Cyber Monday 2016

Velkommen til Cyber Monday 2017 på PriceRunner!

Mandag 27. november 2017 er e-handlens pendant til Black Friday i gang. Så er det Cyber Monday.

Mest populære smartphones

1
Laveste pris: kr 4.233
2
Laveste pris: kr 4.433
3
Laveste pris: kr 2.962

En ellers almindelig mørk mandag i november bliver gjort til en festdag – nøjagtig som det er tilfældet tre dage forinden, hvor Black Friday løber af stablen! Cyber Monday er nemlig netbutikkernes svar på Black Friday og de mange vanvittige tilbud. De skarpe Cyber Monday tilbud denne mandag findes alene online (deraf navnet ’Cyber’ – noget vedrørende internettet, red.) – modsat Black Friday, hvor du som forbruger lokkes med alskens slagtilbud på tværs af fysiske og online forretninger.

Den virtuelle kurv proppes

Mens man i USA, hvor udsalgsfænomnet er født, har en skarp opdeling mellem Black Friday (tilbud i fysiske forretninger) og Cyber Monday (kun slagtilbud på nettet), består Black Friday herhjemme både af vanvittige tilbud i fysiske såvel som online butikker. Derfor omtales den sorte fredag i Danmark indimellem også som Cyber Friday – for lige at gøre forvirringen total, når det gælder de amerikanske shop amok-dage.

Ikke desto mindre falder Cyber Monday altid mandag efter Black Friday, hvor fredagen efter Thanksgiving er blevet den største shopping- og udsalgsdag i USA. I 2017 er det mandag 27. november. Ved det amerikanske Cyber Monday i 2016 blev der i øvrigt omsat for knap 24 milliarder kroner, hvorfor Cyber Monday også har titlen som den største amerikanske e-handelsdag. Også mandagsfesten i 2015 satte amerikansk rekord, da der dengang blev omsat for 12 procent mere i forhold til 2014.

Cyber Monday
Foto: Flickr.com/vanderelbe

Fra ukendt til kendt shoppingfest

Salgstallene er dog ikke ligeså prangende i Danmark denne mandag, da detailhandlen og netbutikkerne som nævnt deles om Black Friday. Alligevel har flere danske butikker et fokus på Cyber Monday og kører med egentlige Cyber Monday-tilbud - nøjagtig som det i 2016 kunne ses her på siden, da vi samlede tilbud fra mere end 290 butikker.

Det er i øvrigt ikke mange år siden, at de to shop amerikanske amok-dage var relativt ukendte i Danmark. Den sorte fredag kom således til Danmark i 2010, men det var først tre år senere, altså i 2013, at tilbudskonceptet fik sit egentlige gennembrud, da flere store webshops og forhandlere tilsluttede sig det amerikanske tilbudskoncept.

Siden har flere forhandlere og også forbrugerne taget de skarpe tilbud til sig – og flere og flere forbrugere i Norden har nu hørt om Black Friday og Cyber Monday. Det viser en undersøgelse fra oktober 2015, som postselskabet Bring og Posten Norge stod bag. Her svarede 56 procent af de nordiske forbrugere, at de havde hørt om de to tilbudsdage, mens 16 procent svarede, at de ville købe mere på nettet under Black Friday og Cyber Monday sammenlignet med 2014.

Cyber Monday - onlinetilbud

Netop ”Cyber Monday” blev da også til på baggrund af et øget salg, som de amerikanske forhandlere kunne konstatere om mandagen efter Thanksgiving. I særlig grad hos de mindre detailhandlere, der havde en tendens til at blive glemt under Black Friday. ”Cyber Monday er hurtigt ved at blive en af årets største shoppingdage”. Sådan lød overskriften i en pressemeddelelse i 2005 således fra National Retail Federation, der er verdens største forening inden for detailhandel.

- “77 procent af onlinebutikkerne siger, at deres salg steg betydeligt om mandagen efter Thanksgiving. En trend, der fører seriøse onlinetilbud og rabatter med sig på Cyber Monday i år,” hed det videre i den amerikanske pressemeddelelse.

Siden har der om mandagen efter Black Friday i USA – og senere også på vores breddegrader – været et fokus på skarpe Cyber Monday-tilbud og meget prisnedsatte varer, når det gælder alt lige fra elektronik og software til TV, spil og computere.Umiddelbart er der da også gode fordele at hente ved at handle på nettet, da man med få klik på enten sin computer eller smartphone nemt og hurtigt kan deltage i shoppingfesten!

Og hvis man er kløgtig, ja, så kan det være, at man allerede i slutningen af november kan have fikset julegaverne til vanvittigt lave priser – enten under Black Friday eller Cyber Monday.

Her kan du i øvrigt se alle de deltagende butikker fra Cyber Monday 2016:

Hvornår er det Cyber Monday?

Mens Black Friday altid falder på en fredag, ja, så falder Cyber Monday altid mandagen efter Black Friday. For Cyber Monday 2017 sker det mandag 27. november 2017, og ser vi frem mod de efterfølgende Cyber Monday-datoer, ser det sådan her ud:

Cyber Monday 2018 er mandag 26. november 2018.

Cyber Monday 2019 er mandag 2. december 2019.

Cyber Monday 2020 er mandag 30. november 2020.

Cyber Monday 2021 er mandag 29. november 2021.

Cyber Monday 2022 er mandag 28. november 2022.