke formår at opsamle, bliver det fugtigt og for det meste slæbt rundt med moppen, da den ikke kan suge fugtigt støv op. Hvis du sørger for at grovstøvsuge uden moppe først, så er dette en fin støvsuger, når der skal støvsuges og moppes gulv.
Hvad angår støvsugning af tæpper, klarer Speed Pro Max Aqua Plus det rigtig godt. Den formår at samle både krummer og støv op. Støvsugeren gør også et godt stykke arbejde på hårde gulve. Det kan dog være nødvendigt at føre støvsugeren tilbage over snavset for at sørge for, at alt kommer med. Det er ikke altid nok at køre den over gulvet én gang.
Selvom Philips 8000 Series Speed Pro Max Aqua Plus ligger i premium-kategorien, føles den ikke helt så luksuriøs i sit materiale, når man rører ved den. Plastikken er tynd, og displayet er uklart og svært at læse.
Derudover er støvsugeren ikke særlig afbalanceret, hvad proportionerne angår. Det betyder, at du hurtigt får et overbelastet håndled, når du støvsuger. Det er derfor ret besværligt at føre den rundt på gulvet.
Batteritiden er lidt kort i forhold til prisen. Indstiller vi støvsugeren til øko-tilstand, så får vi lidt over 70 minutters rengøringstid. Ud over øko er der også en normal tilstand og en turbotilstand. I turbo kan du støvsuge i 10 minutter.
I dag har mange producenters premium-modeller mere avancerede funktioner såsom sensorer, automatisk tilstand og meget mere. Ved køb af Speed Pro Max Aqua Plus betaler man egentlig mest for den ekstra moppedetalje.
Moppefunktionen gør et godt stykke arbejde, men egentlig er der bare tale om en plastikkonstruktion med en lille beholder på toppen og en moppe under, der fastgøres til støvsugermundstykket.
Denne støvsuger er til dig, der ønsker at kunne moppe og støvsuge på samme tid. Den er mest brugbar, hvis du har for vane at støvsuge regelmæssigt, så du ikke behøver at støvsuge i forvejen, inden du benytter dig af moppefunktionen.
Philips XC8349/01 Highlander Aqua Plus Total Clean støvsuger
PHILIPS XC8349/01 SPEEDPRO MAX AQUA LEDNINGSFRI STØVSUGER ➞ På lager - klar til levering og afhentning
PHILIPS XC8349/01 SPEEDPRO MAX AQUA LEDNINGSFRI STØVSUGER ➞ På lager - klar til levering og afhentning
Høj byggekvalitet, smarte detaljer og meget let at manøvrere i hjemmet
Aktionsradius: 11 m Lydstyrke: 76 dB Vægt inkl. alt: 7,2 kg Energieffektivitet: Klasse G Støvemission: Klasse A Tæpper: Klasse D Hårdt gulv: Klasse B Parkeringsfunktion: Bagpå og på begge sider Indikator for poseskift: Ja Posevolumen: 4,5 l **Tilbehør:**Tre små mundstykker, opbevares i holder fastgjort på støvsugeren Teleskophåndtag: Ja
Mieles støvsuger, Complete C3, har noget, som vi kalder for 3D-rul. Med tre bevægelige hjul på undersiden er maskinen særdeles let at manøvrere og kan uden anstrengelse skubbes til siden med foden, hvilket gør det lettere at navigere omkring, mens man støvsuger.
Complete C3 er en støvsuger i en lidt højere prisklasse fra Miele, og den har også en del smarte funktioner. Et stort plus for det indbyggede rum til opbevaring af de små mundstykker og de meget tydelige knapper til tænd/sluk og til ledningsoprulleren.
