GPS

Nogle har en naturlig stedsans – andre har absolut ikke, og så er det rart med en navigator, der med præcise anvisninger guider dig på rette vej. GPS er forkortelse for Global Positioning System, og er det satellitsystem der giver mulighed for at finde ud af, præcis hvor på kloden man befinder sig. Navigatorer med GPS har opdaterede kort indbygget og kan beregne den korteste eller hurtigste rute frem til målet. Du kan få GPS-navigatorer til bilen, til motorcyklen, til golfturen, som sportsure og som håndholdte, som for eksempel kan bruges til geocaching. Garmin og TomTom er de to største producenter af GPS’er, og de giver ofte mulighed for at blive informeret om, hvad der sker på vejene, eller giver billeder på skærmen af de afkørsler, du skal tage.

Bil navigation, Touch skærm, TMC, Trafik Alarm, POI (Points Of Interest), Ruteplanlægning Mere Info

Middelbedømmelse: 3.9 362 Brugeranmeldelser

Flere produkter under denne reklame

Bil navigation, Touch skærm, Stemmestyring, Trafik Alarm, Speedometer, POI (Points Of Inte... Mere Info

Middelbedømmelse: 3.8 23 Brugeranmeldelser

Bil navigation, Touch skærm, Stemmestyring, Speedometer, POI (Points Of Interest), Rutepla... Mere Info

Middelbedømmelse: 4 611 Brugeranmeldelser

Bil navigation, Touch skærm, Stemmestyring, TMC, POI (Points Of Interest), Ruteplanlægning Mere Info

Middelbedømmelse: 4 611 Brugeranmeldelser

Bil navigation, Stemmestyring, Speedometer, POI (Points Of Interest), Ruteplanlægning Mere Info

Middelbedømmelse: 4 50 Brugeranmeldelser

Bil navigation, Touch skærm, Speedometer, POI (Points Of Interest), Ruteplanlægning Mere Info

Middelbedømmelse: 4.5 166 Brugeranmeldelser

Bil navigation, Touch skærm, Stemmestyring, TMC, Trafik Alarm, POI (Points Of Interest), R... Mere Info

Middelbedømmelse: 4.5 166 Brugeranmeldelser

Bil navigation, Touch skærm, Trafik Alarm, POI (Points Of Interest), Ruteplanlægning Mere Info

Middelbedømmelse: 4 1764 Brugeranmeldelser

NB! Bekræft venligst forhandlerens pris og produktinformation inden du gør dit køb.

Pris

Mærke

Type ?

Skærmstørrelse

Touch skærm

Farve Display

Vandfast ?

Stemmestyring ?

Trafik Alarm

Tastatur

TMC trafikmelding ?

DGPS modtagelse ?

Bluetooth

GPS kanaler ?

TV-modtager

Butik

Sider:  1 2 3 4 5    

Total antal sider: 11

GPS

Global Positioning System (GPS) er et satellitbaseret navigationssystem, der i dag består af et antal jordbaserede stationer samt 24 satellitter, som på 12 timer når en tur omkring jorden i 20.200 kilometers højde. Der er planer om at udbygge systemet til 33 satellitter på sigt og derved gøre systemet endnu mere præcist og robust.

Oprindeligt er GPS-systemet udviklet til brug for det amerikanske militær, men i 2000 holdt man op med at forvrænge signalerne, så også civile kunne bruge systemet. I de mere end ti år der er gået, siden GPS blev gjort kommercielt tilgængelig, er der sket en imponerende udvikling. I dag kan man med de små håndholdte GPS-modtagere aflæse ens position med få meters nøjagtighed. Dette bruges blandt andet til navigation og til geocaching. Sidstnævnte er en verdensomspændende skattejagt via GPS. De mest avancerede GPS-modtagere kan fastslå positioner med en nøjagtighed helt ned til få centimeter.

Teknologien bag GPS virker meget avanceret, men ligger i virkeligheden ikke langt fra spejdere eller sømænds brug af sekstant og stjernehimlen. Ens position beregnes nemlig ud fra triangulering af afstand mellem mindst fire satellitter. Den tid, som det tager et signal at nå fra satellitten til GPS-modtageren, ganges med lysets hastighed, og på den baggrund kan afstanden beregnes. Nogle specialiserede GPS-modtagere til videnskabelig brug anvender udelukkende tidssignalet fra GPS-systemet.

Fremtiden for GPS-modtagere ligger måske ikke udelukkende i egentlige bilnavigationsanlæg. De forholdsvis store modtagere skal enten installeres fast i en bil eller medbringes fra gang til gang. I dag kan næsten alle mobiltelefoner nemlig anvendes til bilnavigation. Man skal blot downloade en app til sin smartphone, og så er GPS-modtageren med overalt. Til gengæld er billedopløsning og lydkvalitet ofte bedre på et bilnavigationsanlæg, så der vil uden tvivl være et marked for denne type mange år endnu.

Læs udvidet GPS køberåd.