Indbygningsovne(1 168)

Det ses efterhånden ofte, at forbrugerne ikke køber traditionelle komfurer, men kogeplader og indbygningsovn for sig, så man kan placere de to elementer i hver sin afdeling i køkkenet. Så kan man samtidig få indbygningsovnen placeret i en god højde, hvor man ikke skal bukke sig for at bruge den. Indbygningsovne fås ofte med forskellige funktioner som varmluft, grill og dampfunktion, alt efter hvad du kunne tænke dig. Din nye indbygningsovn har måske også indbygget stegetermometer, digital display, børnesikring og selvrens pyrolyse, en funktion, der er rigtig rar at have, selvom den koster lidt ekstra. Ligesom med andre hvidevarer er det i øvrigt en god idé at tjekke energimærkningen og også læse specifikationerne grundigt på produktet, inden du gør dit køb. Go’ jagt efter en indbygningsovn og den bedste pris!Populære mærker: Bosch, Electrolux, Miele, Siemens, Voss.

...

Hvad er en ovn helt præcist?

Det er ikke unormalt at forveksle en ovn med et komfur, men en ovn er en term, der bruges om indbyggede redskaber, der koger, rister og bager uden blus. Du kan vælge single eller dobbelt ovne, der henholdsvis kører på elektricitet eller gas. ### Typer

Elektrisk Ovn

Elektriske ovne varmer ligeligt, hvilket gør dem ideelle til bagning og bagning af brød. Du kan vælge en multi-funktionel elektrisk ovn, der tilbyder et bredt udvalg af tilberednings muligheder.

Gas Ovn

Gas ovne er billigere både at købe og bruge, men har en tendens til at være varmere nær toppen af ovnen og køligere nær bunden. Gasdrevne ovne er isæt gode til at tilberede kød, da de generer fugtig hede.

Pris

Priser på indbyggede ovne varierer fra 1.300,- for basis modeller til over 9.000,- for hightech modeller med ventilatorer og selvrensende programmer.

Funktioner

Grill

Grille bruger varme fra toppen af ovnen til at tilberede eller brune mad, enten inden i ovnen eller i en separat beholder.

Elektriske grille har en tendens til at distribuere varme mere ligeligt end gas grille, og tilbyder ’halv-grill’ indstillinger, der minimerer varmetab, hvilket gør dem mere energieffektive. Gas grille er som regel varmere i midten end i hjørnerne på grund af gas flammens intensitet og koncentration, men moderne ’vitro-grille’ beskytter maden fra de udækkede flammer samt spreder varmen ligeligt.

Rengøring

Nogle ovne er katalytisk dækkede, hvilket hjælper til at absorbere fedt og oxidere det. Andre har et ’pyrolytic’ program, der bruger intens varme til at brænde fedt op. Disse ’selv-rensende’ programmer tager omkring 2 timer. Topkvalitets ovne har et Hydro-rengøringsprogram, der renser via en kombination af vand og damp.

Ventilator-assisterede ovne

Ventilator-assisterede ovne hjælper til at distribuere varmen ligeligt, så du ikke behøver at opvarme ovnen før brug. Ovne med ventilation er generelt varmere end konventionelle ovne, og kan spare dig op til 20% i energibrug sammenlignet med konventionelle ovne.

Konventionelle ovne

Konventionelle ovne har ikke en ventilator til at distribuere varmen, og du er derfor nødt til opvarme dem før brug. Varmen søger også opad i en konventionel ovn, hvilket betyder at maden ikke tilberedes så ligeligt som i en ovn med ventilation.

Størrelser i forhold til køkkener

De fleste indbyggede ovne er designet til 60cm med henblik på at passe i det gennemsnitlige køkken, men de varierer i højde afhængigt af deres ekstra funktioner og baseret på, om de er enkelt eller dobbelt ovne. Små ovne har en kapacitet på 30 til 30 liter, gennemsnitlige ovne kan indeholde mellem 50 og 65 liter, imens den større ovn i en dobbelt ovn normalt rummer mellem 45 og 70 liter.

Symboler

Varmluft

En ventilator cirkulerer varm luft fra bagerst i ovnen, så varmen fordeles ligeligt. Dette er ideelt i forbindelse med bagning eller tilberedning af ens mad på flere niveauer, da varmen fordeles ligeligt.

Top- og bundvarme

Varme genereres fra oven og forneden, hvilket resulterer i en ligeligt fordelt temperatur.

Ventilation og bundvarme

Denne funktion kombinerer varme fra forneden med ventilation, hvilket er brugbart til at lave sprøde pizzaer, tærter, quiches eller lignende.

Grill og ventilation

Denne indstilling bruger både grillen og ventilationen til at fordele varmen ligeligt – hvilket er glimrende til at grille større stykker af fisk og kød.

Grill

Ideelt til alt småt i større portioner. Grillen gør maden sprødere ved at pumpe varme ned fra foroven.

Bundvarme

Dette program genererer varme fra bunden af ovnen og er bedst til retter, der tilberedes langsomt, såsom kasseroller eller stuvninger.

Optøning

Denne funktion bruger ventilationen og pæren uden at generere varme til at optø frossen mad uden at tilberede det.

Filter

Vis