Black Friday 2016

Velkommen til Black Friday 2016 på PriceRunner!

Fredag 25. november går det løs, og præcis som sidste år,
samler vi alle de bedste links ud til butikkernes Black Friday tilbud.

Tilmeldte butikker

Vi danskerne har for alvor fået øjnene op for det amerikanske fænomen Black Friday. Stadig flere danske butikker har taget 'sort fredag'-konceptet fra USA til sig og sælger ud med gigantiske rabatter. Men selv om danskerne ikke kan stå for store besparelser vil det nok vare nogle år endnu, før Black Friday bliver lige så kommercielt på de her breddegrader. Det er nemlig shoppernes helt store højtid i USA. For mange amerikanere er Black Friday en endnu større begivenhed end selveste Superbowl. Black Friday falder altid dagen efter Thanksgiving. Og det er fjerde torsdag i november. Det er den vigtigste amerikanske højtid på året, som samler alle trosretninger om at spise kalkun, tranebærsovs og fejre fridagene bag efter.

Milliarderne ruller

I USA er Black Friday årets største shoppingdag med absolut rekordomsætning i butikkerne. Der gættes på, at Black Friday får kasseapperaterne til at klinge med mere end 60 milliarder dollars bare på denne ene dag. Nogle butikker åbner allerede op for kunderne aftenen inden Black Friday, så de hurtigste kan få fingre i de billige varer og bedste deals. Men der er en bagside af Black Friday i USA. For begivenheden løber desværre sjældent af stabelen uden voldelige episoder fra kunder, der er parat til at gøre alt for at få varerne til de laveste priser. Adskillige butikker åbner allerede ved midnat - med slagtilbud, som folk gerne står i kø for. Navnet Black Friday er blevet forklaret på forskellige måder. Blandt andet til at beskrive det trafikkaos, der er de større byer dagen efter Thanksgiving. Andre mener, at forklaringen er, at mange butikker bløder røde tal i regnskabet fra januar til november, men netop efter Thanksgiving og Black Friday begynder tallene at blive sorte igen.

Amok over vanvittige tilbud

De mange slagtilbud og de endnu flere ivrige tilbudsjægere har tit udløst tumultagtige scener og der har været tilfælde af både vold, alvorlige kvæstelser og endda drab og skyderi i forbindelse midt i de store menneskemængder, der presser sig på for at komme først til mølle. Tilbuddene kan da også være så tilstrækkeligt vanvittige, at folk virkelig er klar til at slås for at få det smart –TV, den billige computer, mærkevaretasken, de seje sneakers eller slagtilbuddet på en iPhone, som de nu har udset sig flere dage i forvejen.

Dansk Black Friday

Herhjemme er det især netbutikkerne, der de seneste tre år har lavet dansk udgave af Black Friday. Men også flere fysiske butikker, som blandt andre Elgiganten og Fætter BR er med. Med overvældende stor succes. Vi er gået shop-amok og har svunget Dankortet særdeles flittigt for at sikre os slagtilbuddene. Det har kunnet mærkes her hos PriceRunner, hvor Danmarks største pris- og forbrugertjeneste i den grad er på overarbejde på Black Friday. På de 24 timer, som tilbuddene varer, stiger søgningen og trafikken ud til butikkerne med næsten 100 procent i forhold til en normal dag. Så her på PriceRunner kan du selvfølgelig holde øje med slagtilbud, store besparelser og rene foræringspriser på alverdens varer fra elektronik til legetøj på denne særlige fredag i november. God jagt til alle danske tilbudsjægere på Black Friday!

Black Friday i Sverige

Se også alle de populære black friday tilbud i Sverige.