Indstillingen af sugestyrken er også pædagogisk udformet med et lysdisplay, hvor ikonerne viser, hvilken indstilling der passer til hvilket underlag. Alle knapper kan betjenes med foden. Mundstykket til Complete C3 har dobbelte børsterækker og en stor rulle i blød plastik for at mindske friktionen mellem mundstykke og gulv. Rullen kan tages af og rengøres, hvilket er yderligere et tegn på Mieles evne til at gennemtænke funktionerne på deres støvsugere.
Vi havde gerne set, at mundstykkets vridningsgrad var bedre, men manøvreringsevnen er bestået.
Complete C3 har et bærehåndtag foran, som ganske vist er let at få fat i og behageligt at holde fast i, men det sidder samtidig meget lavt, og det trækker ned i karakteren for bæreergonomi. Støvsugeren har en liste hele vejen rundt, der skal beskytte både støvsugeren og væggene mod mærker. Teleskophåndtaget indstilles i højden ved, at man holder en knap på røret ind, og det klares både nemt og lydløst.
Håndtaget har variabel bredde uden særlige finesser, men skiller sig heller ikke negativt ud på nogen måde. Ledningsoprulleren er imidlertid ikke lige så god. Selvom vi sætter pris på, at det kun kræver et kort tryk på en knap for at trække hele ledningen automatisk ind, så synes vi, at ledningsoprulleren er for sløv. Der er sket, at stikket er blevet trukket ud af stikkontakten, fordi ledningen ikke er rullet ud hurtigt nok, selvom der stadig var mere ledning.
Ledningsoprulleren støjer også meget ved oprulning. Selve støvsugningen klarer Miele Complete C3 til bestået på hårdt gulv, men den har kun fået karakteren D på tæpper, og det har vi mærket under testen. Det kræver en lidt større indsats og mere tid at gøre et tykt tæppe rent, end vi synes er rimeligt.
Miele er også en af de støvsugere i testen, der støjer mest, og hvis en støvsuger skal larme så meget, så bør den i det mindste kunne støvsuge virkelig godt imens.
Lav vægt, som gør den nem at bære og styre under rengøring, kan pakkes sammen kompakt
Aktionsradius: 9 m Lydstyrke: 80 dB Vægt inkl. alt: 5,8 kg Energieffektivitet: Klasse F Støvemission: Klasse B Tæpper: Klasse D Parkeringsfunktion: Bagpå og på undersiden ved højkant Indikator for poseskift: Ja Posevolumen: 4,5 l Tilbehør: Tre små mundstykker Teleskophåndtag: Nej
Mieles lavprisstøvsuger, Classic C1, har blandt andet en rigtig god rulleevne blandt sine bedste egenskaber. De tre drejelige hjul på undersiden gør den let at manøvrere, også sidelæns.
Støvsugeren er let at tænde og slukke. Knappen til ledningsoprulleren er også let at finde. Sugeeffekten kan dog ikke justeres med foden. Classic C1 har et mindre bærehåndtag foran, der er placeret lidt lavt. Den er blandt testens letteste, hvilket er vigtigt, hvis man ikke orker at bære noget tungt på trapper.
Som den eneste støvsuger i testen har Miele Classic C1 et såkaldt EasyLock-rør. Røret kan således ikke forlænges som et teleskoprør, men kan i stedet låses i alle komponenter: til håndtaget, til mundstykket og midtpå. Røret kan adskilles i to dele. Når du bruger støvsugerens parkeringsfunktion, hægter du den nederste del af røret fast på støvsugeren og hænger derefter øverste del på ved hjælp af et medfølgende beslag.
Mundstykket på Miele Classic C1 har en enkelt række med børster, og en række mere havde været ønskeligt. Det vejer dog ikke så meget og ruller godt på sine små hjul.
Knappen til at skifte mellem parketgulv og tæppe er nem at trykke ind. Den primære ulempe ved Classic C1 er, at den får testens laveste karakter i støvopsamlingsevne uanset underlag, hvilket kan mærkes ved brug.
