Black Friday 2016

Bliv klar til Black Friday 2017 på PriceRunner!

Fredag 24. november 2017 går det igen løs, når den store udsalgsfredag Black Friday vender tilbage. Og så kan du igen regne med, at vi samler alle de bedste links ud til butikkernes Black Friday tilbud!

Black Friday 2017

Mest populære smartphones

1
Laveste pris: kr 3.328
2
Laveste pris: kr 5.360
3
Laveste pris: kr 3.552

Så er Black Friday 2016 veloverstået, og nøj, en sand forbrugerfest vi var vidne til! Dankortet blev i den grad svunget i både de fysiske og online forretninger, og Black Friday endte derfor med at sætte ny rekord! Udsalgsfænomenet anno 2016 er pt. den suverænt største enestående handelsdag nogensinde herhjemme. Med andre ord: Black Friday er kommet for at blive!

Når Black Friday næste gang løber af stablen, vil vi igen servere det komplette overblik for dig. Det er 24. november 2017, så sæt kryds i kalenderen. Til den tid vil du kunne finde links ud til hundredvis af butikker, så du let kan gå direkte til butikkernes bedste Black Friday tilbud. Skulle du ikke være helt med på, hvad Black Friday er, så kommer der her en kort introduktion.

Milliarderne ruller

Black Friday er et amerikansk fænomen, som vi danskere de senere år for alvor har fået øjnene op for. Stadig flere danske butikker har taget 'sort fredag'-konceptet fra USA til sig og sælger ud med gigantiske rabatter. Black Friday falder altid dagen efter Thanksgiving. Og det er fjerde torsdag i november. Det er den vigtigste amerikanske højtid på året, som samler alle trosretninger om et fælles måltid med kalkun og tranebærsovs og så ellers en fejring af fridagene bagefter.

I USA er Black Friday årets største shoppingdag med absolut rekordomsætning i butikkerne. Der gættes på, at Black Friday får de amerikanske kasseapperater til at klinge med mere end 60 milliarder kroner bare på denne ene dag. Til sammenligning blev der på de danske breddegrader i 2016 omsat for godt 2 milliarder kroner til Black Friday. Det er ny rekord og 18 millioner mere end Black Friday i 2015.

Det helt unikke ved den sorte udsalgsfredag er i øvrigt, at de mange stærke Black Friday tilbud kun gælder denne ene dag. Nemlig fra midnatstid og resten af fredagen. Men der er en bagside af Black Friday i USA. For begivenheden løber desværre sjældent af stabelen uden voldelige episoder fra kunder, der er parat til at gøre alt for at få varerne til de laveste priser. Adskillige butikker åbner allerede ved midnat - med slagtilbud, som folk gerne står i kø for.

Det stod på danskernes Black Friday-liste i 2016
Det stod på danskernes Black Friday-liste i 2016. Grafik: PriceRunner

Amok over vanvittige tilbud

Navnet Black Friday er blevet forklaret på forskellige måder. Blandt andet til at beskrive det trafikkaos, der er de større byer dagen efter Thanksgiving. Andre mener, at forklaringen er, at mange butikker bløder røde tal i regnskabet fra januar til november, men netop efter Thanksgiving og Black Friday begynder tallene at blive sorte igen.

De mange slagtilbud og de endnu flere ivrige tilbudsjægere har tit udløst tumultagtige scener og der har været tilfælde af både vold, alvorlige kvæstelser og endda drab og skyderi i forbindelse midt i de store menneskemængder, der presser sig på for at komme først til mølle. Black Friday-tilbuddene kan da også være så tilstrækkeligt vanvittige, at folk virkelig er klar til at slås for at få det nye Smart TV, den billige bærbar, mærkevaretasken, de seje sneakers eller slagtilbuddet på en iPhone, som de nu har udset sig flere dage i forvejen.

Dansk Black Friday

Herhjemme er det især netbutikkerne, der de seneste år har lavet en dansk udgave af Black Friday. Men også flere fysiske butikker, som blandt andre Elgiganten og Fætter BR er med. Med overvældende stor succes. Vi er gået shop-amok og har svunget Dankortet særdeles flittigt for at sikre os slagtilbuddene.

Det har kunnet mærkes her hos PriceRunner, hvor Danmarks største pris- og forbrugertjeneste i den grad er på overarbejde på Black Friday. På de 24 timer, som tilbuddene varer, stiger søgningen og trafikken ud til butikkerne med næsten 100 procent i forhold til en normal dag. Så her på PriceRunner kan du selvfølgelig holde øje med slagtilbud, store besparelser og rene foræringspriser på alverdens varer fra elektronik til legetøj på denne særlige fredag i november.

- Glæder du dig til Black Friday 2017? Det gør vi!

Her kan du i øvrigt se alle de deltagende butikker fra Black Friday 2016:

Hvornår er det Black Friday?

Black Friday falder selvsagt altid på en fredag, og derfor er det naturligvis også tilfældet for Black Friday 2017 - her er det fredag 24. november 2017. Få overblikket over de fem næste Black Friday datoer her:

Black Friday 2018 er fredag 23. november 2018.

Black Friday 2019 er fredag 29. november 2019.

Black Friday 2020 er fredag 27. november 2020.

Black Friday 2021 er fredag 26. november 2021.

Black Friday 2022 er fredag 25. november 2022.