GPS

Leder du efter de bedste priser på en GPS? Så kan du finde en overskuelig oversigt over de mange forskellige GPS på markedet lige her. Vi har GPS fra kendte producenter som eksempelvis; Garmin, TomTom, Mio, Lowrance, Raymarine og mange flere. Er du usikker på, hvilken GPS, du helt præcist skal vælge? Så kan du med fordel lade dig inspirere af de mange brugeranmeldelser på de enkelte produkter. Du kan også sammenligne de forskellige priser på produkterne, så er du sikker på, at du altid finder den skarpeste pris. Vi har screenet markedet for de bedste forhandlere, hvilket sikrer dig den højeste kvalitet på din nye GPS.

GPS

Global Positioning System (GPS) er et satellitbaseret navigationssystem, der i dag består af et antal jordbaserede stationer samt 24 satellitter, som på 12 timer når en tur omkring jorden i 20.200 kilometers højde. Der er planer om at udbygge systemet til 33 satellitter på sigt og derved gøre systemet endnu mere præcist og robust.

Oprindeligt er GPS-systemet udviklet til brug for det amerikanske militær, men i 2000 holdt man op med at forvrænge signalerne, så også civile kunne bruge systemet. I de mere end ti år der er gået, siden GPS blev gjort kommercielt tilgængelig, er der sket en imponerende udvikling. I dag kan man med de små håndholdte GPS-modtagere aflæse ens position med få meters nøjagtighed. Dette bruges blandt andet til navigation og til geocaching. Sidstnævnte er en verdensomspændende skattejagt via GPS. De mest avancerede GPS-modtagere kan fastslå positioner med en nøjagtighed helt ned til få centimeter.

Teknologien bag GPS virker meget avanceret, men ligger i virkeligheden ikke langt fra spejdere eller sømænds brug af sekstant og stjernehimlen. Ens position beregnes nemlig ud fra triangulering af afstand mellem mindst fire satellitter. Den tid, som det tager et signal at nå fra satellitten til GPS-modtageren, ganges med lysets hastighed, og på den baggrund kan afstanden beregnes. Nogle specialiserede GPS-modtagere til videnskabelig brug anvender udelukkende tidssignalet fra GPS-systemet.

Fremtiden for GPS-modtagere ligger måske ikke udelukkende i egentlige bilnavigationsanlæg. De forholdsvis store modtagere skal enten installeres fast i en bil eller medbringes fra gang til gang. I dag kan næsten alle mobiltelefoner nemlig anvendes til bilnavigation. Man skal blot downloade en app til sin smartphone, og så er GPS-modtageren med overalt. Til gengæld er billedopløsning og lydkvalitet ofte bedre på et bilnavigationsanlæg, så der vil uden tvivl være et marked for denne type mange år endnu.

Læs udvidet GPS køberåd.

Flere produkter under denne reklame

Pris

Mærke

Type ?

Skærmstørrelse

Modtagerkanaler ?

Forhandler

Sider: 1 2 3 4 5    

Total antal sider: 17