45 produkter
Hele idéen med en pandelampe er, at du har en lygte, hvor du stadig kan bruge begge hænder. En pandelampe spændes fast rundt om hovedet, så lyset sidder lige oppe over øjnene, og derved har du altid lys, hvor du kigger hen. Pandelamper kommer i mange forskellige varianter. Nogle kommer med forskellige typer pære, andre er bygget til at håndtere ekstremt hårdt vejr, og nogle har fokus på distancen af lyskeglen. Den store værdi i en pandelampe ligger især i, hvis du er meget udenfor. For eksempel, hvis du cykler, camper, sejler, går på jagt, eller noget helt andet. Så snart det er mørkt udenfor og du skal bruge dine hænder, så er en pandelampe en god investering.
Den bedste pandelampe er den, der 100 % passer til dit behov. Fordi der er så stor forskel på pandelamper, så er det vigtigt, du spørger dig selv, “Hvad skal jeg bruge den til?” og “Hvor meget vil jeg betale?”. Der er utrolig mange aspekter af en pandelamper, der er værd at kigge på. For bare at nævne nogle få: Er den vandtæt? Er batterierne genopladelige? Hvor langt lyder den? Har den nattelys? Hvor meget må den veje? Som du kan se, så bliver det hurtigt lidt af en jungle. Vi har selv testet flere populære pandelamper, som du kan læse mere om her.
Ja, der findes pandelamper designet til børn. Mange fabrikanter og butikker sælger også børneversioner af deres pandelamper.
Det antal lumens en pandelampe har bedømmer hvor kraftig lyset er og hvor langt det kan lyse. Vi har lavet en lille oversigt her, så du kan bedømme, hvor mange lumens du bør gå efter.
Hvis du skal bruge din pandelampe om natten, så er det en rigtig god idé at have en model med et rødt lys. Det røde lys hjælper dig med tilvænne mørket hurtigere og fremhæver visse detaljer
En pandelampe medLED er i dag en standard, og det er godt for batteritiden. Genopladelige batterier er godt for miljøet og billigere i længden – i forhold til engangsbatterier. Men der er også et par udfordringer.
Pasform, vægt og lysstyrke er de vigtigste egenskaber.
En ringe pasform og en høj vægt vil få pandelampen til at “hoppe”, og du skal rette på den hele tiden under løbeturen.
Når det kommer til lysstyrken, så handler det både om selv at se og ikke mindst at blive set – i trafikken. Pandelampen må ikke blænde modkørende, men du skal alligevel have en nogenlunde lysstyrke til at se op til 10 meter frem.
Jo kraftigere lampen er, jo mere vejer den normalt også. Nogle lamper har en batterikasse bagpå, det kan hjælpe på balancen – og så kan du vælge en lidt kraftigere lysstyrke.
Hos shelterture.dk har vi fundet en meget grundig guide om pandelamper.