Opdateret  

5 gode tips når du skal købe støvsuger

Tobias Jacobsson

En støvsuger er vel en støvsuger. Men nej - der er store forskelle. Vi har fået en støvsugerekspert til at hjælpe os med at få styr på specifikationerne, som mange glemmer at tænke på, når de køber en støvsuger.

Når man skal købe ny støvsuger ser vi ofte masser af overskrifter om støjniveau og hvor tilpas "stille" støvsugeren er. Sugestyrken bliver også understreget som meget vigtig. Hvis du allerede har styr på dét og gerne vil finde en støvsuger, som er endnu mere egnet til dig og dit hjem, så læs videre og få FEM eksperttips.

Vi har talt med Bedst-i-Test's støvsugerekspert, Tobias Jacobsson, om de detaljer, som mange glemmer.

1. Størrelse

Har du virkelig brug for en "almindelig" støvsuger? De står ofte i vejen, tager meget plads, og du orker ikke at bære den ud og ind af skabet?

I dag findes der flere smarte ledningsfri støvsugere med meget høj sugestyrke. Hvis du bor i en lille eller mellemstor lejlighed, kan det være et oplagt alternativ. Så slipper man for det store skrummel af en støvsuger, og der er jo ingen ledning, der som oftest er for kort.

2. Filter

Hvis du har allergi eller vil undgå allergier, så sørg for, at støvsugeren har et HEPA-filter. De indfanger og filtrerer mindst 99,97% partikler og urenheder.

3. Rækkevidde

Ingen har vel fortrudt, at de har købt en støvsuger med for lang ledning.

Sørg for at have styr på aktionsradiussen (ledning, støvsuger, slange, mundstykke). Gå efter en aktionsradius på 12 meter, men alt over 10 meter er helt klart at foretrække.

4. Mundstykke

Nogle støvsugere flytter bare rundt på støvet i stedet for rent faktisk at suge det op. Det skyldes, at mundstykket er dårligt tilpasset støvsugerens sugestyrke, og så flytter man bare rundt på støvet. Hvis mundstykket ikke passer er det ligegyldigt at støvsugeren har en effektiv motor. Generelt er det sådan at jo dyrere model jo bedre mundstykke har støvsugeren.

5. Fodvenlige knapper

Noget, som mange glemmer, når de køber en ny støvsuger.

Der er faktisk knapper, der gør ondt at trykke på med hælen. Og man orker jo ikke at bukke sig ned hver gang, man skal tænde eller slukke for støvsugeren, justere mundstykket eller sugestyrken.

Derfor er fodvenlige knapper og indstillinger at foretrække på støvsugeren.

Hvis du har lyst til at nørde yderligere med støvsugere og også gerne vil se, hvilke der er kåret som Bedst-i-Test, så klik på linket her

Electrolux UltraOne EUO9GREEN
200+ overvåger

Electrolux UltraOne EUO9GREEN

1.499 kr.

3,7

Dyson V8 Absolute
1000+ overvåger

Dyson V8 Absolute

3.133 kr.

4,4

Miele Complete C3 Active Powerline SGDF3
200+ overvåger

Miele Complete C3 Active Powerline SGDF3

1.599 kr.

4,6

Dyson V8 Absolute
1000+ overvåger

Dyson V8 Absolute

3.133 kr.

4,4

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline Obsidiansort
500+ overvåger

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline Obsidiansort

1.499 kr.

4,6

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os