Desværre er den også testens mest støjende støvsuger med en angivet lydstyrke på 80 decibel. En støvsuger, der larmer meget, hvis den samtidig er billig og suger acceptabelt, kan være OK, hvis man ikke er ude efter finesser, men bare vil gøre rent hurtigt og effektivt.
Men Miele Classic C1 skulle have haft en bedre sugeeffekt for at kunne retfærdiggøre den lyd, den afgiver.
En kraftfuld ledningsfri og poseløs støvsuger. Passer i de fleste hjem
Mål (L): 739 mm Mål (B): 154 mm Mål (H): 271 mm Beholdervolumen: 0,54 Sugeeffekt: 115 (boost) Cyklonteknik: Radial (cykloner i to lag) Mundstykker: Rengøringsmundstykke blød valse, rengøringsmundstykke direkte drift, kombinationsmundstykke, fugemundstykke, motordrevet miniværktøj, støvbørste Garanti: 2 år Andet: Vaskbart filter der ikke skal udskiftes, dockingstation
Dyson V8 er en kraftfuld og gennemtænkt ledningsfri støvsuger med lang driftstid og udmærket støvopsamlingsevne. Det var ikke kærlighed ved første blik, men følelserne for støvsugeren er afgjort vokset, i løbet af det halve år vi har brugt den. Udseendet er futuristisk, men samtidigt funktionelt som hos en del med Dysons unikke cyklonteknologi. Motoren er ekstremt kraftfuld og suger det meste op, som vi udsætter den for.
Børsten roterer på flere af mundstykkerne, hvilket giver en overlegen evne til at fjerne krummer og støv på tæpper, sammenlignet med "almindelige" mundstykker. Rotationen gør også, at du slipper for at løfte mundstykket for at den kan suge snavset op på parketgulve. V8 klarer rigtig hårde styrkeprøver uden problemer, eksempelvis hundehår i tykt tæppe, sand, ler, smågrus og plasticdele, der ligger tæt ned mod gulvet.
Det er virkelig nemt at skifte mellem de mange mundstykker - du trykker bare på en knap, så går mundstykket løs fra maskinen. Leddet nede ved mundstykket kan virke lidt vakkelvornt, når man bruger det lange skaftmundstykke. Det gør, at mundstykket kan stille af til forskellige sider for nybegyndere.
Det kan af og til også være lidt besværligt at tømme beholderen, men når du først har lært teknikken, går det ret hurtigt. Af at være en trådløs støvsuger, er der plads til rigtig meget skidt i støvbeholderen. Maskinen er ret tung, men det lægger man kun mærke til, når man løfter den. Mens man støvsuger, ruller den let og friktionsfrit frem, hvilket er hovedsagen.
I det store hele er Dyson V8 en støvsuger, der passer ind i de fleste hjem. Den gør et udmærket stykke arbejde, passer til flere forskellige slags overflader og kan anvendes både som håndstøvsuger og en almindelig støvsuger. Derudover kommer den til i alle hjørner og kroge. Du slipper også for at købe støvsugerposer, hvilket er godt både fra et miljømæssigt og økonomisk synspunkt. Prisen er høj, men virker samtidig rimelig, da man får meget støvsuger for pengene med V8.
Slip for støvsugerposer og filtre - og en væltet støvsuger
Sugeeffekt: 160 AW Energieffektivitet: Klasse A Vægt alt inkl.: 8,06 kg Aktionsradius: 9,66 m Parkeringsfunktion: Bagpå Indikator for poseskift: Ikke relevant, posefri Posevolumen: Ikke relevant, posefri Tilbehør: 3-i-1-mundstykke, opbevares i støvsugeren Teleskophåndtag: Ja
Dyson Big Ball vækker opmærksomhed i kraft af sit udseende og at den ikke bruger støvsugerpose. Nøjagtig som med mærkets skaftstøvsugermodeller samles snavset direkte i støvbeholderen, og du tømmer den ved at tage beholderen af støvsugerkroppen og tømme snavset ud i skraldespanden.
Det er et økonomisk alternativ til at købe støvsugerposer, men det kan støve lidt, når du tømmer beholderen.
Klappen i støvbeholderen er lidt svær at åbne, men rigtig nem at lukke. Beholderen kunne godt have været en del større, når vi ser på, at støvsugeren jo rulles frem på gulvet, og vægten dermed spiller en mindre rolle sammenlignet med tilsvarende håndstøvsugere.
Dysons støvsuger har nemlig en rund krop. Det gør, at den ikke vælter, når du trækker den hel over dørtrin og lignende. Den vipper bare lidt og rejser sig op igen. I begyndelsen virker det specielt, for den gynger frem og tilbage efter selv de mindste forhindringer, men man vænner sig hurtigt til det og stopper med at tænke over det.
Big Ball leveres med meget tilbehør og mange mundstykker. Den har også et praktisk teleskoprør og tydeligt farvemarkerede knapper til mundstykkerne, der klikkes på. Det gør, at brugervenligheden er helt i top. Derimod er ledningen ret kort, hvilket begrænser dens aktionsradius.
Desværre kniber det for støvsugeren, når det kommer til ydeevnen.
For det første har den ikke en særlig god sugeevne på tæpper. Der bliver simpelthen ikke så rent, som vi forventer af en støvsuger i denne prisklasse. Derudover har den tendens til at skubbe en del af snavset foran sig i stedet for at suge det op. Løsningen er at løfte bagenden af mundstykket ved mere snavsede områder for at få det hele med. Men vi forventer ganske enkelt en bedre præstation af traditionelle støvsugere.
Garantiperioden på 5 år er derimod rigtig god. Støvsugeren har derudover ikke noget filter, her benytter Dyson i stedet en cyklonteknologi – du behøver altså ikke at skifte filter på den.
Har du ikke husdyr i hjemmet, og hvis du støvsuger rimelig regelmæssigt, så det ikke bliver vildt snavset, så har du en tydelig fordel ved at slippe for en støvsugerpose, og at du til denne model får det meste tilbehør med i prisen.
Kraftfuld ledningsfri støvsuger med mange funktioner til både huset og bilen.
Mål (L): 1286 mm Mål (B): 250 mm Mål (H): 261 mm Beholdervolumen: 0,76 Sugeeffekt: 220 (boost) Cyklonteknik: Radial (cykloner i to lag) Mundstykker: Rengøringsmundstykke blød valse, rengøringsmundstykke direkte drift, kombinationsmundstykke, fugemundstykke, motordrevet miniværktøj, støvbørste Vægt: 3 kg Garanti: 2 år Andet: 9 stk. tilbehør
Dyson V11 Absolute er på mange måder en erstatning for den traditionelle støvsuger i kraft af dens kombination af maksimal sugestyrke og mobilitet.
De allerbedste, traditionelle støvsugere er stadig en smule skarpere, men er der ikke mere end normalt snavset hjemme hos dig, så er V11 rigeligt. Den har oven i købet den fordel, at du slipper for besværet med en ledning, og at du desuden kan bruge den som håndstøvsuger og gøre rent i bilen eller på køkkenbordet.
I pakken medfølger en lang række mundstykker og et vægbeslag. Manualen indeholder desværre ikke en gennemgang af, hvordan de forskellige mundstykker er beregnet til at blive brugt, men det er alligevel relativt let at komme frem til det på egen hånd.
V11 er generelt meget brugervenlig. Det er nemt at tømme den, hurtigt at skifte mundstykke takket være klik-funktionen, og rengøring af filteret er lige så nemt klaret.
Det, der adskiller V11 fra sine forgængere, er, bortset fra et lidt kraftigere batteri, at den er udstyret med et display. Der kan du se, hvor meget batteri du har tilbage, og hvilken indstilling af sugestyrken, den har besluttet sig for.
Støvsugeren tilpasser nemlig sugestyrken afhængigt af underlaget. Dette fungerer godt på alle slags underlag, undtagen ved niveauforskelle. Har du et tæppe med niveauforskel eller støvsuger på en måde, så den ene del af mundstykket kommer udenfor, så kan den ikke helt finde ud af, hvordan indstillingen skal være.
Dyson V11 Absolute ligger godt i hånden og er velbalanceret. Det er ikke anstrengende at støvsuge i længere tid ad gangen. Derimod mangler vi en knap til fartpilot. Som det er nu, skal du selv trykke knappen ind hele tiden, mens du støvsuger.
Støvsugeren pakker snavset godt i beholderen, og der er plads til en del. Det betyder, at du ikke behøver at tømme den så tit.
Omvendt er det en ulempe, at der ikke er en praktisk måde at stille V11 fra dig. Hvis du for eksempel skal samle noget op fra gulvet eller flytte noget, skal du lægge støvsugeren ned, fordi den let vælter af sig selv. Da den er fremstillet af hård plast og har et display, er der risiko for, at den bliver beskadiget i faldet. Det havde været praktisk, hvis man havde kunnet låse den i oprejst stilling, så den ikke glider hen over gulvet.
Når du er færdig med at støvsuge, hænger du den på plads i vægbeslaget. Batteriindikatoren blinker blåt, når den lader, og den kan også ses tydeligt på afstand.
Batteriet holder i cirka 50 minutter, hvilket er rigtig godt med tanke på, hvor kraftfuld støvsugeren er. Batteriet kan skiftes ud, så du kan købe et ekstra at skifte med. Det er imidlertid ikke nødvendigt, medmindre du bor meget stort.
Dyson V11 Absolute er velegnet, hvis du vil have en alsidig, let anvendt og kompetent støvsuger. Den er mangefacetteret i kraft af sit trådløse design samtidig med, at den er stærk og har meget tilbehør.
Det er et godt råd og en grundlæggende regel at se på helheden hos en støvsuger.
Sugestyrken er ganske vist noget af det vigtigste, men man må ikke glemme de øvrige aspekter. Det er også væsentligt, at maskinen er nem at arbejde med. Hvordan den er at bære, hvor brugervenlige maskinens knapper og betjeningsgreb er, og hvilket tilbehør der medfølger, er nogle af de spørgsmål, du bør stille sig selv.
Vores test er foregået over længere tid i flere hjem af forskellig størrelse og type. Nogle med store, åbne arealer og andre tæt møblerede med mange hjørner og mange tæpper. Vi har kontrolopmålt rækkevidde og ledningslængde og selv vejet hver enkelt støvsuger inklusive rør og mundstykke.
I specifikationerne angiver vi også en del værdier for, hvordan støvsugerne klarer sig i den nye energimærkning, der trådte i kraft i september 2014. Det er EU-direktiverne 665/2013 (energimærkning) og 666/2013 (strømforbrugsstandard), der ligger til grund for de nye mærkater, der skal være vedlagt produkterne. På en skala fra F til A angives energieffektivitetsklasse, støvemissionsklasse, støvopsamling på gulvtæppe og på hårdt gulv, støjniveau i decibel samt årligt energiforbrug. Sidstnævnte er en vejledende værdi. I praksis bestemmes energiforbruget af, hvordan støvsugeren anvendes i den enkelte husholdning.
Ifølge vores tilbagemeldinger kan det tit være en god idé at skrue lidt ned for effekten, når du skal støvsuge med moderne, kraftfulde støvsugere som dem i testen. Hvis du bruger dem ved fuld effekt, suger mundstykket sig fast i gulvet, og støvet bliver bare flyttet rundt. Vi anbefaler, at du kun anvender maksimal effekt på tæpper.
Vi bruger cookies for at tilpasse indhold og annoncer til dig og for at analysere vores trafik. Vi deler oplysninger om din brug af tjenesten med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med oplysninger, som du har delt med dem.